• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Icim cok buruk

Allah yardımcınız olsun ne kadar zor bir durum sizinkisi. Nafaka için tekrar dava açabilirsiniz . Hayır sever avukatlar oluyo sosyal medyadan falan ulaşabilirsiniz birisi ücretsiz bakar inş davaya . Geçenlerde bir tanıdığım nafaka ödemeyen eski eşine dava açtı ve nafaka aldı adam davayı görünce korktu . Şuanda babanız sizi istemiyor ama açıkça kovuyor mu yani eğer git demiyorsa gurur yapıp gitmeyin

Maddi olarak üzerinize kalmanızdan korkuyor sanırım
İnşallah ekonomik özgürlüğünüzü elinize alır ve kendi düzeninizi kurarsınız
yani tek konu para değildir
bu kadın 2. kez boşanıyor
küçük bir ilçede yaşıyorlar, hani hemen herkesin herkesi bildiği
babası da tır şoförü

şu profilde -üzgünüm, bunu demeye bayılmıyorum da- ama "aferin kızım, madem geçinemedin tabi ayrıl gel başımın üstünde yerin var" diyecek kaç adam tanıyorsunuz?

boşanmalar çok arttı, evet. ama hala pek çok yerde, pek çok baba için çok da öyle normalleşmiş bir durum değil
maddi yükü olmasa bile, bu baba türü bayılmıyor işte 2. kez boşanmış, bir de yanında çocuklu kızına. konu bu bence...

mesela kız başka bir yerde yaşıyor olsa, çalışıyor olsa (memur filan gibi) etraf duymasa, o zaman bile farklı olabilirdi.

Herkese iyi bayramlar esimle ayrilma asamasindayiz 5 yasinda kizmla babamin evindeyim annem kanserden vefat etti 3 sene once babam evde bizi istemiyor Kendisi sürekli evde degil is icin yurt disina gidip geliyor ona ragmen zor tahammul ediyor bize yakinlik kurmaya calisyorum hal hati sordugumda iyi diyor sen nasilsin veya kizima bir laf atmak asla yok suan yine yurt disinda aradim bayram icin bayramini kutladim 2 kelime etti kapatti cok zoruma gitti yanlislarim oldu tabiki hayatta herkes gibi ama anneme babama asla sesimi yukseltmis olumsuz kelime kullanmis biri olmadim bu zamana kadar aglamaktan baska birsey gelmiyor elimden bayram gunu dua eder misiniz bizim icin babam bize karsi yumusasin tesekkur ederim
Bir tanede ben de var böyle.Anne ölünce baba enişte oluyormuş maalesef. Her daim ideal bir evlat olmama rağmen beni sevmez Beni de ,oğlumuda aramaz.Nasılsın,halin keyfin yerinde mi diye sormaz? Yedi kat yabancı arar sorar ama o sormaz.Sormasın bakalım ben de hiç muhatap olmuyorum kendisi ile.Allah ummadığınız yerden mucizeler çıkarsın karşınıza, üzülmeyin.Kızınız elbet büyüyecek, o zaman tavrınızı koyarsınız siz de.Bayramınız kutlu olsun

Bir tanede ben de var böyle.Anne ölünce baba enişte oluyormuş maalesef. Her daim ideal bir evlat olmama rağmen beni sevmez Beni de ,oğlumuda aramaz.Nasılsın,halin keyfin yerinde mi diye sormaz? Yedi kat yabancı arar sorar ama o sormaz.Sormasın bakalım ben de hiç muhatap olmuyorum kendisi ile.Allah ummadığınız yerden mucizeler çıkarsın karşınıza, üzülmeyin.Kızınız elbet büyüyecek, o zaman tavrınızı koyarsınız siz de.Bayramınız kutlu olsun
Siz beni cok iyi anlarsiniz evet Allah iclerine merhamet versin ne diyim sizinde bayraminiz kutlu olsun

babası da tır şoförü

şu profilde -üzgünüm, bunu demeye bayılmıyorum da- ama "aferin kızım, madem geçinemedin tabi ayrıl gel başımın üstünde yerin var" diyecek kaç adam tanıyorsunuz?

