İç Dökmek..

"Saldirmak yerine dusuncenizi yazmayın" demişsiniz bir yorumunuza. Sizin eleştiriye ,farklı fikirlere ,farklı yaşam tarzlarına velhasıli sizin gibi olmayanlara tahammulunuz yok daha basit bir dille giciginiz var. Herkese açık fikir beyan ediyor iseniz eleştiriye açık olacaksınız .bu bir kenarda dursun.

Sizi destekleyen olumlu eleştirilere verdiğiniz her cevapta " evet ben de tam bunu merak ediyorum" cümlesine benzer cümleler yazmissiniz. Merak ediyorsunuz ama sadece sizin dusuncenize paralel fikirleri dikkate alıyorsunuz. Eee ? Merkanizi kim giderecek ,herkes siz gibi düşünüyor. Sonuç?

Burada yaptığınız şey tam olarak şöyle görünüyor: sınavda 90 alan kızın arkasından ; nassi oluyo ya buuu, bu kız iki lafı bi araya getiremez ,bakışları bile bı tuhaf nassi benden yüksek not alıyor?!! Elinizde yeterli kanıt da yok kızın kopya çektiğine dair. ben daha zwkiyim ama o daha iyi not alıyor,sinirimden kolumu isirayim bari! Nefret nefret nefret!

Yapmayın Allah aşkına,herkesin hayatını gozetleyip sonra dedikodusnu yapıp bi de bubu cirkin davranisa dur diyenleri susturmayin. Bircami giriyor harca mi batıyor, ne yapıyorsa yapsın insanlar.onlar öyle mutlu. Belki cahiller ,belki çok heves etmişler belki hatadalar . Sana bana bı zararları yok ise kime ne? Ama sizin şu yaptığınız insanları gruplastiemaya girer.otekilestirme bı tur. Ne gerek var ? Niye ,neden niçin ve ne hakla?

Hadi bana da söyleyin "saldırdı" diye. Nasıl olsa bulmussunuz bı savunma mekanizması yürutun gemileri karadan.rast gele...

Yemedigim parayi napim diye dusunuyodur belki insanlar parayi kazanip gezip tozmiycaksan keyif aldigin seyleri yapmiycaksan napicaksin seyrine bakacaksin paranin ha ben boyle iyiyim diyosan bu da senin tercihin :işsiz:

10 yıllık borca girdim. Geçenlerde toplu ödeme yaptık 2 yıl borcumz kaldı .
Yıllarca kira parası verceğime Allahın izniiyle 2 yıla evım oluyor.
Ev dışınca hiçbir taksıte asla girmem.

Kenarda her daim kötü gün zulası vardır.
Rabbm kullandırtmasın .

Herkese borçlarından kurtulmayı nasip etsin .

Size de başkasının hayatını sorgulamama gücü versin.
Herkesın hayatı kendıne , borcu kendıneee ..
Dert etcek başka birşey mı yok Allah aşkına

kredi kartı diye bişey var
benim kredi kartlarımın toplam limiti 16.000
maaşımın 3 katından fazla
e ben şimdi çatır çatır harcarım istersem
sonra asgarisini ödemeye çalışarak yaşarım
ta buna yaşam denirse...

çoğu insan böyle işte. ben yeni kurtuldum

• Hayırlı Akşamlar, İçimi Dökmek istedim Sadece..
  • Acaba dünyanın düzeni bumuydu? Hep Yada sonradan mı olmaya başladı..
  • İnsanlar neden artık borca girmekten çekinmiyor, Anlayamıyorum her zaman düşünüyorum.
  • Bakıyorum insanların evine giren bütçe belli ama giden harcamaları çok daha fazla. Herkes birbiriyle yarışta kim ne kadar çok geziyor kimin yaşantısı daha lüks.
  • 1 buçuk evliyim ne eşim nede ben borca girmekten korkuyoruz çok şükür kendimize ait işimiz var ama kredi çekip ev almıyoruz yada altımızda ki eski arabayı değiştirmiyoruz, bakıyorum benden düşük bütçede yaşayan insanlar benden daha lüks yaşıyor kesinlikle kıskançlık değil Rabbim olmayanlara versin.
  • Elhâmdülillâh maddi sıkıntı çekmiyorum, Ama nasıl başarıyor hergün seyahat edip elindeki telefonu en lüksü alıp altındaki arabayı değiştiriyor çok meral ediyorum.
  • Sizlerinde fikirlerini almak istedim.
insanlar borca neden giriyorlar
çünkü elleirnde o borcu ödeyecek nakitleri olmadıgı için
biz de girdik borca
faizi ile şuanda 315 bin tl ,10 yıl borcumuz var
kendi evimiz oldu ,
borcsuz bi,rsey alınmıyor bu zamanda
almazsan hiç alamıyorsun
alırsan eline kar oluyor

eve aylık 2.700 tl para ödüyoruz kredi

o evi almasak o para yıne gidecekti

"Saldirmak yerine dusuncenizi yazmayın" demişsiniz bir yorumunuza. Sizin eleştiriye ,farklı fikirlere ,farklı yaşam tarzlarına velhasıli sizin gibi olmayanlara tahammulunuz yok daha basit bir dille giciginiz var. Herkese açık fikir beyan ediyor iseniz eleştiriye açık olacaksınız .bu bir kenarda dursun.

