Icim icimi yiyor kizlar hüngür hüngür agliyorum

_chocolate_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
1.324
2
116
39
Almanya
Arkadaslar bugün spermiogram testinin sonucunu söyledi doktor bana. Simdilik sadece telefonda söyledi, sperm sayisi cok azmis ve hareketsizmis.

Bunun yanisira bende PCO, Tiroit vede diabetes var. Bunlarin hepsi hamileligi zorlastiran faktörler, bizde ise hepsi birden var.

Ben bebegim olsun diye gelecek ayi bile göze alamazken umudumu yitirdim neredeyse. Engelin biri asilir ikisi asilir ama bukadar engelle napacagiz biz hic bilemiyorum. Korkarim cocugumuz olmayacak.

Düsünüyorum tüp bebek yoluna mi basvursak?? bileniniz var mi Tüp bebek yapdirmak hemen hemen kaca mal oluyor? Cünki finans durumuda bizde bir faktör maalesef.

Cok üzülüyorum kizlar hicdegilse sizinle dertleseyim dedim :çok üzgünüm:

Allah yardımcın olsun canım. Ne diyeyim.. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermezmiş..
Umarım en kısa zamanda aşılır problemler..

canım allah yardımcın olsun hiçbir zaman umudunu yitirme rabbim ol dedikten sonra imkansız olan bile olur .yeterki ol desin .boşuna kendini yıpratma umarım bütün sorunlar hallolur ve bebişine kavuşursun..

Allah allah sakın elbet üzüleceksin ama lütfen "olmayacak , düzelmeyecek " gibi yargılarla kendini yıpratma zaten bu şekilde baştan kaybedersin!

Bir topik var orada " Birgün inatla anne olacağım" diye çok hoşuma gidiyor.. Neler okuduk neler gördük lütfen bunlar aşılıcak engeller sadece biraz daha sabır ve kararlılık kendine çok iyi bak sağlıkla kal Dilerim ki tedaviye gerek kalmadan bebişin göbüşüne konarrrr:ecrin_bebek:

Canim cok sagol. Zaten pes etmiyecegim daha onu vermeden verdi sevgisini allah bana sonuna kadar ugrasacagim. Asla pes etmek yok. Insanin umudu ister istemez kiriliyor ama üzülüyorum elimde degil.

neler nlerr gördük kimlerin çocukları oluyorr
her isteğin hayırlısıylaa olurrr
umudunu yitirme tıp çokkk ilerdeee

Son düzenleme:
chocolate

gecmis olsun ama bu kadar uzulme dunyanin sonu degil. Tup bebek yaptirirsiniz siz de. Tup bebek formunda Almaya da yasayan bircok arkadas var. Onlara sorarsan sana ordaki maliyetleri soylerler. Hatta benim duyduguma gore ilk birkac denemede devlette yardimci oluyormus. OLmadi gelir TR de yaptirirsiniz. Moral bozmak yok. Hic spermi, yumurtasi olmayanlar var;-(( UZme kendini

Canim sorun su, almanyada tüp bebek olsun, asilama olsun en azindan yarisi sigorta tarafindan karsilanmasi icin en az 25 yasinda olmam gerek ve ben henüz 23 yasindayim. zaten 3 yildir evliyim daha iki sene beklemek ömrümü törpiliyecek. sigorta karsilamadigi zamanda cok pahali oluyor busefer bizi asiyor. Onun icin simdilik tek alternatifimiz türkiyede yapdirmak ama ordaki fiyatlar ile ilgili hicbir fikrim yok...

Sonra doktorla yüzyüze görüsmemiz gerekiyor daha görüsemedik acaba bunun tedavisi varmiymis bunuda bilmek gerekir. Elbette bunada sükür ediyorum ama insan üzülüyor gülüm be üzülmez mi.

