• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmek istedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepsini ayrıntılı okumadım.

Ancak bunu size açması bir çiğliktir.

Diğer taraftan bana da yapıldığı için ister istemez şöyle düşünüyorum. 3 seneden fazla nişanlı kaldık, düğün olacağı zaman kendi evleri için 300.000 liralık inşaat yaptılar. Bize de nişanlı iken kendi maaşımız ile aldırtmadıkları için de düğün sonrasında borç yıktılar. Söz verdikleri hiç bir altını takmadılar. 3.000 lira ile biz geçinmeye çalışırken kendileri 10.000 lira maaş artı tarla arsa falan filan da para geldi gitti ile biz geçinemiyoruz borç ödüyoruz diyip durdular, sanki onlardan bir şey isteyen var gibi. Eşimle bir kıyafete dahi alamazken bunu farkettiğinde, ben kızıma yıllardır bir şey almıyorum diyen kayınvalidem görümcemin bana abla bak şunu şuradan şu kadara aldım diye gösterdiğini unutarak haftalık en az 500 liralık sadece kıyafet masrafını görmediğimizi düşündü. (ayakkabı, makyaj, benzin, kafe vs masrafları hariç)

Şartları ve durumu bilemiyorum.

Düğün zamanı bazı aileler yeri geliyor bilerek yeri geliyor bilmeyerek haksızlık yapıyor. Bu davranışlarla birlikte manevi olarak can acıtacak cümleleri ile birleşiyor ise gelin işte orda taşıyor.

Ancak uygun bir lisanla kardeşim ev eşyasını babamlar takıyı alacak öyle olunca ikisinin eşit olacak diye anlatmak gerekiyor.

Son düzenleme:
Hepsini ayrıntılı okumadım.

Ancak bunu size açması bir çiğliktir.

Diğer taraftan bana da yapıldığı için ister istemez şöyle düşünüyorum. 3 seneden fazla nişanlı kaldık, düğün olacağı zaman kendi evleri için 300.000 liralık inşaat yaptılar. Bize de nişanlı iken kendi maaşımız ile aldırtmadıkları için de düğün sonrasında borç yıktılar. Söz verdikleri hiç bir altını takmadılar. 3.000 lira ile biz geçinmeye çalışırken kendileri 10.000 lira maaş artı tarla arsa falan filan da para geldi gitti ile biz geçinemiyoruz borç ödüyoruz diyip durdular, sanki onlardan bir şey isteyen var gibi. Eşimle bir kıyafete dahi alamazken bunu farkettiğinde, ben kızıma yıllardır bir şey almıyorum diyen kayınvalidem görümcemin bana abla bak şunu şuradan şu kadara aldım diye gösterdiğini unutarak haftalık en az 500 liralık sadece kıyafet masrafını görmediğimizi düşündü. (ayakkabı, makyaj, benzin, kafe vs masrafları hariç)

Şartları ve durumu bilemiyorum.

Düğün zamanı bazı aileler yeri geliyor bilerek yeri geliyor bilmeyerek haksızlık yapıyor. Bu davranışlarla birlikte manevi olarak can acıtacak cümleleri ile birleşiyor ise gelin işte orda taşıyor.

Ancak uygun bir lisanla kardeşim ev eşyasını babamlar takıyı alacak öyle olunca ikisinin eşit olacak diye anlatmak gerekiyor.
Şartlar sizinki gibi olsa inan ben de hak veririm abimin eve katkısı olmadi bekarlikta annemler ev alirken kenarında bi 10 bin varmış onu vermiş sadece abim ki ailem misliyle geri ödedi düğün yaparken. Babam kızın babasina durumum yok cok takı takamam demiş abimin esi bana diyor ki babam bana kızım bunlar sana istediklerini alamayacak gel vazgeç demiş o da demiş ki ben söz verdim bir yola çıktım geri dönmem demiş bana bunu dedi nutkum tutuldu strese girdim e vazgecseydin ya dedim olmaz öyle abini ortada birakamazdim dedi yani ben şoka girdim çıktım cok kızdım babasına

