İçimdeki öfke

Aynı evde yaşamıyor muydunuz?
Aslında çok çok şey farketmez.
Sevginizden eminseniz, bu zamana kadar paylaştıklarınızı düşünün ve bu kadar korkmayın evlilikten ;)
Belki de iş güç bunalımıdır. En yakınınızdan çıkarmaktasınızdır. Zaman zaman herkes yapar...
Ben kendi ailem olaya dahil olacak diye evlilikten korkuyorum. Biraz müdahaleciler. Yoksa denedik sorunlarımızı çözdük, birbirimizi eğittik gayet iyi anlaşıyoruz, paylaşıyoruz hem hayatı hem evi. Yani bu kadar düzgün bir ilişki rezil etmek istemiyorum bu halimle.

Hocam,ben de sizin durumdaydım. İçimde bitmek bilmeyen memnuniyetsizlikler,öfke patlamaları vardı. İnsanlara karşı sakinken,erkek arkadaşıma parlayıp duruyordum. Devlet Hastanesinde psikiyatra gittim. İlaç verdi. Onu kullanıyorum. Şimdi çok sakinim
Teşekkürler. Destek almak aklımın bir ucunda var. Finallerden sonra deneyeceğim

Güzelim konunun küçücük bölümüne odaklanıyoruz....çünkü bize sadece bir durumu veriyorsun ve bu durumdan bütünü görmemizi istiyorsun....oysa ki verdiğin küçük küçük durumları birleştirince bütün çıkacak ...yani demek istediğim otur kendi konularını bir oku...erkek arkadaşına neden öfke duyduğun ve evlenme fikrinin seni neden bogduguna cevaplar senin kendi konularinda
Evet haklısınız ama inanın anlat deyince aklıma bir şey gelmiyor. Adam gayet düzgün. Ben de yüz buldukça tepesine çıkıyorum resmen

Karşımdaki çekiyor diye nasıl olsa iyice abartmışsın böyle giderse yıpratırsın
Herkesin bir sabrı var
Öfkeni kontrol altına almayı öğren

Ofkelenince dilini kivir damagina bastir telkin ver kendine sakin kal sakin kal sakin kal derin nefes al dusun oyle konus belli ki seviyorsun yani o yuzden deriiiin nefes all ne diycegini duusn. Ofkelendiginde konusmadan beklersen dogru cevaplari verirsin

Karşımdaki çekiyor diye nasıl olsa iyice abartmışsın böyle giderse yıpratırsın
Herkesin bir sabrı var
Öfkeni kontrol altına almayı öğren
Evet işte ben de nasıl kontrol ederim diye soruyorum.
Gerçi öyle kötü şeyler söylemiyorum ama tersleyiveriyorum.
Bir de bana sormadan bazı şeyleri halledebilsin istiyorum ama sürekli onu yönetmemi bekliyor ona kızıyorum galiba

Bunlar birikir birikir bir gun patlak verir. O zaman dusunursunuz artik. Su an karsinizdaki daha dolmamis, tolere edebiliyor. Kimse boyle davranmati hak etmez. Sorunun farkindaysaniz cozumu de bulmalisiniz. Ya kendinizi torpuleyeceksiniz ya da bir uzmandan ( psikolog ya da psikiyatrist) yardim alacaksiniz.

Evet haklısınız ama inanın anlat deyince aklıma bir şey gelmiyor. Adam gayet düzgün. Ben de yüz buldukça tepesine çıkıyorum resmen
Yok bence öyle değil....erkek arkadaşın ile birlikte yaşadığın hayat 25 senelik evli, çoluk çocuğu evden uçmuş çiftlerin yaşadığı hayat gibi ..geceleri kalkıp erkek arkadaşının şekerini kontrol etmen,yemekleri onun perhizine göre yapman... hayatını nerdeyse sadece ona adaman ... kendi istek ve beklentilerini törpülemen bence önemsenmeyecek şeyler değil.Daha geçen hafta onun iki yüz bin TL lik araba hayali nedeniyle geriliyordun..ondan önce yine başka bir şey tüm enerjini olumsuz etkiliyordu..bunlar birikip bıkkınlık,kırgınlık veya öfkeye yol açması bence çok olası birşey.

Evet işte ben de nasıl kontrol ederim diye soruyorum.
Gerçi öyle kötü şeyler söylemiyorum ama tersleyiveriyorum.
Bir de bana sormadan bazı şeyleri halledebilsin istiyorum ama sürekli onu yönetmemi bekliyor ona kızıyorum galiba
Pasif karakterli biri bence
Sen daha aktifsin
Yani uyumsuzsunuz

Merhaba hanımlar

Erkek arkadaşıma durup dururken öfkeleniyorum. Her şey bir süredir mükemmel gidiyor. Hiç bir sorunumuz yok.

Sadece biraz fazlaca yoruluyorum bu aralar. Araştırma görevlisiyim, hem lisans öğrencilerinin finalleri hem kendi sınavlarım, projelerim ve ramazan derken gözlerimi açacak halim kalmıyor. Ama sorun bunlar değil bence. Eski ilişkimde de durup durup sorun üretiyordum.

