İçim parcalandi

2bilinmeyen

Guru
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
1.009
En iyi cevaplar
1
1.007
358
Dün haberlere bakarken müge anlinin programına çıkmış acılı bir anneye rastladım. İsmi Dilek Yıldırım. Daha 28 yaşında. 6 yıl eşinden şiddet görmüş sonra boşanmaya kalkmış. Elbet bu kadar beklemezdi ama aile ve toplum baskısı mecbur bırakmış. Bu evlilikten de iki prensesi doğuyor. Boşanma sürecinde iki bebekle kadın sığınma evinde kalıyor sonra bir arkadaşıyla eve çıkıyor. Tehditlere boyun egmiyor. Herkes çocuklarını ver kurtul demesine rağmen aklımın ucundan gecmedi diyor. Ne mi oluyor o adam iki kızını öldürüp intihar ediyor. Dilek hepimize kızgın size bize ailesine arkadaşlarına... Müge anlı hepimiz adına özür diledi ve içimi parçalayacak cevap geldi. Hiç bir şey ifade etmiyor.. ne yazık ki ne yaparsak yapalım evlatları geri gelmeyecek..

Oturdum onun dik duruşu karşısında boynumu büküp agladim. O konuştukça küçüldum. O aglamadikca ben ağladım.. özür dilerim Dilek... Bir kadın olarak özür dilerim..

Siz veya biz kadinlar degil yasalar ve yasa koyucular utansin ve uzulsun.

Kactir kadinlar sikayet edyor tehdit ediliyorum diye ne savcilik ne polis bir sey yapamiyor. Yasalar kadinlari daha cok korumali. Tum karakollara kadin sikayetlerine derhal mudahele etmeleri icin protokoller gonderilmeli ve bu konu oncelik almali.

Ben sahsen kadin cinayetlerinin devletce umursanmadigini dusunuyorum. Benim de aklimda oldurulen bir kadinin ablasi kalmis. Goz gore gore kardesim olduruldu diyor. Kac kez karakola gitmis, sikayet etmis, koruma talep etmis....sonuc 0.

Gorev meclisteki kadinlara dusuyor. Onlarin derdi de zaten ceplerini doldurmak ya da 9 yasindaki cocuklari nikah etmek. Meclisteki milletvekili kadinlar 5 para etmedigi icin bu haldeyiz bence. Ozellikle magdure aile bakani tam bir felaket yazmak bile sitemiyorum. Kadinlar , cocuklar tecavuze ugruyor 1 kereden 1 sey olmaz diyen insandan kadinlari cocuklari korumasini zaten beklemiyorum. Bu konuda bir tek Meral Aksener ve ekibinden umutluyum. Onun disinda dedigim gibi meclisteki kadinlar sus biblosu, biri de cikip arkadas bu ne demiyor. Komedi gercekten.

Aynısı acıyı dün ben de yaşadım. Toplum olarak bilinçlenip kadınları, çocukları korumadıkça; gerekirse adaletin bekçisi olmadıkça bu olaylar içimizi kanatsa da son bulmayacak. En acısı da şudur ki; izin verdikçe, toplum olarak taşın altına elimizi koymadıkça bu haberleri duymak normalleşecek. İnsanlar artık iç çekmekten başka tepki göstermez olacak, daha sonra bunu da yapmayacak...

Bu konuda sen ben napabiliriz ki? Dilek ve cocuklarinin durumunu şu olaya kadar duymamistim bile lakin herzaman ki gibi ölüm olunca duyuldu, duygusal yazilar yazildi, yaziliyor, herkes bir sahiplendi olayi hemen. Boyle biyere varamayiz.
Sizin için hiç bir şey ifade etmiyor anladığım kadarıyla. O da aynısını söyledi iki gün sonra unutulacak dedi. Toplum olarak boşanmak isteyen şiddet gören kadınlara daha fazla destek olabiliriz. Yuvam dagilmasin öyle böyle deneyebilirsiniz. Siz hemen popülerlik tarafından yaklaşıyorsunuz.