Tek gorumceyim.
Hakliya haklı haksiza haksız derim bu benim için gelin anne baba abi vs farketmiyor..
Kimisi bunu bilir oturur konuşuruz tıkandıği noktada önünü açmak adına ona izah ederim anlar bende anlayanı anlarım.
Ama sen kusur arayana binbirturlu kusursuzluk göster gene o arar bulur.
Sağ duyusuz idrak kabiliyeti olmayan kimseyle oturup ta konuşmam. Kendince varsın haklı olsun ne yapsan değişmez.
O yüzden ben kötü enerjisi olan beni daran ufak defek olmayacak şeyleri kafaya takan insanları oteledim. Sende bunları konuşmak istemediğini belirt yoksa önünü alamazsın. Geçmiş i pişirip pişirip ileri süren insanlarla baş edemezsin takıntılı insanlar onlar.. hele para mevzularini vs aç gözlü insanlarla hiç basedemessin.
Maalesef bundan sen ben siyriliyoruz ama anneler siyrilamiyor bununda belli çaresi yok az muhabbet mesafe 🤷
Ben mesafeden yanayım arada tatsız seyler illaki duyarsın bosvericeksin hiç bitmez bu durum.

Tek gorumceyim.
Hakliya haklı haksiza haksız derim bu benim için gelin anne baba abi vs farketmiyor..
Kimisi bunu bilir oturur konuşuruz tıkandıği noktada önünü açmak adına ona izah ederim anlar bende anlayanı anlarım.
Ama sen kusur arayana binbirturlu kusursuzluk göster gene o arar bulur.
Sağ duyusuz idrak kabiliyeti olmayan kimseyle oturup ta konuşmam. Kendince varsın haklı olsun ne yapsan değişmez.
O yüzden ben kötü enerjisi olan beni daran ufak defek olmayacak şeyleri kafaya takan insanları oteledim. Sende bunları konuşmak istemediğini belirt yoksa önünü alamazsın. Geçmiş i pişirip pişirip ileri süren insanlarla baş edemezsin takıntılı insanlar onlar.. hele para mevzularini vs aç gözlü insanlarla hiç basedemessin.
Maalesef bundan sen ben siyriliyoruz ama anneler siyrilamiyor bununda belli çaresi yok az muhabbet mesafe 🤷
Ben mesafeden yanayım arada tatsız seyler illaki duyarsın bosvericeksin hiç bitmez bu durum.
Sizin gibi olmak isterdim gercekten ben çok takıldım yani severim muhabbet etmeyi vs gelir gideriz görüşürüz yani bu derece ona nasıl bir güven verdim ki karşısında ki onun gorumcesi ve çat çat çekinmeden konuşuyor ailemi bana kötülüyor mesafe koyup öyle davranacağım artık aile mi onun laflarindan korumam lazım hiç mi cekinmiyor annemin babamin kulağına gider diye biliyor çünkü söylemeyeceğimi yoksa bu kadar rahat olmazdı dimi

İnsanoğlu nankördür, gözünü versen zaten kördü dicektir.
Mesafe koyun aranıza.

Sizin gibi olmak isterdim gercekten ben çok takıldım yani severim muhabbet etmeyi vs gelir gideriz görüşürüz yani bu derece ona nasıl bir güven verdim ki karşısında ki onun gorumcesi ve çat çat çekinmeden konuşuyor ailemi bana kötülüyor mesafe koyup öyle davranacağım artık aile mi onun laflarindan korumam lazım hiç mi cekinmiyor annemin babamin kulağına gider diye biliyor çünkü söylemeyeceğimi yoksa bu kadar rahat olmazdı dimi
Ah canım ah.. böyle olmak zorundayız.. oturup çingene gibi kavga etmek.agiz dalaşına girmek hiç bana göre değil. Ben doğruyu söylerim karşıdaki nasi cesaretliyse bende cesaretli olurum ama nereye kadar? Öyle insanlarla karsilasiyorsunki yaşamayı öğreniyorsun onlarla. Basedemiyorsun çünkü.. ne onun dili durur ne de senin sabrın kalır.
Bende bu konuda çok üzgünüm üzücü seylere şahit oldum ama mubabetimi kestim tek çare.. dilin kemiği yok bazılarında
Kiz evlat olarak zor oluyor ama deliyle deli nereye kadar olucaksin.🤷

