- 5 Nisan 2019
- 2.009
- 1.803
- 133
Bana gelirdi ya. Bir yerden sonra TDK’ye bağlardım sanırım dayanamayıp![]()

Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bana gelirdi ya. Bir yerden sonra TDK’ye bağlardım sanırım dayanamayıp![]()
Ka diye değil, ke diye okunurmuşTDK’ya
Ama klavye de geliyom yazmaz ki,hızlı yazarsan bikaç harfi yanlış yazar ama bu arkadaş belli ki öyle alışmışBen mesajlaşırken vs ciddi olmayan yazılarda klavyeyi çok gelişi güzel kullanıyorum. Sonuçta karşımda kim var yani.Gönderdiğim yazıları okumuyorum. Ama resmi mesaj, maillerim ve işte yüz yüze konuşurken o kadar ciddi ve dil kullanıyorum size anlatamam, türk dil kurumu halimi görse kahrolmak ve takdir etmek arasında gidip gelir. Bence klavyedeki mesajlarına göre insanları yadırgamamalıyız. Yüz yüze konuşması güzelse sorun olmaz.
DoğruKa diye değil, ke diye okunurmuş
Alınmayın ama “TDK’ u” şeklinde kullanımı olan bir kelime yok Türkçede.![]()
Kısaltma yapılıyorsa,ek kısaltmaya uygun olarak gelirTürk Dil Kurumu’nun kısaltması TDK değil mi? Yanlışım da olabilir elbet ama TDK’ya şeklinde yazınca nasıl okuyorsunuz?
Kısaltma yapılıyorsa,ek kısaltmaya uygun olarak gelir
Merhaba arkadaşlar uzun süredir benimle tanışmak isteyen biri vardı beğeniyordum ama hayatımda kimseyi istemediğim için reddettim hep. Ben üniversite mezunuyum o lise mezunu kişi kendini geliştirmişse düzenli bi işi varsa böyle şeylere takılmam ben. Neyse bi kez deneyeyim konuşayım dedim bi kaç gündür konuşuyoruz güzelde anlaşıyoruz bana yaklaşımı düşünceleri de gayet güzel ama içime sinmeyen şeyler adamın konulma şeklini hiç sevmedim yazışırken bazı kelimeleri şu tarz yazıyo: ewet, herkez,sağdece.. sonra geliyom gidiyom filan size de itici gelir miydi kızlar
Bence eğitim seviyesinin önemi yok ama kültür seviyesi kesinlikle denk olmalı. Çünkü bir zaman sonra anlaşmazlıklar çıkıyor. Çok farklı kafalarda olabiliniyor. Bir de siz ne kadar kendinizi inandırsanız da bence bir kadın saygı duymadığı bir adamı sevemiyor. Benim de böyle dengesiz bir ilişkim oldu. Hemen olmadı ama bir zaman sonra saygı duymadığımı fark ettim sevgim de bitti. Bir de erkekler aşağılık kompleksine girip aşağılamaya başlıyor ki elinde tutmak için. Çok kötü yerlere gidebiliyor.bence hiç risk almayınMerhaba arkadaşlar uzun süredir benimle tanışmak isteyen biri vardı beğeniyordum ama hayatımda kimseyi istemediğim için reddettim hep. Ben üniversite mezunuyum o lise mezunu kişi kendini geliştirmişse düzenli bi işi varsa böyle şeylere takılmam ben. Neyse bi kez deneyeyim konuşayım dedim bi kaç gündür konuşuyoruz güzelde anlaşıyoruz bana yaklaşımı düşünceleri de gayet güzel ama içime sinmeyen şeyler adamın konulma şeklini hiç sevmedim yazışırken bazı kelimeleri şu tarz yazıyo: ewet, herkez,sağdece.. sonra geliyom gidiyom filan size de itici gelir miydi kızlar
Evet önemli ben üniversite okurken markette kasiyerlik yapan biri bir şekilde numaramı bulup bana ısrarla yazıyordu. Aile yerine “ayle” yazdı direkt def ettim. Ayrıca “direkt” yazanı bulmak çok zor oldu herkes direk yazıyor şaka gibi.. bazen magazin sayfalarında ünlülerin giyimini falan eleştiren cahil kesim hep “herkez, beyenmedim” gibi yanlış Türkçe kelimeler kullanıyorlar . Cahil olduklarını düşünüyorum. Vizyonsuzluk bence
Bir değil iki değil, hadi biri ikisi alışkanlık olmuş siz yazdıkça da düzeltmiş olsa anlarım. Çok fazla hatalı kelime var. Ben dayanamam soğur
Mesela gideceğim kelimesi öyle yazmasını beklemiyorum gidecem yazsa da kabul ama adam gtcem yazıyorBenim favorim “askeri” ücret. Daha kötüsü gelmez sanmıyorum.
