- 7 Ekim 2016
- 211
- 104
- 53
- Konu Sahibi powerpoint
Bu ara aklıma bir şey takıldı. Sadece benim mi devamlı zihnimde bi ses bi düşünce dolanıyor yoksa herkesin mi böyle? Yani sürekli ama sürekli kendimle çatışıp kendimi ikna etmem gerekiyor. Her olayda hep en kötüyü düşünüyorum. Pozitif olamıyorum asla. Mesela tatile gitcem diyelim. Gidene kadar hep kötü bir şey olacak diye bekliyorum. Sürekli içimden bi ses gidemiyeceksin. Gitsen bile evde kötü şeyler olacak geri dönmek zorunda kalacaksın. Otel konusunda sıkıntı olacak otelsiz kalacaksın vs. Yani sürekli mi bi insan kuruntu yapar. Asla iyiyi düşünemiyorum. Dışa da asla yansıtmıyorum. Kendi içimde saçma sapan düşüncelere takılıp kalıyorum. Tatile gitceksin insan bi sevinir falan. Ben tam aksine iyice gerildim. Yani bu konuyu örnek olsun diye verdim. Bunun dışında her şeyde böyleyim. Hastaneye giderim kesin yanlış iğne yapacaklar felç kalıcam diye diye gezerim. Dışarda elimi bişey çizer kesin tetenoz oldum ölür müyüm diye beklerim. Yani neden hep en kötüyü en uç ihtimalleri bekliyorum. Kötü bir şey olmadan olmuş gibi düşünüp üzülüyorum. Artık çok yoruldum nasıl pozitif bi insan olabilirim?