25 günlük kızım var. Sütüm ilk günden beri çok yeterli değil ama emzire emzire su içe içe ve diğer takviyelerle hayli arttırdım. Ancak Ek mama da kullanıyoruz. Bütün gün emzirip gece mama verip uyutuyorum. Mama verme diyenleri o kadar anlayamıyorum ki, bebek kilo almasın , gelişmesin mi? Doktor kilo alımı var ama yetersiz dedi. Varsın memeden kesilsin iki ay sonra, varsın mamayı tercih etsin, napıyım. Şu an bugün için 2ay sonrayı düşünüp bebeğimi aç mı bırakayım.sadece paylaşmak istedim.benim yaşadığımı yaşayanlar anlayabilirler belki.
Merhabalar...
Senden beterini yaşayan da var kardeş. Bkz: Ben.
20 gün önce sezaryan ile doğum yaptım.
Üç gün sütüm gelmedi, sarılık tehlikesi de vardı ve mama verdim bebeğime.
Daha sonra az az sütüm gelmeye başladı. Ama cidden çok azdı. Ki fazla da olsa çok farketmeyecekti belki, çünkü göğüs ucum çok küçüktü ve sürekli içe kaçıyordu. Silikon meme ucu ile denedim. Ancak sütüm çok az olduğu için bebeğim bi türlü istikrarlı bi şekilde emmedi beni.
Şimdi ise, dediğim gibi, 20 günlük bi bebişim var. Hala sütüm çok az.
Humana, ısırgan, rezene, tahin, bulgur, soğan... Ne deniyorsa yapıyorum, yine de sütüm artmıyor.
Şöyle özetlersem durumu net ifade etmiş olurum sanırım: ben günde 6 kez sağarak şimdiye kadar en fazla 125 ml süt elde ettim. Bu da tam olarak bebişimin bir öğünü sadece
Bir bebeği annesinden fazla kim düşünebilir, kim bi bebeğin iyi olmasını annesinden fazla isteyebilir?
Anne süt vermek istemez mi hiç yavrusuna? Ben de sütüm şakır şakır gelsin kızım emsin beni isterdim.
Çevremdeki herkes akıl verip durdu, lohusalığımın ilk günlerini zehir etti.
Kendimi yetersiz hissettim en başta. Ağladım durdum.
Sonra, Allaha şükür, kendime geldim. Kimin ne dediği umrumda değil artık. Ben kızım için elimden geleni yapmaya devam edicem.
Olduğu kadar...
Mamaysa mama... Allah sağlık versin.
Eskiden sütü olmayan kadınların çocukları süt anneye verilirdi. Sonra pirinç unu vb mamalar verdi kadınlar. Şimdi de hazır mamalar var. Bu böyle... Sütü olmayan tek kadın değilim.
Allah başka dert vermesin, tek derdim bu olsun...
Herkese bebeişleriyle sağlıklı ömürler dilerim...