Sabah evden çıkmadan, akşam eve gelince ve gece yatmadan yapınca yeterl olmuyor mu?
Hayir asla yetmiyor görl, benim ek alerjilerimde var belki ondan yetmiyordur.
Nazalnem, nazosfer, levomont dahil kullanmadigim rinit ilaci ve mukus temizleme ilaci kalmadi, ayda 1 antibiyotiklik duruma gelirim (cok sik oldugu icin antibiyotik kullanmiyorum artik kendi kendime atlatmaya ugrasiyorum vitaminlerle vs)
Ozetle 1 gunum soyle, sabah kupkuru bir burun ile kalkiyorum ki neredeyse soluk boruma dek tikali oluyor, ilk isim burun damlalarimi sıkıp mukus temizligi yapmak ki bu evre oldukca gurultulu ve yogun bir bosaltim oluyor.
Maksimum yarim saat sonra bir temizlik ihtiyaci daha duyuyorum, sonra kizi okula birakmak icin ciktigim an, disardaki (su an yok) polenler vuruyor tekrar bir hapsuruk atagi yasiyorum ve sonunda yine burnum tıkanıyor.
Eve geliyorum, eve girer girmez bi rahatliyorum (hava temizleme cihazi sagolsun ataklarimi cok azaltıyor) maksimum yarim saat geciyor ve burnum yine tikali...
Bu sefer bahceye cikip soguk havada rahatlamaya calisiyorum ama yinede once burnumu temizlemeliyim, eve girip kahvaltimi halledene dek en az 3 kez temizlik yapmis oluyorum.
Ve bu sadece sabah 9-10'a dek olan surecim bunu tum gune yay, asla azalmiyor mukus dongum, pandemi benim icin inanilmaz zordu mesela, cunku herkes covidli muamelesi cekip kacisiyordu.
Simdi boyle olunca insan istemez doktorlar cozum bulamadi mi diye dusunuyor, hayir bulamadilar, antibistaminikte kullandim ama fayda etmiyor, en son bir doktor burnumda yapısal bir bozukluk oldugunu dusunup tomografi istedi, bozukluk var ama buna sebep olamaz diye dusunuldu.
Ozetle, evet bazi insanlar gunde 2-3 burun temizligiyle rahatlayamiyor, bunu yasamayan o sumkurme sesinden rahatsiz olmakta hakli ancak cozumsuz bir saglik sorunu bu elde değil.