• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde sorunlar, bilindik sorunlar, hep sorunlar, anneli sorunlar

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.570
598
Güncel: 6. Sayfa

Selam hanımlar, yeni bir "Gangsta'nın bitmeyen dertleri" köşesine daha hoş geldiniz.

Gerçi bu dert, bilindik dertlerimin harmanı gibi bir şey oldu, yeniden ayyuka çıktı.
Bu kez elimden geldiğince kısa keseceğim gözlerinizin hatırı için.

Günlerdir pişkinlik-gurur çizgisi üzerinde yürüyorum ve gurur tarafı daha ağır çekiyor.
Ancak küçük bir yanım da "Vur pişkinliğe, 2 saat değil mi; sen işini gör yine bas git" diyor.

Şöyle özetleyeyim:
Annemle tartıştık (yine), ona "Çocukla ilgili hiçbir lafını duymak da istemiyorum yardımını da istemiyorum bundan sonra" dedim. Bir diğer yandan resim kursu açıldı ve elbette full time çocuğun başında olduğum için gidemiyorum. :/

Bakıcı seçeneğini eliyorum mecbur, bir önceki konuma bakabilirsiniz sebebi hususunda.
Annemin nasıl bir karakter olduğunu az buçuk anlamak ve verdiği söz için bir diğer konuma bakabilirsiniz.
Resim konusunda nasıl hevesli ve hayalperest olduğum konusu da vardı bir yerlerde, ona da bakabilirsiniz.

Ne diyeyim... Böyle kaldım.

Annemle tartışmamı açayım:
Sürekli çocuk üzerine direktif veriyor.
Yok pencere açma hasta olacak çocuk, üşütürsün.
Yok o çorabı çıkarma, ayağından girer soğuk, çocuk hep yere basıyor sen bilmezsin anlamazsın üşür.
Yok onu çıkarma, hava soğuk, ben üşüyorum çocuk üşür.
Onu öyle yapma, yok çocuk şöyle olur böyle olur vırt zırt...

1-2 gün emanet ettim çocuğu, geri döndüm çocuk nezle. Biz hastalandırdı olduk, güya biz pencere açmışız da gitmeden önce, ondan olmuş. Bu çocuk benim elimde bir kere hasta olmadı, kendisi kat kat giydirip terletip sıkıyor, orasına burasına bez sokuyor terledikçe. Ya hareket halinde çocuk, sen oturuyorsun ve menopozlu kadınsın yani, "Üşümez" diyorum anlatamıyorum. Arkamı döndüğüm an üzerine yelek, ceket bir şey daha giydirir.

Yine bir zaman, uyutuyorum çocuğu, baya zorluyor uyumayacağım diye.
Hamakta sallanıyor, bir şeyler yedirdim güç bela, sonunda uyudu, 1 saat filan uğraştım.

Sonra annem geldi, elinde ceket sallıyor.
Tam dalmadan giydir çocuğa bunu üstü açılır üşür diyor. (Kadın üşümeye takık)
"Anne" dedim, "Ben ayarlarım onu, çocuk uyuyor bak uyanacak; git. Yatağına alırken üzerini ayarlıyorum ben" diyorum sessizce. Kadın hala gürül gürül "Yatağa alınca giydirirsen uyanır, giydiriver şimdi sallanırken" diyor.
Anne şimdi sıcak, terleyecek komple üzerini değiştirmek zorunda kalacağım o zaman temelli uyanır, ses etme hadi git" diyorum yine, "Giydirmeden yatırma, zaten hasta ettiniz; ben karışmıyorum!" dedi ve çocuk uyandı.

Sinirlendim, "Uyandırdın, giydir ceketini de al uyut şimdi, ne yaparsan yap!" dedim, yerimden kalkarken daha ceketi fırlattı bana doğru "Kusura bakma uyutamam, senin çocuğun, bak çocuğuna" filan dedi. "Senin sesine uyanmıştır, benim sesim varmıyor ki oraya" dedi bir de üzerine. Ondan sonra ben de işte baştaki lafı söyledim.

Böyle bir tartışma.

Biliyor, kurs başlayınca el mahkum çocuğu tıpış tıpış getirmek zorunda kalacağımı, haksız olduğu halde alttan almak, tükürdüğümü yalamak durumuyla yüzleşeceğimi ve bekliyor. Ses seda yok, kaç gündür konuşmuyoruz ve "Nasıl olsa bana mecbur" havasında olduğundan %99.9 eminim. Bir yandan kendime "Kafadan 3 seneyi sil Gangsta, çocuğunu bir saat bile bırakma. Resim bir yere mi kaçıyor; olur illa bir gün. Boşver. Kimsenin üzerinde söz hakkı olmasın, annenin bile! Gururlu ol bu konuda!" diyorum. Diğer yandan "Ya bırak işte bakıyor, iki lafını duymayıver, bazı hallerini görmeyiver, sen işine bak, çocuk da büyüsün, sen de kursuna git. 2 saat değil mi zaten, ruhen buna ihtiyacın var, salla ve götür bırak çocuğu vur pişkinliğe" diyorum.

