içimde fırtınalar kopuyor..elimden ise hiç bişey gelmiyor..

Gerçekten çok doğru yazılmış yazılar..

Allah sana, kardeşine ve ailene dayanma gücü ve mutluluk versin canım belli ki birbirine çok bağlı bir ailesiniz.. Allah tez zamanda bu sıkıntıları aşmayı nasip etsin inşallah hepiniz adına. Başka bir aile olsa çoktan kızını kapının önüne koyardı kucağındaki bebeğiyle, ailenizin onu sahiplenmesi çoğu ailenin yapmayacağı bir hareket ve herşeye rağmen kızlarına sahip çıkmaları beni çok duygulandırdı. Bebeğini, o küçük masum yavruyu reddeden o adamı da (baba demek istemiyorum) Allah bildiği gibi yapsın..

tam sela okunurken yorum yapmak başımıza gelip gelmiyeceğini bilmek zor ama iki taraftan bakıncada haklı olunacak taraflar var
kız kandırılmış ve bebişi aldıramamıştır
erkek kandırılmış habersizce gelişen bi bebek olabilir
her iki tarafta hatalıdır istensede istenmesede evlilik dışı ilişkide korunmak gerekir
ama başta bebek isteyen ve aldırmak zorunda kalmış biri olarak böyle bir acı yaşamadığı için kardeşin çok cesaretli ve siz gerçekten iyi bir ailesiniz doğru veya yanlış değil gerçek aile iyi ve kötü günde yanında

ama bizim kanunlarımız dışında çoğu kanunda bebek babanın nüfusuna bu durumlarda kaydedilmiyor dna testi bu amaçla bizde kullanılıyor
ki yakın bi tarihte bizde de bu durum değişecek çünkü gerçekten kandırılan erkeklerde artmaya başladı yada her iki tarafta dikkat edecek

kardeşin içinse rabbim kolaylık versin yaşadıkları çoğu kişinin yaşadığından daha zor ama davayı kazanması büyük ihtimal ama şuan kabul etmeyen adam nafaka ve taminat da nasıl davranır meçhul ama kardeşin de işine devam edip yeni hayaller kurması yakındır zaman herşeyin ilacı

İsterse DNA ile kanıtlansın bebeğin babası gene ona sahip çıkmayacak.
Önemli olan anne ve bebeğin sağlığı, sizin de onlara desteğiniz çok büyük faktör.
Artık üzülecek bir şey olmamalı.
Dışarı çıkarın hava alsın sık sık.
Yalnız bırakmayın. Bebeği sevin koruyun kollayın.
Kardeşinizin ve bebeğin ailesi sizsiniz.
Kardeşiniz şu an anlamasa bile çok şanslı böyle ailesi olduğu için.

Merhaba,Çocuğun babası ile ABLANIZ arasında evlilik akti kurulmadığından kendisi için bir mali talepte bulunmanız mümkün görünmüyor.Yani kendisi için nafaka,maddi -manevi tazminat ve mal rejimi tasfiyesi isteyemez.

Tek olanağı müşterek çocuğu için iştirak nafakası istemesidir.

Nafakanın miktarı çocuğun ihtiyaçları (okul,konut,eğitim,kültürel harcamalar,giyim,tatil vb)ve babasının mali durumudur.

Gelirini düşük göstererek daha az nafaka ödeme ihtimaline karşılık kişinin tüm harcama ve olanaklarına ilişkin delillerin doyaya konmasında yarar var.Banka kayıtları ,üzerine kayıtlı otomobil ve gayrımenkuller,cep telefonu faturası,yaşama düzeyini gösterir diğer bütün evrak ve bilgiler dosyaya yansıtılmalıdır.

Bu ilişkiden doğan çocuğun baba yönünden varsa evlilik içi doğan çocuklarla eşit miras hakkının olduğunu da hatırlatırım.

“Evlilik dışı doğan çocuğun babasının nüfusuna tescili ve babasının soyadını alması yasal olarak mümkün değilken, Nüfus Kanunu’nda yapılan değişiklik sonrası artık mümkün olabilmektedir. Evlilik dışı doğan çocuk babası tarafından tanındığı takdirde, çocuk babasının nüfus hanesine tescil edilmekte ve çocuk babasının soyadını alabilmektedir.

