iç döküş

Ya anlamazlar.
İnsanlar senin yaşadığını yaşamadan an-la-ya-maz-lar.
Bir grup var her şeye şükrediciler.

Senin dediğin gibi kazığın alasını yemiş insan kazığın neyine şükretsin ?
şükür ettikçe çoğalır diyorlar ben böyle diyince. tamam kötü günlerde daha kötüsü olmadı diye insan şükreder ama her sey sürekli arka arkaya gelip benden götürmeye başladığı noktada ne yapılabilir? her konu da eli bağlı birne şükret de denilmez. kıyaslama da önemli mesela neyle neyi kıyaslarken neye şükretmem gerek? ya bnimle alakası yoksa o kıyaslanan seyin?

Ya bir de soyle bsy var.
Tamam olumsuzluk olur kayıplar olur vs.
Ama arada bir de güzel birşeyler olmalı insanın tutunabilecegi,hayata bağlayacak
Kendi adıma yok yok yok
Neyine sukredicem mesela. Yıllardır bu durumdayım

Aynen ya.bu öyle birşey ki insanın gözü iş falan görmüyor.
Benim yediğim içtiğim zehir olduktan sonra ne yapayim işi

Sanki işveren bizim kara kaşımıza, gözümüze maaş veriyor.
Gelip çalışıyorum diye alıyorum ben o parayı.
O parayı kazanırken de ruh sağlığımdan tut, hayatıma kadar her şeyime etki ediyor.
Havan yağmıyor yani.
Anlatınca da şükret diyorlar.
Bende öyle olunca anlatmıyorum.

Anlamıyorlar çünkü.

Ben sanırım burada yaş olarak hepinizden buyugumdir, yaşadıklarım da muhtemelen çok daha vahimdir sizinkilerden.
Ama hissettiklerimiz,geldiğimiz nokta aynı.
Ben şuan rolantideyim. Bu lanet hayata dair karar alacak duruma henüz gelmedim.ama eğer toparlayamazsam, toparlanmami sağlayacak bir gelişme olmazsa , büyük ihtimal işine de gücüne de evliliğine de diyip hepsini bırakıp çekip gideceğim sanırım.

Ya bir de soyle bsy var.
Tamam olumsuzluk olur kayıplar olur vs.
Ama arada bir de güzel birşeyler olmalı insanın tutunabilecegi,hayata bağlayacak
Kendi adıma yok yok yok
Neyine sukredicem mesela. Yıllardır bu durumdayım
heh.
bahsettiğim de biri bu.
benim hergün deli gibi mutlu olma gibi bir derdim yok ki. sevgilim olsun hergün gezeyim hergün dolarlar kazanayım muhabbetim herkesle iyi olsun iddiam da yok. ama bu drum uzun bir süredir süregelip, düzelmesi için elimden gelen her seyi yaptığıma inandıktan sonra güzel şeylerin olmaması daha çok yoruyor beni. benim canımı sıkan sey asıl bu. ne yaprsam yapayım düzelmemsi ve bu durumların artık kabak tadı vermesi.

aynen öyle. evden calıştığım günlerde neler çekiyorum.anksiyete krizlerine girdim resmen. sürekli huzursuzluk, her an telefon calacak her an bir şey olacak diye tırnak yemeye basladım. hangi maaş benim bu halimi düzelticek? ya d ane kadar alırsam alayım mutlu olacağım? isterse trilyonlar versinler ben mutlu değilsem. patron tipime göre o maaşı vermiyor işini yaprsan bu para. hayatta her sey sükretle geçmez ki. bana göre insanların seni geçiştirme biçimi haline şükret demek.

Onlara sukredilmez sabredilir.
Şükret derken iyi şeyler düşünülüp sukredilir. Yani mutlu olacak bakışımız değiştirecek şeylere.
Yoksa diğer dedikleriniz sizin bir şeylere dikkat etmenizi söylüyor.
Birisi yüzünüze mi tükürdü mecazi anlamda yani kötülük mü yapıyor bunun için Şükret demez kimse.
Ama o kişiyle bir daha gorusmezsin olur biter en yakının mi bu zarar veren kişi o zaman mesafe koy. Rahatsızlığıni dile getir.
Mesela bu sabir mevzusunu da çok yanlış anlayan var.
Diyelim ki verem oldun . Aaa bu benim imtihanım hic bir şey yapmayayim sabredeyim demekle sabir olmaz.
Sen hem elinden gelen her şeyi yaparsın doktoruna ilacına kadar sonrasi sabir işidir beklemedir işte.
Mutlu olmak istersen güzel şeylere bak mutsuz olmak istersen kötü şeylere.
Bu kadar basit.
Ama hiç bir zaman yerinde sayma mucadeleni her zaman sırtına çanta yap ömür boyu taşı.
Yoksa ölüden bir farkımız kalmaz