canm soğan suyu kürünü öneriyor i.saraçoğlu pcos için bi dene derim faydasını gören çok eşinede keçiboynuzu kürü ve havuç suyu sperm sayısını artırıyomuş

polikistik over sendromu ( PCO) ilaç tedavisi ile gecer yada kist varsa ameliyat ile alırlar ve her türlü gebe kalırsın, tiroit yetersizliginden gebe kalanları tanıyorum. yeterki tedaviye en erken şekilde başla. diabet biraz zorlu ama onu da aşarsın çünkü gizli şeker hastası olan ark. var catır catır dogurdu ama 1 tane cocugu var...şeker hastası oldugunu da gebeyken anladı...
tek sorun eşinin spermlerinin canlanması :) onun içinde ilaç milaç bişey vardır ve en önemlisi tedavi olmayı istesin...
benimde prolaktin hormonum yüksek 9 ay önce doztinex içiyordum. şimdi gynodele cevirdi doktor ilacımı ve prespektüsünde okuduguma göre pco için de bu ilaç veriliyormuş. ve gene diyor ki gebe kalmak istemeyen kadınlar bu ilacı içerken korunsun

Son düzenleme:
ayrıca yaşın daha küçük bir yıl tedavi ile sağlıgına kavuşursun böylece sağlıklı bir gebelik gecirirsin ve bebe sahibi de olursun.. 23 yaş ne ki ayol :) herşeyin üstesinden patır patır gelirsiniz. ayrıca diabet için degerini bilmiyorum ama testi yaptırmadan önce yedigin herşey şeker degerini yükseltir.. bu sebeple bence tabii yiyeceklerine dikkat edip tekrar kan verebilirsin.

Ac karnina verdim kani doktor öyle istedi. Önce ac karnina aldilar kani sonra sekerli bir icecek verdiler, seker degeri dörte katlandi. Sagol gülüm tek tesellim yasimin kücük olmasi zaten.

canm soğan suyu kürünü öneriyor i.saraçoğlu pcos için bi dene derim faydasını gören çok eşinede keçiboynuzu kürü ve havuç suyu sperm sayısını artırıyomuş

Canim iki ay sonra türkiyedeyim, keciboynuzunu ordan alacagim zaten mutlaka. Sogan kürüne birdefa basladim 2 gün icebildim tadi cok kötü dayanamadim. Ama tekrar baslasam mi acaba.

Kesinnikle oyle dusunmeyin onu verecek ALLAH, Allah'tan hic birzamanda umidi kesmemek lazim, o nelere kadiir degilki arkadasim moralinizi yuksek tutun olur Allahin izni ile insh'Allah..

Canım geçmiş olsun Rabbim hayırlısını nasip etsin.Arkadaşlarında dediği gibi Allahtan ümidini kesme olmayacak bişey değil Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Canim gecmis olsun, ama Allah'tan sakin umut kesme. Veren O sonucta. Ya bunlari atiyorum 38 yasinda farketseydiniz, o zaman bile cozulurdu git bak 30 yas ustu citirlarda ne sorunlarla hamile kalanlar var. Bunlarin hepsi devali dertler. Sperm sorununa gelince 0 spermi olandan bile ameliyatla sperm hucrasi alabiliyorlar, umudunu hic yitirme. Zaten cok var sperm yetersizligi, sana lazim olan 1 tane.

Simdi tavsiyeler: Turkiyeden bal-polen karisimi al, adetinin 1. gununden yumurtlayana kadar her sabah 1 kasik ye, yumurtayi olgunlastiriyor. Su ana kadar bu yontemi kullanan 2 kisi =biri benim= ikinci ayinda hamile kaldi. Esine keciboynuzu ve arti fertilaid erkekler icin vitamin. Ayrica doktorunun verdigi tiroit ilaclarini falan mutlaka kullan. Hipo mu hiper mi? O da onemli. Ilac kullanirken hamile kaliniyor, yeter ki guzel degere dussun veya ciksin. Bir de ates takibi yap derim. Bizim topikten bilgi alabilirsin. Pkoda en buyuk sorun ne zaman yumurtladigini bilememek, ates takibiyle ogrenirsin. Bir de preseed al, sperm dostu kayganlastirici yavas spermlerin daha uzun yasamasini ve yumurtaya ulasmasini sagliyor. Ama hepsinden otesi bunlarin vesile oldugunu bilip cok cok dua etmek, Salavat getirmek.

