İçime atıp atıp bir anda patlamam

Okyete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
986
899
103
Kızlar öğretmenim. Öğrencilerimi de cok seviyorum .Ama onlari sevdigim gibi keske okuldaki diger ogretmenleri de sevebilsem.Bu sene geldim bu okula ayni ilcedeyim Ogretmenler kendi aralarinda grup kurmuslar hic birseye dahil etmiyorlar beni ,geldigimden beri anlamadigim bir sekilde surekli laf sokuyorlar.Ben il ici yapinca o okulda gorevlendirme arkadaslari baska okula gitmis,beni mi suçluyorlar anlamiyorum zaten.Örnek vereyim ;tenefuste baska siniftan ogrenciler kavga ettiginde bi sekilde hallediliyor,ogretmenler odasinda konusu dahi acilmiyor.Benim siniftan olunca sen mi simartiyorsun, daha etkili cezalar ver.Hele iclerinden bir X kisisi var ,gun asiri laf sokuyor.Gecen haftada bu cok fazla oldu.Cok basit şeylerde sen yeterli gelmiyorsun cocukalra ,gerekirse döv , ben yeterli gelmedigini dusunuorum.Ya da gündelik hayatla ilgili konular oldugunda alttan alta laf soktu durdu. Tek bekar benim okulda, evlenmedigim icin bile laf soktu.En son cocugunu okula gondermeyen bir veli ile sorun yasadim.Onu baska bir ogretmen e anlatirken geldi dinlemeye calisti ben de sinirle bagirdim, bi git basimdan ya X diye. Bunca zaman susmustum cok gereksiz yerde patladim.Veli bana bagirinca X kişisi duymus idareciyi yollamis ben yollamistim idareciyi kiza da iyilik yaptik bagirdi dedi.Ben de kusura bakma cok sinirliydim bagirmamam gerekiyordu sana ama o an sinirden ne yaptigimi bilemedim dedim kızlar .Bundan sonrasinda nasil davranmaliyim,nasil hemen size laf sokup uzenlere cevap veriyorsunuz nolur bana da ogretin, girtlagima dayanana kadar cevap vermiyorum sonra gereksiz bir yerde patlayiveriyorum

Of. Gerekli ya da gereksiz patlamıssın ve bana göre haketmıs zaten. Yeri ya da degıl.
Neden gereksizdi bagırmamam gerekiyordu kusura bakma dediniz?

Bundan sonra katlamalı sekılde gelecek ustunuze hazır olun.
cok vicdan yapiyorum ya insanlari tersleyince ya da bagirinca şu huyum kurusa gitse keske

cok vicdan yapiyorum ya insanlari tersleyince ya da bagirinca şu huyum kurusa gitse keske
O zaman sokulan laflara kucumsemelere boyun egeceksınız.
Ben böyle sessiz sakin durduğum ıcın benı eziyor lar diyeceksiniz.
Ezene degıl kendinize kızacaksınız kızmanız gerektiğinde.

bahsettiginiz insan size laf sokmuyor ki
kötü örnek oluyor çocugu gerekirse döv nedemek?
özel hayata burnunu sokmak da çabası

cevap vermezseniz insan yerine konulmadıgını anlar sonra da susar

siz de önemsemeyerek işe başlayabilirsiniz

Sizin özgüven eksikliğiniz var bu sorunu kendi içinizde çözmeniz ve kendinize gelmeniz gerekiyor siz bir eğitimcisiniz içinizde birşeyleri biriktirip olmadık zamanlarda bağırıyorsunuz kendinize güvenin ve sakinleşin anlamaya çalışın dinleyin etrafınızdakileri sallamayın size birşey söyleyenlere cevap vermeyin kendiniz bir bütün olun başkalarına ihtiyacınız yok sonra alışacaksınız zaten ama anlayışlı ve sabırlı olun lütfen bağırmayın sınırınızı koyup cevap verin ve kararlı olun haklı olup haksız duruma çok düşersiniz böyle

10 yildir ogretmenim, 5 ayri okulda calistim, su anlattiginiz gibi bir ortama hic rastlamadim. Ya ben cok sansliyim ya da sizin durumunuzda karsilikli birsey var. Anlatmadiginiz bir nokta olabilir mi? Sizi suclamak amacli soylemiyorum, yanlis anlamayin. Sadece durup dururken öğretmenlerin size cephe almasi mantikli gelmiyor.

