• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim çok buruk :(

Arkadaşlar ben memleketimden uzak bir yere evlendim. Evleneli bir yılı geçti. Başlarda çok zorlandım aileme çok düşkün olduğum için. İlk memleketime geldiğim zamanlarda dönmeme az kaldı falan diye ağlardım çünkü ben hiç evden uzakta kalmamıştım üniversitemi bile memlekette okudum. Yaşadığım şehre dönünce bir dahaki gideceğim günü kafamda belirleyip gün sayardım öyle zorlandım. Sonra sonra alıştım tabi. Eskisi gibi hissetmemeye başladım. Şimdi geldim memleketime mesela gayet iyiydim durup durup ağlamam gelmedi mesela. Ama birkaç güne dönücem o yüzden bir burukluk oluştu bende yine. Evet dediğim gibi eskisi gibi değilim baya aştım bu hisleri ama gideceğim zaman yaklaşınca bir buruk hissediyorum şu an içten içe üzgünüm mesela. Ama yaşadığım şehre de alıştım seviyorum da. Eşimle de aram çok iyi şükür. Eşimin ailesi de var onlarla da iyiyim. Ama insanın içi burkuluyor. Eşimin ailesini gördüğüm kadar kendi ailemi göremiycem bu saatten sonra diye düşünüp üzülüyorum zaman zaman. Kimine mantıklı gelmeyebilir ama beni ailesine çok düşkün olanlar anlar bence. Daha deneyimli olanlardan akıl almak istedim o burukluk hep olacak mı? Yoksa o da zamanla geçer mi? Annemi burada yapayalnız bırakıyor gibi hissedip üzülüyorum. Aynı şeyi yaşayanlarla konuşmaya ihtiyacım var :( ama lütfen ailesine çok düşkün olanlar yazsın genel olarak. Düşkün olmayanlar hiçbir zorluk çekmiyor çünkü birbirimizi anlamamız zor
Ailede aileesine en düşkün benim ve uzaga gittim ilk başlarda sürekli gidiyordum 3 ay kalıp dönüyordum bebeğim vardı 22 yaşındaydım her geliş cenaze gibi gözyaşları
Zamanla korıldığım şeyler oldu çocuklarım büyüdü ve şimdi 3 gün fazla geliyor onlarda sık sık geliyor ilk zamanlar gözlerimi kapatıp yaşadığım şehrin en kalabalık sokağını düşünürdüm 😀 şimdi dolmuşlar geçiyordur, insanlar yürüyordur diye ağlıyordum, şimdi artık geçti, eski ortamımız kalmadı o şehirde

Biraz ondan belki, yinede her gidişimde bi beni sığdıramadın be koca şehir derim 🤭 geçiyor yani sen bir aile oluyorsun zaten

Hanfendi öncelikle ben aileme bağımlı yaşamam. Ailem asla benim evliliğime karışmaz ve sürekli gidip geleyim diye tutturmam. Bazen duygulansam bile her zaman eşime yansıtmam eşimle ilişkim farklıdır ayrı tutarım. Yaşadığım şehirde ise gayet iyi mutluyum. Ancak belki ailemin başka çocukları olmadiği için bir de tabi aileme düşkün olduğum için elbet içim burkulur üzülürüm. Siz diyorsunuz ki ben de düşkünüm ama hiç üzülmedim. Kusura bakmayın ama başlarda insan elbet üzülür siz üzülmediyseniz dediğim gibi benim kadar düşkün değilsiniz demek ki. Niyetim yarıştırmak değil ancak birçok insan başta zorluk çeker başka şehre gittiğinde. Kendinizce bana kızıyorsunuz ama en başta bana yazdığınız eleştirici kötü üsluplu yoruma sizin yazdığınız gibi cevap verdim güzel üslupla yazsanız güzel bir şekilde cevap verirdim. Sizin bu üslubunuza da beni kötüleyip sizi savunanları asla haklı bulamam bana kızacaklarsa bile önce sizin uslubunuza kızmalılardı. Benim burada yazdığım kısa bir yazıdan benim evliliğimi her şeyin detayını elbette bilemezsiniz bilmediğiniz şeyler hakkında da yorum yapmasaydınız keşke
Ne yazdığımı bile hatırlamıyorum, boşverin ama kötü üslup asla kullanmam. İyi günler.

