İç sesim susmuyor

Bana sanki kaygı bozukluğu yaşıyorsunuz gibi geldi. Bunun giderek derinleşip yanına bir de takıntıların eklenmesine izin vermeden önünü alın. Süregelen bu durumunuzu bir yaşam tarzı haline getirip normalleştirmek en kötüsüdür.
Bazen normal geliyo alışkın olduğum için bazen şiddetlenince anlıyorum aslında vahim bi durumda olduğumu

Bu sizin yasadiginiz sey bir hastaliktir ve adida "Cok düsünme sendromu'dur" ve genellikle bu insanlar olumsuz düsünür ve cok düsünür.
Hem de ne düşünme. Dünyadaki en geveze iç ses benim bence. Hatta aynı anda 5 farklı şeyi düşünebiliyorum artık

Bazen normal geliyo alışkın olduğum için bazen şiddetlenince anlıyorum aslında vahim bi durumda olduğumu

Bu giderek derinleştiğini gösteriyor bence, gerek yok ki buna.. Şimdiden profesyonel destek alın, daha kaygısız daha keyifli bir yaşam sürün..

Hem de ne düşünme. Dünyadaki en geveze iç ses benim bence. Hatta aynı anda 5 farklı şeyi düşünebiliyorum artık

İçsesini dışsesinle bastırmaya çalış. Mesela kötü düşünceler geldiği zaman, kendi kendine konuşarak herşey çok güzel olacak, çok güzel bir tatil beni bekliyor gibi şeyler söyleyebilirsin. Faydası oluyor, denenmiştir :) Ben bazen kötü ihtimallere kapılınca, yok yok tövbe de Meleknaz iyi düşün diye konuşuyorum.

İçsesini dışsesinle bastırmaya çalış. Mesela kötü düşünceler geldiği zaman, kendi kendine konuşarak herşey çok güzel olacak, çok güzel bir tatil beni bekliyor gibi şeyler söyleyebilirsin. Faydası oluyor, denenmiştir :) Ben bazen kötü ihtimallere kapılınca, yok yok tövbe de Meleknaz iyi düşün diye konuşuyorum.
Deneyebilirim :emir_bebek: inşallah kimse görmez ama beni kendi kendime konuşurken:halay:

Herkes devamlı bir şey düşünmüyor mu yani bi ben mi böyleyim :KK1:

Kiyamamya kesin cok kötüdür tahmin edebiliyorum ama söyle düsünün mesela; o otel olmiyacakmi baskasina giderim yada yarin yagmur yagacak piknik yapamiyacagiz´?-
ozaman bizde icerde sicak sicak kahvemizi iceriz . Her problemin de bir cözümü vardir. Olumlu düsünmeye calisin ah vah edip kendinizi harap etmeyin

Kiyamamya kesin cok kötüdür tahmin edebiliyorum ama söyle düsünün mesela; o otel olmiyacakmi baskasina giderim yada yarin yagmur yagacak piknik yapamiyacagiz´?-
ozaman bizde icerde sicak sicak kahvemizi iceriz . Her problemin de bir cözümü vardir. Olumlu düsünmeye calisin ah vah edip kendinizi harap etmeyin
Benim çevremdeki herkes kuruntulu. Bi tane pozitif konuşan iç rahatlatan yokki hepimiz birbirimize benzedik bence

Herkes devamlı bir şey düşünmüyor mu yani bi ben mi böyleyim :KK1:

Hepimiz bir miktar kaygı ve kuruntular yaşıyoruz tabiki ama bu gündelik hayatımızı ya da planlarımızı etkileyecek kadar meşgul etmemeli bizi. Eğer bir noktada esir alıyorsa sizi bu düşünceler orda bir sorun vardır. Bu tarz düşünce şekilleri birbirini besler ve giderek daha zorlaştırır hayatınızı. Gün gelip evinden dışarı adım atamayan insanlar oluyor, 1günde öyle olmuyorlar. Zamanında yapılmayan müdahalelerin bir sonucu olarak gelişiyor bu tip durumlar.

