Kaçmak için çok geç sanırım.Başak erkeğiyse kaç kaç.
Şaka yapmıştım ya ama ömür törpüleri açıkçası kendileri bu yüzden dedim bir ömür geçirmek fikri bana çok korkunç geliyor da.Umarım güzel fikirler yardımlar alırsınız benim diyeceklerim şimdilik bu kadarKaçmak için çok geç sanırım.
4 senelik evlilik + 2 çocuk...
geçmişe takılı kalmayan bence. erkekler çözülmemiş dahi ola eski meselelerin açılmasını sevmiyor, o zaman konuşulmayan konularda sanki konuşma hakkımız yanmış gibi oluyor. doğru bi yaklaşım değil ama malesef öyle. şu ana odaklanın. şimdiyi iyileştirmeye çalışın.
Monotona bağlamış bence evliliğiniz şöle bi baktım da herkes aldatmis yine bdv de bugün eğer böyle bi probleminiz yoksa bişeyleri zamana bırakın derim hamilelik daha çok sorgulatiyor yaşadığımız hayatı.
Mektup yazın.
Karşılıklı konuşmalarınız madem işe yaramıyor, madem onu unutmadın mı bu konu kapanmadı mı diyor, mektup yazın.
Ama buraya yazdığınız gibi olmasın, ben dilini kullanmayın. Karşılıklı hatalardan bahsedin; ben konuşuyorum sen konuşmuyorsun değil, karşılıklı konuşmuyoruz. Sen beni dinlemiyorsun değil, zaman zaman sesimi sana duyuramıyor gibi hissediyorum şeklinde yazın.
İletişim çok önemli, doğru. Ama illa söz ile olacak değil. Bazı insanlar konuşamaz.
Sizi böyle düşünmeye iten söylediğiniz gibi iletişimsizlik ben sizin yerinizde olsam eşime içimde yaşadığım duyguları anlatan güzel bir mektup yazardım bu mektubu yazmamın sebebi olarak da benim konuşmamı dinlememen derdim içim deki herşeyi dökerdim kağıda özellikle soğuduğumu söylerdim.
Bazen yazmanın daha etkili olduğunu bilen biri olarak size de tavsiye ederim umarım herşey gönlünüzce olur.
Monotona bağlamış bence evliliğiniz şöle bi baktım da herkes aldatmis yine bdv de bugün eğer böyle bi probleminiz yoksa bişeyleri zamana bırakın derim hamilelik daha çok sorgulatiyor yaşadığımız hayatı.
erkekler malesef böylelerEşim ile severek evlendik ve 4 senedir evliyiz.
Evlilik yıldönümümüze de az kaldı, fakat ben içimdeki fırtınalara dur diyemiyorum.
Elle tutulur birşey var mı? Evet aslında var, sorunlar üst üste binerek dağ oldu.
Beni de benden aldı.
Başkalarının sorunlarına BDV'de farklı bakış açıları ile bakabilirken,
terzi kendi söküğünü dikemez hesabı, kendim için aynı bakış açısını kullanamıyorum.
Benim sorunum sanıyorum eşimle birlikte doğru düzgün konuşamamamız.
Benim konuşmamda sıkıntı yok, o net.
Fakat karşımdaki beni anlamıyor.
Geçmiş ile ilgili hala çözümlenmemiş bir konu açıldığında "sen hala unutamadın mı onu?"
tepkisi beni bazen daha da sinirlendiriyor, çünkü bu bir baskı oluşturuyor.
Bu evliliğimi mutsuzluk ile sonuçlandırıyor ve eşime karşı soğuyorum, yabancılaşıyorum.
Çoğu defa problemlerimizi görmezden geliyor, biz yine problemlerimizi çözemediğimiz ile kalıyoruz.
Ben evliliğin kalitesinin iletişim kalitesi ile eş değer olduğunu düşünüyorum.
Eşim ile aramda olan bu sorunların ileride çocuklarıma yansıyacağını biliyorum.
İletişimsizlik kısır bir döngü.
Ne kadar saatlerce tatlı veya öfkeli dil döksem de bir faydası olmuyor.
Çünkü karşılık bekliyorum, söz ile veya davranış ile, ama nafile.
Herhangi bir yankı bulamadığım için de kendimi değersiz hissetmeme sebep oluyor.
Bir güzel söz, bir tatlı dokunuş "karıcım, hayatım, sevgilim" bu sözler değil benim istediğim.