Aile yanından ayrılmak elbette üzer ayrılırken insan buruk olur da günler önceden içli içli ağlamak nedir? ben çok güldüm 😄
Neden onu yazdım biliyor musunuz çünkü ailesiyle zerre alakası olmayan insanlar bu tür şeylere eleştirel cevaplar veriyor sürekli. Kendisi de küçüklüğünden beri ailesinden ayrı hiç özlememiş elbette o insan beni anlayamaz. Ben burada çok denk geldim. Bunu özellikle o yüzden belirttim. Duygulanıp ağlamakla oturup içli içli ağlayıp depresyon lara girmek farklı şeyler önce bir ayırt edin. Ben duygusal bir insanım ve duygulanıyorum. Neymiş ben ayırt edemiyormuşum. Bir siz biliyorsunuz her şeyi. Öncelikle o arkadaşın berbat bir uslubu vardı evlenmemem gerekiyormuş bilir kişiye göre. O kim oluyor da bana akıl veriyor. Gayet sağlıklı güzel bir ilişkim var ama hanfendi bilmişlik taslıyor. Üslubuna göre cevap verdim. Her şeye ağız birliği yapıp eleştirmek için pusuda beklemeyin

Ne yazdığımı bile hatırlamıyorum, boşverin ama kötü üslup asla kullanmam. İyi günler.
Ufacık hatırlatayım bilirkişi olarak evlenmemem gerektiğini söylemişsiniz. Siz kim oluyorsunuz Allah aşkına bu bilmişlik nereden geliyor. Kendinizi ne sanıyorsunuz merak ediyorum. Daha sizinle polemiğe girmiycem size de iyi günler

Hanfendi öncelikle ben aileme bağımlı yaşamam. Ailem asla benim evliliğime karışmaz ve sürekli gidip geleyim diye tutturmam. Bazen duygulansam bile her zaman eşime yansıtmam eşimle ilişkim farklıdır ayrı tutarım. Yaşadığım şehirde ise gayet iyi mutluyum. Ancak belki ailemin başka çocukları olmadiği için bir de tabi aileme düşkün olduğum için elbet içim burkulur üzülürüm. Siz diyorsunuz ki ben de düşkünüm ama hiç üzülmedim. Kusura bakmayın ama başlarda insan elbet üzülür siz üzülmediyseniz dediğim gibi benim kadar düşkün değilsiniz demek ki. Niyetim yarıştırmak değil ancak birçok insan başta zorluk çeker başka şehre gittiğinde. Kendinizce bana kızıyorsunuz ama en başta bana yazdığınız eleştirici kötü üsluplu yoruma sizin yazdığınız gibi cevap verdim güzel üslupla yazsanız güzel bir şekilde cevap verirdim. Sizin bu üslubunuza da beni kötüleyip sizi savunanları asla haklı bulamam bana kızacaklarsa bile önce sizin uslubunuza kızmalılardı. Benim burada yazdığım kısa bir yazıdan benim evliliğimi her şeyin detayını elbette bilemezsiniz bilmediğiniz şeyler hakkında da yorum yapmasaydınız keşke
Heee hatırladım pardon, siz hangi hakla yazıklarımdan çıkarım yaparak benim aile ilşkilerimi sorguluyorsunuz? Ben iki sene önce babamı kaybettim ve canımdan bir parçam gitti, sadece sizin aileniz kıymetli değil. Son derece sevgi dolu bir ailede büyüdüm ve sağlıklı bir iletişimim var. Tekrar ediyorum; benim aileme olan sevgimi ve bağlılığımı sorgulamak kimsenin haddi değil!