Ay ben çocukken öyle diyordum, annem hep kızıyordu insan içinde öyle deme rezil olursun öğren diyeBenim favorim “askeri” ücret. Daha kötüsü gelmez sanmıyorum.
Herkez ve sağdece de kalp krizi geçirmiştim çoktanMerhaba arkadaşlar uzun süredir benimle tanışmak isteyen biri vardı beğeniyordum ama hayatımda kimseyi istemediğim için reddettim hep. Ben üniversite mezunuyum o lise mezunu kişi kendini geliştirmişse düzenli bi işi varsa böyle şeylere takılmam ben. Neyse bi kez deneyeyim konuşayım dedim bi kaç gündür konuşuyoruz güzelde anlaşıyoruz bana yaklaşımı düşünceleri de gayet güzel ama içime sinmeyen şeyler adamın konulma şeklini hiç sevmedim yazışırken bazı kelimeleri şu tarz yazıyo: ewet, herkez,sağdece.. sonra geliyom gidiyom filan size de itici gelir miydi kızlar
Sağdece ve herkez, gtcem ifadesinden daha kötü bence. Gtcem kısaltılmış gibi affedilebilir ama diğerleri ben Türkçe bilmiyorum demek:)Mesela gideceğim kelimesi öyle yazmasını beklemiyorum gidecem yazsa da kabul ama adam gtcem yazıyor![]()
Konu sahibinden çok sana takıldım.Ben yürüyen TDK’ u olduğum için takılırım ve inanılmaz rahatsız olurum. -de, -da eklerini ayırmayanlardan da oluyorum ben. Yapcam, edicem gibi kısaltmalar watsapp’da olabiliyor ama sizin adam bambaşka bir boyutmuş.
Benim üniversitede sevgilisi duş sonrası ‘saatler olsun’ yazdı diye ayrılan arkadaşım vardıMerhaba arkadaşlar uzun süredir benimle tanışmak isteyen biri vardı beğeniyordum ama hayatımda kimseyi istemediğim için reddettim hep. Ben üniversite mezunuyum o lise mezunu kişi kendini geliştirmişse düzenli bi işi varsa böyle şeylere takılmam ben. Neyse bi kez deneyeyim konuşayım dedim bi kaç gündür konuşuyoruz güzelde anlaşıyoruz bana yaklaşımı düşünceleri de gayet güzel ama içime sinmeyen şeyler adamın konulma şeklini hiç sevmedim yazışırken bazı kelimeleri şu tarz yazıyo: ewet, herkez,sağdece.. sonra geliyom gidiyom filan size de itici gelir miydi kızlar
Bana da itici gelir böyle bir erkek ama eğer ya böyle yazmasan mı acaba falan dediğinde düzeltecek yapıda biriyse çok da sorun etme bence..Merhaba arkadaşlar uzun süredir benimle tanışmak isteyen biri vardı beğeniyordum ama hayatımda kimseyi istemediğim için reddettim hep. Ben üniversite mezunuyum o lise mezunu kişi kendini geliştirmişse düzenli bi işi varsa böyle şeylere takılmam ben. Neyse bi kez deneyeyim konuşayım dedim bi kaç gündür konuşuyoruz güzelde anlaşıyoruz bana yaklaşımı düşünceleri de gayet güzel ama içime sinmeyen şeyler adamın konulma şeklini hiç sevmedim yazışırken bazı kelimeleri şu tarz yazıyo: ewet, herkez,sağdece.. sonra geliyom gidiyom filan size de itici gelir miydi kızlar