İçimde kalan seyler

Deep dark

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
216
69
13
39
Arkadaşlar merhaba,3 yıl önce evlendim şimdi bı çocuğum var düğünde hiçbirşey istediğim gb olmasin herşey olsu bittiyse geldi.düğünümun tadini çıkaramadım çoğu şey yarım yamalak oldu .o zman lar da belki önemsemiyorum ama insan sonradan anlıyor önemini evden çıkarken davulcu flan getirmediler geçen günde bizim komsunun kızı evlendi görünce üzüldüm benim neden böle olmadı dedim .kayınvalidem hedefe xok isteksiz di hiçbirşey yapmadi nisan bohça bile yapmadı gelinliğimi kendim aldım baskı yaptıkları için ,kendi istedikleri yerden aldiracaklardi bende istediğim gb olması için kendim aldım. Zaman geçti ama inamın içinde kalıyor bazı şeyler sanki eşimden soğuyorum değer vermemiş diye düşünüyorum .

Geç gelen akılın,,,
Ne gereği var geçmiş bitmiş olaya üzülmeye şimdi.
Adamın ne suçu var da soğuyorsunuz ondan hem,
Biz ne istediysek kimseden 5 kuruş bile almadan kendimiz yaptık, siz de yapabilirdiniz.
Başımıza gelen her olayda başkalarını suçlamak ne kadar da güzel değil mi?

Geçmiş bitmiş. Şimdi aklına getirip üzülmenin manası ne. Hoş üzülsen ne değişecek. Tekrar düğün yapıp gelinlikmi giyeceksin. Boşver takma kafana. Geçmişte yaşamaya devam edersen, gelecekteki mutluluklarını göremezsn! Zamanında kendinn kabul ettiği şeyleride eşine mal etme. Hadi diyelim eşin dana değer vermedi, görmedi bunları. Sen peki ne yaptın? Eşinin sana yaptığını.

Kendinizi kurup doldurarak elinize ne geçecek??? Dediğiniz şey eşya değil ki git yenisini al. Oğlunuz varsa sünnetine yaparsınız.

Evet olsaymış iyi olurmuş ama olmamış. N'olcak yani hayatı kendinize zindan mı edeceksiniz bu yüzden? Önemli olan şimdi mutlu olup olmamanız.

Durduk yere huzurunuzu kaçırmayın
Oyle olmasi gerekmiş oyle yasanmasi gerekmis herkes nasibini yasar deyin çıkarın aklınızdan
Haklisinz bndede oluyo bazen ama gecmis gecmiste kaldi deyip kafami dagtmaya çalışıyorum
Boşverin gelecege bakin

Kimsenin dört dörtlük olmuyor ki mutlaka herkesin isteyip de olmadığı şeyleri var benim de var geçmişe takılıp kalırsan üzülürsün

En azından şöyle düşün

onların dediğine göre yapsaydın içinde kalacaktı hayat boyu neden diye pişmanlık duyacaktın.

Ama az da olsan kendine göre kendi istediğini yapmışsın birde böyle düşün.

İnşallah kendi çocuklarında istediğin gibi özene bezene yaparsın

Olan olmuş artık şükredelim yuvanız var evladınız var. Bundan sonrasına bakalım.
Erkeklerin değer algısı cok farklı bişey o çok detaylı bir konu.
Ama düğün teferruatlarından kadınlar kadar ince düşünüp anlayamıyorlar bu bir gercek.

Benim annem de evlenirken davulcu olmadan çıkmam bu evden demiş,davullu zurnalı çıkmış ne dediyse yapılmış ama çekmediği çile kalmamıs evlendikten sonra genç yaşta kocasını toprağa vermiş ve sonrası..Neyse..Diyecegim o ki huzurlu musun saglikli misin bunlara bak asıl nimet bunlar gerisi fasa fiso.Bu arada seni anlamadığımı sanma şu an da evleniyor olsaydın daha farklı cumleler yazardım fakat geride kalmış bir olay ve kapatılmalı bence.

Isteseydin kimin suçu? Hem kendim istemedim diyorsun hem kv, esine suc buluyorsun.
Isteklerinizin yapilmayacagini bildiginiz icin ses cikartmayip " ben istemedim" demeyin o zaman.
Bende davulla, kirmizi kusakla cikmadim eksik gelmiyor. Cunku ben gercekten istemedim.

Ben de sizin gibi 3 yıllık evliyim. Benim eşimin ailesi de hiçbir şeye elini sürmedi. Ben, ailem ve eşim her şeyi kendi çabamızla yaptık. Eşimin ailesi misafir gibi düğüne geldiler. Ama umrumda değil, çok şükür eşimle mutluyuz. Her şeyin tam olduğu bir düğün ve mutsuz bir evlilik olacağına şu anki durumumu tercih ederim. :)

Bir kocanız oldumu,oldu.
Zaten önemli olan buydu,tüm olumsuzluklara,tüm yapılmayanlara rağmen değilmi.
Kocanız olmasaydı oda içinizde kalırdı,bu yönden bakıp üzülmeyin en iyisi çok.

Bir erkek eşine gelinliği bile,kendi almamışsa siz kendi kendinize evlenmişsiniz.O nedenle sıfır beklenti,sıfır huzur...

İnsan sonradan anlıyor önemini demişsiniz de ne önemi var ki? Evden çıkarken davulcu varmış yokmuş, düğünde eksiklikler olmuş. Herkes kendi maddi imkanları elverdiği ölçüde düğün yapar, ev döşer, kimsenin düğünü bir başka düğüne benzemediği gibi böyle şeylerin kıyaslanması ve yarıştırılması da inanılmaz anlamsız. Düğün bu yolda atılan ilk adım önemli olan sonrasında o uzun yolda nasıl yürüdüğün. Sevgiyle saygıyla huzur içinde ise ne ala, eğer bunlar eksikse bunların eksikliği için üzülebilirsin. Ama üç yıl önceki davulcunun eksikliği için üzülmek manasız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…