İçimden Gelmiyor...

nemli_bulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
102
70
48
Ailemle daha doğrusu annem ve kardeşlerimle problemlerim var. Daha önce bir konum vardı annem ve kardesşlerimle ilgili. konu zamanla düzeleceğine daha çok sarpa sardı. en son bambaşka bir nedenden erkek kardeşim telefonda bana senin ağzına .... gram akıl yok sende gerizekalı dedi. cevap vermedim. bu küfürleri ederken annem ve kızkardeşim arkadan sadece dinlediler. sonrada kardeşimin sinir krizi geçirdiğini kıstuğunu falan söylediker. ama 3 saat sonra antalyaya uçtu...bu olaydan sonra wp de aile grubumuz vardı oradan falan çıktım annemi ve kardeşlerimi engelledim telefon numaralarını sildim vs. görüşmeme kararı aldım. hatta o gece sabaha kadar sevgilerini de nefrtlerini yüreğimden söküp atması için dua ettim Allahıma...
ertesi gün önce erkek kardeşim aradı özür diledi ama ne özür küfür ettirdiği için ben suçluymuşum gibi bir özürdü kendisi 17 yaşında ne benim ergenken yaptıklarım kaldı ne de 5 10 sene öncesi, sonra kız kardeşim aradı yine beni suçluyorlar. erkek kardeşim pişmanlığından aramamış 17 yaşında çocuk niye pişman olsunmuş o daha ergenmiş... sustum kavga etmemek için. annemi aramıyorsun arasan da soğuk konuşuyorsun bizi aramıyorsun bizimle ilgilenmiyorsun... onlara sadece birkere benim de bir ailem var demişim vay efendim ben bunu nasıl dermişim. benim bir ailem var diye onları annemi babamı atıyormuşum. kızkardeşime bişey olursa annem babam yalnız kalırmış ben bakmazmışım... ben öyle pat diye cevap veremem yalan söylemeyim konuşursam da sesim yükselir sırf bu yüzden sustum. tamam arıycam vs dedim. konu tatlıya bağlansın diye... şimdi arıyorum annem soğuk uzak sanki kötü bişey yapmışım gibi...
asıl mevzu halamlarla aynı şehirde yaşıyorum. halam sık sık gelir bana. çocukları sevmeye bana yardıma bu arada 18 aylık ve 2 aylık bebeklerim var. düşünün evdeki curcunayı ister istemez yardıma ihtiyacım var. annem 30 senelik mevzulardan halamlara düşman. son 2 aydır düşman ama 2 aydır görüşmüyor. eline güç geçti biraz da babamı boşanmayla tehdit ediyor o nedenle iyice çirkinleşti... karışık anlatıyorum biliyorum ama ben de karışığım...
halamların bana gelmesini istemiyor... benim de sorunlarım oldu ki yeni öğrendim bu sorunların kaynağı yine annemmiş ama söküp atamam ki onları ben... akrabam sonuçta... bana da yararlatı var...
çok yoruldum anemi kardeşlerimi aramak içimden gelmiyor... babam rica ediyor büyüklük sende kalsın diyor ama resmen elim geri geri gidiyor... çözümü var mı bilmiyorum ama çok bulanığım....

haftada bir arıyosan iki haftada bir ara. canını sıkmalarına da izin verme. kimi çağırıp kimi çağıramayacağına onlar karışamaz ya.

Senin evine gelenine akrabalarinla iliskine mudahele edemez etmemeli..
Ayrica ablaya hakaret eden kardese mudahele etsinler..Arayıp bizi cekmeye devam et diye sana baski yapacaklarina simarik kardese kizsinlar

Eski konularini bilmiyorum ama anne evlat kardes nasil boyle dusman gibi oluyo ?

hayatta herkes gider siz eşinizle baş başa kalırsınız
saygınızı bozmayın ama kimseye de sizi huzursuz edicek fırsatı vermeyin
bakın iki küçük bebeğiniz var onlara odaklanın

haftada bir arıyosan iki haftada bir ara. canını sıkmalarına da izin verme. kimi çağırıp kimi çağıramayacağına onlar karışamaz ya.
haftada bir aradigimda beni evladima hasret biraktin diyor annem dusunun iki jaftada bir aramami. ne uzak olmama izin veriyorlar ne yakin delircem. hergun aramaliymisim ama yok icimden gelmiyor. aradigim saatte bile birseyler buluyorlar. sen beni 9.00 da aramazdin hayirdir gibi
Valla okurken ben bile bunaldım. Çok karışık anlatmışsınız.
kusura bakmayin. okadar karmasigim ki..
Senin evine gelenine akrabalarinla iliskine mudahele edemez etmemeli..
Ayrica ablaya hakaret eden kardese mudahele etsinler..Arayıp bizi cekmeye devam et diye sana baski yapacaklarina simarik kardese kizsinlar
keske kizsalar ama sadece ben sucluyum. fiiii tarihinde ben ona bisey demisim.de neden demisim. dava acsan zama asimina girer ama yok onlarda oyle bisey. isitip isitip eski mevzular onume geliyor.

