• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmek istedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşine ne yapılacak merak ediyorum dediğinde bir daha
ne takılacak bilmem ama seninle bayağı ayrım olacak sana çok fazla şeyler yapıldı o kıza yapılmayacak yazık vs diyin

tıkayın lafı ağzına
daha da konuşursa konuşturmayın
azgın derler bizde buna

Şu devirde evlenirken bir eve sahip olmanın değerini bilmeyen insan..
Keşke önce kiraya yerleşseydi de görseydi dünyanın kaç bucak olduğunu, ben buradan sinirlendim sizin sakinliğinize hayran kaldım.. :olamaz:

Bence buraya yazdıklarınızı kendisine aktarın ve bu konuları sizinle konuşmamasını, rahatsız olduğunuzu da anlatın ona.
Belli ki kardeşinizin düğününde de sıkıntı çıkaracak gibi duruyor kolaylıklar dilerim :işsiz:

Ev ailemin canim onlar onceden aldılar büyük borca girdiler abimin evliliği üstüne tekrar kredi cekip borç yaptılar abim sadece 10 gibi bir mevla ödedi kendi düğün borcu içinden 100 binin icinden yani

Olsun en azından eşya almışlar 25 bine ıvır zıvır.
Bizimkiler gibi her şeyinizi kendiniz yapın diyip 100 bin borcun içine girip kalmamışlar.
Şimdi 10 tane bileziğim var neye yarıyor?

Ayrıca kardeşinizin düğünüyle ilgili tekrar birşey söylerse, o herşeyi kendi yapıyor, takısı farklı olabilir sizinkin diye söyleyin muhakkak.

Günü gelince sıkar ailenizin caninizi bu aç gözlüklekle. Bir akıllı benim sanıyor herhalde.

Kardeşine ne yapılacak merak ediyorum dediğinde bir daha
ne takılacak bilmem ama seninle bayağı ayrım olacak sana çok fazla şeyler yapıldı o kıza yapılmayacak yazık vs diyin

tıkayın lafı ağzına
daha da konuşursa konuşturmayın
azgın derler bizde buna
Kalp kırılmasın dedim ama bence kırılsın anlattim ailemin durumunu biliyorsun sana da bir sürü masraf yapıldı istediğin alındı takı nu yani dünya malı bosver dedim mobilyalar icin benim cevrem bu şekilde evime gelip normal mobilya da oturtamazdim dedi misal ben en fazla 2 kez oturmusumdur o mobilyalara ben normal diger odada oturuyorum her gittigim de

Her şeyden önce bir daha ailenizi size kötülerse tepki verin herkes yerini bilmeli..
Diğer türlüsü de sende mala bu kadar değer vermeseydin sana da altınlar takılırdı diyeceksin. Gözü doysun her şey yapılmış fazla fazla artık geçti evlendi bitti otursun aşağıya size şikayet etmesin

Şu devirde evlenirken bir eve sahip olmanın değerini bilmeyen insan..
Keşke önce kiraya yerleşseydi de görseydi dünyanın kaç bucak olduğunu, ben buradan sinirlendim sizin sakinliğinize hayran kaldım.. :olamaz:

Bence buraya yazdıklarınızı kendisine aktarın ve bu konuları sizinle konuşmamasını, rahatsız olduğunuzu da anlatın ona.
Belli ki kardeşinizin düğününde de sıkıntı çıkaracak gibi duruyor kolaylıklar dilerim :işsiz:
Ev ailemin canim borc üstüne borca girdiler kendi düğünleri icin sadece 10 bin kendi ceplerinden çıktı geri kalan borc aileme kaldı

yahu bir biz mi enayiydik anlamadım . Her şeyi eşimle ben aldım elbette anneler sağolsun yardım ettiler ama çoğu bizde

Her şeyden önce bir daha ailenizi size kötülerse tepki verin herkes yerini bilmeli..
Diğer türlüsü de sende mala bu kadar değer vermeseydin sana da altınlar takılırdı diyeceksin. Gözü doysun her şey yapılmış fazla fazla artık geçti evlendi bitti otursun aşağıya size şikayet etmesin
Bunu diyeceğim evet belki ben önünü açıyorum sert tepki vermedigim için bir daha konusu olursa tepki mi verecegim

