ah canım ya 5 yıl ilaç kullanmak çok uzun süre.devamlı mı kullandın aralıksız?kime sorsam bu aralar kötüyüm diyor.kesinlikle mevsim geçişlerindenAnksiyete belirtileri maalesef insallah cabuk atlatirsin. Ben 5 yil ilac kullanmak zorunda kaldim simdi ilacimi birakali 3 ay falan oluyo iyiydim ama bi iki gundur yine kotu hissediyorum gogsum daraliyo sanki
nefret ediyorum mevsim gecislerinden
bizde bebek istiyoruz ama olmuyor.bunun streside yıprattı beni canım.doktorada gitmedik bi türlü sırası gelmedi.şimdide bu rahatsızlık çıktıhaklısn canm belki tam tedavi olsaydm şimdi yine tekrarlamazdı o yüzdn pişman inşllh geldiği gibide gider bide çock istiyorm bu dönmler hele hamile kalırsm hiç bişy yapmm rabbm şifasnı verr inşlh cnm çok zor bi dnm maalesf
haklısn valla canm ya of zatn geliyosa herşey üst üste geliyo ianan kibizde bebek istiyoruz ama olmuyor.bunun streside yıprattı beni canım.doktorada gitmedik bi türlü sırası gelmedi.şimdide bu rahatsızlık çıktıbebek olmadan düzelmemiz lazım ikimizinde canım
aynen canımhaklısn valla canm ya of zatn geliyosa herşey üst üste geliyo ianan ki
ah canım ya 5 yıl ilaç kullanmak çok uzun süre.devamlı mı kullandın aralıksız?kime sorsam bu aralar kötüyüm diyor.kesinlikle mevsim geçişlerinden
çok teşekkür ederim deneyeceğim.ama bunları yaparken hiç bişey düşünmemek lazım ya işte onu beceremiyorum.nasıl düşünmücem.hele şu durumda kafam allak bullak ota b.ka takar oldum affedersinUzakdogu savasa sanatlarinda meditasyon ve nefes alma teknikleri anksiyeteyi azalatmak icin birebirdir.
Cok basit.
Sessiz ve havadar bir odada temiz hava gelebilecek bir pencereniz varsa acin.
Onune sandalye koyun.
Uzerinizden saat, cep telefonu vs cikarip uzak bir masaya koyun. TV/radyo/bilgisayarlari kapatin. Tam bir sessizlik olsun.
Sandalyeye oyle bir oturun ki , ucundan kalkacak gibi.
Dik durun, karsiya bakin.
Gozlerinizi kapatin.
Agzinizi "O" harfi seklinde yapip sanki "nefesim kokuyormu" dercesine cigerinizdeki butun havayi "nefes verin", cigerinizin dibine kadar uzatin bu nefes verisi.
VEREBILDIGINIZ KADAR HAVAYI CIGERINIZDEN ATIN
Hic acele etmeyin, n ekadar uzun nefes verirsniz o kadar iyi.
Son nefes kalintisi cikarken hafifce one dogru "adete giden nefesi izlemek istemiscesine" egilin, soyle bir karis kadar.
Sonra sanki karsidan size gurul gurul enerji dolu sevgi dolu bir ruzgarin size dogru aktigini varsayin.
O hafif egik durusunuzu bozmadan, burnunuzun ucuyla cicek koklarcasina, cok nazik bir sekilde, havayi icinize cekin, bunu sesizce yapin.
Bu "nefes alis" o kadar sakince ve sessizce yapin ki, burnunuzun icinden sicim gibi taptaze bir enerjinin size aktigini hissedin.
ALABILDIGINIZ KADAR HAVAYI CIGERINIZE DOLDURUN.
Hic acele etmeyin, n ekadar uzun nefes alirsaniz o kadar iyi.
Artik daha fazla hava alamaycak hale gelince, hafice geriye gidin, ilk halinize donun.
SLA NEFESINIZI TUTMAYIN.
KULLANILMIS HAVAYI ATAR ATMAZ, NEFES ALISA GECIN.
ADETA ILERI GERI SALLANARAK HAVAYI YAKALAMAK ISTEYEN BIR POMPA GIBI OLMALISINIZ.