Eski konularini bilmiyorum ama anne evlat kardes nasil boyle dusman gibi oluyo ?
inan aben de anlamadim. en buyik sorun halamlarin bana gelmesi.

hayatta herkes gider siz eşinizle baş başa kalırsınız
saygınızı bozmayın ama kimseye de sizi huzursuz edicek fırsatı vermeyin
bakın iki küçük bebeğiniz var onlara odaklanın
iki evladim demisim zamaninda iki evladi olan herkes ailesini bir kenara mi birakiyir diyorlar. kizimin yemeklerine neden tuz koymadigimi aglayarak anlattim anneme okadar uzerime geliyorlar evlatlarim konusunda.
kizima kahhvaltusini ayri ayri yediriyordum. o bulamaca alistirdi halen daha oyle baska turlu yemiyor. mudahale ettigimde cocuklarinibpaylasmiyirsun oluyor. arkadaslarinin kizlari kocalarini birakip birakip annelerine geliyormus hatta kirkini orada cikariyorlarmis ben neden gelmiyormusum. kirkimin icinde ben yaagimda yaticakmisim o baa sadece emzirmek icin bebegi vercekmis banabakcakmis ben hayallerini suya dusurmusum. dusunun ya bunun icin beni sucluyor. sezeryandan hemen sonra ayaga kalktim diye suclu oldum ben.
artik cok yoruldum. evlatlarima odaklansam ona bile izin vermiyorlar. bu ulkeden bu sehirden cekip gitsem rahat edecekler.
halaminda kimsesi yok. hic evlenmedi 60 yasinda beni cocugu yerine koyuyor. kiramam ki kalbini...

canım hiç canını sıkma
benim kayınvaldemde hemşireydi kendi oldugu şehirde kendi hastanesinde doğum yapmadım diye torununu görmeye bile gelmedi
orası senin evin yuvan neyi nasıl nerede istersen öyle yaşarsın
kimsenin seni yok yere üzmesine izin verme
bizler güçlü kadınlarız üstesinden geliriz
dediğim gibi olan sana oluyor
aileni elbette bir kenara atacak değilsin ama yeni hayatına kimsenin müdahale etmesine izin verme
eşin ve cocukların senin geleceğin
yarın birgün eşinle baş başa kalacaksın
benim beş kardeşim var hepsi kendi telaşında kim var?
manevi olarak yanımda dursunlar kafi ha onudamı yapmıyolar kendileri bilir
hayatta kimse senden ve huzurunda daha önemli değil
Allahın verdiği cana kimsenin eziyet etmesine izin verme dik dur sabırlı ol kendine güven
inşallah yoluna girer tatlım herşey
sevgiler

gram akıl yok sende gerizekalı dedi. cevap vermedim.
bir güzel azarlayın...bak bir daha yapıyor mu..bu davranışı....

kız kardeşim aradı yine beni suçluyorlar
konuşma benimle bir daha deyin...

susmayın...

cevap veremem yalan söylemeyim konuşursam da sesim yükselir
cevap vereceksiniz aksi taktirde başınız çok ağrır...siz dolar patlarsınız...niye susuyorsunuz onlar sussun

halamların bana gelmesini istemiyor
söylemeyin bir bahane uydurun...

bana da yararlatı var
yararı varsa gelsin engellemeyin...

çok yoruldum anemi kardeşlerimi aramak içimden gelmiyor...içinizden gelmiyorsa aramayın...hesap vermek zorunda değilsiniz...siz hep beni suçluyorsunuz sonra gelip benle konuşuyorsunuz..ne iş de...
iki tane çocuğunuz var..sinir stresten uzak durun...gerginliğiniz çocuklara yansır...ailenize tavrınızı net koyun sizi rahatsız etmeye çekinsinler....bu stresle çocuklara nasıl bakıyorsunuz...gözünüzü seveyim...

çözümü var mı bilmiyorum ama çok bulanığım....
tek çözüm sensin konuşmak istemiyorsan konuşma şu davranışınızdan dolayı küsüm de...

her birine ayri ayri cevap vermissiniz. ne kadarctesekkur etsem az.
konusmamayi denedim babama yukleniyorlr bu defa. annendir ara demiyorsun diye adamcagizi boguyorlar. o yetmiyor halami sucluyor evladimi benden kopaardilar sanki dunku cocukmusum gibi beni doldurduklarini dusunuyor.
universitede hic arkadas ortamim olmadi sebebi de hicbirseye izin vermemeleri. erkek arkadasim vardi ne harekeyler neler neler ben hepsini halamlarcyapiyor saniyordum cunku burada onlarin evinde kaliyirdum daha bu sene ogrendim ki aslinda herseyi annem fisekliyormus.
saglikli bir kafasi yok biliyorum. sadece bana zarar verse neyse. dogum yaptiktan sonra 25 gun aramadim hani belki insafa gelir lohusa kizini nadilsin diye arar. aramadi. sebebi de yeni evlendigimde bei bikere aramis ben de anne ben artik evliyim beni oyle zirt pirt arayamazsin demisim. ben bu cumleyi kuracak yapiya sahip biri bile degilim. ama oyle bir soyluyor ki soylemedigin seyleri bile acaba diyorsun...
kisacasi uzak kalmak istesem baskalarini rahatsiz ederek buna izin vermiyorlar. yakin olsam onlarin hareketleri beni sogutuyor.
insan erkek kardesinden sogur mu sogudum...
cok doluyim... iyi ki burasi var...

Anladığım kadarıyla ayrı şehirlerde yasıyorsunuz...
Bu kadar dert edecek ne var anlamadım. Haftada 2 kere kısacık konuşmalar yapın. Görüntülü arayın çocukları gösterin. Kendiniz konuşmayın.
Bak anneannesi sizi özlemiş, el salla teyzeye, bugün birlikte sayı saydık gibi anaokul düzeyi yüzeysel bir konuşma.
Sonra da kapatın telefonu.
Uzatmaya calısırsa çocuğu yedireceğim, duşa gireceğim, tuvalete gideceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…