boşanmalar çok arttı, evet. ama hala pek çok yerde, pek çok baba için çok da öyle normalleşmiş bir durum değil
maddi yükü olmasa bile, bu baba türü bayılmıyor işte 2. kez boşanmış, bir de yanında çocuklu kızına. konu bu bence...

mesela kız başka bir yerde yaşıyor olsa, çalışıyor olsa (memur filan gibi) etraf duymasa, o zaman bile farklı olabilirdi.
Yani evet dedikleriniz dogru olabilir ama bu olaylara eskisi kadar sig bakilmiyor artik ne bileyim kimse ile nikahsiz yasamadim oyle yasayan yada kisi degistirerek oyle yasayan insanlarda var onlarada saygim sonsuz tabiki ama hani ahlaksizlik yaptin diyebilecegi bir durum yok bu evliligide aslinda onun yüzünden yaptim sayilir

Ev ne zaman alındı annenizle babanızın evlilik birliği içerisinde mi? Sizin de evde hakkınız var eğer öyleyse . Annenizin payı için babanıza katılma payı alacağı davası açıyorsunuz sonra akabinde herkes miras payını alıyor. Babanız dörtte birini siz de kardeşinizle dörtte üçünü . Evin yarısı annenizin oluyor bu arada o yarısı mirasa konu oluyor . Babanız evlenmek isiyorsa size hakkınızı versin elin karısı evde oturacak siz de sokakta mı kalacaksınız ?!!!

Kizim ilkokula baslasa okul tam gun ve benim icin daha kolay olur hersey diye düşünüyorum babamla aslinda dediginiz gibi konusmayi dusundum ama bu herseyi daha kotuye goturebilir haklisiniz duygusal bir donemdeyim dik durmaya calisiyorum ama bayram gunu oyle konusunca uzuldum iste
Aynen konusmak daha kotuye goturebilir. Kızınıza kotu davranan birinin yanina dönmektense kendi babanizin surati bin kat daha iyidir. Eve geldikce pohpohlayarak bu sureci gecirin bence. Babacim iyiki varsin kızımla senin yaninda guvende hissediyoruz kendimizi gibi gibi idare etmeye calisin derim

babası da tır şoförü

Zor hayatlar
Umarım bir şekilde başa çıkabilir konu sahibesi arkadaşımız

Ev ne zaman alındı annenizle babanızın evlilik birliği içerisinde mi? Sizin de evde hakkınız var eğer öyleyse . Annenizin payı için babanıza katılma payı alacağı davası açıyorsunuz sonra akabinde herkes miras payını alıyor. Babanız dörtte birini siz de kardeşinizle dörtte üçünü . Evin yarısı annenizin oluyor bu arada o yarısı mirasa konu oluyor . Babanız evlenmek isiyorsa size hakkınızı versin elin karısı evde oturacak siz de sokakta mı kalacaksınız ?!!!
yavaş ol şampiyon

kadın 36 yaşında
anne babasının ilk çocuğu olsa ve hemen evlenir evlenmez çocuk yapmış bile olsalar, en iyi ihtimalle 89'da evlenmişler

o dediğiniz mal rejimi 2002'de çıktı.

Zor hayatlar
Umarım bir şekilde başa çıkabilir konu sahibesi arkadaşımız
biraz dişini sıkıp iş bulursa, çocuk da okula başlayınca bişeyler düzene girer.

yani ben de çok bayılmıyorum bunları demeye ama
35-40 yaşlarda kadınlar için diyorum özellikle, kök ailelerimizi değiştirme şansımız yok. ev kimin eviyse onun evi, oun düzeni, onun kuralları...hele o kişi(ler) dar kafalıysa veya bi şekilde frekanslar tutmuyorsa, bunu sonradan oldurma ihtimali yok gibi bişey.

hatta bir yaştan sonra insanın laf söylemeye mecali bile olmuyor. ailedeki bir takım konulardan rahatsızsan bile ancak gençken bununla mücadele edebiliyorsun. o da olduğu kadar...