Diyorum da... Yok. Gurur ağır basıyor.
Ofh...
Uzun oldu yine kızlar kusura bakmayın. :/
Kendi içimde öyle sorular, sorunlar...
Kurs başladı, çocuk gibi gidip renkli kalemlik bile almıştım ya.
Hepsi yine evde çekmece doldurdu öylece...
Neyse.

3 seneyi daha sileyim ben en iyisi. Değil mi?

Son düzenleme:
Babana soyle...o ikna etsin anneni...ya bu kiz gurur yapar kursa da gitmez, hem ben torunu cok ozluyorum gibisinden... Senden direktif almis gibi degil de, kendi boyle istiyormus gibi kadinin aklina girsin.

Anneniz annelik içgüdüsüyle kendi bildiği sekilde çocugu yetiştirmeye çalışıyor ki sizi de o büyütmüş.
Bırakacaksanız,ne yaparsanız yapın kendi kuralları geçerli olacaktır.
Ha bu doğru demiyorum ,çocuklar büyüklerden sadece bir kat fazla giyinmeli demişti doktor.
Gurur da yapsanız kızsanız da anneniz sonuçta ne kadar dayanabilirsiniz ki.
Şükür ki çocugunuza bakmak isteyen anneniz var ben torunlarını bile görmek istemeyen kovanları da gördüm.

Resim kursuna git, anaya karşı pişkin olmucan da kime karşı olcan.
Ama çok da taviz verme, ahaha, sinir oldum ceketi giydir olayına :KK53:

Annen bile olsa kimsenin nazını çekme. İsteklerini ertele, ver çocuğunu kreşe ne istiyorsan yap. Çünkü annen değişmez bunu bir kabullen önce. Ya resim kurşunu biraz erteleyeceksin ya sürekli annenle mücadele edeceksin. Karar senin.

Hakkaten yaa, o neydi oyle??

Ama bence kadin kizina inat diye yapmiyor, ciddi takintili maalesef.

Psikolojik sorunlu olarak gorulmeli, oldugu gibi kabul edilmeli...degismez bu yastan sonra.

Bebek ne kadarlık oldu bu arada?
Benin şuan yaşadığım yerde saatlik bile kreşle anlaşabiliyorsun bu tarz durumlarda. Sen bakıcı olayını tamamen eledim demişsin ama. Bu tarz bir yer bulabilir misin, veya eşinin izin alma durumu olabilir mi senin kurs saatinde?

Senin yerinde olsam tavrım farklı olmazdı sanırım .. gurur yapıp çocuğumu anneme vermez , kursa mursa gidemezdim. . Yasımız ilerliyor ,yarınımız bile garanti değilken biraz taviz mi versek acaba diyorum ..Anne sonuçta, yabancı değil ..küçücük bir çocukla bütün gün evin ayrı köşelerinde cildirmaktansa azıcık anne dırdırı çekip kursa gitmek biraz ferahlatır sanki :)

Psikolojik sorunlu olarak gorulmeli, oldugu gibi kabul edilmeli...degismez bu yastan sonra.

Ama gangsta sabırlıymış beya.
Çocuğu uyuturken biri gelip uyandırsa içimden çıkacak canavarı tahmin edemiyorum

Babana soyle...o ikna etsin anneni...ya bu kiz gurur yapar kursa da gitmez, hem ben torunu cok ozluyorum gibisinden... Senden direktif almis gibi degil de, kendi boyle istiyormus gibi kadinin aklina girsin.

Söyler ki anneme. "Çaktırma kıza, böyle böyle, sen yine bilmiyormuş gibi yap" der. Onlar bilir, bana da sahte gurur kalır. :/

Anneniz annelik içgüdüsüyle kendi bildiği sekilde çocugu yetiştirmeye çalışıyor ki sizi de o büyütmüş.
Bırakacaksanız,ne yaparsanız yapın kendi kuralları geçerli olacaktır.
Ha bu doğru demiyorum ,çocuklar büyüklerden sadece bir kat fazla giyinmeli demişti doktor.
Gurur da yapsanız kızsanız da anneniz sonuçta ne kadar dayanabilirsiniz ki.
Şükür ki çocugunuza bakmak isteyen anneniz var ben torunlarını bile görmek istemeyen kovanları da gördüm.

Yetiştirişine bir şey demiyorum esasen, gözüm kapalı güvenirim ona. İyi bakar; evhamlı bir kadın işte sadece. Ama beynimi yiyor "Sen anlamazsın, sen bilmezsin" filan ve benle dikleşirken mutlaka bi emeğim çöp haline geliyor, sinire kalıyorum... Bir de göz göre göre inkar ediyor. İlla barışırız, tam bir küslük bile sayılmaz ama işte çocuk konusunda baya doldum.