Evlilik dışı doğan çocuk noterde düzenlenecek tanıma senedi ile babası tarafından tanınmaktadır. Bu işlem yapıldıktan sonra tanıma senedi ile nüfusa gidilir ve çocuk babanın nüfusuna tescil edilir. Baba bizzat nüfusa giderek kayıt sırasında da çocuğu tanıyabilir. Annesinin nüfus kütüğünde annesinin soyadı ile kayıtlı bulunan çocuk bundan sonra babasının soyadı ile babanın nüfusuna taşınır.”zor degil arkadaşım sadece karışık bir adli dosya ablanızıda artık dışarıda devam eden hayata empoze edin derim çocuk karakterine özüne dönecektir yani siz ne yaparsanız yapın babayı tanıyacaktır.o zaman o hesap soracak bekleyin sabredin

konu sahibini ve ailesini oncelikle tebrik ediyorum.Allah bebeginize saglik,sihhat,sans versin.
kiz kardes kandirilmis,ya da kandirilmamis olsun.
birliktelikten olan bir cana,kendi canina sahip cikmis.
bence iliskiye girip girip her hamile kalisinda aldirip cana kiyan sex duskunlerinden bin kat daha akillica davranmis.
sorumlulugunun bilincine varip geregini yapmis.
kimin ne haddine yargilamak?
sacma sapan yorumlar yapmak?
herkes hemen kanatsiz melek kesiliyo?
hic hatasiz gunahsiz yasiyolar guyaa
sanki cennete peygamber komsusu olacaklar.!!!!!

Allah yardımcınız olsun kardeşim.
umarım bebişin babası innsafa gelir.
kardeşinize sahip çıkmışsınız,ne güzel bir davranış
birde sizden darbe yememiş,.umarım enkısa zamanda herşey düzelir

daha bikaç gün önce acılan bi konuda konu sahiplerine saldırmalardan konusmustuk ! konu sahibinin zaten basında dert var üzgünler caresizler yapmayın yaaa ağır yorumlar olan olmuş artık bide siz üstüne gitmeyin yaa ! olumsuz eleştirileride duycak tabi ama üslup dediğimiz bisey var sert olmadanda eleştirinizi yapabilirsiniz, ya da yorum yapmayabilirsinz kimse sizi zorlamıyor. Konu sahibi bende diğer arkadaşlar gibi sizi ve ailenizi tebrik ediyorum , kardeşiniz bi yanlıs yapmış ama tek bırakmamıssınız bebeğide sahiplenmişsiniz bicok ailenin yapmadığı seyi yapmıssınız insallah bebeğin babasıda vicdana gelir hersey hallolur. Allah yar ve yardımcınız olsun..

Kardeşiniz bebeğini aldırmayp doğurmakla çok iyi yapmış.
Aldırsaydı yine acı çekerdiniz.
Sizi ve ailenizi de tebrik ediyorum.Sahip çıkmışsınız.
Evlilik dışı ilişki yaşamaya çok kızıyorum.
Sonunda olan masum bebeklere ya da ortda bırakılan kızlarımıza oluyor...

Hangisi doğru, bir cana kıymak mı ? Yoksa kıymayıp, babasız büyütürken, onun ruhunda babasızlığın verdiği yarayı açmak mı ?
Bu çok ince bir nokta. Yargılamak, ALLAHtan başka kimseye düşmez.
Zaten, kendimden çok ileride kız annesi olabilirim ve bu yüzden asla büyük konuşmam.
Öyle karar verilmiş ve doğmuş.
Umarım hakkınızda her şey hayırlı olur ....​

zamanla alışırsnz bu duruma. çocuk büyüdükçe evine neşe verir ve üzüntünüzü hafifletir belki. mahkemde zaten babası çıkıcak. inşallah herşey yoluna girer.

Allah yardımcınız olsun

olumsuz bakıp karamsar olmayın lütfen. yanında ona beş kuruşluk bi faydası olmayan ve hatta zararı dokunan bi babasının olmasındansa bir çocuğun babasız büyümesi çok daha iyi onun açısından. bunu bilen biri olarak söylüyorum. kardeşinize ne mutlu ki onu dünyaya getirmeyi seçmiş. bebeğinin daha daoğmadan kucağına almadan yanında durmuş. bundan sonra çocuğun yalnızlık çekerek büyüyeceğini de sanmıyorum annesi ve siz elinizden geleni yapıyorsunuz. mahkeme kararıyla babasının nüfusuna da geçecek bebek. zor bir dönem ama kardeşiniz çok şanslı sizlere sahip olduğu için. zor olur ama o da atlatır elbet. allah yardımcınız olsun.