Sizi destekleyen olumlu eleştirilere verdiğiniz her cevapta " evet ben de tam bunu merak ediyorum" cümlesine benzer cümleler yazmissiniz. Merak ediyorsunuz ama sadece sizin dusuncenize paralel fikirleri dikkate alıyorsunuz. Eee ? Merkanizi kim giderecek ,herkes siz gibi düşünüyor. Sonuç?

Burada yaptığınız şey tam olarak şöyle görünüyor: sınavda 90 alan kızın arkasından ; nassi oluyo ya buuu, bu kız iki lafı bi araya getiremez ,bakışları bile bı tuhaf nassi benden yüksek not alıyor?!! Elinizde yeterli kanıt da yok kızın kopya çektiğine dair. ben daha zwkiyim ama o daha iyi not alıyor,sinirimden kolumu isirayim bari! Nefret nefret nefret!

Yapmayın Allah aşkına,herkesin hayatını gozetleyip sonra dedikodusnu yapıp bi de bubu cirkin davranisa dur diyenleri susturmayin. Bircami giriyor harca mi batıyor, ne yapıyorsa yapsın insanlar.onlar öyle mutlu. Belki cahiller ,belki çok heves etmişler belki hatadalar . Sana bana bı zararları yok ise kime ne? Ama sizin şu yaptığınız insanları gruplastiemaya girer.otekilestirme bı tur. Ne gerek var ? Niye ,neden niçin ve ne hakla?

Hadi bana da söyleyin "saldırdı" diye. Nasıl olsa bulmussunuz bı savunma mekanizması yürutun gemileri karadan.rast gele...

Aynen katılıyorum bu yoruma.
Ayrıca toplu parası olmayan insanların tatil yapmaya hakkı yok mu? Gençlikte yaşanmayan bazı şeylerin yaşlılıkta tadı olmuyor. Ödeyebiliyorsa herkes borçla istediklerini yapabilir. Borçsuz evde oturup, başka insanların paraları olmadığı halde eğlenmesine, gezmesine sinirlenmiyoruz.
Bir de şu var bazı insanlarda zevk var. Mesela bir tanıdığımız yaşıtım bayan var. Bizim gelirimiz onlardan kat kat fazla. Ama kız bir giyiniyor model gibi. Bakıyorsun öyle pahalı şeyler de değil. Ama kız güzel ,zevkli, giyinme yeteneği de var. Yani para olması yetmez, dünya görüşü ve zevk gerekir.

Bizde kredi cektik,arabamın modelini yükselttim,peşin ödeyebilirdik,güzel bir kampanya vardı,taksitle ödedim peşin parayı bağlamak yerine. Ben aldıktan 6 ay sonra ötv zammı geldi,arabanın üzerine baya bir fark ekledi. Tam zamanında yenilemişim diye düşündüm hatta.
Şimdi evi değiştirme planımız var. Yine kredi çekeriz eldeki parayı kullanmak yerine. Uygun vadeli kampanya kolluyorum tabi birde içime sinen ev.
Tatil için iyi otellere gideriz ama erken rezervasyon yaptıriyorum. Kasımda tur şirketi aradı erken rezervasyon başladı diye,gittim tatilimi aldım. Tatile gitmeden taksitleri bitmiş olacak. Ocak ayındayız artmış bile satın aldığım tatilin bedeli şimdiden,yaza kimbilir ne kadar olur.
Bu konularda planlı programlı davrananlar yapabiliyor genelde isteklerini rahatça.
Siz borçsuz rahat rahat geçineyim diye bakarsınız. Bir başkası nasıl ev alırım,arabamı nasıl yenilerim diye kampanya kollar hedeflerini gerçekleştirir.
Kredi çekmek yada taksitle birşeyler edinmek öyle korkulacak şeyler değil yani.
Vaktinde ödedikten sonra. Bütçeyi zorlamayacak ödeme planları ayarladıktan sonra gayet akıllıca.

insanların evine giren parayı nerden biliyorsunuz ki?

ayrıca lüks yaşamak da bir hayat tarzı. sonradan olmaz. insanın ailesinden,içinden gelir. o yüzden demekki sizde yok ya da paranız olsa da lükse merakınız yok ama diğer insanların var.

ayrıca nasıl lüks yaşıyorlar mesela? hepsi her gün zorlu morinide kahve mi içiyor, beymende bir sneakers ayakkabıya 3 bin lira mı veriyorlar? valla eğer öyleyse o insanların köpek gibi parası vardır size "ay cnm bizim de yok" diyorlardır. inanmayın kendi hayatınıza bakın.

kimi az yer çok gezer kimi hastane parası bulamaz ama en iyi şekilde giyinir herkesin kendine göre hayatı var insanlar memnunsa bunu araştırmaya gerek yok... ben kredi çektim ev aldım tek maaşla geçinirim die oylede oldu kimine ev annesinden babasından kalıyor kiminin evi sefil altında en iyi araba herkes farklı ...

Back
X