İçimdeki çocuğun babası tarafından hüsrana uğrayışı

balbocegi35

Ayı balı bol bulunca orasına burasına sürermiş :)
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2013
12.321
8.576
448
hukuk
Benim dürüstlüğüm ,dobralığım , korumacılığım , insanları , hayvanları sevmem , her zaman iyi davranmam gerektiğini anneme ve babama borçluyum. Beni bu yaşa kadar yetiştirdiler, her zaman arkamda oldular . Mutlu , düzenli , sıcak bir yuvamız vardı. Sonra bir ruzgar esti dümenin yönü değişti, karaya çarptık .Ailedeki herkes bir yana dağıldı.Benim kahramanım olan babam kendi ipini kendisi çekti. Evden işe , işten eve olan adam, işini ve arkadaş çevresi değiştikten sonra bambaşka bir adam oldu. Haftada keyfi birgün alkol alırdı , evet alkol seven insanlar değiliz ama saygı duyduk yine de. Bu çevre yüzünden hergün iş sonrası içip gelmeye başladı , işim çıktı diye eve yalan söyleyerek arkadaşlarıyla takıldı, gününü gün etti. Pazar günü gezmeye gitme hep beraber olalım piknik yapalım ailecek gezelim diyen adam pazar günü bile kaçmak için evden ailesine yalan söyledi. İşleri bozuldu , dolandırıldı hep arkasında durduk. Geçen yıl evlendim , aileme yükümü vermedim , haftaiçi düzenli işime geldim , cumartesi pazar garsonluk yaptım bizimkileri zor duruma sokmamak için. Peki bunlar babamın umrunda oldu mu ? olmadı ! O düğün oldu ama nasıl oldu bir ben bilirim , çok şükür allah yardım etti.
1 bira dahil babamı değiştirmeye yetti , o gidiyor başka biri geliyor yerine sanki. Abuk sabuk hareketler , konuşmalar , içme diyorsun , içip içip dövüyor muyum sövüyor muyum ben neler çekiyorum siz bilmiyosunuz der geçiştirir. Sıcak davrandık aldık karşımıza konuştuk 2 gün iyi 3.gün aynı. Eve yalan söyler benim bile gitmediğim gece kulübüne gider bu ortaya çıkar , iş var der parkta mangallar içkiler gırla gider.

Bu kavgaları cumartesi benim evime kadar taşıdı, cumartesi 2de işi biter ama bize 19:30 der ver 20:30dan önce gelmez eve . Kayınvalidemlerle altlı üstteyiz benim ailemin sorunlarını elbette bilsinler istemem. Cumartesi içip gelmiş kafa yerinde değil , içme niye içiyosun dersin susun der napayım öleyim mi diye tehditvari konuşmalar başlar , artık çenesi ile başedemeyip susuyoruz. ve annem artık dayanamayıp evi terkedip hastaneye gitmiş orda sabahlamış (piskolojisi sıfır) babam onu arıyor heryerde ben naptım diyor . 5 yıldır annemi hep ağlatır , benimle kavga eder , kardeşim artık takmaz saygı duymaz hale geldi ama hala ben naptım der ! Annem biraz daha sürsün düzelir diye çok emek verdi ama olmadı ... İçimi dökmek istedim sizlere, anlatamıyorum kimseye, kanadım kırıldı sanki, annemi görünce dayanamıyorum üzülmesine.Artık konuşmayacağım sanırım bunu üzülerek söylüyorum ama başka çözüm bulamadım , o bizden başka herkese değer verdi ama bizi diri diri gömdü. Hayatında başkası var mı bilmiyorum ama aldatma söz konusu olduğunu da düşünüyorum , bundan bir kaç ay önce HPV den şüphelendi doktor. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Hakkınızı helal edin...

Elalem anası babası melek gibi çocuklar sapkın . Kimindede çocuklar düzgün aileler sapkın :deli:
Allah sabır versın . Canını sıkma belki hamilesindir üzme miniği ..

Annen boşansa kalcak yerı yurdu emeklısı bişeyi var mı ?

Son düzenleme:
Elalem anası babası melek gibi çocuklar sapkın . Kimindede çocuklar düzgün aileler sapkın :deli:
Allah sabır versın . Canını sıkma belki hamilesindir üzme miniği ..