öncelikle yargılayıp,bugün kızının,kardeşinin,kendisinin ne olucağını bilmeden masum bir bebeği aldırmak gibi başlamayan bir hayatı bitirme gibi kolay düşünen bazı arkadaşları merhamete davet ediyorum..burası tartışma yada suçlu arama yeriymiş meğer..yazıkki ne yazık..ama bunun yanı sıra öylesine olgun duygusal arkadaşlar yorum yapmışki,hayatımızda bizimle herşeyi görmüş gibi anlamışlar..bazı şeyleri anlamak için yaşamak gerekmiyor.yaşamadanda karşındakini anlayabilirsin ama tabi bakış açısı..her ne olursa rabbim kimseyi böyle imtihan etmesin..yalnz bazı yoruma cvp vermek istiyorum asla bebeğimiz saahipsiz değil,anneli babalı çoğu çocuktan daha iyi şartlarda büyüyor şükürler olsun rabbime kimseye muhtaç değiliz baba ünvanını taşıyan o şahısa ise hiç değiliz..sadece bunu belirtmek istedim ve rica ediyorum yorum yaparken bugünün yarınını düşünüp yorum yapalım arkadaşlar..insanları suçlamak ve yargılamak çok kolay..

aynen katılıyorum cnm...
çok güsel yazmışssın..
konu sahibi arkadaşım ,
ALLAH çok büyük..zamana ihtiyacınız var..
biraz zaman geçsin mahkemelere bitsin inan herşey çok daha güsel olur...

hakaret ve kişi haklarına saldırı olmadıgı müddetçe herkes dilediğini yazmakta hürdür, onu yazma bunu yaz deme lüksünüz yok

elbet hata insanoğluna mahsustur, hiç birimiz mükemmel değiliz
kardeşiniz kendi isteği ile düşmüş bu hataya dolayısı ile tepki çekmesi doğal
Allah muhafaza tecavüze uğramış olsa idi emin olun çevrenizin ve kk kadınlarının tepkisi çok daha farklı olurdu
isteyerek atılmış adımların doğurduğu büyük yanlışlar her daim tepki toplar

bu ülkede sırf erkek arkadaşı var diye komalık olana kadar dövülen, sevdiği ile kaçıp evlendi diye öldürülen binlerce genç kız var

hal böyle iken kardeşiniz perişanlığını bir kenara bırakıp haline şükretsin ki ardında onu yanlışı ile kabullenip kol kanat geren bir ailesi, tepki toplayacağini bile bile derdini buraya açip "kardeşimin yüzünü nasıl güldürürüm" diyen bir ablası var...

sabredin, Allah'a sığının
zaman en büyük ilaçtır.
kardeşinizin yüzünü güldürmek için bebeğine ufak tefek oyuncaklar, giyisiler falan alın
onu sahiplendiğinizi görmek güç verecektir kendisine

Kardesiniz hayatta yaptigi yanlis secimlerin sonucunu yasiyor. Insanin basina ne gelirse gelsin onunde secenekleri olur. O kendini mutsuzluga itecek sekilde secimler yapmis kendi hayati hakkinda kararlar alirken, bu yuzden simdi mutsuz, bu yuzden perisan. Kardesinize zaten elinizden geldigi kadar destek oldugunuzu yaziyorsunuz, demek ki elinizden gelen birseyler var ve yapiyorsunuz zaten, yaptiklarinizi hafife almayin. Madem ona bu kadar destek cikan bir anne-baba ve kardesi var, ona soyleyin ki bundan sonra birsey yapmadan once size de fikir danissin, tavsiyelerinizi, ana-baba ogutlerini ciddiye alsin. Kendi basina aldigi kararlarda gorulen o ki hata yapmaya cok musait. Bir de o masuma elinizden geldigi kadar babasizligini hissettirmemeye calisin, eger ilerde babasi hala onu sahiplenmez, gorusmezse babaniz bu rolu ustlenerek bir nebze babasinin yerini doldurabilir. Kardesiniz en fazla bir kac sene daha zorluk ceker, hayati duzene girince acilar azalir, gecer, hele de karsisina baska biri cikarsa, zaman herseyin ilaci. Bu olayin yukunu hayati boyunca tasiyacak, en ummadik yerlerde tokat gibi yuzune vurulacak biri varsa o da bu masum bebek, ona yardim edin elinizden geliyorsa, onun en buyuk ilaci da babasinin ilgisi, sevgisi.. Ilerde de olsa ona bunu saglayabilirseniz iste o zaman en buyuk iyiligi yapmis olursunuz, kardesinize degil belki ama, yegeninize.. Bu konuya hic yazmak istemedim aslinda, uzerim sizi belki daha cok diye ama dayanamayip yazdim gene de, o masum bebek icin.

