- 29 Eylül 2015
- 222
- 59
- 13
Öneride bulunuyorum ama kendim hiçbirini yapmıyorum :)Uzun yuruyusler de mukemmel bir cozum, katiliyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öneride bulunuyorum ama kendim hiçbirini yapmıyorum :)Uzun yuruyusler de mukemmel bir cozum, katiliyorum.
inanıyorum bu tür şeylerin ilaç gibi iyi geldiğine.şuan vücuduma öyle acıyorumki.inanırmısınız 2 haftada saçlarımda beyazlar çıktı.demekki öyle bi stres altındayım.ilaç içersem geçici mutluluk verip vücudumun kimyasını belki değiştircem bunu biliyorum ama böylede kendime işkence ediyormuşum gibi geliyor.Umarim isine yarar. Bu tarif ettigim nefes alma tekniklerine Ki Breathing deniyor. Japon Samuraylari savas oncesi gecesi bu teknikle meditasyon yaparlarmis, sakin olmak ve vucut-beden butunlugu saglamak icin. Bu teknigi herkes, genc-yasli, hasta-saglikli, uygulayabilir. Sonucta vucudumuza daha fazla oksijen girerse toksinlerin atilmasi daha kolay olur. Toksinler de anksiyete yapar, travmalar da gunluk stres de.Onemli olan bizim egzersiz, nefes alma ve meditasyonla kendimizin "basa cikma katsayi"sini artirmamiz. Bu tur teknikler bizi cok daha kuvvetli ve dirayetli yapar.
konyadayım canım.sakinleştiriciler alışkanlık yapıyor mu?antidepresanla sakinleştirici farklı şeyler mi?İyi diyorlarsa git o halde sakinleştirici al, seni çok iyi anlıyorum canım ya ama kendine telkinlerde bulun yürüyüş yapabiliyorsan 1 saatten fazla yürü, nefes egzersizleri yap. Hangi şehirdesin?
allah yardmcn olan cnm tez zamnda iyileşrsn inşlhaynen canımbu günede şükür Allah sınıyor kullarını.önce bu durumum vesvese gibi geldi bana.ama 2 kez atak geçirince vesveseden farklı olduğunu anladım.çok dua ediyorum.günlük yaşantım çok bozuldu.insanlarla konuşurken bile aklım başka yerde.sürekli içim daralıyor derin derin nefes alıyorum.iki gögsümün arasına sanki öküz oturdu öyle bişey
Hepsi de kimyani bozar ama en kotusu SRI yani Serotonin Reuptake Inhibitorlar. Serotonin noronlar arasi faaliyet saglayan bir kimyasal, SIR turu ilaclar az miktarda olan serotoninin noronlara takilip kalmasini onluyor ve serbest dolasimini sagliyor. Boylece sana sentetik bir mutluluk sagliyor Elbette beyninin kimyasini, dengesini bozuyor. Ustelik SRIlari kullan bazi bunyelerde yan etkileri cok fena olabiliyor. Birakmasi da doktor denetimialtinda olmasi gerekiyor. Birakinca cok fena yan etkiler ortaya cikiyor. Aman deyim uzak dur.konyadayım canım.sakinleştiriciler alışkanlık yapıyor mu?antidepresanla sakinleştirici farklı şeyler mi?
