• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İçimi dökmek istedim(anne sütü ile ek mama)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

prettypretty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
108
24
48
25 günlük kızım var. Sütüm ilk günden beri çok yeterli değil ama emzire emzire su içe içe ve diğer takviyelerle hayli arttırdım. Ancak Ek mama da kullanıyoruz. Bütün gün emzirip gece mama verip uyutuyorum. Mama verme diyenleri o kadar anlayamıyorum ki, bebek kilo almasın , gelişmesin mi? Doktor kilo alımı var ama yetersiz dedi. Varsın memeden kesilsin iki ay sonra, varsın mamayı tercih etsin, napıyım. Şu an bugün için 2ay sonrayı düşünüp bebeğimi aç mı bırakayım.sadece paylaşmak istedim.benim yaşadığımı yaşayanlar anlayabilirler belki.

25 günlük kızım var. Sütüm ilk günden beri çok yeterli değil ama emzire emzire su içe içe ve diğer takviyelerle hayli arttırdım. Ancak Ek mama da kullanıyoruz. Bütün gün emzirip gece mama verip uyutuyorum. Mama verme diyenleri o kadar anlayamıyorum ki, bebek kilo almasın , gelişmesin mi? Doktor kilo alımı var ama yetersiz dedi. Varsın memeden kesilsin iki ay sonra, varsın mamayı tercih etsin, napıyım. Şu an bugün için 2ay sonrayı düşünüp bebeğimi aç mı bırakayım.sadece paylaşmak istedim.benim yaşadığımı yaşayanlar anlayabilirler belki.

Canım ilk zamanlar ben de sıkıntı çektim. Gerçi bebekler çok ufakken doymuyorlar çene kasları henüz gelişmediğinden. Bir eczacı yakınımız 50 yaşlarında dedi ki kızım mama ver- bu devirdeki mamalar anne sütüne yakın besleyicilikte. mama ver ki çenesi güçlensin daha iyi emsin seni. dedi. emin ol 1 hafta fln verdim ama emzirmeye çalışıp arkasından enjektörle verdim. memeden soğumasın diye. damlatıyordum yavaş yavaş döke saça içiyordu. Allah n izniyle bir sıkıntı olmaz canım içini ferah tut çevrendekilerin dediğine bakma sen mazallah sütün kesilir..

Canım ilk zamanlar ben de sıkıntı çektim. Gerçi bebekler çok ufakken doymuyorlar çene kasları henüz gelişmediğinden. Bir eczacı yakınımız 50 yaşlarında dedi ki kızım mama ver- bu devirdeki mamalar anne sütüne yakın besleyicilikte. mama ver ki çenesi güçlensin daha iyi emsin seni. dedi. emin ol 1 hafta fln verdim ama emzirmeye çalışıp arkasından enjektörle verdim. memeden soğumasın diye. damlatıyordum yavaş yavaş döke saça içiyordu. Allah n izniyle bir sıkıntı olmaz canım içini ferah tut çevrendekilerin dediğine bakma sen mazallah sütün kesilir..

Canım cok sagol cok haklısın ilk gunler dediğin sıkıntı vardı olmaz olur mu
O kadar gucsuz ki ememiyor
Etraf da aç bu cocuk demekten kendini alamıyor.
Biz de mama sayesinde toparladık
Cok tesekkurler cevabın için

Akşam olunca sütüm azalıyor . Uyutamıyorum. Mama verip yatırıyorum sabaha karsı uyanıyor zaten sütüm de oluyor sabah
Nacizane tavsiyem gece mama verme gece gelen süt hem kaliteli hemde çok olur ben kızıma gecede beş altı kere kalkardim gece sut daha çok olur diye doktor soylemisti canim bir dene istersen

Bebeğinin neye ne kadar ihtiyacı olduğunu annesinden daha iyi kimse bilemez,nefes almaksızın takip ediyoruz yavrularımızı,kimsenin olumsuz laflarını dinlemeyin,Sütünüze ve bebeğinize odaklanın:)

Canım cok sagol cok haklısın ilk gunler dediğin sıkıntı vardı olmaz olur mu
O kadar gucsuz ki ememiyor
Etraf da aç bu cocuk demekten kendini alamıyor.
Biz de mama sayesinde toparladık
Cok tesekkurler cevabın için

Rica ederim canım biz suan 3.5 aylık olduk 3 gündür emziremiyorum yavrumu ilginç bir sekilde emmiyor çırpınıyor sağıyorum kesilmesin diye ama biberonla enjektorle fln da istemiyor ne yapacağımı şaşırdım kilo kaybediyoruz sol göğsümde azalmıştı zaten sut o yüzden zorlandığı icin mı istemiyor bilmiyorum