Kimse hiç kusura bakmasında yasalardan bi halt olmaz.ya bir kavgaya karismistim sikayatci oldum.evdekilerin haberi yok tabi.karakoldan babamı aramislar gelsin evrağını alsin savcilaga ifadeye gidecek diye.karakola gittim ya beni niye aramiyorsunuz diye babanin numarasi kayitli dediler.iyide ben zaten numarami vermisim.demekki biri beni şantaj etse taciz etse sikayetci olsam ondandan haberleri olacak babamin.lanet olsun böyle sisteme

Insanlarin can guvenligini saglamak devletin gorevi benim degil veya sizin degil. Nasil destek olacagiz? Duygusal yazilar, imza toplama, yurume??? Bunlar yillardir yapiliyor işe yaramis mi? Ben goremiyorum.
Birsey ifade etmiyor degil. Hersey olup bittikten sonra boyle sozler anlamsiz, bu olayi yaşayan kişi icinse hicbisey ifade etmiyordur eminim.

Evet 2 gun sonrada unutulacak baska bir olay gundem olacak bu boyledir. Siz sanki bu olayla yatip kalkcaksiniz.

Yani bir tek protesto bile olmadi. Ayni olay Avrupa'da bir yerde olsaydi, protestocu kadinlar meclisi basardi, ertesi gun de sadece Adalet bakani degil butun kabine istifa etmek zorunda kalirdi.

Bu kacinci vahset artik sayamiyorum. Kadinlarimiz cok pasif cunku onlar da korkuyor (hakli olarak , memur kadinlar isten atilmaktan korkup protestoya gidemiyorsa hicbir sey diyemem). Bu artik boyle olmaz. Toplumca bir seyler yapilmali. Meclisteki kadinlar zaten cok pasif. Allah sonumuzu hayir etsin ne diyeyim.

Bu yaptiklari gayet yasadisi. Savciliga ve adalet bakanligina sikayette bulunun bence.

Buradada protesto oluyor, yurume oluyor. Hicbiseyin oldugu yok ama :)

Evet insanlarin guvenligini devlet saglar ama devlet etkili degil bu konuda.biz bu kadina yardim edemeyiz ama baska kadinlarin caninin yanmasina engel olabiliriz.devletin yasalarinin degismesi icin biseyler yapabiliriz.herkes ben ne yapabilirim derse zaten birsey yapilamaz.bir kivilcim cakmis oldu konu sahibi bana göre

Iste o "birseyler" yapabilirizdeki biseyler nedir mesela?
Acili yazi yazmak birseyin kivilcimi degil. Bundan oncede Ozgecan mesela sozde yer yerinden oynadi yazilip cizildi de noldu? Birsey olsa bu cocuklar ölmemis olurdu.

Kadın ya da erkek psikolojik olarak evliliğe engel bir rahatsızlığı olanlar evlenmesin ya. Bu ne böyle biri iki yaşında biri üç sadece kadının canını yakmak için bu çocukları öldürüyor. Arkadan da arıyor çocuklarını öldürdüm diye.

Valla o iki çocuğu öldüren babaları değil, yasalar!
Üzgünüm ama öyle.

Aynen. Muz cumhuriyetinde yasiyoruz. Adam gibi bir ulkede olsaydik Adalet Bakani istifa ederdi. Hic utanma yok, hem berbat bir yonetim yapiyorlar hem de yuzsuzce koltuklarina yapisiyorlar.

Çok üzücü olaylar gercekten burnumuzun dibinde yasaniyor..arkadasim gözü mosmor geldi işe ne oldu dedim kızım yaptı dedim üsteledim doğruyu söyle kocan mı yaptı yok polise haber verecegim hayir ya kizim yapti kumanda firlatti dedi..kızı da bi seyler firlatiyor inandim...megerse kocasi yapmis sonradan öğrendim polise haber vermeyeyim diye bana söylememiş..daha önce darp raporu alip sikayet etmişti yine edersem kesin hapise atarlar zaten bosanamiyorum falan demiş..

Aynen öyle erkek Dediğin sever de döver de kıskanır da erkek daha üstün nidalarıyla yetiştik hepimiz . Kadın sorunları sadece belli Günler'de dile getirildi aslında çok büyük bir insanlik suçu ama bu Yüzyılda bile çocuk gelinler var malesef bu toplumun bir parçası Olduğum için utanıyorum bazen .

Iste o "birseyler" yapabilirizdeki biseyler nedir mesela?
Acili yazi yazmak birseyin kivilcimi degil. Bundan oncede Ozgecan mesela sozde yer yerinden oynadi yazilip cizildi de noldu? Birsey olsa bu cocuklar ölmemis olurdu.
Kadinin cocuklari gelmeyecek geri evet baska analarin aglamamsi icin biz kadinlar olarak sesimizi duyurabiliriz.ozgecan geriye gelmeyecek ama katili en agir sekikde bedelini odedi.eger sesler cigliga donusmeseydi o it halen dsha yasiyor olacakti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…