Kekler - Pastalar İçi Kalpli Süpriz Kek- Nestle Sponsorluğunda

simsims

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2013
4.349
4.548
Merhaba kızlar :KK54:bu ikinci yarışmam.. ama bu sefer digerinden daha çok ugraştım.şöyle ki; evde 3 gündür kek yapıyorum ve ev halkına sabah akşam kek yediriyorum,yetmiyor öglen iş arkadaşlarıyla yesin diye eşimle işe yolluyorum.. yoksa hepsi bana kalıcaktı :KK53:

bu keki ilk denememde kalbi pembe yapayım ama gıda boyası koymayayım istedim ve pembe kek tariflerinden çilekli pudingli kek denedim ama maalesef pembe olmadı.. ikinci denememde kalbi kakaolu yapmaya karar verdim ve kakaolu kek yaptım.. bu sefer kalpler güzel olmadı.. ben de tarfite nasıl yazıyorsa öyle yapmaya karar verdim.yani hazır baton kek ile yaptım kalpleri.. bu sefer sizin de gördügünüz gibi başarılı oldum..:KK200: tabi bu arada yedigim kekleri hiç saymayın,bir de diyetteyim :KK47::KK45::cry:

gelelim tarife;

malzeler:
2 tane kakaolu baton hazır dankek
kalpli kurabiye kalıbı
2 su bardagı un
1/2 su bardagı şeker
1/2 su bardagı süt
1 dolu yemek kaşıgı tereyağ oda sıcaklıgında erimiş
3 yumurta oda sıcaklıgında
1 tane kabartma tozu

çikolata sosu için:
kare bitter çikolata
iki kaşık tereyağ
Image-589.jpg


tarifi:
yumurtalar ile şekeri şeker eriyiceye kadar bir kaç dakika mikserde karıştırıyoruz..üstüne yarım bardak süt ile oda sıcaklıgında erimiş tereyagını katıp karıştırmaya devam ediyoruz.. unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eledikten sonra diger malzemelerle karıştırıyoruz..bu karışımı yagladıgıgımız ve un serptigimiz kek kalıbımızın tabanı kaplayacak ve azıcık geçicek kadar döküyoruz..
Image-590.jpg

öteki taraftan hazır baton kekleri kalpli kurabiye kalıplarıyla şekil veriyoruz..
kalpleri az döktügümüz kek karışımının üstüne ters olarak(çünkü keki ter çeviricez) aralıksız olucak şekilde diziyoruz..

Image-591.jpg


Image-592.jpg


üstüne de kalan karışmı döküp önceden 160derecede ısıttıgımız fırınızmızda yaklaşık 30dakika pişiriyoruz.bir kaç dakika daha fırında demlendirip sogumaya alıyoruz ve ters çeviriyoruz..

Image-593.jpg


çikolata sos için:
1 kare çikolatayı 2 kaşık tereyagında benmari usulü sos yapıyoruz ve kekin üzerine cezve ile döküyoruz..
Image-595.jpg


üzerini de isteginize göre süslüyoruz :KK200::KK200::KK200::KK200: afiyet olsun:kk77::kk77: herkese bol şans :KK19::nazar:


Image-597.jpg


Image-599.jpg

Image-601.jpg


Image-600.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X