işin aslı şu ki, kendi göbeğini kendin kesmek zorundasın...ben açıkçası yani boşan baba evine dön sonra da oraya sığmayı bekle...bunu anlayamıyorum. sığılmadığını bilmek için illa tecrübe etmek mi gerekiyor?

sadece boşanıp dönen değil ha öyle olmasa bile 35-40 yaşında anne/babasının evine kimse sığamıyor...çok kafa olmaları lazım o da kaç tane var?

biraz dişini sıkıp iş bulursa, çocuk da okula başlayınca bişeyler düzene girer.

yani ben de çok bayılmıyorum bunları demeye ama
35-40 yaşlarda kadınlar için diyorum özellikle, kök ailelerimizi değiştirme şansımız yok. ev kimin eviyse onun evi, oun düzeni, onun kuralları...hele o kişi(ler) dar kafalıysa veya bi şekilde frekanslar tutmuyorsa, bunu sonradan oldurma ihtimali yok gibi bişey.

hatta bir yaştan sonra insanın laf söylemeye mecali bile olmuyor. ailedeki bir takım konulardan rahatsızsan bile ancak gençken bununla mücadele edebiliyorsun. o da olduğu kadar...

işin aslı şu ki, kendi göbeğini kendin kesmek zorundasın...ben açıkçası yani boşan baba evine dön sonra da oraya sığmayı bekle...bunu anlayamıyorum. sığılmadığını bilmek için illa tecrübe etmek mi gerekiyor?

sadece boşanıp dönen değil ha öyle olmasa bile 35-40 yaşında anne/babasının evine kimse sığamıyor...çok kafa olmaları lazım o da kaç tane var?
Bekar kızları ayrı eve salmıyorlar 35-40 yasını geçse bile
Tek yaşayan kadına iyi gözle bakmadıkları için

Ama evet evlenip dönen
Hatta çocuğu ile dönen kişileri hiç iyi görmüyorlar genelde

Konu sahibi bir iş bulsa ve ekonomik özgürlüğünü eline alsa
Kimse ona bir şey diyemez

yavaş ol şampiyon

kadın 36 yaşında
anne babasının ilk çocuğu olsa ve hemen evlenir evlenmez çocuk yapmış bile olsalar, en iyi ihtimalle 89'da evlenmişler

o dediğiniz mal rejimi 2002'de çıktı.
İyi de insanlar evlerini 2002den önce mi alıyor hep ? 2002 den sonra aldıysalar neden hakkını yedirsin ki? Ben güncel uygulamayı anlatıp bilgi aktarıyorum. Benim babam bütün evlerini 2002den sonra aldı mesela. Ne olacak şimdi 85 te evlenmiş üstelik . Bence bu kısma dikkat etsin konu sahibi. Babası evlenirse ve annesinin katılma payından mirasını almazsa babasının evleneceği eş evin tamamından dörtte bir oranında alacak belki de uğraşılmadığı için. Ama katılma payı alacağı davası açılırsa ancak yarısının dörtte birini alır

İyi de insanlar evlerini 2002den önce mi alıyor hep ? 2002 den sonra aldıysalar neden hakkını yedirsin ki? Ben güncel uygulamayı anlatıp bilgi aktarıyorum. Benim babam bütün evlerini 2002den sonra aldı mesela. Ne olacak şimdi 85 te evlenmiş üstelik . Bence bu kısma dikkat etsin konu sahibi. Babası evlenirse ve annesinin katılma payından mirasını almazsa babasının evleneceği eş evin tamamından dörtte bir oranında alacak belki de uğraşılmadığı için. Ama katılma payı alacağı davası açılırsa ancak yarısının dörtte birini alır
böyle bir dava/hak olduğu hakkında bilgi vermeniz güzel tabii ki, buna bişey demiyorum. belki çoğu kişi bilmiyordur.

ama işte mesela ev 2002'den sonra alınmış olacak, tapusu babada olacak, annenin vefatı üzerinden 10 sene geçmemiş olacak ki zaman aşımı olmasın gibi şartları var. yaptğınız 1/2, 1/4 hesaplarında da bir tuhaflık var. neyse.

burada hukuki bir bilgi verirken 1- hukukçu olmadığımızı (ben değilim) 2- bari en azından temel şartları söylemek lazım diye düşünüyorum

hukuki ve tıbbi tavsiye verirken biraz daha özenli davranma borcumuz var bence.

