- 14 Haziran 2016
- 161
- 454
- 18
Simdi anladim :) evet bende olsam kirilirdim ama olan olmus artik sikma canini :)yazı eksik gibi olmuş okudum da evet :)
Yani
o iş tamam güzel de bana layık olduğunu düşünmedim ben, sonuçta ev işleri için hizmetli olma işini abim bana teklif ettiği için üzüldüm kırıldım içim şişti haksız mıyım. Ben mağazada çalışıyordum sonra da satın alma departmanındayım artık bir vasfım var unıversıte okudum aç açıkta da degılım şükür ama evde hızmetli olup temızlık yemek yapmak zoruma gıder, bunu bana teklıf eden de çok sevıp saydıgım kanımdan abim.
Abinize kırılmakta haklısınız.
İşi küçümsemez kimse, ancak herkesin aldığı eğitim bağlamında potansiyeli vardır.
Çalışmak isteseniz yine daha önce çalıştığınız sektörlerde daha iyi maaşa part time iş bulabilirsiniz.
Abinizin yaptığı tam anlamıyla densizlik.
Ben sizin yerinizde olsam, direkt sorarım. Bu işi bana önerme maksadın nedir diye?
Bir de konunuzda yazdınız mı hatırlamıyorum ama abinizin eğitimi nedir?
Hic bir is elbette asagilanmaz ama üniversite bitirmis bi insana da teklif edilmez bu ayip tabiki...
Abiniz bayagi bi densizmis ,kres masrafi olan bir cocugunuz olmasa ,
Abinize is ariyorum bulamiyorum ,
Cok ihtiyac var para kazanmam lazim ne is olsa yaparim deseniz ,
Abiniz size bu isi onerse neyse ,
Cok uygunsuz kacmis ,
Sonucta belli bir pozisyonunuz var is hayatinda ,kariyer yapmissiniz ,
İplemeyeceksimiz ,duymaz ayagina yatacaksiniz ,
Gun gelir hesap doner ,lafin yeri gelir
Eşinizin duymamasi isabetli olmus. Tabi ki lisans ve üstü mezunu arkadaslar (ben dahil) her iste calismak istemiyor bunu is begenmemezlik olarak görmüyorum. Kolay sartlarda okuyup yetismiyoruz o kadar emek ve cabadan sonra daha kurumsal yerlerde daha iyi sartlarda calismak hakkimiz tabii ama maalesef o isleri bulmak cok zor. Kirilmakta haklisiniz ben de olsam kirilirdim fakat bence abinize bu tarz bir ise ihtiyaciniz olmadigini net ifade edin ki bir daha benzer teklifle karsiniza cikmasin. Verdikleri 200 liranin da agir gelecegini sanmam en azindan anneniz bunu düsünmüyordur abiden süpheliyim. Ekmegini ev islerinden kazanan kadinlara saygim sonsuzdur bu zor bir is gercekten ihtiyac sahibi olmayan kolayla yapamaz. Bu isi kücumsemek asla maksadim degil. Bu tamamen hayat sartlari ve standartlari ile ilgili bir durum.
Abiniz resmen terbiyesizlik yapmış. Kendi karısı çalıssın bulduğu o harika işte.
Böyle bir süpheniz varsa almayin o parayi. Ihtiyacim yok siz birikim yapin deyin??eşime söylesem araları açılabilir ben bır sure sonra unuturum bunu ya da onemsemem ama onların arası açılırsa zor toparlanır bagları da koparmak ıstemem her ne kadar da eşşek de olsa abim.. Bir de aılem tamam parayı verıyor ama acaba olay eşime duyurup benı işe sokmak mı cunku o zaman o para da verılmıycek ben de cok savruk davrandıgım ıcın daha rahat edıcekler olabilir yani ne düşünsem bılemedım, sadece abımın salaklıgı mı acaba baya da zekı akıllı bırıdır oyle de gorunur hıcbır şeyı de boşa yapmaz ama.
Şöyle ki hizmetçilikte bakıcılıkta bir iştir ve gerekirse yapılır. Ama üniversite mezunu bir insan o tür işleri kendiside bulur hatta daha iyi şartlarda bulur.Hem çocuk bakıcaksınız hem hizmetçilik karsılığında 1000 tl. Çok komik.annem de bunu dedi ama çok abarttıgını düşündüm, soylemedık abıme kötü bır şey
hiç dikkatimi çekmedi şimdiye kadar. Gerçi ben avatara değilde isimlere bakarım hep nedense:))Avatar resimlerimiz aynı. Bende resmi görünce ben ne zaman bir konuya yorum yaptım dedim ☺☺
Şöyle ki hizmetçilikte bakıcılıkta bir iştir ve gerekirse yapılır. Ama üniversite mezunu bir insan o tür işleri kendiside bulur hatta daha iyi şartlarda bulur.Hem çocuk bakıcaksınız hem hizmetçilik karsılığında 1000 tl. Çok komik.
hiç dikkatimi çekmedi şimdiye kadar. Gerçi ben avatara değilde isimlere bakarım hep nedense:))
Böyle bir süpheniz varsa almayin o parayi. Ihtiyacim yok siz birikim yapin deyin??
Şöyle ki hizmetçilikte bakıcılıkta bir iştir ve gerekirse yapılır. Ama üniversite mezunu bir insan o tür işleri kendiside bulur hatta daha iyi şartlarda bulur.Hem çocuk bakıcaksınız hem hizmetçilik karsılığında 1000 tl. Çok komik.
hiç dikkatimi çekmedi şimdiye kadar. Gerçi ben avatara değilde isimlere bakarım hep nedense:))
Gercekten abinin bir sorunu var belli ,ne demek bosan,cok olumsuz bir durum ,esinle bir problemin yoksa bu laf bile haksizlik senin cocuguna ,aynen, hıcbır şey demedım, aksine onlar bana sureklı işe gır çalış dıyorlar demekten dillerınde tüğ bıttı hatta boşan anlasamıyorsan boşan dıyorlar cocugu nasılsa babası kreşe gönderır sen bızle kalırsın çalış bılmemne ya dıyorum calısayım maasımı yemeye mı odaklanmıs bunlar, sureklı onlar der çalış dıye ben asla demedım cunku şu an daha vaktı degıl dıyorum. bence de vaktını kollayayım dağ gibi yığarım önüne laflarımı elbet onun da agrına gıdıcek şey bulurum gercı kalp de kıramam ben.. ama haksızlık oldugunu bılmek bana yetıyor gercekten boyle düşünüyorsanız siz de.
Aynen canım ben müşavirim.. eleman olmadığında mükelleflerime çayda veriorum hizmetde ediyorum yeri gelior tozda alıyorum bunda gocunulacak bişey yok... ama üniversite bitirmiş bir insan için temizlik işi teklif edilmez..Haüniv.bitirmemiş olursunuz elinizde mesleğiniz olmaz da mecbur kalırsınız..buna zaten kimsenin diyecek bişeyi olmaz..evet ya, tesekkurler , hiçbir işi asagılamak ıstemem ama kendımı kotu hıssetmem de normaldi,
eskıden calıstıgım işlerde işi ogrenmek ıcın mudurun patronun cayını getır götur işyerınde bulasık yıka çok yaptım kademe kademe yukselınıyor masa başında ne kadar da musterıyle konussan çayını kendın alıyorsun müdürün ısteyınce göturuyorsun bunlar olur normal yıne olsa mecbursam o işyerı oyle dönuyorsa yıne yapılır mecbur ama bu iş tamamen zaten yardımcı elemanlık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?