Akşam olunca sütüm azalıyor . Uyutamıyorum. Mama verip yatırıyorum sabaha karsı uyanıyor zaten sütüm de oluyor sabah

Aa canım aksam azalır zaten o normal de gece muhakkak 3 saatte emzir ki sütun çoğalsın belki gündüzleri yetmiyordur. Bak benimki de gündüz emmiyor simdi gece uyku arasında emziriyorum geceleri emmeye Alışsın yani uykusu dağılır daha sonra emzirmeye çalışırsan . Insallah benim gibi olmazsın da hem sütun yeter hem 6 ay Emer Bebeğin

Seni çok iyi anlıyorum.Benim kızım da 2 aylık.Doğduğundan beri mama takviyeli besliyorum.Sürekli emzirmeye çalıştım yara oldum bu defa hic ememeyecek diye korktum.Dinlendireyim kendimi dedim sagdim.Sürüm sadece sabahları 80 nin üzerinde çıktı.Geceye doğru azalıyor.Su saatte bir 100 cc çıkaranlar ne yapıyor anlamadım.Benim gün boyu toplam 250 yi geçmiyor.Bu millet ne yapıyor da oluyor anlamadım:)Günde 4.5 lt su iciyorum.Bundan hariç ictigim humanalari lactamilleri saymiyorum.Dereotlari,kısıtlar vs:)Hamilelikte almadigim kilolari emzirme döneminde sırf sut olsun diye yiyerek aldım.Ama yine de yok.Olmayınca olmuyor demekki.Mama ne kullanıyorsunuz? Bize emzirme hemşiresi sma yi önerdi.Aptamil kullanma GDO dolu dedi.

İlk ay biz de kullandık mama mecburen. Napacaksın bebek ölsün mü açlıktan ? Boş boş konyşanlara da aldırma. Mama emmiyor diye seni bırakmıyor bebeğin.sütmün çoğalması için ben prolac diye bi takviye kullanmıştım baya işe yaramıştı. Bir de uykuna dikkat et
en çok sütü uyku yapıyor. Gece sütün çok olmasının sebebi bu olsa gerek

Seni çok iyi anlıyorum.Benim kızım da 2 aylık.Doğduğundan beri mama takviyeli besliyorum.Sürekli emzirmeye çalıştım yara oldum bu defa hic ememeyecek diye korktum.Dinlendireyim kendimi dedim sagdim.Sürüm sadece sabahları 80 nin üzerinde çıktı.Geceye doğru azalıyor.Su saatte bir 100 cc çıkaranlar ne yapıyor anlamadım.Benim gün boyu toplam 250 yi geçmiyor.Bu millet ne yapıyor da oluyor anlamadım:)Günde 4.5 lt su iciyorum.Bundan hariç ictigim humanalari lactamilleri saymiyorum.Dereotlari,kısıtlar vs:)Hamilelikte almadigim kilolari emzirme döneminde sırf sut olsun diye yiyerek aldım.Ama yine de yok.Olmayınca olmuyor demekki.Mama ne kullanıyorsunuz? Bize emzirme hemşiresi sma yi önerdi.Aptamil kullanma GDO dolu dedi.

Bu kadar mı olur aynı durumdayız .canım sma gold kullanıyorum. Ama içine 30cc ye 1 cay kasıgı olacak sekilde saf zeytinyagı ilave ediyorum.60cc ye 2 kasık seklinde.. Sma nın hangisini kullanıyosun? Annemlerin döneminde hep sma varmıs . Cok kullanmıslar..

İlk ay biz de kullandık mama mecburen. Napacaksın bebek ölsün mü açlıktan ? Boş boş konyşanlara da aldırma. Mama emmiyor diye seni bırakmıyor bebeğin.sütmün çoğalması için ben prolac diye bi takviye kullanmıştım baya işe yaramıştı. Bir de uykuna dikkat et
en çok sütü uyku yapıyor. Gece sütün çok olmasının sebebi bu olsa gerek

Cok haklısın sabah cok süt oluyor
Annem olsun kayınvalidem olsun kendi dönemlerinde anne sutu ile baslayıp kısa surede mamaya dönmüşler , her ikisi de suçluluk falan hissetmemiş .
Şimdi cevredekiler kalkıp sakıınn mama vermee demiyor mu ! Valla biz buyumusuz işte , yani allaha sukur cok hastalıklu bi tip de degilim ne ben ne kardesim

Bu kadar mı olur aynı durumdayız .canım sma gold kullanıyorum. Ama içine 30cc ye 1 cay kasıgı olacak sekilde saf zeytinyagı ilave ediyorum.60cc ye 2 kasık seklinde.. Sma nın hangisini kullanıyosun? Annemlerin döneminde hep sma varmıs . Cok kullanmıslar..

Ben de gold kullaniyorum canım.