Ev 2010 senesi falandir bu tur seyleri bende duydum ama hic arastirmadim benim cocugum fazlalik hissederken 3 kucuk cocuklu kadinla evlenmeyi dusundugu oldu babamin hayat cok tuhaf

böyle bir dava/hak olduğu hakkında bilgi vermeniz güzel tabii ki, buna bişey demiyorum. belki çoğu kişi bilmiyordur.

ama işte mesela ev 2002'den sonra alınmış olacak, tapusu babada olacak, annenin vefatı üzerinden 10 sene geçmemiş olacak ki zaman aşımı olmasın gibi şartları var. yaptğınız 1/2, 1/4 hesaplarında da bir tuhaflık var. neyse.

burada hukuki bir bilgi verirken 1- hukukçu olmadığımızı (ben değilim) 2- bari en azından temel şartları söylemek lazım diye düşünüyorum

Tesekkur ederim bilgiler icin ev 2002 den sonra alindi annem vefat edeli 3 sene oluyor ev babamin ustune gidip sacma bir evlilik niyetine girerse o zaman boyle birsey dusunebilirim annem babamin cok kahrini cekti o hayatta olsa benim icn hersey cok daha guzel olurdu

Tesekkur ederim bilgiler icin ev 2002 den sonra alindi annem vefat edeli 3 sene oluyor ev babamin ustune gidip sacma bir evlilik niyetine girerse o zaman boyle birsey dusunebilirim annem babamin cok kahrini cekti o hayatta olsa benim icn hersey cok daha guzel olurdu
rica ederim, ilk bahseden arkadaş daha çok hak ediyor teşekkürü.

babanız evliliğe ikna etmek için tapuyu vermeyi teklif edebilir, o yüzden konuya özellikle hassas olmanız lazım.

diğer yandan
amacım sizi kırmak incitmek değil
ancak 2 kere evlilik tecrübeniz var
erkeklere artık biraz daha olgun bir gözle bakmanız lazım sanki?

diyorsunuz ya "benim cocugum fazlalik hissederken 3 kucuk cocuklu kadinla evlenmeyi dusundugu oldu babamin hayat cok tuhaf"
diye

valla en "efendi" en ne biliyim "tonton" babaların bile evlenmediğini görmedim ben...hani 90 yaşında değilse erkekler eşleri ölür ölmez başlıyor yenisini aramaya.
3 küçük çocuklu kadın dediğiniz görece gençtir, daha ne!

Öncelikle ben zaten avukatım hukukçu olmayan sizsiniz . Bir tuhaflık yok tabi ki katılma payı davası açılırsa evin yarısı annesinin oluyor ve o yarısı üzerinden kişi mirasa hak kazanıyor. Yine dörtte biri babaya dörtte üçü çocuklara veriliyor. Geri kalan yarısı zaten babada. Bu devirde azımsanacak bir miktar değil bu açıkçası özellikle ev fiyatları bu kadar yüksekken

Öncelikle ben zaten avukatım hukukçu olmayan sizsiniz . Bir tuhaflık yok tabi ki katılma payı davası açılırsa evin yarısı annesinin oluyor ve o yarısı üzerinden kişi mirasa hak kazanıyor. Yine dörtte biri babaya dörtte üçü çocuklara veriliyor. Geri kalan yarısı zaten babada. Bu devirde azımsanacak bir miktar değil bu açıkçası özellikle ev fiyatları bu kadar yüksekken
Bende arastiricam bunlari bilmiyordum cok tesekkur ederim ev fiyatlari dediginiz gibi cok yuksek ve oradan gelecek para hakkim benim ve baya bir isime yarar

Back
X