çok şanslıymış kardeşin, arkasında dağ gibi bir ailesi var.. umarım bebeğine tutunup çoook güzel yarınlara adım atar..

Hiçbirşeyin garantisi yok hayatta. Evlendikten sonra insanın başına gelemez mi bunlar? Erkek herşeyi bırakıp gidemez mi? Bir de tecavüz mağduru olsaymış farklı yorumlar gelirmiş diyorsunuz. öyle bir zihniyet var ki bu ülkede kadınlar tecavüz edildiklerini bile söyleyemiyorlar kimseye ardından gelecek şüphe dolu sözcükler ve bu tarz suçlamalar yüzünden. Bunların en büyükleri de kadınlardan ya da kadınların oluşturduğu zihniyetten kaynaklanıyor ne yazık ki.
Ben anlattıklarınızı okuyunca 5 para etmez, korkak bir erkek ve yaptıklarının sorumluluklarını üstlenip bebeğinin canına kıymamış, onu doğurup canını düşüne takıp birçok evli annenin(!) yapamadığını yapmaya gayret eden bir kadın görüyorum. Ne mutlu size ki onun gibi bir kardeşiniz var. Tabi o da sizin gibi at gözlüklerini çıkarmış bir aileye sahip olduğu için çok şanslı. Bebeğin öyle bir babası olacağına hiç olmasın daha iyi. bence manevi tazminatınızı ve bebeğin nafakasını alın daha fazla hayatınıza sokmayın o insanı. bu tür davalarda başarılı bir de avukat bulun. kardeşinize zaten maddi olarak elinizden geleni yapıyorsunuzdur. eminim üzerinde çok yoğun toplumsal baskı vardır, kendisini toplumdan soyutlamıştır. Ona yanında olduğunuzu, bebeğine dört elle sarıldığı için onunla gurur duyduğunuzu söyleyin. Üzerindeki suçluluk psikolojisini biraz olsun atmasını sağlayın. size en çok ihtiyacı olduğu, kritik dönemlerdesiniz. Hem bebeğe hem size mutlu bir ömür diliyorum....

Allah her daim yar ve yardımcı yanınızda olsun inşallah çok zor bir durum. Kardeşiniz çok güçlü biri ki böyle bir yükü sırtlanmış aldırarak daha fazla günaha girmemiş yargılamak haddine değil burada ki kimsenin yarın bir gün başına ne geleceğini kimse bilmiyor o yüzden. Kardeşiniz de de hata var ama olan olmuş artık bundan sonra kardeşinizin daha da güçlü olması gerek ya birini bulup çocukları seven merhametli biriyle evlenecek ya da hem anne hem baba olacak tüm zorluklarla savaşacak .

çok merak ettim 2012 de yazılmış konuyu nereden buldunuz :/ belki o kişi bunları unutmuştu yine hatırlattınız şu an bence iyi yapmadınız

Kardeşini psikiyatriste götürüp yardım almasını sağla
Şu an boşluktan herhangi bir ikiliye başlaması tehlikeli olabilir sana güvenip seninle sıkıntılarını paylaşması için teşvik et
Bebek sahibi olmak evli olan ve hatta arası çok iyi olan çiftler için bile çok zor bir süreç özellikle ilk 2 yıl
Bu sebeple her mutsuz,keyifsiz anını bu duruma bağlama,çocuğu olan hemen her anne ilk iki yıl bir beş yıl yaşlanır,yüzü gözü kayar,uykusuzluktan bir sinirleri zıplar
Benek büyüdükçe daha iyi olacağına inanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…