Bence sen de basla yapmaya, dolasima cok guzel etkileri oluyor, super bir sey yurumek.Öneride bulunuyorum ama kendim hiçbirini yapmıyorum :)
Merhaba.bugün gece tavsiye ettiğiniz şeyleri yaptım.hemde balkonda :) hava çok güzeldi.öyle rahatladımki.düne göre bugün daha iyiyim.içimdeki sıkıntı daha az.korkular kaygılar var ama en azından güzel şeyler düşünerek korkuları bastırmayı deneyebiliyorum.pek başarılı olamıyorum ama deniyorum sonuçta.mutlu olmakta bu rahatsızlığı hafifletiyor sanki.azönce eşim ellerinde çiçeklerle geldi mesela çok mutlu oldum.bende hep demir eksikliği olur.acaba gene öyle bişey mi varda böyleyim diye düşünüyorum.çünkü çok sinirlilik korku sıkıntı yapıyor demir eksikliği.yarın psikiyatri gidicem ilaç yazarsa alıcam ama içmicem,sonra kan tahlili yaptırcam.kendi kendime bi süre atlatmayı denicem çabalıcam.eğer atlatamazsam ilaç en son çareHepsi de kimyani bozar ama en kotusu SRI yani Serotonin Reuptake Inhibitorlar. Serotonin noronlar arasi faaliyet saglayan bir kimyasal, SIR turu ilaclar az miktarda olan serotoninin noronlara takilip kalmasini onluyor ve serbest dolasimini sagliyor. Boylece sana sentetik bir mutluluk sagliyor Elbette beyninin kimyasini, dengesini bozuyor. Ustelik SRIlari kullan bazi bunyelerde yan etkileri cok fena olabiliyor. Birakmasi da doktor denetimialtinda olmasi gerekiyor. Birakinca cok fena yan etkiler ortaya cikiyor. Aman deyim uzak dur.
Mumkunse ilac almadan en dogal yollarla , spor , stretching, meditasyon, nefes egzersizi , iyi beslenme ile giderirsen hem guclenirsin hem de sagligini daha da bozmazsin. Mutlaka Tiroid meselesini arastir cunku cok fena anksiyete yapar. Bazi doktorlar nbu hormonu test etmeden dayarlar SRIlari.
En basta aciziyet modundan cikman ve kendi kendine iyielesecegine can i gonulden inanman lazim. Gerisi corap sokugu gibi gelir.
Bende kendımı dınlıyorum stres vs derken nefes darlığı cekmeye basladım.. Yanı aldıgım nefes yetmıyor gıbı geliyor.. Gıttım dr hıcbır sorun yok anksıyete bozukluğu oldugu kanaatındeyım.. Cok bunalıyorum artık streslı donemlerde nuksedıyor cokca.. Sızde nefes ıle ılgılı bır sorun oluyormumerhaba hanımlar.daha önce korkularımla ilgili bir konu açmıştım.şükür o korkularımı atlattım şuan derdim başka.içimde devamlı sıkıntı,stres,kaygı var.herşeyden çok korkuyorum.içimdeki sıkıntının belirli sebebide yok.aklıma kötü bişey geliyor aniden ya şöyle olursa ya böyle olursa diye diye titreme,ateş,terleme,çarpıntı ve korku oluyor.psikiyatriye az önce randevu aldım çarşamba günü için.benim gibi bu durumu yaşayan var mı acaba?
Canım eğer nefesime odaklanırsam daraldığımı hissediyorum.özellikle gece yatarken.sende git bi psikologa böyle kendimize daha çok zarar veriyoruzBende kendımı dınlıyorum stres vs derken nefes darlığı cekmeye basladım.. Yanı aldıgım nefes yetmıyor gıbı geliyor.. Gıttım dr hıcbır sorun yok anksıyete bozukluğu oldugu kanaatındeyım.. Cok bunalıyorum artık streslı donemlerde nuksedıyor cokca.. Sızde nefes ıle ılgılı bır sorun oluyormu
Aynen Canım.bunların hepsi var bende.çok sıkıntılı dönemlerden geçtim vay be iyi dayanıklıymışım diyordum ama patlak verdi bi şekilde.saçma sapan şeylerden korkup anksiyete yaşıyorum ara ara.o an aklımı yitirme kontrolü kaybetme korkusu yaşıyorum.yaşayamayan anlamaz bizleri.hepimiz yaşıyoruz bu gelgitleri.. kimi daha derin kimi daha sığama neden? durduk yere çıkmıyoruz zıvanadan; Yenilip yutulmamış laflar, unutulamayan dargınlıklar, tuzak kuran yakınlar, arkadan dönen dolaplar,farkındalık süreçleri ve varılamayan hep ahirete bırakılan hesaplar , hayırlısı diye diye şişen yürekler, dolup da taşamayan sabırlar
![]()
Öğretmenım derste nasıl kıvranıyorumCanım eğer nefesime odaklanırsam daraldığımı hissediyorum.özellikle gece yatarken.sende git bi psikologa böyle kendimize daha çok zarar veriyoruz
Panik atak olabilirmerhaba hanımlar.daha önce korkularımla ilgili bir konu açmıştım.şükür o korkularımı atlattım şuan derdim başka.içimde devamlı sıkıntı,stres,kaygı var.herşeyden çok korkuyorum.içimdeki sıkıntının belirli sebebide yok.aklıma kötü bişey geliyor aniden ya şöyle olursa ya böyle olursa diye diye titreme,ateş,terleme,çarpıntı ve korku oluyor.psikiyatriye az önce randevu aldım çarşamba günü için.benim gibi bu durumu yaşayan var mı acaba?
