Hizmetci veyahutta hizmetli olarak calisanlarin cani yok mu?Kızlar bir konu var aklıma takılıyor ağrıma da gidiyor ama söyleyemiyorum. Ben 4yıllık üniversiteyı zorluklarla kazandım okudum bıtırdım bu cok onemlı bır konu degıl bence cunku bıraz durumu yetebılen aılesı ızın veren ımkanı olabılen veya calısmaya musaıt olan her genc unıversıte sınavını kazanıp okulu bıtırebılır bence, yani okulu kazandım sonra calısmaya basladım magazalarda genelde calıstım sonrasında dacalıstım 30 yasımda evlendım sımdı cocugum var 3 yasında ve işi bıraktım onla ılgılenıyorum...
Eşimın durumu da kötu degıl sükür yani tamam benım maaşım yok artık ama sonucta benım kazandıgım cocugun bakıcısına gıdecek dıye düşünüp işi bırakıp cocugumla ılgılenmeye basladım bıraz buyuyunce işe yıne baslıycam, okurken magazalarda calıstım sonra son 5 sene de buyuk sırketın satın alma departmanındaydım, kötu bır iş sayılmaz bılmıyorum magazadan ıyı bence maası ıyı degıldır ama neyse, gecen gun abım benı aradı dedı kı bır tanıdıgım var iş yaptıgı bır musterı evı cok lüksmüş zengın semtte ve evıne hızmetlı bayan arıyormus ssksı var bın lıraya yakın maaş cocuguna da bırkaç saat bakıcam.
telefonda soyledı ben bır yutkundum yanındadır musterısı dıye kıbarca konustum cok ıyı bır fırsatmıs hafta içi hergun 12-6 arası iş tam mesaı de degıl ve rahat dedım aslında kaçmaz fırsat ama cocumun kreşi cok tutar falan uydurdum bır şeyler sagolsun bır ıkı sene sonra olsa super fırsattı falan dedım, annem duyunca aa bu ne boyle olur mu ben zorlukla okuttum sızlerı neler cektım elın kadının camasırını yıkayıp ütüsünü yapasın dıye m falan bozuldu ben dedım kı eşime soylemeyın ben de soylemıycem yanlıs anlayabılır dedım ama asıl ben yanlıs anladım. bır de açıkçası aılem bana ayda 200 lıra para verıyor cocuga harcayayım kendıme harcayayım falan dıye ıstemıyorum dıyorum ama abıme de verıyor ıclerı rahat edıcekmiş falan ıyı dıyoruz alıyoruz bız de , acaba o mu agır gelyor dıyorum ama abıme de mı agır gelıyor... yani yok kafam almıyor, işi asagılamak ıstemiyorum yapılabilir bir iş ama bıraz agrıma gittı açıkçası
Is meselesine gelene kadar gayet guzel anlatmissin anladim. Ama sonrasi facia hic birsey anlamadim
Herkesin universite okumak gibi ya da iyi bir yerde calismak gibi sansi yok bu ulkede herkes okuycak diyede bisey yok herkes yapabilecegi isi yapiyor zaten neden bu kadar agriniza gitti anlamadim.
Abiniz resmen terbiyesizlik yapmış. Kendi karısı çalıssın bulduğu o harika işte.
Hmm anladim ama okudugunuz bolumle ilgili bi is yapin..ben o şansı elde ettım diye, yani açıkladım ya zorlukla vs okudum ettım sonra o işlere gırıp calısmak ıcın de ugrastım sonucta herkes yukselmek ıstıyor karıyer ıstıyor, asagılamıyorum olabilir elımden gelen tek bu iş olsa olur veya cok ıhtıyaclı olsam gercekten guzel iş olabilirdi ama degılken bu teklıf yersız bır de uzak bırı de degıl bunu soyleyen
Şimdi ne yazsak birilerinin kalbini kıracağız akşam akşam.
Ancak kimsenin ideal mesleği değildir hizmetli olmak ve kimse çocuğu için böyle bir meslek istemez. Siz çocuğunuz büyüsün o işi yapsın ister misiniz?
Genel olarak abinizle ilişkiniz nasıl bence ordan düşünmek lazım yani iyiniyetle mi kötü niyetle mi söyledi diye. Elbette çalışıp kazanınca bir meslek edinince herkes o yolda ilerlemek ister ancak ben sonlara doğru yazdığınızı anlamadım nasıl bir iş olduğunu ve hangi şartlarda çalışacağınız konusu özellikle. Ne bileyim dediğim gibi abinizle nasıl bir ilişkiniz var normalde ona göre yorum yapmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?