Içim daralıyor artık...

kxuxbla

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2008
104
66
298
kızlar yardım edin.artık yoruldum biz eşimle beraber çalışıyoruz bi işyerimiz var.1 yaşındada oglumuz var.sabah 9 da işe gelip akşam 8,30 da anca evde olabiliyoruz .çocuga kayınvalidem bakıyor.onlara git çocugu al eve gel vs. derken saat 10,00 oluyor.tabikide çok yoruluyorum eşim hiç yardımcı deil.evde çocukla ilgilen ev işi yap.esnaf olmugumuz için sadece pazar günleri evdeyim ondada yemek yap ev temizle çocukla ilgilen.yanlış anlamayın çocugumla her zaman ilgilenirim çok özlüyorum onu oda beni.ama yetişemiyorum artık bide üstüne eşimin bagırıp çagırmaları.bi örnek veeryim akşam.çocuk durmuyo ben onu sallıyorum eşime dedimki çocugun sütünü ısıtta getir dedim neyse zoraki yaptı.pencereyi aç dedim zoraki açtı sonrada her zaman erken yatmayan adam ben yatıyorum dedi ve gitt.tabi gidince telefonundan nete giriyo.neyse yarım saat sonra bende yattım.sabah uyndık arabaya bindik telefonum nerde dedi bende ne bilim yastıgının altındadır dedim.bana bagırdı ve eve indi telini almaya.sonrada şarjı bitmiş şarja takmadıgım için kavga ettik şimdi dışarda bende oturdum yazıyorum.arada sırada bende yatmadan hem onun şarjına bakıp hemde kendi telimin şarjına bakıp takıyodum şarja ama zaten yoruluyorum onumu düşünücem.tüm sorumluluk benimn üğzerimde madem telinle oynuyosun be adam gitde telefonuna tak dimi.onunda suçlusu ben oldum .artık bunaldım.her zaman zeytinyagı gibi üste çıkıyo.hiç yardımcı deil.bi iş yap diyince oflaya puflaya oda yaparsa zaten.ama ben hem onunla çalışıyorum hem evde yoruluyorum.bıktım artık degerimi bilse neyse oda yok.çok uzun oldu kusura bakamyın sizce nasıl davranmalıyım.yapmayın o zaman demeyin ozamanda bagırıyo

iş yerin uzak mı mesela sen 10 da git akşam 6 da gel o vakit bile sana yeter eşinle konuşsan senin olmadığın süre tek çalışamıyor mu ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama idare etsin seni

Pişkinliğe rahatlığa bak ya, paşamızın telefonun şarjı bitiyor eşini azarlıyor.

Biraz silkelemenin zamanı gelmiş.

sanırım en baştan alıştırdığınız için hep sizden beklemiş şarj etmenizi.bizim evde de saatin alarmını hep eşim ayarlar.gidişattan dolayı onun görevi gibi oldu.ayarlanmazsa onun suçu olmuş oluyor otomatikman.ama diğer konular farklı tabi.ben olsam eşimden çok daha erken giderdim eve.hem işlere hem de kendime vakit ayırabilmek için.şu an tek çözüm bu gibi görünüyor

esnaf olmak zor, stresli belli ki

iş yerin uzak mı mesela sen 10 da git akşam 6 da gel o vakit bile sana yeter eşinle konuşsan senin olmadığın süre tek çalışamıyor mu ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama idare etsin seni

evet mantıklıı arkadaşın dedikleri

maalesef erken çıkmamıda istemiyor.çünkü bazen oluyo satt 6 da yogunluk başlıyor.esnaf olmazk zor...

o zaman bir çırak tutsun ya da ev işine yardımcı olsun nerde o yağın bolluğu diye bir laf beyimizin keyfine bak

insan karısına telefonumu niye şarja takmadın diye kızmamalı bence tepkini koy yorulduğunu kocana belli et çocuğa da yazık ya

En güzeli,sen başka işte çalış,eşin çırak tutsun.
Başka yerde çalışmana izin vermiyorsa,mesai saatlerini düzenlemeye çalışabilirsin.
Yoğun olmayan saatlerde evde kalabilirsin.Veya sabah yoğun olmuyorsa,geç gidebilirsin.

Sürekli aynı ortamda dipdibe olmak da sabır sınırlarını zorlar.
Ayrıca eşin,işteyken uyguladığı patron tutumunu,evde üzerinden atamıyor olabilir.