Annen boşanda kalcak yerı yurdu emeklısı bişeyi var mı ?

Alimden zalim , zalimden alim olur derler dediğin gibi. Anneanemin evi var ama maaşı falan bişey yok , bende 250 tl kadar yardım edicem elimden ne geliyosa ihtiyaçlarına koşturucam , olmadı işe girer 45 yaşında annem henüz. Ama artık acı çekiyor dayanamıyorum bende.

• Beğen
Reactions: H E
Alimden zalim , zalimden alim olur derler dediğin gibi. Anneanemin evi var ama maaşı falan bişey yok , bende 250 tl kadar yardım edicem elimden ne geliyosa ihtiyaçlarına koşturucam , olmadı işe girer 45 yaşında annem henüz. Ama artık acı çekiyor dayanamıyorum bende.
Bu yaştn sonra insanları ne hale sokuyorlar ya .
Ne güzel çoluğun çougun evlenmış belki emeklisindirde . Gezin tozun yiyin için ya . Neden içip içip sapıtmak ..

Bu yaştn sonra insanları ne hale sokuyorlar ya .
Ne güzel çoluğun çougun evlenmış belki emeklisindirde . Gezin tozun yiyin için ya . Neden içip içip sapıtmak ..

Sakin bir hayatımız düzenimiz vardı , şuan bunları yaşamayı inanki kaldıramıyoruz. Bir arkadaşı var allahım morali bozulsa bizimki dibinde biter , annemi arkada gözüyaşlı bırakır yine de ona koşar, ben ağlarım umrunda olmaz, ama arkadaşı kırılsın üzülsün hiç istemez. Nasıl bir insan oldu anlayamadım, erkek kardeşim yine babama canavar gözüyle bakıyor , küçücük çocuk babasına öğüt veriyor düşün artık.

üzme kendini çünkü hiçbir şey düzelmiyor. senin anlattıklarının bir farklısını 18 yıl boyunca annem ve kardeşlerim dahil yaşadık. annemin gitcek bir yeri bile yoktu babamız varlık içinde yokluğu çok iyi yaşattı. başka bir kadından çocuk, içme , iflas. en sonunda vefat etti Allah rahmet eylesin. ozamanlar çok üzülüyordum. ama şimdiki aklım olsa kesinlikle üzülmezdim onun yüzünden kendimi hep kapadım tüm erkekler aynı saydım ama gerçekler öyle değilmiş.
senin yapabileceğin tek şey annene ve kardeşlerine sahip çıkman baban için artık çok fazla şey yapamassın.

Allah sabır versin. En çok zararı annene dokunuyordur. İçip içip hır gür çıkarmıyor neyseki. Öyle olani daha fena...

İçmesine birşey demedik yine ama hergün hergün ve alkoliğe bağladı , eşine çocuklarına yalan söylemeye başladı, belli bir süre sonra inanki kaldıramıyorsun, yalanlarına göz yumamıyorsun.

tedavi olması lazım, tedaviyi de kendisi istemesi lazım. istemiyorsa çok zor.

üzme kendini çünkü hiçbir şey düzelmiyor. senin anlattıklarının bir farklısını 18 yıl boyunca annem ve kardeşlerim dahil yaşadık. annemin gitcek bir yeri bile yoktu babamız varlık içinde yokluğu çok iyi yaşattı. başka bir kadından çocuk, içme , iflas. en sonunda vefat etti Allah rahmet eylesin. ozamanlar çok üzülüyordum. ama şimdiki aklım olsa kesinlikle üzülmezdim onun yüzünden kendimi hep kapadım tüm erkekler aynı saydım ama gerçekler öyle değilmiş.
senin yapabileceğin tek şey annene ve kardeşlerine sahip çıkman baban için artık çok fazla şey yapamassın.

Malesef ona ulaşamıyoruz , konuşamıyoruz. Konuşsamda siz beni suçluyosunuz hep der öleyim ben der işin içinden çıkar. Bende konuşmama kararı aldım çok zor gelicek biliyorum ama artık dayanamıyorum onun bu yaşattıklarına sabretmeye gücümüz kalmadı.