Her atışmanın ardından yanıma yaklaşıp "hayatım, bir tanem" diyerek sarılmaya çalışmalar veya öpmeye çalışmalar değil benim aradığım.
Kalbime dokunamıyor artık, yüreğimi okşayamıyor ve nedense ben giderek soğumaya devam ediyorum.
Sağlıklı değil bu gidişat bunun da farkındayım.
Anlatmaya çalışmamın da bir yararı olmuyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum...
İçinden çıkamadığım bu durumu, her ne kadar uzun uzadıya yazmış olsam, kafanızı şişirsem de, paylaşmak istedim.
Belki biriniz bana yardımcı olur.
Şimdi eşimin doğum gününe 2 hafta var, evlilik yıl dönümümüze 3 hafta.
Eskiden olsa ne hediye alsam diye tutuşmuş hatta hediyeyi bulmuştum bile.
Artık içimden gelmiyor birşey yapmak, umursamıyorum.
İki özel günün de "nasıl geçerse geçsin" modundayım...
İşin garip tarafı bu umursamazlığım dahi beni mutsuz ediyor, umutsuzlaşıyorum giderek.
Bir kırılma noktası vardır.
Bence onu bulmalısın.
Ne zaman,ne oldu da böyle oldu.
Yanlışım varsa affet sanki bir dönem senin anne ile aynı evde yaşama durumu vardı hani bebe bakımı için yardımcı oluyordu diye hatırladım sanki.
Bence o dönem birbirinizden uzaklaşmış olabilirsiniz.
Biraz düşün bakalım.
Muhakkak hatalar karşılıklıdır. (şiddet,ihanet,yalan, vs. hariç)
buraya boşan deyıp kacasım var souv :)
şaka şaka :)
esımle benım ıletısım seklımız de bu aslında...
senı cok ıyı anlıyorum
ben cozumu kafaya takmamakta buldum
mesela eskıden ben;
bu soyle olsa daha ıyı degıl mı neden boyle oldu dıye konusurdum... karsımda susardı o mesele hallolmazdı kalırdı oyle . ha olurdu bısekılde ama sinirim bozuk kalırdı
sonra nıye boyle oldu neden boyle yapıyorsun derdım
sen unutmadın mı hala derdı
sımdı hıc bısey soylemıyorum :) sadece sohbet muhabbet eglence gırgır samata
ciddi seyler yok bız laylaylom takılıyoruz
ozaman hayat guzellestı
erkekler bızım gıbı degıl
bızler fazla hassas ve ayrıntılı dusunuyoruz
demıssın ya eskıden olsa dogum gunune ne alım dıye dusunurdum ...
sımdıde dusunuyorsun aslında :)
bu konuyu acmandakı sebep gıbı
2 hafta dogum gunune 3 hafta evlılık yıldonumunuze yaklasan tarıhı beklemen gıbı :)
sevıyorsun bu adamı
ama yorgun sevıyorsun
bence en guzel hedıye tatıl
tatıle cıkın bırlıkte :)
cok dolmussun cok yorulmussun ıcını temızlemen gerek
dusuncelerınden arın bu senı dibe ceker
en kotu halınız bu olsun en guzel gunler sızın olsun :)
erkekler malesef böyleler
benim eşim de sorunları hiç konusmaz
konusmadıkca da benim içimde daha cok büyür
ona göre konusmak uzatmak anlamına geliyor, bana göre ise iletişim kurma ve çözümleme anlamına
ama erkeklerin yüzdeye vuracak olursak neredeyse tamamı böyle
siz iyi niyetle de konusmak ıstesenız
o sorun cıkardıgınızı , dırdır ettiğinizi , uzattığınızı düşünür
o konusmadıkca da siz size değer verilmediğini
Bu durumdan ben de rahatsızım ama çözemiyorum malesef
çevremdeki herkes de rahatsız eşlerinden
ben çözümü biraz da erkeklerin doğası olduguna baglayarak kendı ıcımde rahatlama saglıyorum
faydası olur mu bilmem ama deneyin dilerseniz.
birden okurken kendimi buldum.
bizim de iletişim ile ilgili sıkıntılarımız var , bazen dinlemeye çalışmaz , dinlese de anlayamaz.
biz sorunlarımızı artık yazarak çözüyoruz. yani bir şey oldu diyelim o an konuşmuyoruz. kağıda dökerek anlatıyoruz birbirimize .
bazılarınıza saçma gelebilir ama o an sinirden gözümüz görmüyorsa en azından kağıt faydalı oluyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?