Hepimiz bir miktar kaygı ve kuruntular yaşıyoruz tabiki ama bu gündelik hayatımızı ya da planlarımızı etkileyecek kadar meşgul etmemeli bizi. Eğer bir noktada esir alıyorsa sizi bu düşünceler orda bir sorun vardır. Bu tarz düşünce şekilleri birbirini besler ve giderek daha zorlaştırır hayatınızı. Gün gelip evinden dışarı adım atamayan insanlar oluyor, 1günde öyle olmuyorlar. Zamanında yapılmayan müdahalelerin bir sonucu olarak gelişiyor bu tip durumlar.
Çok haklısınız. Moralimin bozuk olduğu zamanlar iyice artıyor saçma düşüncelerim, bir gün tam kafayı yemiyeceğimin bi garantisi yok bişeyler yapmalı:KK14:

Bu ara aklıma bir şey takıldı. Sadece benim mi devamlı zihnimde bi ses bi düşünce dolanıyor yoksa herkesin mi böyle? Yani sürekli ama sürekli kendimle çatışıp kendimi ikna etmem gerekiyor. Her olayda hep en kötüyü düşünüyorum. Pozitif olamıyorum asla. Mesela tatile gitcem diyelim. Gidene kadar hep kötü bir şey olacak diye bekliyorum. Sürekli içimden bi ses gidemiyeceksin. Gitsen bile evde kötü şeyler olacak geri dönmek zorunda kalacaksın. Otel konusunda sıkıntı olacak otelsiz kalacaksın vs. Yani sürekli mi bi insan kuruntu yapar. Asla iyiyi düşünemiyorum. Dışa da asla yansıtmıyorum. Kendi içimde saçma sapan düşüncelere takılıp kalıyorum. Tatile gitceksin insan bi sevinir falan. Ben tam aksine iyice gerildim. Yani bu konuyu örnek olsun diye verdim. Bunun dışında her şeyde böyleyim. Hastaneye giderim kesin yanlış iğne yapacaklar felç kalıcam diye diye gezerim. Dışarda elimi bişey çizer kesin tetenoz oldum ölür müyüm diye beklerim. Yani neden hep en kötüyü en uç ihtimalleri bekliyorum. Kötü bir şey olmadan olmuş gibi düşünüp üzülüyorum. Artık çok yoruldum nasıl pozitif bi insan olabilirim?
Ne yazik ki vesvese bu,Allah'a siginin

Eşim de benzer hisler yaşıyordu okb tanısı kondu ilaç tedavisiyle kontrol altına alınıyor ve bir süre sonra inşallah geçecek temenni ediyorum....Yani ataklar başlamadan erken tanı konursa işiniz kolaylaşır,umarım değildir ve yanılıyorumdur ama sonuç ne olursa olsun bence psikologa gitmenizi öneririm.....

Eğer Allah'a inanıyorsan Kuranı Türkçe mealini bir kere okuyup yani anlayarak okuyup tedavi edebilirsin kendini. Allah seninle konuşacak.
Ayet; Bana icabet edin bende size icabet edeyim

Ben de boyleyim,. Hep senaryolar falan var kafamda. Ben de tatile gidicen bebegimle annemlerin yanina. Hadi yolda bisey olursa hadi orda bebek hasta olursa napcam blmem ne.. aslnda olabilitesi olan aeyleri dusunuyoruz bence. Cok.yonlu dusunmekten oluyor...
Gecen yil tatilde kedi tirnalamisti beni,hamileydim.. aglmaktan.mahvolmustum. kuduzu tetanozu gectim de, toksoplazma kaptysam hadi diye..fetus uzerinde ciddi etkileri olan bi virus,kedi kakasindan geciyo ya da yikanmamis sebzelerden falan. Topraktan da gecebilir. Ayni tetanoz gibi..
Cok evhamliyim ama.. geciyo gidiyo hayat iste. Bu yuzden psikologa gtmeyi daha yenilerde dusundum,cunku bebegim olduktan sonra iyice geriliyorum falan. Zebani konusuyo sanki icimde..

Back
X