İçimdeki derin boşluk

ortak paydada buluşmanın ya da anlaşmanın her neyse
tamamen kişisel çaba ve isteğe bağlı olduğuna inanıyorum (iki taraftan birinin dag ayısı karaktersiz bir şerefsiz olmadığı durumları baz alarak söylüyorum)
Benim için tahsil de önemli. Daha çok ortak noktamız oluyor böylelikle

Benim için tahsil de önemli. Daha çok ortak noktamız oluyor böylelikle
Tabiki de öyle. Kültür farkı, eğitim farkı kendini belli ediyor ister istemez. Niyetim asla kimseyi aşağılamak değil, haddime de değil. Ancak bazen sohbet muhabbet arasında liseyi dahi bitirmekle uğraşmamış insanlarla sohbet ederken insan zorlanıyor. Bir cümle kuruyorsun, karşımdaki ne olduğunu bile bilmiyor. Birde açıklamaya çalışıyorsunuz. En basitinden bir kültür şoku yaşanıyor. Siz oturup kalkmasını, nerede ne konuşacağınızı bilirken, karşınızdaki insan pata küte davranıyor. Bir yere kadar görmezden gelinecek bile olsa bir noktada artık yeter diyor insan.
Eğitim seviyesinden dolayı değil" kapasite meselesinden dolayı" söylüyorum.
Cahil insanlarla muhatap olmak dünyanın en zor işi.

Tabiki de öyle. Kültür farkı, eğitim farkı kendini belli ediyor ister istemez. Niyetim asla kimseyi aşağılamak değil, haddime de değil. Ancak bazen sohbet muhabbet arasında liseyi dahi bitirmekle uğraşmamış insanlarla sohbet ederken insan zorlanıyor. Bir cümle kuruyorsun, karşımdaki ne olduğunu bile bilmiyor. Birde açıklamaya çalışıyorsunuz. En basitinden bir kültür şoku yaşanıyor. Siz oturup kalkmasını, nerede ne konuşacağınızı bilirken, karşınızdaki insan pata küte davranıyor. Bir yere kadar görmezden gelinecek bile olsa bir noktada artık yeter diyor insan.
Eğitim seviyesinden dolayı değil" kapasite meselesinden dolayı" söylüyorum.
Cahil insanlarla muhatap olmak dünyanın en zor işi.
vala bunu saydiklarinizin üniversite eğitimi ile zerre alakası olmadığına eminim
keşke o kadar basit şekilde cozulseydi
çok ama çok entelektüel ilkokul mezunları tanıdım , muhteşem insanlardi

vala bunu saydiklarinizin üniversite eğitimi ile zerre alakası olmadığına eminim
keşke o kadar basit şekilde cozulseydi
çok ama çok entelektüel ilkokul mezunları tanıdım , muhteşem insanlardi
Dedim ya eğitim seviyesi için değil kapasite için söylüyorum diye. Cahillik insanın kapasitesinde olan birşey. İnsan eğitim öğretimden de birşeyler alır ancak en önemlisi insanın kendi kendini geliştirebilmesi

Dedim ya eğitim seviyesi için değil kapasite için söylüyorum diye. Cahillik insanın kapasitesinde olan birşey. İnsan eğitim öğretimden de birşeyler alır ancak en önemlisi insanın kendi kendini geliştirebilmesi
o elbette önemli ama ne bileyim ya kantinci diye insanları direkt elemek ve bunu benim enerjim düşük diye yorumlamakta çok kırıcı ve kendini geliştirildigini göstermez bence ,
kantinci ile empati yapıyorum ister istemez.
biri mesleğim yüzünden beni elese hiç tanımadan etmeden hatta küçümseyerek kalbim paramparça olurdu:cry:

o elbette önemli ama ne bileyim ya kantinci diye insanları direkt elemek ve bunu benim enerjim düşük diye yorumlamakta çok kırıcı ve kendini geliştirildigini göstermez bence ,
kantinci ile empati yapıyorum ister istemez.
biri mesleğim yüzünden beni elese hiç tanımadan etmeden hatta küçümseyerek kalbim paramparça olurdu:cry:
Tabiki de canım. Benim çalıştığım yerde müdür yardımcımız matematik öğretmeni, eşi de kantinci. Güllük gülistanlıklar. Evlilikleri herkese örnek burada. Kantinci diye hor görmek yerine aksine o kadar saygı duyuyoruz ki.
Ve o küçümsedikleri kantinci tırcı neler neler kazanıyorlar farkında değiller. Tırcıların tek seferleri asgari ücretin 7 8 katına denk geliyor. Bizim kantinci günlük 1500 kazandığında az diyor o derece. Şuan hangimiz günlük 1500 lira kazanabiliyoruz ki.
Ben kendim üni mezunuyum, eşim lise mezunu. Kendini geliştire geliştire mesleğini almış eline. Ben kendi meseleğimi yapmazken, eşim yapıyor. Benim 2 katımı da kazanıyor

