Ona da nasip diyelim :)Peki bu kadar zıt iki kişi nasıl nişanlandınız ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ona da nasip diyelim :)Peki bu kadar zıt iki kişi nasıl nişanlandınız ?
Hayır kpss ye hazırlanıyorum.. ama daha önce bi kac yerde calıştım orda da ortamlarda pek sosyal olamadım kicalışıyormusunuz ???
bol bol kitap okuyun. Özellikle kişisel gelişim kitapları. Tarih, roman, güncel okuyun.. Okuyun.. Okuyun.. Ancak böyle değişir ve gelişirsiniz.Mesaj mükemmel yazıyorım komiklikler espriler güzel cümleler falan kurabiliyorum ama iş konuşmaya gelince tırt
calistikca insanlarla muhabeete girmek zorunda kaldikca acilirsin merak etme bende oyleydim insanlarla konusurken yuzum kizarirdi utanctanHayır kpss ye hazırlanıyorum.. ama daha önce bi kac yerde calıştım orda da ortamlarda pek sosyal olamadım ki
Önerdiğinşz kitaplar var mı?bol bol kitap okuyun. Özellikle kişisel gelişim kitapları. Tarih, roman, güncel okuyun.. Okuyun.. Okuyun.. Ancak böyle değişir ve gelişirsiniz.
Bende sen yapamazsın edemezsin, sus bakıyım, saygısızlık yapma diyen bi ailede büyüdüm. Ama hep okudum ve lisede hocalarımla fikir tartışmasına giriyodum. Adaylık koymadığım halde hep sınıf başkanı ve temsilcisi seçildim. Öğretmenlerim daha ilk sohbetlerimizde sen çok mu kitap okuyosun diksiyonun fikirlerin tarzın.. Her şeyinden belli oluyo derlerdi.
Hala okuyorum araştırıyorum. Yoksa ben evdeki kafada kalsaydım asıl o zaman bi şeycik olmazdı benden.. Ama ben 14 yaşımdan beri saygı gören bi genç kız oldum hep. He çirkinlik konusunda fecaat bi ergenlik geçirdim. Ama o genel kültür var ya 43 yaşındaki tarih öğretmenime fikirlerimiz zıt olmasına rağmen ceketini ilikletti. O yüzden şiddetle kendinizi geliştirmenizi tavsiye ediyorum..
İşte ben bunu yasamak istemiyorum insanlar karşısında biri beni eleştirince susmam ben sizin kadar sessiz değilim sert bi yapım var zaten ama ben kendimi ifade etmek kanıtlamak istiyorum cünkü öğretmen im ben.. insanlarla iletişimimi güçlü tutmak zorundayım.. bunun için kendimi geliştirmek zorundayım ve bunu aşmak zorundayım ..Aman boşverin. Ben aşırı sessiz, cekingen, kafasını utangaçliktan kaldıramayan bir çocuk oldum hep. Koca koca kadınlar birbirlerini durtüp bana bakarak sanki suç işlemişim gibi bu kız kimin kızı bu kız niye böyle (düğünde) , bu kız niye böyle duruyor (cenazede bile), bu kız niye böyle (6,7 yaşındayken) hep konuştular. Liseye gittim. İnsan içine çıkmak işkence geçti her günüm , her anım. Her an ağladım. Hep aynaya baktım kendimi iğrenç gördüm. Hep eleştirildim. Sınıfta olsun, yurtta olsun. Üniversiteye başladım. Orda da aynı lisenin kopyasiydim. Utanıyordum ya çok utanıyordum. Çok sessizdim bu yüzden. Çok çekiniyordum insanlardan. Abim evlendi, eşi bile demediğini birakmadi. Bu yaşta bu kişilik diye eleştirildim hep. Şimdi üni biteli 2 yıl oldu işe girdim. Hala iş ortamında eleştiri aldım. Şaka tarzı aşağilaniyorum hep. Ama artık umrumda değil. Gerçekten bıktım. Kendimle uğraşmaktan bıktım. Yoruldum. Ben de böyleyim. Beni de böyle kabul etsinler. Kimseye zarar vermiyorum ben, kimsenin arkasından konuşmuyorum. İki yüzlü olmuyorum. Sevmesinler , kötü desinler umrumda değil. Esas kötü benimle kişiliğimle uğraşanlar. Hep bana bunları diyenler senin iyiliğin için diyoruz dediler. Hep benim iyiliğimi düşündüler sözde ama bana en çok bu iyiliğimi düşünenler zarar verdi nedense. Yine eleştirecek ker. Ben yine her zamanki gibi susup dinlicem. Onlar da kendilerini kahraman sanacaklar beni uyardiklari için. Umrumda değil.
önerdiğim türleri zaten yazdım. Ama üstün dökmen, doğan cüceloğlu, nevzat tarhan gşbi yazarların kişisel gelişim kitaplarını tavsiye ederim. Hem çocuk eğitimi üzerine de çok güzel kitapları var onları da okuyabilirsiniz ileriye yatırımÖnerdiğinşz kitaplar var mı?