Merhabalar...
Senden beterini yaşayan da var kardeş. Bkz: Ben.

20 gün önce sezaryan ile doğum yaptım.
Üç gün sütüm gelmedi, sarılık tehlikesi de vardı ve mama verdim bebeğime.
Daha sonra az az sütüm gelmeye başladı. Ama cidden çok azdı. Ki fazla da olsa çok farketmeyecekti belki, çünkü göğüs ucum çok küçüktü ve sürekli içe kaçıyordu. Silikon meme ucu ile denedim. Ancak sütüm çok az olduğu için bebeğim bi türlü istikrarlı bi şekilde emmedi beni.

Şimdi ise, dediğim gibi, 20 günlük bi bebişim var. Hala sütüm çok az.
Humana, ısırgan, rezene, tahin, bulgur, soğan... Ne deniyorsa yapıyorum, yine de sütüm artmıyor.
Şöyle özetlersem durumu net ifade etmiş olurum sanırım: ben günde 6 kez sağarak şimdiye kadar en fazla 125 ml süt elde ettim. Bu da tam olarak bebişimin bir öğünü sadece :(

Bir bebeği annesinden fazla kim düşünebilir, kim bi bebeğin iyi olmasını annesinden fazla isteyebilir?
Anne süt vermek istemez mi hiç yavrusuna? Ben de sütüm şakır şakır gelsin kızım emsin beni isterdim.
Çevremdeki herkes akıl verip durdu, lohusalığımın ilk günlerini zehir etti.
Kendimi yetersiz hissettim en başta. Ağladım durdum.

Sonra, Allaha şükür, kendime geldim. Kimin ne dediği umrumda değil artık. Ben kızım için elimden geleni yapmaya devam edicem.

Olduğu kadar...
Mamaysa mama... Allah sağlık versin.
Eskiden sütü olmayan kadınların çocukları süt anneye verilirdi. Sonra pirinç unu vb mamalar verdi kadınlar. Şimdi de hazır mamalar var. Bu böyle... Sütü olmayan tek kadın değilim.
Allah başka dert vermesin, tek derdim bu olsun...

Herkese bebeişleriyle sağlıklı ömürler dilerim...

Mama veren anneler bir sorum var,

Bebeğim 50 günlük . Son zamanlarda mama yedikten sonra bile uykuya dalmakta gucluk cekiyor. Aglıyor sızlıyor. İlave mama hazırlıyorum , istemiyor, memede durmuyor.gaz cıkartıyorum.. Olmuyor, aglıyor, Sonuc: evde dolaşıp sallıya sallıya uyutmaya calısıyorum.
Merak ettiğim şey, mamayı her verişinizde bebeğiniz uyuyor mu gun içinde?

kizlar hangi mamalari kullaniyorsunz yazar misinz benm bebegim 21 gunluk ama sutum yetersiz bebelac veriyorum geceleri bazen ama geri istifra ediyor bazen lactamil daha mi iyi deneyen var mi yardm eder misinz tecrubelerinize ihtiyacm var...

bende sizin gibi düşünenlerdenim kesinlikle bebeğim aç mı kalsın yetmiyorsa süt doymuyorsa ne yapılabilir ki zaten bu da bir süreç bir müddet sonra katı gıdaya başlayacak benim bebeğim 6 aylık olmaya yakın uzun zamandır hem anne sütü hem devam maması hemde katı gıda alıyor için rahat olsun canını sıkma .. sağlıkla büyütmek dileğiyle :)

merhaba, arkadaşım bana beni anımsattın. ben doğum yaptım kaynanam saniyesinde bu cocuk doymuyo mama ver dedı. bebegım zaten sarılıktı.anne sütü olan değil şu kan uyuşmazlığından kaynaklanan. tedavisi ise anne sütü. neyse kaynanam başımda her saniye mama ver diyodu hemşire mama getirip ver diyodu, doktorlar kilo kaybetmiş diye her saniye bunaltıyordu beN vermedim. günde en az üç defa duş aldım. bol bol su rezene cayı, semanent mı ne eczaneden alıp onu içtim. devamlı süt yapıcı şeyler yedim. kocam hem annesini hem cevredeki herkezi susturdu sonuc altı ay emzırdım. hatta kendime alarm kurup geceleri zorla bebegımı emzırıyordum. bunun ıcın notlar aldım sagıp verdım. pes etme bence yavrun kucuk mamaya ıhtıyac duymadan buyuyebılır. once sen ınan sutun yetecegıne. her sey kafada bıtıyor bunu unutma. saygılar

bırde arkadaslar ılk altı hafta saatte yırmı bes - otuz ml sut bebege yetıyor bu kadar sutunuz varsa endıse etmeye gerek yok. saygılar

Back