Ah canım ah.. böyle olmak zorundayız.. oturup çingene gibi kavga etmek.agiz dalaşına girmek hiç bana göre değil. Ben doğruyu söylerim karşıdaki nasi cesaretliyse bende cesaretli olurum ama nereye kadar? Öyle insanlarla karsilasiyorsunki yaşamayı öğreniyorsun onlarla. Basedemiyorsun çünkü.. ne onun dili durur ne de senin sabrın kalır.
Bende bu konuda çok üzgünüm üzücü seylere şahit oldum ama mubabetimi kestim tek çare.. dilin kemiği yok bazılarında
Kiz evlat olarak zor oluyor ama deliyle deli nereye kadar olucaksin.🤷
Öyle gerçekten etliye sütlüye karsmam dedikçe beni buluyor böyle konular bir daha acarsa aile mi gösterip muhatabın onlar canım beni karıştırma diyecegim belki sesi kesilir

nerdeyse tuvalet kagıdına kadar herseyınızı aılenız almıs hala kucuk hesaplar pesınde
aılenız 3 setde taksaydı arkadasıma 5 set takılmıstı rezıl oldum dıyecek tıynıyetde bır ınsanı kafanıza fazla takıyorsunuz
ben olsam mesafe koyarım . kımseye de bırsey soylemem bırdaha da konu acarsa benımle bu tarz konuları konusma lutfen bır sorunun varsa kendın kısılerle hallet derım cunku bu tarz kısılerle hıc bır sonuca varamazsınız dedıgım dedık ve anlayıssız olurlar bosuna uzmeyın kendınızı onu oyle kabul edın ve soyledıklerını cıddıye almayın unutun

Millette ne dertler var, adam bisuru borc yapmis kadinin dediklerine bak hem de gorumcesine. Valla ne diyim yengeniz sonradan görme ve aileniz gibi birilerine dustugu icin sansli ama hep boyle olur genelde zaten. Babaniza uzuldum. Siz konuya mudahil olmayin bu tiynette biri sonradan sizi suclu cikarir.

Gelin nasıl olurda görümceye kendi ailesini kötüler. Bu kadar pasif olmayin. Bir haddini bildireydin o ağzını bir daha acamazdi

Ailecek yapacağınız şey duymamazlıktan gelmek, daha fazla uzatırsa da sert bir cevap verip susturmak.

Düğün öncesi ben hiçbir şey istemedim ama listeler yapıp dünyaları isteyen insanlara da saygı duyuyorum, erkek tarafı kabul etmişse kendileri bilirler. Fakat 3 yıl olmuş, yengenizin hala bu mevzuları açması saçma. Onların düğününde yaptıklarınızı da hafife almadan sen o şartları kabul ettin bitti, diğer kardeşimin o kadar emeğine nankörlük etmen yetmiyor bi de düğün masrafına karışmaya utanmıyor musun diyip susturun.

Yeni geline üzüldüm umarım işleri rast gider ve istedikleri rahat rahat alınır.

Ağzını acar açmaz diyeceksin ki bir daha sakin bana benim ailemi kötüleme.
Açgözlülüğün lüzumu yok.
3 bine de oturma odası var ama sen 25binlik aldın.
Girtlağına kadar borç içinde ellerinden geleni yaptılar. Hiç utanmıyorsun daha.
Gençsin sagliklisin git çalış daha lüksünü al kendine.