Kızlar öğretmenim. Öğrencilerimi de cok seviyorum .Ama onlari sevdigim gibi keske okuldaki diger ogretmenleri de sevebilsem.Bu sene geldim bu okula ayni ilcedeyim Ogretmenler kendi aralarinda grup kurmuslar hic birseye dahil etmiyorlar beni ,geldigimden beri anlamadigim bir sekilde surekli laf sokuyorlar.Ben il ici yapinca o okulda gorevlendirme arkadaslari baska okula gitmis,beni mi suçluyorlar anlamiyorum zaten.Örnek vereyim ;tenefuste baska siniftan ogrenciler kavga ettiginde bi sekilde hallediliyor,ogretmenler odasinda konusu dahi acilmiyor.Benim siniftan olunca sen mi simartiyorsun, daha etkili cezalar ver.Hele iclerinden bir X kisisi var ,gun asiri laf sokuyor.Gecen haftada bu cok fazla oldu.Cok basit şeylerde sen yeterli gelmiyorsun cocukalra ,gerekirse döv , ben yeterli gelmedigini dusunuorum.Ya da gündelik hayatla ilgili konular oldugunda alttan alta laf soktu durdu. Tek bekar benim okulda, evlenmedigim icin bile laf soktu.En son cocugunu okula gondermeyen bir veli ile sorun yasadim.Onu baska bir ogretmen e anlatirken geldi dinlemeye calisti ben de sinirle bagirdim, bi git basimdan ya X diye. Bunca zaman susmustum cok gereksiz yerde patladim.Veli bana bagirinca X kişisi duymus idareciyi yollamis ben yollamistim idareciyi kiza da iyilik yaptik bagirdi dedi.Ben de kusura bakma cok sinirliydim bagirmamam gerekiyordu sana ama o an sinirden ne yaptigimi bilemedim dedim kızlar .Bundan sonrasinda nasil davranmaliyim,nasil hemen size laf sokup uzenlere cevap veriyorsunuz nolur bana da ogretin, girtlagima dayanana kadar cevap vermiyorum sonra gereksiz bir yerde patlayiveriyorum
Annemin bir lafı var kimse benle kız büyütmedi der, bu ne demek biliyor musunuz kızlarımı üzemezler ve onlar hakkında karar veremezler demek. Yani bu kişileri ne takıyorsunuz ki kafanıza. Sizi mi büyüttüler ki yetiştirmeye çalışıyorlar bir de. Zaten yetersiz olsaydınız öğretmen olmazdınız değil mi? Devlet karar vermiş bu göreve atanmışsınız bu neyin özgüvensizliği. Bilmiyorum ya benim de kardeşim öğretemen o da böyle şeyler anlatınca sinir oluyorum ben olsam çat çat cevap veririm. Sanane demeyi bilin seni ilgilendirmez demeyi de bilin. Karışmasınlar. Bi de sakın dövmeyin en önce onlar şikayet eder sizi görevden uzaklaştırırlar. Ben dayağa karşıyım hangi devirde yaşıyoruz canım hadi herkes işine baksın de geç. Evet bu kadar basit.

Siz çevrenize hiç sınır koyamıyor musunuz? Kadının biri gelip benim bekar olmama karışacak?
Böyle sınırlı tipler genelde sürü gibi dolaşır ve alfa, beta başları olur. Alfayı yakalayıp bastıracaksınız ama sakince, sinirlenmeden, uzatmadan...
Bakışlarım yeter sanırım. Direk ciddileşirim ...hanım lütfen kendinize gelir misiniz? Benim medeni durumumdan size ne? Nasıl bir profesyonellik bu? Çalışma arkadaşınızla apartman komşusu samimiyeti nedir diye? Sonra ortamdan hiç bir şey yok gibi gideceksiniz. Cevap beklemeden üst üste sakin sakin konuşunca böyle kalakalır, sizin arkanızdan konuşur ama dersini alır...
bu Sonra gelir sizinle konuşur, dersiniz ben sizi tanıyorum, tabi ki iyi niyetli olabilirsiniz ama bu iyi niyeti benim de görmem gerekir değil mi? Siz bu insanları salladıkça bunlar sizin üzerinizden günlük eğlence çıkarır ama yüzsüz, sakin, sallamayan görünce uğraşamazlar.

