içimdeki ses ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
merhabalar.dertlerimle sizleride hep meşgul ediyorum ama yazmadan rahatlayamayacağım malesef.ben sanki 2 taneyim bilmiyorum kafam çok karışık içimde sanki biri var o konuşuyor benim yerime.ben büyük konuşmaktan korkan bir insanımdır.içimden hep büyük konuşmanın sözleri yani( hayatta,asla) gibi şeyler geçiyor.sanki bunları ben değilde başkaları düşünüyor içimden.birde sevdiğim bir insan ve sorunlu ailem var.içimden bazen hep büyük düşünceler geçer onlarla ilgili,sanki birşeyleri kaybetme korkusu gibi.korktuğum düşünceler( aman ben bunu yapmam,aman ben şunu yapmam) bunu söyleyen ben değilim sanki.saçmalama diyorum geçiyorum ama bazen sinir bozucu durumlarda olabiliyor.bazen bütün gün ağlıyorum.sonra diyorum bazende" sen çok inanıyorsun ya ondandır" diyecek hale geldim.sanki dinden soğuyorum bilmiyorum kafam çok karışık belki anlatamadım bile karışıklığından böyle düşünmek beni çok zor durumlara götürüyor malesef.ben ne yapabilirim kimse anlamıyor beni.anneme bi ara ağlayarak anlatmıştım o arada namaz kılıyorudm sonra bıraktım bırakınca dedim ki hatta:namaz yüzünden hepsi diyorum.bazende şöyle oluyor.birini tanıyorsun sınıftan başka bir yerden.mesela ben sevgilimi çok severim.içimdeki ses hep büyük konuşuyor" ben x şahsıyla olmam,ben x şahsı ile yaşayamam bilmem ne"sanki o kişi benden hoşlanoyomyş gibi kurgu kurarım aklımda sonrada moralim bozulur sevdiğim gelir aklıma.aman ben büyük düşündüm hadi bişi olursa ben ne yapcam benim sevdiğim var falan filan ne yapmalıyım sizce yardım edin bana,benim durumumda olanlar var mıydı zamanında yada şimdi bazen düşünmesemde arada bir aklıma geliyor saçmalamak, umarım anlatabilmişimidir.

imkanın varsa eğer bir psikolog ya da psikiyatristle gorusebilirsin... içinde baska birisinin konusması nasıl bilmiyorum tam olarak yani gaipten sesler duydugunu falan dusunuyorsan bu psikoz gibi rahatsızlıkların ilk evresi olabilir...

bişeyler olmadan olur veya olacak korkusuyla aglaman anksiyete belirtisi olabilir...

depresyona giriyor da olabilirsin...

bunlar ancak bir uzmanın teşhis edebileceği şeyler...

namaz kılmaktan vazgeçme içindeki nefis duygularını bastırıyo namaz kılmaktan vazgeçeceğin yerde bence dini sohbetlere katıl araştır etrafında vardır illa sohbet yapan ablalar :) oralara gittikçe inan için açılır ferahlarsın bu kötü düşüncelerde yok olur aklından kendiliğinden

teşekkür ederim yorumlarınız için bi uzmana görünmeye çalışacağım ama benim durumumda olan yada yaşayan kişiler varsa onlarıda öğrenmek isterim.

bencede namaz kıl kuran-ı kerim oku mümkünse mealini oku.Ve allaha dua et o her zaman zorda kalmışlara yardım eder.

kelimesi kelimesine yaşadım, mantigimla duygularim cok cakisti.
bu zamanlarda hep en yakın dostumla konustum,beni hep anladi,arkadaslarimla vakit gecirmeye calisiyorum.
ugras icerisinde olmaya calisiyorum.. ben de dinden soguyacak duruma gelmistim ,ama yanlis yapmisim,vazgecmemem gerektigini anladim..
oyle iste..

iyi bir uzmana görünmenizde fayda var. sohbetinizi sadece doktorla yapın

aplaları felan boşverin

evet arkadaşlarım yanımda olunca hiçbirşey gelmiyor aklıma onlarla vakit geçirince falan malesef şuan tatildeyim şubat tatilinde finaller bitti,ben kendimi yanlız gibi hissediyorum bendede galiba biraz sevdiklerini kaybetme korkusu var biraz ona da bağlıyorum.sadece sevgili değil,arkadaşlarını kaybetme yada aileni falan işte.ama yazdım ya şuan çok rahatladım,ağlamıştım çok rahatladım buraya yazmak beni çok rahatlatıyor.