Tabiki de canım. Benim çalıştığım yerde müdür yardımcımız matematik öğretmeni, eşi de kantinci. Güllük gülistanlıklar. Evlilikleri herkese örnek burada. Kantinci diye hor görmek yerine aksine o kadar saygı duyuyoruz ki.
Ve o küçümsedikleri kantinci tırcı neler neler kazanıyorlar farkında değiller. Tırcıların tek seferleri asgari ücretin 7 8 katına denk geliyor. Bizim kantinci günlük 1500 kazandığında az diyor o derece. Şuan hangimiz günlük 1500 lira kazanabiliyoruz ki.
Ben kendim üni mezunuyum, eşim lise mezunu. Kendini geliştire geliştire mesleğini almış eline. Ben kendi meseleğimi yapmazken, eşim yapıyor. Benim 2 katımı da kazanıyor
bu arada cidden iyi kazaniyolarmis:KK53:

bu arada cidden iyi kazaniyolarmis:KK53:
Bayağı iyi kazanıyorlar. Masraflar çıktığında net 20 binden fazlası kalıyor. Öğretmen olan bile daha az kazanıyor. Birde kurum çalışanı olduğu için kurumdan da maaş alıyor. Küçümsediğimiz insanlar bizim kat katımızı kazanıyor işte

Ben sevgisiz bir ailede şiddet dayakla degersiz büyütülmüş bir çocuktum. Büyüdüm kendi emeğimle öğretmen oldum.En büyük hayalim kendi ayağımın üzerinde durmaktı. Öyle olunca hersey düzelir mutlu olurum sanmıştım. Yanılmışım. Sevme ve sevilme açlığım hergecen gün büyüyor. Hiç birseyden tat alamıyorum. İçimde koca bir boşluk var gittikçe büyüyor. Eskiden neşeli umutlu birseylerin düzeleceğine dair umudum tükeniyor. 31 yaşındayım. Bir yuva kuramadım. Sanki hayati kaçırmış gibi hissediyorum. Pkolu bir bayanım.Saglikli bir kadin değilim. Bu yaştan sonra evlensem çocuğum olur mu bilmiyorum. Küçükken yaşadığım travmalarım degersizlik ve ozguven eksikliğim sosyal hayatımı da etkiledi.Bir öğretmen olarak karşıma hep kötü karakterde, problemli insanlar çıktı. Bir tane bile evlenilecek adam çıkmadı. Yeşil gözlü boylu poslu güzel bir kız kadin olmama rağmen görücü olarak karşıma kantinci,uzun yol şoförü gibi tipler çıktı.Şunu düşünüyorum enerjim çok düşük ve hep kötü insanları çekiyorum hayatıma. Okumadığım dua zikir , kişisel gelişim kitapları, kuantumlar çekim yasaları kalmadı. Lütfen bana bir akıl verin.Bir söz olsun bir tavsiye olsun yazgimi değiştireceğim .Çünkü çok çaresiz ve çok yorgunum😔
Enerjiniz düşük ve mutsuzsanız enerji açığa çıkarmanız gerekir.
Şunu demek istiyorum, enerji yaratmak için enerji açığa çıkarmak gerekiyor.
Mutlaka hayatınızda düzenli egzersiz ve sağlık beslenme rutinleriniz olsun.
Birde kan değerleride çok etkiliyor. B12, d, folat, magnezyum eksikliği ciddi derecede depresif hissettirilebiliyor. Tetkiklerinize baktırın.

Bakımlı olun. Çevremde enerjisi yüksek olarak bilinen
biriyim. Düzenli reformer pilatese gidiyorum, yürüyüş yapıyorum. Beslenme ve takviyelerime dikkat ediyorum.
Yaptığım her ne varsa severek yapmaya gayret ediyorum. İnsanım, çok kötü hissettiğim zamanlarda oluyor o zamanlarda durup kendimi dinliyorum. Geçecek diyorum, üzerini kapatmaya çalışmıyorum.
Kendimle barışık ve mutlu hissettiriyor yaptıklarım.

Kötü enerjiye kaptırırsanız kendinizi ordan hiç çıkamazsınız.
Sevgiye aç olmak yanlış ilişkiye sebep olabilir.
Şu da bir gerçek sevilecek, sayılacak düzgün bir erkek bulmak biraz zor.
İlber Ortaylı her şehirde sizi sevecek biri mutlaka vardır, bekleyin diyor.