Aynen tam da bu. It gibi çabalıyorum gerçekten ellerimle kazıyorum resmen maddi manevi.
Ama bırak amacıma ulasmayi basladigim noktanın da gerisine düşüp bir de travmasını yaşıyorum
Hep böyle oldu hep.
Artık biktim yıldım bezdim.
Bana şükret zart zurt diyenler şu yaşadıklarımın 10 da 1 ini kaldıramaz yere yapışır eminim.
Etmiyorum şükür falan etmeden artık
Dolmadı gitti çilem ya. Kenardan izlemeye gelmişim.bu hayatı lanetli gibi

Allah kimseye vermesin tabiki istemem ama ben de bana gelip "haline sükret" diye insanlara şey demek istiyorum
mesela evli diyelim kocası var, kocasız zor günler geçir,
diyelim ki çok arkadaşı var hergün biriyle eğleniyor, arkadasssız git bi takıl kendi basına,
diyelim cok parası var parasız dısarı cık bakalım ne alabileceksin?
ya da evladı var , evladın olmadan birgün gecir..
işi var diyelim işsiz olduğun günleeri bi hatırla o yokluğu düşün
burada örnek verdim kimse ynlış anlamasın ama birine kafasına göre şükür listeleyenler şu sıraladıklarımı bi yapsın.
mesela bi de bana bugun evlenme, hala bu yasta bekarsın bak gezersin "sükret " diyen arkadaşlarımın hepsi evli ve kocalarının dizinni dibinden ayrılmıyor :) ee herkes şükür listesi hazırlarsa durum bu

O zaman sen isyana devam et belki de böyle mutlusundur bilemicez. Şurada güzel şeyler yazıyoruz belki az iyi hissedersin diye ama yazılanlar bile seni mutsuz ediyor.
Herkesin hayatı 4 - 4 luk mü sanıyorsunuz gerçekten.
Herkes mutlu mu gerçekten?
Yaşamak için bir şeylere sarılmak zorundayız.
Hic mi bir şey bulamadık. Kendimiz yeteriz ya kendimize.
Ya ben mutsuz olmak istersem herkes beni severse her şeye sahip olursam her şey yolunda giderse yine mutsuz olurum .
Derim ki ama ne sıkıcı bir hayat bu böyle biraz adrenalin olsa daha mutlu olurum.
Ama mutlu olmak istersem kendimi mutlu edecek şeyler illa ki bulurum.
Bence siz gerçekten mutlu mu olmak istiyorsunuz?
Yoksa sizin neyi mutlu edeceğinizi gerçekten biliyor musunuz?
Sizce mutluluk ne ?
Yani ne olursa mutlu olursun?

kimsenin hayatıyla ilgilenmiyorum ki kimsenin yaşamında parasında falan gözüm yok. benim yaptığım isyan değil. HAKSIZLIKLARA KARŞI HAKKIMI ARAMAK.
ben artık son noktodayım ki yediğim yemekten içtiğim sudan keyif almıyorum.

Bilirim.
Bir de gelir konuşurlar.
Maaşın geliyor çalışıyorsun ya.
Al bak işte senin durumuna.
Trilyonun olsa ne fayda?
Ben aklımı kaybetmezsem mali müşavir olacağım ama o zamana kadar pek dayanır mıyım bilmiyorum.

Sonrasın da çok para kazansam neye yarar ki :/

Biz de belki seni az mutlu ederiz belki diye mesaj yazıyoruz işte.
Büyük harfle yazmak yasakmış istersen 10 dakika geçmeden duzenlersen belki sorun yaşamazsın.

Işte o şükret diyenler bizlerle aynı yolu bir yürüsün aynı engellere bi takılsın yani yaşadıklarımızı bi yaşasınlar ondan sonra konuşalım.
Yapamazlar yere yapışırlar o kadar eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…