içim soğudu bu normal mi? kırıldım ama söyleyemiyorum

tavsancan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
2.630
1.191
123
42
Kızlar bir konu var aklıma takılıyor ağrıma da gidiyor ama söyleyemiyorum. Ben 4yıllık üniversiteyı zorluklarla kazandım okudum bıtırdım bu cok onemlı bır konu degıl bence cunku bıraz durumu yetebılen aılesı ızın veren ımkanı olabılen veya calısmaya musaıt olan her genc unıversıte sınavını kazanıp okulu bıtırebılır bence, yani okulu kazandım sonra calısmaya basladım magazalarda genelde calıstım sonrasında dacalıstım 30 yasımda evlendım sımdı cocugum var 3 yasında ve işi bıraktım onla ılgılenıyorum...
Eşimın durumu da kötu degıl sükür yani tamam benım maaşım yok artık ama sonucta benım kazandıgım cocugun bakıcısına gıdecek dıye düşünüp işi bırakıp cocugumla ılgılenmeye basladım bıraz buyuyunce işe yıne baslıycam, okurken magazalarda calıstım sonra son 5 sene de buyuk sırketın satın alma departmanındaydım, kötu bır iş sayılmaz bılmıyorum magazadan ıyı bence maası ıyı degıldır ama neyse, gecen gun abım benı aradı dedı kı bır tanıdıgım var iş yaptıgı bır musterı evı cok lüksmüş zengın semtte ve evıne hızmetlı bayan arıyormus ssksı var bın lıraya yakın maaş cocuguna da bırkaç saat bakıcam.

telefonda soyledı ben bır yutkundum yanındadır musterısı dıye kıbarca konustum cok ıyı bır fırsatmıs hafta içi hergun 12-6 arası iş tam mesaı de degıl ve rahat dedım aslında kaçmaz fırsat ama cocumun kreşi cok tutar falan uydurdum bır şeyler sagolsun bır ıkı sene sonra olsa super fırsattı falan dedım, annem duyunca aa bu ne boyle olur mu ben zorlukla okuttum sızlerı neler cektım elın kadının camasırını yıkayıp ütüsünü yapasın dıye m falan bozuldu ben dedım kı eşime soylemeyın ben de soylemıycem yanlıs anlayabılır dedım ama asıl ben yanlıs anladım. bır de açıkçası aılem bana ayda 200 lıra para verıyor cocuga harcayayım kendıme harcayayım falan dıye ıstemıyorum dıyorum ama abıme de verıyor ıclerı rahat edıcekmiş falan ıyı dıyoruz alıyoruz bız de , acaba o mu agır gelyor dıyorum ama abıme de mı agır gelıyor... yani yok kafam almıyor, işi asagılamak ıstemiyorum yapılabilir bir iş ama bıraz agrıma gittı açıkçası

Hizmetci veyahutta hizmetli olarak calisanlarin cani yok mu?

Is meselesine gelene kadar gayet guzel anlatmissin anladim. Ama sonrasi facia hic birsey anlamadim

yazı eksik gibi olmuş okudum da evet :)
Yani
o iş tamam güzel de bana layık olduğunu düşünmedim ben, sonuçta ev işleri için hizmetli olma işini abim bana teklif ettiği için üzüldüm kırıldım içim şişti haksız mıyım. Ben mağazada çalışıyordum sonra da satın alma departmanındayım artık bir vasfım var unıversıte okudum aç açıkta da degılım şükür ama evde hızmetli olup temızlık yemek yapmak zoruma gıder, bunu bana teklıf eden de çok sevıp saydıgım kanımdan abim.

Herkesin universite okumak gibi ya da iyi bir yerde calismak gibi sansi yok bu ulkede herkes okuycak diyede bisey yok herkes yapabilecegi isi yapiyor zaten neden bu kadar agriniza gitti anlamadim.

Herkesin universite okumak gibi ya da iyi bir yerde calismak gibi sansi yok bu ulkede herkes okuycak diyede bisey yok herkes yapabilecegi isi yapiyor zaten neden bu kadar agriniza gitti anlamadim.

ben o şansı elde ettım diye, yani açıkladım ya zorlukla vs okudum ettım sonra o işlere gırıp calısmak ıcın de ugrastım sonucta herkes yukselmek ıstıyor karıyer ıstıyor, asagılamıyorum olabilir elımden gelen tek bu iş olsa olur veya cok ıhtıyaclı olsam gercekten guzel iş olabilirdi ama degılken bu teklıf yersız bır de uzak bırı de degıl bunu soyleyen

Hmm anladim ama okudugunuz bolumle ilgili bi is yapin..

walla kırılanlar oldu bile, ama açıkladım açıklıyorum da sebebını, kimse aman da büyüsün benım cocugum kat görevlısı olsun falan demez sanırım ne bıleyım hep doktor muhendıs olsun denir.