NEFES VERISINIZ OLABILDIGI KADAR UZUN OLSUN.
nekadar uzun olursa o kadar cok sakinleseceksiniz.
AMAC NEFES ALISTA DA VERISTE DE , HER ZAMAN DAHA SAKIN OLMAK,
DAHA DA SAKIN OLMAK.
VE BIR GOLUNKIMILTISIZ YUZEYI KADAR SAKIN OLMAK.
HIC BIRSEYIN BU EGZERSIZI VAKITSIZ BOZMANIZA IZIN VERMEMELISINIZ.
Bu egzersizi en az yarim saat yapmalisiniz.
20. dakikada nefes alisverisleriniz kisalacak gibi olur, sonra yeniden uzamaya baslar.
Bu cok onemli bir sahfadir. Bundan sonraki on dakikada MUTHIS bir rahatlama ama ayni zamanda muthis bir konsantrasyon hisseeceksiniz.
O anda vucut-beden butunlugunuz saglanmis olacaktir.
Ama uykusuzsaniz uykunuz gelebilir.
canım öncedende çok korkak birisiydim.10 yaşındayken babamı kaybettim o zamanda buna benzer bişey yaşamıştım.kendimi odaya kapatıp çıkmazdım insanların içine.o zamanlarda çarpıntı,sinirlilik olurdu.bide okulda herkes babası vefat etmiş çocuğa "fakir" gözüyle baktıkları için iyice sinirli ve içe atan bir çocuk olmuştum.ama lise döneminde bunu tamamen atlatmıştım yada ben öyle sanıyorum.dediğim gibi yapı olarak çok korkak birisiyim.kapı çalsa,telefon çalsa önce bi "ayyy kimki" derim sıçrarım.geçenlerdede bişeyden korktum yaşadım.korktuğum şeyi kafada büyüttüm kendi kendimi daha beter korkttum.iş buralara kadar geldi.içim resmen yüreğim ağzımda.iki gögsümün arası sıkışıyor.Yettim gayri been alasını yaşıyorum canımcım kaygı bozukluğu yaşıyorsun bunu önceden tetikleyen bir şeyler olabilir, yaşadıklarını gözden geçirin istersen.
Geçmişte yaşadığınız anıyı tetiklemiş olabilir korktuğunuz şey, psikoloğum fiziksel koşullanmadan bahsetmişti bu sizin için geçerli mi bilmiyorum. Her neyse psikiyatra görünebilirsiniz ama size antidepresan verecektir bence psikoloğa gidin 2 seansta çözebilirsiniz. Çünkü ara ara ortaya çıkan bir şey olduğu için psikolog daha bi yardım edebilir bakın yaygın anksiyete hastasıyım karşıdan karşıya geçmek benim için Türkiyeyi dolaşmaktan daha zor ama ilaçlarla değil psikologla çözüyorum. Ama tabi sizi yanlış yönlendirmek olmasın. Devlet hastanesine mi gideceksiniz?canım öncedende çok korkak birisiydim.10 yaşındayken babamı kaybettim o zamanda buna benzer bişey yaşamıştım.kendimi odaya kapatıp çıkmazdım insanların içine.o zamanlarda çarpıntı,sinirlilik olurdu.bide okulda herkes babası vefat etmiş çocuğa "fakir" gözüyle baktıkları için iyice sinirli ve içe atan bir çocuk olmuştum.ama lise döneminde bunu tamamen atlatmıştım yada ben öyle sanıyorum.dediğim gibi yapı olarak çok korkak birisiyim.kapı çalsa,telefon çalsa önce bi "ayyy kimki" derim sıçrarım.geçenlerdede bişeyden korktum yaşadım.korktuğum şeyi kafada büyüttüm kendi kendimi daha beter korkttum.iş buralara kadar geldi.içim resmen yüreğim ağzımda.iki gögsümün arası sıkışıyor.