Malesef ona ulaşamıyoruz , konuşamıyoruz. Konuşsamda siz beni suçluyosunuz hep der öleyim ben der işin içinden çıkar. Bende konuşmama kararı aldım çok zor gelicek biliyorum ama artık dayanamıyorum onun bu yaşattıklarına sabretmeye gücümüz kalmadı.

tam olarak babaniz size ne yasatiyor?
yani annenize degil, size, cocuklarina?

bence kalbindn nasıl geçiyorsa öyle davran, sen elinden geleni yaptığına inanıyorsan başka yapcak birşey yoktur. ama inan ki yaptıkları hataları eninde sonunda anlıyorlar. bizim babamla son 1 senemiz o kadar güzeldiki gerçekten babam varmış gibi hissedebiliyordum. insanın kimimiz hatalarımızı kabul eder kimimiz hata yaptığımızı göremeyebilirz. inşallah durumunuz yakın zamnada düzelir

tam olarak babaniz size ne yasatiyor?
yani annenize degil, size, cocuklarina?

Geçtiğimiz cumartesiyi özetleyim , eniştem ile babamın arası açıldı o konuda babam haklı ama anneme kardeşine gitmiceksin demesi konusunda haksız. O gün alkollü şekilde annemi teyzemlerden almaya geliyor sen o eve nasıl gidersin diye bir tantana kopuyor , sonra tartışmalı olduğu adamın cafesinin önünde durup dur şunlara 2dk küfür edicem diyor , annem susturmaya çalıyor sakinleştirmeye çalışıyor o zaman gel onların karşı kafesine geçip dondurma yiyelim diyor (kısaca saçmalıyor alkolün etkisi ile ) annem balböceği yemek yaptı hadi hadi bizi bekliyorlar diyip neyse geliyorlar, orda babam yine kardeşinle görüşmüceksin diye tantana yapıyor, baba alkol alma artık seni etkilio diyorum sus diye bağrıyor , kötü bişey mi diyorum sus diye bağrıyor, annemin başına geçmiş çene yapıyor. Neyse sustum evime gelmiş diye kahve yaptım açıldı kendine geldi. Bu arada kendisinin 4 kardeşi var 2 tanesi takmaz abi diye aramazlar diğer 2 si ile 10 sene snra barıştı , annem hiçbir zaman konuşmucaksın , onlar şöyle kötü demedi , daha da bize amcanıza halanız gidin ellerini öpün derdi . Neyse anneme iş var diyip yalan söyleyip arkadaşlarıya gezip eğlenip içmeler ergen çocuk gibi , evde toplanıp kimse kahvaltı yada akşam yemeği yiyemez , çünkü evde insan yok. Evi arabayı satıp dolandırıcılara kaptırması cabası , borçları öyle... Herşey var bir dayağı yok allahtan

bence kalbindn nasıl geçiyorsa öyle davran, sen elinden geleni yaptığına inanıyorsan başka yapcak birşey yoktur. ama inan ki yaptıkları hataları eninde sonunda anlıyorlar. bizim babamla son 1 senemiz o kadar güzeldiki gerçekten babam varmış gibi hissedebiliyordum. insanın kimimiz hatalarımızı kabul eder kimimiz hata yaptığımızı göremeyebilirz. inşallah durumunuz yakın zamnada düzelir
Bende aileme inanılmaz düşkünüm, çocukken mutluluktan ağlardım o derece güzeldik bizde. Geldiğimiz nokta artık babamdan vazgeçmek buna ben bile inanamıyorum ama artık anlamıyor bu şekilde ceza vermek istiyorum. Belki ailesinin kıymetini bilir bizi özler diye , inşallah son dakikada anlamaz geç olmadan. Ne kadar acı dimi, ne büyük pişmanlık yaşamıştır ama yılların gidiyor işte...

tedavi olması lazım, tedaviyi de kendisi istemesi lazım. istemiyorsa çok zor.
bizden vazgeçer ama yine de bırakması , yuvası dağıldı ama umrunda değiliz, gider bunu da bahane edip daha çok içer ama arkadaşlarıyla fingirdeyerek aklım almıyor.

Back
X