Bu sorunlar seni yildiramaz, sen butun silahlarla bu sorunlara saldiracak ve bebegine kavusacaksin. O kadar.

slm arkadaslar chokolat arkadasim moralini bozup kendini uzme bence yasin genc daha yine kalirsin ben iki dusuk yasadim biri bos gebelikti bir hafta oldu dusuk yapali doktorum hic bir kontrolu yapmadan sadece kan tahlili yapti iyi cikti ve bana iki dusugumun neden oldugunu soyledi yasimdan doalyi oluyormus burdaki doktorlari ben pek begenmiyorum ya sen birde trkdeki doktorlara gorun canim bende oyle yapicam kismetse iki ay sonra trk gidicem allahtan umit kesilmez allah nasip ettikten sonra hic birsey engel olmaz canim merak etme

Canım öncelikle geçmiş olsun diyorum ve arkasından böyle umutsuzluğa düşmemen gerektiğini belirtmek istiyorum... Önünüzdeki engellerle aşılmayacak engeller değil. Saymış olduğun tüm rahatsızlıklarının belirli yöntemler izlenerek hamilelik üstündeki etkilerini kaldırmak mümkün.
1. Sperm azlığı ve hareketsizliği aynı bayanlardaki gibi klomen tarzı ilaçlar ile tedavi edilebilen bir sorun.Kaldı ki erkeklerde bu sorunu gidermek yada iyileşmesine destek amaçlı keçiboynuzu pekmezi yada keçiboynuzu kürü çok faydalı oluyor.Hatta erkeklerde 3 ay içinde ciddi sonuçlar alınabiliyor.
2. diyabet ve tiroid rahatsızlıkları hamilelik planlaması ve bu süreçteki tedavi boyunca ilaçlarla kontrol altına alınabiliyor.Kaldı ki senin sadece tiroid ve diyabet sorunun kontrol altına alındığında microenjeksiyon yöntemi ile hamile kalabilirsin.

Tüp bebek demişsin fakat bildiğim kadarıyla senin durumundaki kişilere mikroeneksiyon uygulanıyor (erkekte sperm azlığı ve hareketsizlik olduğu için). Sanırım Türkiyede değilsin... Ben Ankaradayım burdaki tüp bebek fiyatları yaklaşık 5000-6000 tl tutuyor. Eğer raporlu olursan yaklaşık 750-1000 lira civarında bir düşüş oluyor fiyatta.

Burada senin için en önemli faktör doktorun bence. İyi bir doktor seçmelisin... Çünkü tek sorunla değil 3 sorunla başetmek zorundasınız.Eğer doğru ve etkin bir tedavi uygulanırsa hamile kalabilirsin... Bu kadar umutsuz olma.

Canim iki ay sonra türkiyedeyim, keciboynuzunu ordan alacagim zaten mutlaka. Sogan kürüne birdefa basladim 2 gün icebildim tadi cok kötü dayanamadim. Ama tekrar baslasam mi acaba.

ben başla derim canım i.saraçoğlunun sitesine gir ziyaretçi defterini tıkla orda soğan suyunun faydasını gören birçok hanım var bu sayede hamile kalmışlar .ben de uyguladım bu kürü 15 gün içtim ve o ay ilk defa 28.gün regl oldum normalde siklusum 35 36 gündü yani gerçekten faydası var nefes almadan iç kokusunu duymazsın ...inş. en yakın zamnda hamile kalırsın

chocolatecım senın esının degerlerı nasıldı.bızde yaptrdık malesef bızdede hareketlılık az.ve esımde sol varıkosel cıktı.aslında 1cc de 26 mılyon.toplam 91 mılyon.hareketlılık ılerı & 20 ,yavas hareketlı % 20 yerınde hareketlı % 20.harektsız % 40.morfoljı % 75 cıktı ama varıkosel var.amelıyat olcak heralde.belkı sızdede varıkosel varsa.amelıyatla duzelır degerelrınız.eşın urologa gıttı mı.gıtmedıyse bı gıtsın.orda bellı olur.varıkoseldense amleıyatla duzelme ıhtımalı var mıkrocerrahıyle.bakalım.benımde canım sıkıldı tabı varıkosel deyınce.zaten ben tahmın edıyordum bısı oldugunu.bende rahım fılmı cektrmedım daha.ya ondada bısı cıkarsa cok korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…