Bende gorumceyim, severim gelinimizi de, ama dugun öncesi dedigi birseyi unutmam ama hic yüzüne de vurmadik bahsetmedik haberimiz yokmus gibi davrandik 3 yildir. O da bir daha bu konulari hic acmadi.. dugunden once anneme Kuzenime 8 tane bilezik takilmis bana daha azini takmayin demis ,bende 8 tane istiyorum demis. Annem tek basina calisan bir kadin, net bir sekilde ben 5 tane takarim. Begenmem istemem az gelir diyorsan güle güle kızım 8 tane takanı bul o zaman kendine dedi. Abimi mi seviyor altini mi tercihini yapti.. Tum ev esyalari dahil, halisina perdesine yatak oda örtüsüne kadar abimle, annem aldi. Sonrasinda gelinimiz de daha paranin pulun lafini acmadi.. hem aileler hemde gelin,damat bazen net sekilde kendini ifade edecek edemeyince hep karsi taraf daha baskin olmaya kalkiyor. Yok oyle bir dünya... Annem beni evlendirirken de esime ve ailesine biz altin falan birsey istemiyoruz cocuklari borcsuz evlendirelim. Evlenipte borca dusmesinler dedi.esimle birikimimiz vardi cogu seyi biz yaotik. Ailelerde destek oldu tabiki.. esimin ailesine Siz ne takmak isterseniz onu takın ona ben karışmam yeter ki mutlu olsunlar dedi. Esimin kardesi de ileride evlenecek bana 4 taktilar ona 6 taksalar dememki niye 6 takiyorlar yeni geline. Benim zamanimda ki maddi durumlarini yardimlarini biliyorum her zaman ayni olmayacak tabiki. Boyle doyumsuz ve şükürsüz insanlardan uzak olmak lazim, sizde uzak durun. Baktiniz bu konuyu surekli dillendiriyor yaptiklarinizi aldıklarınızi bir bir suratına vurun. Utanmasi olan zaten daha konusmaz ama o gelin siz soyleseniz de gidip esine kardesin bana boyle boyle yaptı diye daha fazlasini anlatir gibime geliyor.

Çocuğumuza neden ev almamalıyızın cevabı işte bu.

Bir de kusura bakmayın ama babanız da adaletsizlik yapmış ve uğruna adaletsizlik yaptıklarından da değer görmüyor işte.
Bütün çocuklarına ev alabileceksen girersin bu işe, yoksa hiç bulaşmazsın.
Şimdi diğer kardeşinizin ne suçu var hem abisine kredi çekmiş hem destek görmüyor şimdi?

Yetişkin bir insan gibi evini eşyasını kendi parasiyla alsaydi da aileniz de gönlünce takısını taksaydi. Ayni suan evlenecek kardeşiniz gibi.

Anlamıyorum ya utanmadan koltuk takimindan halısına her seyi ailelere yaptırıp üstüne taki konusunda laf etme cüreti... hem de size.

Bakin kinadigim şey esyalari ailelere aldirmak degil, olabilir anne babaniz raziysa esyalari almışlar yeni cifte destek olmuslar tamam ama uzerine durumlari ne kadarsa o kadar taki takilir buna da kimse laf edemez. Ki parasi olsa bile dünyanın takisini takmak zorunda degil cebindeki son kurusa kadar. Gelmissin 60 yaşına hala birikimini elin kizina takmadin diye laf yiyosun. Aklim almıyor

taki için laf etmek de gerçekten cok ayıp. Simdi bisey deseniz o da görümceyle kötüyum kaynanayla kötüyüm diyecek.
Bazi insanlar kendi huzurunu elleriyle kendi bozuyor.

Hay Allah'ım ya en azından her istediği alınmış takıdan başka. Üstüne bir takıda takılmış ufak olsada ki bana göre ufak değil. Benim gibi olsa ailenizi yerdı herhalde. Benim kaynanam kına günü avucuma bir çeyrek bile koymadı evde unuttum dedi. Onun haricinde bileziğim veya bir küpem bile olmadı. Düğünı ev eşyalarını her şeyi eşim yaptı. Bir tane bileziğimi olacaktı onu da eşim almıştı düğün salonuna para yetmiyor diye bozdurdük salona verdik. 3 senedir evliyiz. Eşimin ailesi ile aram çok iyi ne yapayım yani altın takmadı diye küseyim mi.

Ev ailemin canim borc üstüne borca girdiler kendi düğünleri icin sadece 10 bin kendi ceplerinden çıktı geri kalan borc aileme kaldı
Anladım ev onlar için alındı sandım.

Yine de sonuç değişmiyor tepkinizi belli edin aileniz hakkında sizinle bu şekilde konuşamayacağını anlasın.

Ne kadar sığ bir insanmış.
Utanmasa kendisine bir de başlık parası isteyecekmiş.
Bu hayatta bir yaralı parmağa işemiş mi kendisi, merak ettim?

Bu tarz insanlar çalışmadan para kazanmadan bana buda alınsın şuda yapılsın diyen insanlar.
Eğer para kazanmanın ne kadar zor olduğunu bilseydi halden anlardı :)
Piremses sendromu

Bu pembiş gelincik modası sanırım hiiiç bitmeyecek...illa abartılı düğünler abartılı gelinlikler abartılı takılar,ev eşyaları..neden?çünkü “onda var bende daha iyisi olsun”...daha aileye girmemiş eltiyle bile bir rekabete girilmiş Allah o gelin gelecek kişinin yardımcısı olsun..Şimdiden hasetçi gözler dikilmiş üstüne “ona ne takacaklar ne alacaklar benimkinden üstün olacak mı” diye..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X