Siz en başta yapmışsınız hatayı onu bu kadar rahata alıştırmakla...hep söylerim hiç bir zaman erkekten fazla sorumluluk yüklenmeyeceksin...yoksa bir zaman sonra bu senin görevin olmaya başlıyor ve senden bekleniyor...işide biraz ona yıkınki değerinizi anlasın çocuğa ve eve zaman ayırın..

oturup konuşun bence 'bak ben ev işi yapıyorum çocuk bakıyorum çalışıyorum, şarjını da ben mi düşüneyim' deyiverin ya...
robot değilsin ki...
patronluk üstüne yapışmış onun ama karısı olduğunu hatırlatmanın vakti gelmiş galiba...

Haftada 7 gün yilda 365 gün esinizle dipdibesiniz. Calismak zorundayiz mecburuz diyorsaniz bu ise bir cözüm bulmaniz sart. Yazik kücük bebeginiz sizi yatmadan yatmaya görüyor. Güzel bakabilirsiniz, üstü basi, yemesi icmesi dört dörtlüktür belki ama ya annesini doya doya haftada bir görebilmesi ikinize de yazik degil mi? Insan olan der ki, sen erken cik git cocukla ilgilen hem annem de dinlenir biraz. Esim bazen evden calisiyor hadi iki gün birsey degil ama ücüncü gün batiyor demeyeyim de isyerine gitmesini tercih ediyorum.
Esiniz yanina birini alsa ve -bilmiyorum mesleginiz var mi- siz de baska bir yerde calissaniz daha iyi olmaz mi?

saka gibi
tlf sarj durumuda senin üzerinde demekki
ee evde ne ise yariyor kendisi hükümdarliktan baska

ya evinize yardimci alin yada dükkaniniza yada devam ne kadar dayanabilirseniz

bu gidişe dur demenin zamanı gelmiş de geçiyor bile, bu duruma eşini sen alıştırmışsın fakat bundan sonrada biraz tavrını koyarak yeri geldiğinde konuşarak eşin hangi dilden anlıyorsa artık senin de rahat edebileceğin bir düzen kurmalısın. Eşine çok yüz vermişsin o da tepene çıkmış ne demek ya hem işte hem çocuk ev işleri birde beyefendinin şarjını seni takip edeceksin. Canım seninde kendin için çocuğun için zaman ayırmaya hakkın var her şeyi mükemmel yapmak zorunda değilsin. Bundan sonra ya başkasını bulsun eşin yanına ya da yoruldum de kendimi iyi hissetmiyorum de işe geç git veya işten erken çık. Eşin izin vermiyorsa bir gün başın ağrısın bir gün miden bulansın işte duramayacak kadar kötü ol evine gidip yat bu ne böyle sen robot değilsin ki

işiniz ne üzerine.. yani belli saatlerde işleriniz yoğun oluyo mu? yoksa hep iki kişinin durması mı lazım. benim kp le kv de de dükkan sahibi şöyle yapıyolar. kv erken gidip dükkanı açıyo akşam da 6 7 gibi en geç evegeçiyo ama evleri çok yakın. kp de sabah 10 gibi gelip gece 10 gibi kapatıyo.

iş yerinizle evınız arası yakın ıse gun ıcınde ısınızın seyrek oldugu zamanda ewe gecıp bişeyler yapabılırsınız yada kvye gıdıp cocukla ılgılenebilirsiniz yada ayrıca bu evlilikte ki butun rollari üstlendiğinizden kendinizle ilgilenebilirsiniz. Ama bi şekilde eşinize de sorumluluk yuklemelısınız yoksa daha cok yıpranırsınız.

maalesef ev işimiz çok yakın sayılmaz.arabayla gitmem gerek çünkü çocugu alıp eve geçmem lazım.dolmuşla otobüsle olmaz.arabayı ben alsam bu seferde ben nasıl gelicem diyor.beyefendi pek dolmuşa otobüse binmez.yerimiz ankarada ulusta merkezde o yüzden tek başına çok zor oluyor.kayınvalidede dedi erken gel diye ama bizimki göndermiyor.bende çocugumla vakit geçirmek istiyorum...

canım nişianlıyken büyük bi mobilya firmasında çaılışıyordum.patronum hala çagırıyor.ama özel işte gene akşam 8 den aşagı çıkmıyodıkki ordada.eşinin yanında çalışsan bi dert başka yerde çalışsan ayrı dert.en azından böyle çocugum hasta falan olunca gidiyorum ama orda patron anlamazki...

bende bundan sonra zaten dükkanda kendimi yormicam banane kendi yapsın.nasılsa evdede o kılı kıpırdatmıyo.evin içi kalk gidelim diyo

bende bundan sonra zaten dükkanda kendimi yormicam banane kendi yapsın.nasılsa evdede o kılı kıpırdatmıyo.evin içi kalk gidelim diyo

en iyisini yaparsın bari geç gitsen dimi öğleden sonra felan bu bile senin için olur eşin pek anlayışlı değil hiç yorulmaya niyeti yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…