Kitap okumayı da sevmiyorum ama sanırum haklısınız benim oluyup kndimi geliştirmem sartönerdiğim türleri zaten yazdım. Ama üstün dökmen, doğan cüceloğlu, nevzat tarhan gşbi yazarların kişisel gelişim kitaplarını tavsiye ederim. Hem çocuk eğitimi üzerine de çok güzel kitapları var onları da okuyabilirsiniz ileriye yatırım
romanda ayşe kulin in kalemini çok severim ben akıcı ve sade onu tavsiye ederim. Tarihte her türlü kitabı okuyorum zaten.. Belli bi yazar takıntım yok benim.. Araştırıp bana uygun olduğuna inandığım kitapları okuyorum.. Bi ara cinayet romanlarına sarmıştım mesela :)
okudukça hoşlandığınız tarzı bulup ona göre yolunuzu çizersiniz zaten..
İşte ben o derece ozguvensizim. Siz halinize şukredin.İşte ben bunu yasamak istemiyorum insanlar karşısında biri beni eleştirince susmam ben sizin kadar sessiz değilim sert bi yapım var zaten ama ben kendimi ifade etmek kanıtlamak istiyorum cünkü öğretmen im ben.. insanlarla iletişimimi güçlü tutmak zorundayım.. bunun için kendimi geliştirmek zorundayım ve bunu aşmak zorundayım ..
Size gelince bence sizde bu kadar sessiz kalmayın insanlara kendinizi ezdirmeyin onlar kim ki senle böyle konuşuyolar
Bunu kendinize yapmayın.. Maneviyatınıza bile zarar verir bu.. bi ara (lisedeyken falan) bende böyle sizin kadar sessiz kaldığım için söylüyorum bunu.. şimdi birisi benim hakkımda bişi diyecek olsa evet bozuluyorum alınıyorum onun söylediklerinden ders cıkarmaya calışıyorum ama asla kendimi ona ezdirmiyorum.. sen kimsin diyebiliyorum cünkü Allah beni değerli yaratmış sen kimsin ??İşte ben o derece ozguvensizim. Siz halinize şukredin.
Ben karşimdakini o kadar üstün kendimi artık o kadar kötü görüyorum ki bir şey diyemiyorum neyse sağolun inşallah düzelir kendinizi geliştirirsiniz. Aret Vartanyan- insanız ayıbı yok kitabını okuyorum ben şu an. Bir arkadaşım tavsiye etmis, almıştım. Tam bana göre bir kitap . Çok güzel. İsterseniz okuyabilirsiniz.Bunu kendinize yapmayın.. Maneviyatınıza bile zarar verir bu.. bi ara (lisedeyken falan) bende böyle sizin kadar sessiz kaldığım için söylüyorum bunu.. şimdi birisi benim hakkımda bişi diyecek olsa evet bozuluyorum alınıyorum onun söylediklerinden ders cıkarmaya calışıyorum ama asla kendimi ona ezdirmiyorum.. sen kimsin diyebiliyorum cünkü Allah beni değerli yaratmış sen kimsin ??
Rica ederim. Kimi insan sessiz ,sakindir, duygularını kolay açamaz, yazı ile kendini daha kolay ifade eder,kimileri utangaçtır konuşurken dahi çekinir... Kimisi vardır kendisine çok güvenir, daha baskın bir tiptir. Öncelikle herkes kendine aşırı güvenmelidir, konuşurken civa gibi olmalıdır, utangaç olmamalıdır diye bir şey yok. Kendini olduğun gibi kabul et ve kendi kişiliğini ortaya koyarken çekinme sakın. Bu eziklik değildir asla. Her insan ayrı bir dünyadır ve dünyada kimse bilemez neler yaşadığını. Sen çekingen bir kişiliksen özünü kökten değiştiremezsin. Ve çekingen olman bir eksiklik ve sorun değil. Seni seven insanlar sana güven verip arkanda dursalar içindeki ürkeklik kırılır ama o kadar. Sen yine tepkilerini benzer şekillerde verirsin. Sana utanç vesilesi muamelesi yapmak da sığlıktır,psikolojik şiddettir. Sevgiyle kal.Gerçekten burda okuduğum en kaliteli yorum.. ne diyeceğimi bilemedim bu yoruma.. resmen nasıl olduğumu anlayıp nasıl olmam gerektiğini yazmışsınız
Nisanlinla açıkça konusaile cok önemli .. annem bana hala der sen ne biçim kızsın bilmem ne diye kendimi seviyorum ama özgüvenim yok insanlara kendimi iyi anlatamaıyorım rahat değilim onların yanında ayrıca dik bile duramıyorum .. ben ilkokula başladığımdan beri hep böyleydim hep sen sus dendi bana hep sen bilmezsin sen ne anlarsın dokunma yapma denildi kozıldı bendem küçük bi erkek kardeşim var hep ona değer önem verildi.. hiç unutmuyorum ortaokul son sınıftayken ben dersaneye gideecem demiştim ailem beni azarlamıştı gerek yok diyip ama erkek kardeşimi en iiyisne göndermişlerdi hep kendimi eksik görüyorum .. arkadaş ortamına gelince istediğim gibi konuşamadığmı fikirlerimin onlar tarafından bile reddedildiğini lisede farkettim .. lisede cirkindim hep dışlanıyordum .. su an kendimi güzek buluyorum güzel hissediyorum ama yetersizim hep eksiğim davranış yönünden.. güzellik hiç bişeymiş onu anladım.. nişanlım çok sosyl biri ona layık hissetmiyorum kendimi mesela.. o da her ortamda benden utanıyo gibi bunu belli ettirmemeye calışıyo ama eksiklerimi biliyo görüyo ve bana söylemesini istiyorum o da söylüyo sağolsun.. bunları aşıp ona layık olmam lazım nerden baslasam ??
Nasıl yaniiii neyi ?Nisanlinla açıkça konus