Mesela dün gece uyuyacak beni çağırdı üst üste 3 4 kez. Gel sensiz uyumak istemiyorum dedi. Ben de duştan çıkmıştım saçlarımı tarıyordum. Azarladım çocukcağızı. Hep böyle yapıyorum. Geçen gün de salata yapıyor bana yardım ediyordu, 3 biber yeter mi diye sordu, ne soruyorsun doğra gitsin diye azarladım. Kendimi tutamıyorum parlayıveriyorum. Ne yapmalıyım?

Bence aynen devam edin. Adamın sabırı, sevgisi, hoş görüsü bitene kadar böyle devam edin.
Sonra bunlar tükenince o da değişecek ve size bu şekilde davranmaya başlayacak.
Sonra kafanız ''dank'' edecek ve diyeceksiniz ki ''Aşkım, ben değiştim, eskisi gibi değilim, dundan sonra birbirimizi kırmayalım falan filan...'''
Ama artık çok geç olacak o zaman da çünkü adam çoktan değişmiş olacak ve o eski adamı bulamayacaksınız...
Çünkü siz ona eğer çok severse, uysal davranır sizi çok düşünürse, size çok bağlanırsa bunun sonuçlarının onun için kötü olacağını öğretiyorsunuz...

Yaa. Neyse geçmiş olsun. Bu arada öfkeni kontrol edebiliyor musun? Yani hala devam mı yoksa geçici bir durum mu?
Deniyorum. Daha iyi bence. Erkek arkadaşımla da konuştum. Ben sana gerekli gereksiz patlıyorum farkındayım ama çözmeye çalışacağım dedim. O da söylediğim kadar abartı olmadığını, çok stresli olmama bağladığını falan söyledi. Biraz dinlenmeye ihtiyacım olduğunu düşünüyor. Zaten bu aralar iftardan sonra oturduğum yerde uyuyakalıyorum o kadar kötüyüm. Bayramda iki tarafın ailelerine gidip diğer hafta tatile gideceğiz.
İşe ara ver, sadece derslerine devam et vs teklifinde bulundu ama kadro bulup atanmışken asla bırakmam.
Neyseki ben idare ediyor sağolsun. Olmazsa finallerden sonra bir uzmandan destek almayı düşünüyorum.

Deniyorum. Daha iyi bence. Erkek arkadaşımla da konuştum. Ben sana gerekli gereksiz patlıyorum farkındayım ama çözmeye çalışacağım dedim. O da söylediğim kadar abartı olmadığını, çok stresli olmama bağladığını falan söyledi. Biraz dinlenmeye ihtiyacım olduğunu düşünüyor. Zaten bu aralar iftardan sonra oturduğum yerde uyuyakalıyorum o kadar kötüyüm. Bayramda iki tarafın ailelerine gidip diğer hafta tatile gideceğiz.
İşe ara ver, sadece derslerine devam et vs teklifinde bulundu ama kadro bulup atanmışken asla bırakmam.
Neyseki ben idare ediyor sağolsun. Olmazsa finallerden sonra bir uzmandan destek almayı düşünüyorum.
Şu an gerekli gereksiz eşim bana patlıyor. Bunun ne kadar gurur kırıcı olduğunu anlatamam. Ben sadece onun eşiyim stres topu değilim. Bunu empati kur diye anlattım. Tamam bir şey dememiş ama buna çözüm bulmazsan araniza soğukluk girer.

Merhaba hanımlar

Erkek arkadaşıma durup dururken öfkeleniyorum. Her şey bir süredir mükemmel gidiyor. Hiç bir sorunumuz yok.

Sadece biraz fazlaca yoruluyorum bu aralar. Araştırma görevlisiyim, hem lisans öğrencilerinin finalleri hem kendi sınavlarım, projelerim ve ramazan derken gözlerimi açacak halim kalmıyor. Ama sorun bunlar değil bence. Eski ilişkimde de durup durup sorun üretiyordum.

Mesela dün gece uyuyacak beni çağırdı üst üste 3 4 kez. Gel sensiz uyumak istemiyorum dedi. Ben de duştan çıkmıştım saçlarımı tarıyordum. Azarladım çocukcağızı. Hep böyle yapıyorum. Geçen gün de salata yapıyor bana yardım ediyordu, 3 biber yeter mi diye sordu, ne soruyorsun doğra gitsin diye azarladım. Kendimi tutamıyorum parlayıveriyorum. Ne yapmalıyım?
Bence öfkenizi gösteremediğiniz birine ya da birilerine öfkelisiniz. Bu öfkeyi en yakınınızda size sevgisinden emin olduğunuz birine yönlendiriyorsunuz. Gerçekten öfke sebebinizi bulmadan çözebileceğinizi düşünmüyorum.

Şu an gerekli gereksiz eşim bana patlıyor. Bunun ne kadar gurur kırıcı olduğunu anlatamam. Ben sadece onun eşiyim stres topu değilim. Bunu empati kur diye anlattım. Tamam bir şey dememiş ama buna çözüm bulmazsan araniza soğukluk girer.
Zaten bulmak için çabalıyorum tabiki korkunç bir şey. Adam beni çekmek zorunda değil ki

Zaten bulmak için çabalıyorum tabiki korkunç bir şey. Adam beni çekmek zorunda değil ki
Inşallah çözümünü bulursun. Ama sana öfke kontrolü için bitkisel bir çözüm tavsiye edebilirim. Lohusalık depresyonundan sonra denedim cidden işe yarıyor.

Back
X