çok teşekkür ederim deneyeceğim.ama bunları yaparken hiç bişey düşünmemek lazım ya işte onu beceremiyorum.nasıl düşünmücem.hele şu durumda kafam allak bullak ota b.ka takar oldum affedersin
evet devlet hastanesi.oradada psikiyatri var psikolog yok maalesef.nette doktoru herkes çok iyi olarak söylüyor.ilaç kullanmak istemiyorum ama çok gerginim sakinleştirici bişeyler istiyorum canım.bendeki bu durum 2 haftayı geçkin bi süredir var.psikologa gitmek için özele gitmem lazım psikolog ücretleride çok fazla şuan benim içinGeçmişte yaşadığınız anıyı tetiklemiş olabilir korktuğunuz şey, psikoloğum fiziksel koşullanmadan bahsetmişti bu sizin için geçerli mi bilmiyorum. Her neyse psikiyatra görünebilirsiniz ama size antidepresan verecektir bence psikoloğa gidin 2 seansta çözebilirsiniz. Çünkü ara ara ortaya çıkan bir şey olduğu için psikolog daha bi yardım edebilir bakın yaygın anksiyete hastasıyım karşıdan karşıya geçmek benim için Türkiyeyi dolaşmaktan daha zor ama ilaçlarla değil psikologla çözüyorum. Ama tabi sizi yanlış yönlendirmek olmasın. Devlet hastanesine mi gideceksiniz?
böyle okuyunca bile insan rahatlıyor.bu yazıları telefonuma kaydedip okuycam sıkıntı geldiği anda.siz cenneti tarif ediyorsunuz off yarabbim keşke öyle bir huzura kavuşsam.Evet cok iyi anliyorum. Onun iki yontemi var. bir tanesini anlatayim.
dusunun ki,
nefesinizi verirken , oturdugunzu yerde arkanizdan gelen sevgi ve enerji dolu bir evrensel guc bir irmak gibi sizi onunuze katmis, taaa evrenin sonuna kadar sizi kucaklamis, tasiyor. evrenin sonuna kadar gidin bu irmagin kucaginda.
Nefesi alirken de yine o sevgi ve enerji dolu irmak "canim benim" diyerek bu sefer size dogru akiiyor" iste sana evrenin iyilestirici enerjisi" diye sizi iyilestirmek icin kucakliyor. Siz de sakin olup o enerjiyi cicek gibi koklayarak cigerinze cekin.
Taze enerji cigerlerinize dolsun.
Korku, endise duyigulari, cigerinizin dibinden nefes verirken , siz de irmagin onunden evrenin sonuna kadar seyahat ederken, vucudunuzdan def edilsin.
Temiz enerji in, kotu enerji out.
Dusuncenizi boyle bir harekete konsnatre edin.
Tum gucunuzle konsantre olun.
Sonuc sizi cok sasirtacak.
evet bunları biliyorum ama bu sıkıntıları kendi kendime atlatamıyorumBu arada pskiyatrist eski travmalari ortaya cikip anlasilmasini saglayabilir ancak lutfen hap kullanmayin, ciddi bir psikolojik semptom yoksa (sizofreni gibi) asla kullanmayin.
Haplar sizin beyninizde noronlarinizin kimyasiniz mahvedecektir ne olur almayin.
Sizin dogal basa cikma yeteneginizi yerle bir edecek, beynininizin yapisini degistirip yapay bir sakinlikle sizi bagimli yapacak haplardan uzak durun.
İyi diyorlarsa git o halde sakinleştirici al, seni çok iyi anlıyorum canım ya ama kendine telkinlerde bulun yürüyüş yapabiliyorsan 1 saatten fazla yürü, nefes egzersizleri yap. Hangi şehirdesin?evet devlet hastanesi.oradada psikiyatri var psikolog yok maalesef.nette doktoru herkes çok iyi olarak söylüyor.ilaç kullanmak istemiyorum ama çok gerginim sakinleştirici bişeyler istiyorum canım.bendeki bu durum 2 haftayı geçkin bi süredir var.psikologa gitmek için özele gitmem lazım psikolog ücretleride çok fazla şuan benim için
böyle okuyunca bile insan rahatlıyor.bu yazıları telefonuma kaydedip okuycam sıkıntı geldiği anda.siz cenneti tarif ediyorsunuz off yarabbim keşke öyle bir huzura kavuşsam.
İyi diyorlarsa git o halde sakinleştirici al, seni çok iyi anlıyorum canım ya ama kendine telkinlerde bulun yürüyüş yapabiliyorsan 1 saatten fazla yürü, nefes egzersizleri yap. Hangi şehirdesin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?