Aslında güzel kadınlar daha yalnızdır. Çünkü cesaret edip açılamaz erkekler. Ben çok yasadim gecmiste, kimse yalnız olduğuma inanmazdi.
Ben insanları asagiladiginizi düşünmüyorum. Öğretmensiniz. Tabi ki denginizle olmak istersiniz. Bence çok normal.
Öncelikle çevre çok önemli ..uzun süredir aynı okuldaysaniz tayin isteyin mesela. Yeni ortamlar görün, yeni kurslar, yeni arkadasliklar....
Geçmişi geride bırakın...siz mesleğini eline almış güçlü bir kadinsiniz. Onunuze bakin. Bu arada pko lu olmaya takılmayın...bende pkoluydum..drlar bebek kolay olmayabilir dediler öyle ki üç dört ay adetimin gelmediğini bilirdim...drlara inandım korunmayı bıraktım bir ay sonra hamile kaldım...aslında pkolularin çok yumurta ürettikleri için şanslarının daha çok olduğunu okumustum bir yerde....sadece çok kilo almamaya

Enerjiniz düşük ve mutsuzsanız enerji açığa çıkarmanız gerekir.
Şunu demek istiyorum, enerji yaratmak için enerji açığa çıkarmak gerekiyor.
Mutlaka hayatınızda düzenli egzersiz ve sağlık beslenme rutinleriniz olsun.
Birde kan değerleride çok etkiliyor. B12, d, folat, magnezyum eksikliği ciddi derecede depresif hissettirilebiliyor. Tetkiklerinize baktırın.

Bakımlı olun. Çevremde enerjisi yüksek olarak bilinen
biriyim. Düzenli reformer pilatese gidiyorum, yürüyüş yapıyorum. Beslenme ve takviyelerime dikkat ediyorum.
Yaptığım her ne varsa severek yapmaya gayret ediyorum. İnsanım, çok kötü hissettiğim zamanlarda oluyor o zamanlarda durup kendimi dinliyorum. Geçecek diyorum, üzerini kapatmaya çalışmıyorum.
Kendimle barışık ve mutlu hissettiriyor yaptıklarım.

Kötü enerjiye kaptırırsanız kendinizi ordan hiç çıkamazsınız.
Sevgiye aç olmak yanlış ilişkiye sebep olabilir.
Şu da bir gerçek sevilecek, sayılacak düzgün bir erkek bulmak biraz zor.
İlber Ortaylı her şehirde sizi sevecek biri mutlaka vardır, bekleyin diyor.
Beslenmeme dikkat ediyorum ama pko yüzünden vitaminlerde sıkıntı var maalesef. Stresli bir hayatımda var.Ama yetiştiğim çevreden bir karamsar yapım da var.Keske sizin gibi kendi kendime moral verebilsem

Aslında güzel kadınlar daha yalnızdır. Çünkü cesaret edip açılamaz erkekler. Ben çok yasadim gecmiste, kimse yalnız olduğuma inanmazdi.
Ben insanları asagiladiginizi düşünmüyorum. Öğretmensiniz. Tabi ki denginizle olmak istersiniz. Bence çok normal.
Öncelikle çevre çok önemli ..uzun süredir aynı okuldaysaniz tayin isteyin mesela. Yeni ortamlar görün, yeni kurslar, yeni arkadasliklar....
Geçmişi geride bırakın...siz mesleğini eline almış güçlü bir kadinsiniz. Onunuze bakin. Bu arada pko lu olmaya takılmayın...bende pkoluydum..drlar bebek kolay olmayabilir dediler öyle ki üç dört ay adetimin gelmediğini bilirdim...drlara inandım korunmayı bıraktım bir ay sonra hamile kaldım...aslında pkolularin çok yumurta ürettikleri için şanslarının daha çok olduğunu okumustum bir yerde....sadece çok kilo almamaya calisin
Bebeğinizle sağlıklı mutlu bir hayatınız olsun inslalh

Hocam siz anladığım kadarıyla beyaz atlı prensinizi arıyorsunuz. Öyle biriyle tanışayım ki hem çok yakışıklı olsun hem iyi bir mesleği olsun hem beni çok sevsin vs vs. yanlış anladıysam düzeltin tabi ki. Ama etrafımda sizinle aynı yapıda bi kaç tanıdığım öğretmen arkadaşım var ben de öğretmenim ve tamamen sizinle aynı ruh halindeler. Ben onları da anlamıyorum açıkçası sizi de. Ben 30 yaşımda evlendim eşim esnaf bu arada😊 ama evlenmesem de mutlu kalabilirdim. Evliliği hayatınızın temeline oturtursanız evlenmeden de evlenince de mutlu olamazsınız ki. Çünkü evlilik her an mutlu olunan bişey değil. Sevgi ihtiyacı da sadece evlenince giderilen bişey değil. Aslında hayatınıza odaklansanız mesleğinize arkadaş ilişkilerinize bence istediğiniz şeyi de elde edeceksiniz.
Siz belki severek evlendiniz. Ben sevsem bende mesleğine bakmam .Ama görücü usulü de az çok denklik aranmaz mi? Yok tanisacagim yakışıklı olsun degil ama ruhuma hitap etsin.Bir de bu yaşa kaldıysam değecek biri olsun istiyorsun.

Back
X