kafanda cozum bulamadıgın sorunların var sanırım ve hayatındakı ınsanları kaybetme dusuncenden dolayı boyle dusunuyorsun
once sorunlarını masaya yatır cozulmeyecek hıcbırsey yoktur bence ve yasayacak gorecek ne varsa mutlaka yasanır o yuzden yasadıgın gunun tadını cıkarmaya bakmalısın

iyi bir uzmana görünmenizde fayda var. sohbetinizi sadece doktorla yapın

aplaları felan boşverin

neden boşversinki ablaları :44: sohbetlere katılsın kuran okusun uzmana da görünsün tabiki..
bunların hepsini bir arada yapabilir bence

neden boşversinki ablaları :44: sohbetlere katılsın kuran okusun uzmana da görünsün tabiki..
bunların hepsini bir arada yapabilir bence

insAnların inançlarını bilmeden böyle bir öneride bulunmuşsunuz. belki konu sahibi o tür şeylerden hoşlanmıyor?

bu aplalar psikolojk bi eğitim mi almışlar? nesse ya

haklısındır belkide sorunları bile söyleyemiyorumdur kendime.
sadece şuan biraz daha içim ferahladı,kk kadınlarına teşekkürler,böyle bir forum olduğu için.

insAnların inançlarını bilmeden böyle bir öneride bulunmuşsunuz. belki konu sahibi o tür şeylerden hoşlanmıyor?

bu aplalar psikolojk bi eğitim mi almışlar? nesse ya

derdini anlatırken yazmış ya namaz kılıyodum falan diye ordan yola çıkarak böyle bi tavsiyede bulundum bide ablalar derken ondan yaşça büyük olacakları için dedim yoksa bi cemaati temsil eden ablalardan bahsetmiyorum

evet rahatlayabilirim belki ablalarla ama böyle şeyleri tanımadığım birine anlatmak çok doğru değil ancak bir uzman olablir dediğiniz gibi.
yinede çözüm arayışları için teşekkürler.

evet rahatlayabilirim belki ablalarla ama böyle şeyleri tanımadığım birine anlatmak çok doğru değil ancak bir uzman olablir dediğiniz gibi.
yinede çözüm arayışları için teşekkürler.

bencede sohbetlere katılıp dertlerini orda anlatma uzmana anlat ama oralardada dinen kendini bulabilirsin diye tavsiye ettim canım tabi senin bileceğin iş ilk başta namaz kılıyodum bıraktım falan demeseydin hiç böyle bişey demezdim zaten başlayıp bırakmışsın dahada uzaklaşmaman için iyi olur gibi geldi

bir psyatira git derim hemde vakit kaybetmeden

sonra kendin icin biseyler yap hobby filan, kafani dagitacak seyler, bunlari düsünmene firsat kalmasin

misal elisi seviyorsan, dantel dikis nakis boncuk taki filan yap, resim, spor, kitap oku olmadi kk oku :86:

öyle aplalar cemaat memaat sakin gitme zaten kafan karisik iyice allak bullak olma:111:

İnsan kendisiyle konuşur elbet...
Senin bastırılmış duyguların o sesler...
Böyle düşünmem, etmem diyorsun ama istiyorsun demektir bu.
Din de zorlama yoktur.
Uzaklaşmak istiyorsan amenna.
Yanlız sana namazdan, KURAN-I KERİM' den uzaklaşmanı söyleyen o ses vesveseden başka birşey değildir.
Demek ki Rabbim senden daha çok dua bekliyor.

Bir uzmana görünebilirsin. Dedikleri gibi sohbet dinleyebilirsin.
Ama içinden gelmiyorsa yapacak bir şey yok, sen vazgeçersen Rabbimin yapacağı birşey de yok.
Umarım çözüm bulabilirsiniz.:44:

herkese teşekkür ederim ama içimden geçenleri gerçekten istemedim benim sorunum şu galiba ben büyük konuşmaktan korktuğum için ve bir kaybetme korkusu olduğu için içimdeki ses sanırım beni zorluyor bu gibi şeyler düşündükçe ben böyle düşünüyorum.

İyide, sizin kendinizle konuşmanız yanlış değil ki..

Bazı insanlar çok bunaldıklarında, kendilerini yalnız hissettiklerinde kendileriyle sesli ya da sessiz konuşurlar.

Beyin devamlı olarak cümle üretir, depresif duyguların verdiği olumsuzlukları devamlı olarak tekrarlar.

Buraya kadar normal yaşadıklarınız, üzülmeyin..
Bundan sonrası için harekete geçmeniz gerekiyor.

Yani böyle duygu birikimleri, depresif düşünceler kontrol altına alınmaz patlamalara neden olur ve kontrol elden çıkar.

Bu yüzden bir uzmana görünebilirsiniz..
Terapi yöntemiyle rahatlayabilirsiniz, için,zdeki seslerin cevabını tek başına vermek zorunda kalmazsınız.

En azından terapiden sonra içten gelen kurgularınıza, seslerinize her çaırdıklarında cevap vermemeyi öğrenirsiniz tabir yerindeyse.

Bu yüzden üzülmeyin, berbat bir durumda değilsiniz; azıcık kontrolü ele alırsanız batmaktan kurtulursunuz.

Unutmayın, büyük hastalıklar hariç herşey insanın elinde; beyinle ve kalple yapılamayacak şey yok..

Unutmayın, onlar size değil siz onlara hükümdarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…