Merhaba.bugün gece tavsiye ettiğiniz şeyleri yaptım.hemde balkonda :) hava çok güzeldi.öyle rahatladımki.düne göre bugün daha iyiyim.içimdeki sıkıntı daha az.korkular kaygılar var ama en azından güzel şeyler düşünerek korkuları bastırmayı deneyebiliyorum.pek başarılı olamıyorum ama deniyorum sonuçta.mutlu olmakta bu rahatsızlığı hafifletiyor sanki.azönce eşim ellerinde çiçeklerle geldi mesela çok mutlu oldum.bende hep demir eksikliği olur.acaba gene öyle bişey mi varda böyleyim diye düşünüyorum.çünkü çok sinirlilik korku sıkıntı yapıyor demir eksikliği.yarın psikiyatri gidicem ilaç yazarsa alıcam ama içmicem,sonra kan tahlili yaptırcam.kendi kendime bi süre atlatmayı denicem çabalıcam.eğer atlatamazsam ilaç en son çare
Bende kendımı dınlıyorum stres vs derken nefes darlığı cekmeye basladım.. Yanı aldıgım nefes yetmıyor gıbı geliyor.. Gıttım dr hıcbır sorun yok anksıyete bozukluğu oldugu kanaatındeyım.. Cok bunalıyorum artık streslı donemlerde nuksedıyor cokca.. Sızde nefes ıle ılgılı bır sorun oluyormu
Cok sevdım.. Bu anlamda fıkırlerınızı paylasmanızı isterım.. Nefes konusunda caresz kalıyorum coğu zaman..Evet cok iyi anliyorum. Onun iki yontemi var. bir tanesini anlatayim.
dusunun ki,
nefesinizi verirken , oturdugunzu yerde arkanizdan gelen sevgi ve enerji dolu bir evrensel guc bir irmak gibi sizi onunuze katmis, taaa evrenin sonuna kadar sizi kucaklamis, tasiyor. evrenin sonuna kadar gidin bu irmagin kucaginda.
Nefesi alirken de yine o sevgi ve enerji dolu irmak "canim benim" diyerek bu sefer size dogru akiiyor" iste sana evrenin iyilestirici enerjisi" diye sizi iyilestirmek icin kucakliyor. Siz de sakin olup o enerjiyi cicek gibi koklayarak cigerinze cekin.
Taze enerji cigerlerinize dolsun.
Korku, endise duyigulari, cigerinizin dibinden nefes verirken , siz de irmagin onunden evrenin sonuna kadar seyahat ederken, vucudunuzdan def edilsin.
Temiz enerji in, kotu enerji out.
Dusuncenizi boyle bir harekete konsnatre edin.
Tum gucunuzle konsantre olun.
Sonuc sizi cok sasirtacak.
Bildiklerimi sizlerle paylasmak beni cok sevindirir.Cok sevdım.. Bu anlamda fıkırlerınızı paylasmanızı isterım.. Nefes konusunda caresz kalıyorum coğu zaman..