Sorunu biliyorsunuz cözümü de. Ufak ufak siz de laf sokmayi deneyin

10 yildir ogretmenim, 5 ayri okulda calistim, su anlattiginiz gibi bir ortama hic rastlamadim. Ya ben cok sansliyim ya da sizin durumunuzda karsilikli birsey var. Anlatmadiginiz bir nokta olabilir mi? Sizi suclamak amacli soylemiyorum, yanlis anlamayin. Sadece durup dururken öğretmenlerin size cephe almasi mantikli gelmiyor.
inanin ben de daha oncehic calismadim boyle bir ortamda.2 tane basari belgem var .Okulun en iyi sinifi da bana verildi genelde aileleri yuksek gelirli cocuklari ayni sinifa toplamislar.Ama ben bunun icin ne torpil yaptim ne baska bir sey.Mudur bey kendi verdi sınıfı bunun hazımsızlığı diye düşünüyorum

Annemin bir lafı var kimse benle kız büyütmedi der, bu ne demek biliyor musunuz kızlarımı üzemezler ve onlar hakkında karar veremezler demek. Yani bu kişileri ne takıyorsunuz ki kafanıza. Sizi mi büyüttüler ki yetiştirmeye çalışıyorlar bir de. Zaten yetersiz olsaydınız öğretmen olmazdınız değil mi? Devlet karar vermiş bu göreve atanmışsınız bu neyin özgüvensizliği. Bilmiyorum ya benim de kardeşim öğretemen o da böyle şeyler anlatınca sinir oluyorum ben olsam çat çat cevap veririm. Sanane demeyi bilin seni ilgilendirmez demeyi de bilin. Karışmasınlar. Bi de sakın dövmeyin en önce onlar şikayet eder sizi görevden uzaklaştırırlar. Ben dayağa karşıyım hangi devirde yaşıyoruz canım hadi herkes işine baksın de geç. Evet bu kadar basit.
ayy yoo dover miyim hic.Ben tatillerde bile cok ozlluyorum cocuklarimi.

Keske geri adim atmasaymışsınız ama en azindan sesinizi yukseltmissiniz bu da iyi bir baslangic.Bende öğretmenim ve şu an calistigim okulda gruplasmalar var.Bu insanlar tek baslarina bir hiçken biraraya geldiklerinde aslan kesiliyorlar ve bana cok bu halleri cok itici geliyor , onları ònemseyemiyorum.Önemsemedigim icin de laf soksalarda dislamaya kalkissalarda beni uzmeyi başaramıyorlar ve gereken cebabi da alirlar benden bunun farkindalar. Önemsemeyin bence, ne zaman guzel yaklasmayi basarirlarsa o zaman sizin sayginizi sevginizi kazansinlar.Simdilik ne üzülün ne de önemseyin.

Bey hanım vs demeyip direkt isimle mi sesleniyorsunuz? İlginç.

Bence ozguvem probleminiz var bende ilk yilimda oyleydim.ortamda asla iki laf edemez biri bisey soylediginde uzulur ama susardim.simdi 6.yilimdayim sıkiyosa biri imada bulunsun hemen veriyorum cevabini.gerci gittigim her okulda hemen gruba dahil olurum.genelde insanlar sessiz olanlarin ya ustune gider yada onlari umursamazlar

Ayni durum bendede var herseyi sineye cekiyorum sonra gulluk gulistanlik bi ortamda veryansin
Yani konu cok sacma olabiliyor ve ben kendimi kucuk dusuruyorum
Aslinda adam akilli bi neden varken patlama yasanmali

Size laf mı soktu o an vereceksiniz cevabını. Biriktirmekle iyi yapmıyorsunuz.

Anne babam öğretmen, öğretmenler odasinda kiskanclık fesatlık hat safhada,kendim de öjretmen olacağım biliyorun. Hele zümreler arası yarış var. Sizi ezmeye çalışmış yenisiniz diye bence ne derse deyin tersleyin ama bağırmayın. Ayrıxa idarecinin olaya karışması ne ya cocuk muymuş ? Zaten okuldan kimseyle aranız iyi xeğilmiş 3 maymunu oynayın

Patlamamanın yöntemi ara ara hava kaçırmaktır :KK14: Nihayetinde hepimiz şişiyoruz bazen .

Back
X