Söyler ki anneme. "Çaktırma kıza, böyle böyle, sen yine bilmiyormuş gibi yap" der. Onlar bilir, bana da sahte gurur kalır. :/
.
Dramin dibine bagla, baba buna cok ihtiyacim var nolur yanimda ol, renk verme de...
Sahte de olsa o gurur, bir kac saatlik ozgurlugun sana getirecegi huzur icin fazla bir bedel degil bence.

Sorma ben ne biçim oldum o an zaten. :/
Bilemiyorum, kaydımı oldum, her şeyim hazır, yine kapısından dönüyorum ya...
"Senin çocuğun" filan dedi ya bir de, dokundu.
İçim şişti.

Annen bile olsa kimsenin nazını çekme. İsteklerini ertele, ver çocuğunu kreşe ne istiyorsan yap. Çünkü annen değişmez bunu bir kabullen önce. Ya resim kurşunu biraz erteleyeceksin ya sürekli annenle mücadele edeceksin. Karar senin.

:/ Değişmez kabullendim de, işte... Oof of.

Evhamlı ya, çok acayip bir anaçlık seviyesinde ben çözemiyorum bu hali cidden.

Bebek ne kadarlık oldu bu arada?
Benin şuan yaşadığım yerde saatlik bile kreşle anlaşabiliyorsun bu tarz durumlarda. Sen bakıcı olayını tamamen eledim demişsin ama. Bu tarz bir yer bulabilir misin, veya eşinin izin alma durumu olabilir mi senin kurs saatinde?

13 aylık.
İzinle yürümez, kreş de olmaz... Tek seçenek benim. Bir de annem :/

Sizi cok iyi anliyorum bende de iki bebe var tum gun tek basina bakiyorum
buaralar annemle cok takisiyorux sizin gibi, bizim derdimiz de cagiriyor ozledik cocuklari diue sonra uyuyakaliyor cocuklar bi yeri ellese bozuluyo diye kiziyo ben onlarin pesinde yine ayni artik patladim hicbir yere sigamiyoruz diye aldim cocuklari ciktim
Ne yapacagiz bilemiyorum kelin ilaci olsa kendi basina surer misali konunuzu takipteyim.

Sorma ben ne biçim oldum o an zaten. :/
Bilemiyorum, kaydımı oldum, her şeyim hazır, yine kapısından dönüyorum ya...
"Senin çocuğun" filan dedi ya bir de, dokundu.
İçim şişti.

:/ Değişmez kabullendim de, işte... Oof of.

Ahaha ben bazen kızıp eşime senin çocukların bugün bunu yaptı diyorum.

Hiç alınacak laf değil, takma kafana.

Ama işte anneyle işler böyle yürüyor, ben o yüzden daha çok eşime sararım

Keşke özet gecseydiniz kısaca. Bu konuyu anlamak için gecmisinizdeki onlarca konuyu okumak zorundayız galiba.
Hem annenize verip, hem kendi kurallarinizin geçmesini bekleyemezsiniz malesef. Her yiğidin yoğurt yiyiş derler. Onun çocuk büyütme şekli de o demek ki. Beğenmiyorsaniz, kendiniz bakacaksınız

Senin yerinde olsam tavrım farklı olmazdı sanırım .. gurur yapıp çocuğumu anneme vermez , kursa mursa gidemezdim. . Yasımız ilerliyor ,yarınımız bile garanti değilken biraz taviz mi versek acaba diyorum ..Anne sonuçta, yabancı değil ..küçücük bir çocukla bütün gün evin ayrı köşelerinde cildirmaktansa azıcık anne dırdırı çekip kursa gitmek biraz ferahlatır sanki :)

Arada kalıyorum işte böyle, ruhsal olarak ciddi yıpranıyorum, istediğim şeye bu kadar yakın olup aynı zamanda uzak kalıvermek... Salla geç diyorum ama işte, ne bileyim, ondan bi adım görsem belki; ama böyle kapısına dayanırsam kendimi de çiğnemiş olacağım.

Benim cevabi biliyosun tatlim
Kursa gitmeyiver biraz daha dayan
Sinir oldum ceket mevzusunun sonuna
Ayyyy tuylerim diken diken oldu

Sinir olunmayacak gibi değil ki zaten.
2-3 sene daha dayanır mıyım, bu tempo, bu bekleyiş, bu acayiplik.. Ağırlaştım iyice.
Bu kadar ucuna getirip yine yarım yamalak kalmak çok koyuyor Milana.
Ha ne var çenesini az tutuverse, az da "Kızım bilir" deyiverse. Yok.

Back
X