İçim yanıyor

Sonuvarbunun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2016
69
23
3
51
Hanımlar desteğe çok ihtiyacım var. Yüreğim altüst durumda doğruyu yanlışı ayırdedemiyorum.. Eşimle çok kavga ediyoruz. Kavga anlarında aşırı sinirli ve sarfettiği sözler beni yıkıyor herseferinde bitişi yaşıyorum. Çıkış sebebi hep ve hep, normalken bir sabah veya akşam moralsiz olması ve benim acaba benim yüzümden olabilir mi diye kendimi sorgulamam, sorduğumda hep bilmiyorum demesi. Bilmiyorum dedikçe ve bu somırtkanlık uzadıkça benim de gittikçe moralim bozuluyor. Normal olmaya çalışıyorum ama bilmedikçe kendimi suçluyor ve ister istemez yanına da yaklaşamaz oluyorum. Sanırım uzak durduğum için daha da çok sinirleniyor ve patlıyor patlayınca çok ama çok kötü konuşuyor. Anlatmak zor. Benim de hatalarım var. Ama ister istemez kendimi de sorgulayıp uzak durduğum için insan böylesi kötü kelimeleri hakeder mi.. Çünkü bilmiyorum diyor sürekli. İçimdekileri anlatamıyorum. Merak ettiğim eşinizden işittiğiniz en kötü söz neydi? İçimi biraz olsun rahatlatacak bir söz duymaya öyle ihtiyacım var ki...

Çok emin değilim ama aşırı sinir, sebepsiz yere sinir bazı rahatsızlıklardan kaynaklanabiliyor... Tiroid bezi rahatsızlıkları aşırı sinir yapıyor diye biliyorum...Ben dahil etrafımda çok fazla tiroit hastası var ortak yönümüz hepimizin aşırı sinirli olması...İlaç kullanmadan önce aşırı ve sebepsiz sinir bende de vardı ki hiç kimseye tahammül edememek, birşeye katlanamamak gibi...Yani bu sinirli durumlar illa biri yüzünden olmuyor...O sinirli an'a biri denk gelirse kötü oluyor..Kontrolsüz çıkışlar ve sözler söylenebiliyor....Eşinizinde belki bu tür bir rahatsızlığı olabilir...

kavga sebepleriniz ne? ev hanımı mısınız? akşam eşinize mi sarıyorsunuz mesela? yani çok anlamadım yardımcı olmak isterim.

Eşimin hipertiroit i vardı ama geçti diye kontrol olmuyor. Ama gerçekten bu kadar etkisi olabilir mi..
Kesinlikle olabilir...Babamda da hipertiroid var...10 sene evvel melek gibi insan bir dönem delirdi sanki...Moralsiz haller, sebepsiz kavgalar, herşeyden kavga çıkarmalar ki kavga anında hiç olmayacak şeyleri söylerdi o da, gözü ne bizi görürdü ne başka birşeyi...Tedaviyle kontrol altına alındı yine eski sakin haline döndü...Ama kontrol şart...İnan ki bu rahatsızlık bize de çok zor günler yaşattı...Bazen düşünüyoruzda bu kadar mı etki eder bir hastalık insan hayatına diye ama ediyor maalesef...Sizin de bir ihtimal bundan olabilir belki...Ama kesin bilemem..Siz daha iyi bilirsiniz elbette...

kavga sebepleriniz ne? ev hanımı mısınız? akşam eşinize mi sarıyorsunuz mesela? yani çok anlamadım yardımcı olmak isterim.
Ev hanımıyım. Eşimin işlerinde çok problemleri var. Başkalarına sinirli olduğu zaman bunu tamamen eve de yansıtıyor. İnsanlık hali morali bozuk olabilir ama onun aşırı yüzü düşüyor ilgisiz oluyor sorduğum zaman hep bilmiyorum der. Ben de üstüme alınmaya başlıyorum ister istemez. Sorsam olmuyor sormasam olmuyor. Sen normal davran diyor yapamıyorum etkileniyorum çünkü birilerine kızdığı zaman bana da soğuk oluyor ben de dayanamıyorum. Nasıl idare edilir yanaşılacak gibi olmuyor ya nasıl üzerime alınmayım nasıl yapayım.

Ev hanımıyım. Eşimin işlerinde çok problemleri var. Başkalarına sinirli olduğu zaman bunu tamamen eve de yansıtıyor. İnsanlık hali morali bozuk olabilir ama onun aşırı yüzü düşüyor ilgisiz oluyor sorduğum zaman hep bilmiyorum der. Ben de üstüme alınmaya başlıyorum ister istemez. Sorsam olmuyor sormasam olmuyor. Sen normal davran diyor yapamıyorum etkileniyorum çünkü birilerine kızdığı zaman bana da soğuk oluyor ben de dayanamıyorum. Nasıl idare edilir yanaşılacak gibi olmuyor ya nasıl üzerime alınmayım nasıl yapayım.

iş hayatı zor, eşinizi anlıyorum. bazen aynı şeyleri ben de eşimle yaşıyorum. eşin gelince önce karnını doyur kahvesini çayını yap biraz dinlenmesine izin ver sonra hal hatır sor. derdi var mı dinle, sıkıntısı varsa güzel güzel anlatmasını sağla. içini döksün. sinirle her şey söylenir. kulaklarını azıcık kapa. hemen dert etme kendine. o yangınken sen su ol.

SUNU SİZE SÖYLEYİM eşiniz kesinlikle tedavi olmalı ruhsal sıkıntıları var
sebepsiz moral mozukluğu aşırı sinir
öfke kontrolsuzluk
hemen bir uzmana gitsin cok yıpratır sizi
sizinde belli cok alıngan yani hassas bir yapınız var
siz çok yıpranırsınz baskasının üzüntüsü ve moral bozuklugu sizi yıpratıyor
ve karsıdaki bunu cok iyi kullanıyor bence eşinz
lütfen kendinzde tedavi olun iyi gelicek emin olun
ve evden bir nebze uzaklasın bişeyler yapın sosyallesin

Tiroidini yeniden kontrol etdirin. Kendimiz mens döneminde nasıl oluyoruz hormonlardan dolayı düşünsenize..
Yani hormon meselesi ciddi bir şey.
Ne üzerine gidin ne de üzerinize alının ki zararda kalmayasınız.
Böyle insanlarla muhatap olurken tabiri caizse " evin içinde parmak uclarında gezmelisin". Adam hasta yani.

işten kaynaklanan sıkıntılar olabilir mi acaba
Evet işyerinde çok sıkıntıları var. Ama sonra neoluyorsa ok bana dönüyor. Hatam bu durumu geçiştirememem. Neden canın sıkkın dedim bilmiyorum dedi. Devam ettikçe birdaha sordum bilmiyorum. Nedense ben de morali bozukken çok sinirli bir insan olduğu için sıkıntısını sormaya konuşmaya çalışıyorum olmuyor ama fiilen uzak duruyorum yanaşamıyorum çünkü ona da kızıyor sanırım. Hep bana da kızgınmış gibi geliyor. Çok kötü görünüyor ya. Birkere demişti birşeylere kızınca bizden de mi soğuyorsun diye herşeyden soğuyorum demişti. Artık başkalarının suçunu bile ister istemez üzerime alıyorum.

Back
X