Genel olarak abinizle ilişkiniz nasıl bence ordan düşünmek lazım yani iyiniyetle mi kötü niyetle mi söyledi diye. Elbette çalışıp kazanınca bir meslek edinince herkes o yolda ilerlemek ister ancak ben sonlara doğru yazdığınızı anlamadım nasıl bir iş olduğunu ve hangi şartlarda çalışacağınız konusu özellikle. Ne bileyim dediğim gibi abinizle nasıl bir ilişkiniz var normalde ona göre yorum yapmak lazım

bir de ben çalışırken ailem para vermıyordu tabiki ve de ben sanırım çok eli açık davranıyordum belki bunu mu ıstıyorlar gerı dıyorum yani ayrı bır plan mı yatıyor bu işte dıye düşünmeden edemıyorum ama oyle yada boyle abıme kırılmam normal mı acaba bılmıyorum içim içim kırıldım açıkçası.

Abiniz bayagi bi densizmis ,kres masrafi olan bir cocugunuz olmasa ,
Abinize is ariyorum bulamiyorum ,
Cok ihtiyac var para kazanmam lazim ne is olsa yaparim deseniz ,
Abiniz size bu isi onerse neyse ,
Cok uygunsuz kacmis ,
Sonucta belli bir pozisyonunuz var is hayatinda ,kariyer yapmissiniz ,
İplemeyeceksimiz ,duymaz ayagina yatacaksiniz ,
Gun gelir hesap doner ,lafin yeri gelir

İş ev temızlıgı yemek bulasık ütü bır de cocuguna da bakıcam ssk maaş bın lıra.
abımle de can ciğerızdır ama bazen yani 2 sene evvel annemlerı garıp sekılde bosatmak ıstemıstı babamı huzur evıne maaşıyla yatırıp, annemı de evden cıkarıp, ben engel olmustum yani garıp bır konu olmustu .
bır de ben calısırken eli açık davranıyorum onlara katkım oluyordur farkında olmadan, ama sımdı paralarını alıyorum ıhtıyaclı sayılırım sonucta dıye.

abinizin hangi akla hizmet bunu size teklif ettiğini anlayamadım, bence sallamayın çok unutun gitsin, ya da çok dert olduysa bir ara oturun konuşun abinizle.

Abinize kırılmakta haklısınız.
İşi küçümsemez kimse, ancak herkesin aldığı eğitim bağlamında potansiyeli vardır.
Çalışmak isteseniz yine daha önce çalıştığınız sektörlerde daha iyi maaşa part time iş bulabilirsiniz.
Abinizin yaptığı tam anlamıyla densizlik.
Ben sizin yerinizde olsam, direkt sorarım. Bu işi bana önerme maksadın nedir diye?
Bir de konunuzda yazdınız mı hatırlamıyorum ama abinizin eğitimi nedir?

Eşinizin duymamasi isabetli olmus. Tabi ki lisans ve üstü mezunu arkadaslar (ben dahil) her iste calismak istemiyor bunu is begenmemezlik olarak görmüyorum. Kolay sartlarda okuyup yetismiyoruz o kadar emek ve cabadan sonra daha kurumsal yerlerde daha iyi sartlarda calismak hakkimiz tabii ama maalesef o isleri bulmak cok zor. Kirilmakta haklisiniz ben de olsam kirilirdim fakat bence abinize bu tarz bir ise ihtiyaciniz olmadigini net ifade edin ki bir daha benzer teklifle karsiniza cikmasin. Verdikleri 200 liranin da agir gelecegini sanmam en azindan anneniz bunu düsünmüyordur abiden süpheliyim. Ekmegini ev islerinden kazanan kadinlara saygim sonsuzdur bu zor bir is gercekten ihtiyac sahibi olmayan kolayla yapamaz. Bu isi kücumsemek asla maksadim degil. Bu tamamen hayat sartlari ve standartlari ile ilgili bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…