Heee hatırladım pardon, siz hangi hakla yazıklarımdan çıkarım yaparak benim aile ilşkilerimi sorguluyorsunuz? Ben iki sene önce babamı kaybettim ve canımdan bir parçam gitti, sadece sizin aileniz kıymetli değil. Son derece sevgi dolu bir ailede büyüdüm ve sağlıklı bir iletişimim var. Tekrar ediyorum; benim aileme olan sevgimi ve bağlılığımı sorgulamak kimsenin haddi değil!
Öncelikle önce siz bana yorum yaptınız ve beni eleştirerek konuştunuz kötü üslubunuzla ve benim de evlenip evlenmiyceğime karar vermekte sizin haddinize değil. Söylediklerinizle çelişmeyin. Ailesinden ayrılacağı zaman duygulanan kişiye yoo ben çok şehir değiştirdim hiçte üzülmedim evlenmeyin o zaman tarzında yorumunuz size nasıl normal geliyor anlamadım? Siz üzülmezsiniz ben üzülürüm herkes farklıdır. Ancak insan her türlü başlarda ailesinden ayrılırken bir üzülür zamanla o duygu aşılır ancak siz başında da hiç duygulanmadıysanız kusura bakmayın benim kadar düşkün değilsiniz demektir. Bakın üstüne basarak söylüyorum düşkün değilsiniz demiyorum benim kadar düşkün değilsiniz diyorum. Ve benim kadar düşkün olmak zorunda da değilsiniz elbet. Ama ben orada yazmışım çok düşkün olmayanlar beni anlamaz yorum yapmalarına gerek yok ama siz inatla eleştirmek için yazmışsınız. Aileniz şöyle kötü şöyle düşkün değilsiniz demiyorum bakın 'benim kadar' değilsiniz diyorum. Mantıklı düşünürseniz anlarsınız. Biliyorsunuzki herkes birbirinden farklıdır. Ben daha düşkünümdür benden daha çok ailesine düşkün insanlar da vardır bakın onlar mesela demiş ki ben başka şehre gitmem. Bakın mesela kabul ediyorum onlar benden daha düşkün ailelerine. Biraz okuduğunuzu anlayın ve düzgün konuşmayı öğrenin o zaman daha güzel cevap alırsınız. Babanız için de Allah rahmet eylesin

Öncelikle önce siz bana yorum yaptınız ve beni eleştirerek konuştunuz kötü üslubunuzla ve benim de evlenip evlenmiyceğime karar vermekte sizin haddinize değil. Söylediklerinizle çelişmeyin. Ailesinden ayrılacağı zaman duygulanan kişiye yoo ben çok şehir değiştirdim hiçte üzülmedim evlenmeyin o zaman tarzında yorumunuz size nasıl normal geliyor anlamadım? Siz üzülmezsiniz ben üzülürüm herkes farklıdır. Ancak insan her türlü başlarda ailesinden ayrılırken bir üzülür zamanla o duygu aşılır ancak siz başında da hiç duygulanmadıysanız kusura bakmayın benim kadar düşkün değilsiniz demektir. Bakın üstüne basarak söylüyorum düşkün değilsiniz demiyorum benim kadar düşkün değilsiniz diyorum. Ve benim kadar düşkün olmak zorunda da değilsiniz elbet. Ama ben orada yazmışım çok düşkün olmayanlar beni anlamaz yorum yapmalarına gerek yok ama siz inatla eleştirmek için yazmışsınız. Aileniz şöyle kötü şöyle düşkün değilsiniz demiyorum bakın 'benim kadar' değilsiniz diyorum. Mantıklı düşünürseniz anlarsınız. Biliyorsunuzki herkes birbirinden farklıdır. Ben daha düşkünümdür benden daha çok ailesine düşkün insanlar da vardır bakın onlar mesela demiş ki ben başka şehre gitmem. Bakın mesela kabul ediyorum onlar benden daha düşkün ailelerine. Biraz okuduğunuzu anlayın ve düzgün konuşmayı öğrenin o zaman daha güzel cevap alırsınız. Babanız için de Allah rahmet eylesin
Hanımefendiciğim öncelikle sizi tanımam etmem ve siz benim düşmanım değilsiniz ama yazdıklarınızı tekrar gözden geçirin lütfen. Ailesine düşkün olmayanlar derken tam olarak ne demek istediğinizi tekrar bir düşünün. Siz ailenize çok çok düşkün olalabirsiniz ama bir de adapte olmanız gereken çekirdek aileniz var.

Farkındaysanız o kişiye cevap vermeyip sadece beğeni attım kaale almak istemedim yazdığını. Çünkü kendince fikir yürütüp yorum yapmış. Ben kayınvalidemi, görümcemi seviyorum beraber çokta güzel vakit geçiriyoruz ancak insan içten içe üzülüyor bazen keşke annemle de böyle vakit geçirebilseydim diyorum içim burkuluyor ama söylediğim şey başka yerlere çekiliyor her zaman :)
Diğer mevzularınızı bilmiyorum ama siz veya bir başkası, kayın ailesini sevmeyen veya anlaşamayan bir insanın ailesini özlemeye hakkı var. İkisini birbiriyle mukayese etmek yanlış olur.

Back
X