İçimdeki sesten önce size danışıyorum..

Kızlar bana yardım edin lütfen..

Şmdi ben 2 yıllık mezunuyum. Şuan bir işim var . Dikey geçiş ile 4 yıllığa tamamlamayı bunun içinde bu sene iş yanında dershane düşünüyorum(dşünüyordum). Paramı da biriktirdm 2 ay oluyor işe gireli neyse tam herşey hazır babamla konustum 'yeniden okula mı gideceksn bence gerek yok işin güzel filan dedi' ailemin durumu hiç iyi değil babam şuan calısmıyor zten genelde calısmaz kendisi hep işten cıkar filan ama alıstım napim artık hiçbirşey değişmiyor bu yüzden de evde geçimsizlik var annem babama trip yapıyor diye kavgalar v.s.. Borç harç yüzünden hzursuzluk .
Bütün bunlara karşın şimdi okula gitcem desem pra kazanamıcm bi 3 yıl daha okul bni zorlucak biliyorum ma lisans diplomasını da istiyorm ilerde daha iyi iş bulurum belki diye :/
Diğer şık da iş hayatını seçmek okula devamı boşvermek böylece aileme yardım etmek onlara ev almak lazım ama nasıl yapıcam ki bu imkansız gibi babamn sigortası da yok emekli olamıck napıcaklar yaşlanınca bilmiyorum . Tavsiyesi olan varmı ne yapabilirim bu durumda onlar ve kendim için.. Lütfen baban düşünsn sanane sen oku demeyin olmuyor işte evde huzursuzlk fakirlk gercekten cekilmiyor sıkıstım arada ...:25:
mrh arkadasim. sorumluluklarini aileni dusunmen cok guzel. baban sizi pek dusunmesede sen yinede dusun bosver. arkadaslarin dedigi gibi aof yapabilirsin artik aof diplomasi her sinava giriyor. bunu tercih etmezsen eger isim rahat paramda iyi diyorsan isine devam et. lisanas diplomanida aoften yaparsin hem ilerde elinde bulunur. yok orgun olacak dersende isi birakma aksam okuluna git, tabi unutma ikisi bir arada zor. babana gelince allah akil versin. evladini dusunmuyorsa ne denir. insallah anneciginle cok guzel bir hayat yasarsin. son olarak fikrim isine devam ve aof lisans yonunde.....basarilar...

Dışardan ssk olayı nasıl annem için arastırmıstım bir ara 10 sene ödemek gerekiyodu ona da kalkısamadım iş bu ne olur belli olmaz hem 10 yıl dile kolay ..
eger annenin ssk girisi varsa gecmiste odemedigi gunleri toplu odeyebilir. zor tabi ama durum boyle. kredi cekip toplu odeyen bile var. bir milli piyango bileti aldim cikarsa soz bendensin....

Back
X