Bir daha konuşuyor mu bak.

Konu abimin eşi.

3 yıl oldu evleneli onlar dünya tatlısı bir yeğenim var. Konuyu kisaca özet geçeceğim.

Yengem iki dir aile mi kötülüyor bana yani gorumcesine😶 sebep düğünde ona sadece 1 bilezik ve set takılması.

Ama gözü görmüyor ki ailem yeni ev almışken (400 bin kredi çekildi) üstüne kardesim abisinin düğünü icin 100 bin kredi daha çekmişti tek tas ve 5 tas pırlanta istedi aldılar 2 oturma grubu ve yemek odası istedi hepsinin toplam tutarı 50 bin üstü oturma odasının biri 25 bin tl idi. Istedigi gelinliği herseyi dahil alındı ailem gercekten uğraştı ve artık paraları bittiği icin düğünde 1 bilezik ve set takıldığı icin bana patladı akrabalarina arkadaslarina rezil olmuş isteseydi aileme 200 bin bile masraf ettirirdim dua etsinler dedi ben bunları duyunca şok geçirdim. Maddiyat bunlar deger verme bu kadar paraya bunlar gelip geçici dedim ama dinlemedi beni üzüldüm ailem adına babam stresten hasta oldu kimse üzülmesin diye ses etmem ama bu kadar nankörlük benim icime dert oldu 😞 abimi sorarsaniz etkisiz kendi icinde yasayan sakin bir insan.

Kimseyle konuşmak istemiyorum ben kötü olmam kimsede birbiriyle kötü olmasın isterdim ama abimin eşi bu yolda ilerliyor bu konu bir daha açılırsa ne tepki vermeliyim kalp kirmadan ona nasıl davranmaliyim.

Not= Kardesim evlenecek insaAllah simdiden herseyini kendi almaya başladı babam sadece takı alacak baska hiç birsey yapmayacak. Ona bile laf etti ona ne kadar takacaklar bakalim merakla bekliyorum diyor. Bana yapmadığı takiyi ona alacaklar dedi😶

Dedikodu yapmak degil amacım sadece ne yapmam gerek bilmiyorum icim sıkıldı belki yazarsam rahatlarim dedim.
Gercekleri yuzune pat pat soyleyeceksin. Esim kardesinin dugununun yarisindan coguna yardim etti kocasinin bokta kadar parasi yoktu. kendi dugunumuzu de ikimiz yaptik ve birlikte cok fazla taki aldik ama yatirim amacli ve hepsini düğünümde takmak istememe ragmen takildi. Ben geldim eltim konusup konusup duruyor ben böyle birsey gormedim ki daha önce ama baktim onunu kesemiyorum sonra dedim ya iste senin dugununde sunu kim yapti orayi kim tuttu limuzuni kim tuttu saydimda saydim eee dedim totalde swnin dugununu kim yapti esimin asini dedi aonra takilari tek tek ay ay aldigimizin kaydi vardi da bu bizim takibimiz icindi al bak dedim bana hicbisey almadilar. Simdi bi zahmet benim haklarimi da korur musun sevgili elticim napim bende mi konusayim dedim önünü alin gercekten cok zararli tipler. Eltimle iyiyiz ama eger hala o devam ediyor olsaydi nesterle keserdim heralde dilini 😅

Sorun yengenizde değil abinizde. Kendi ayakları üzerinde duramadan baba parasıyla evlenirsen böyle olur. Kimsenin ailesi esya takı almak zorunda değil. Abin Bi birey olup kendi yapabilirdi ve bu zihniyetteki Bi insanı hayat arkadaşı olarak seçmeyebilirdi

Konu abimin eşi.

3 yıl oldu evleneli onlar dünya tatlısı bir yeğenim var. Konuyu kisaca özet geçeceğim.

Yengem iki dir aile mi kötülüyor bana yani gorumcesine😶 sebep düğünde ona sadece 1 bilezik ve set takılması.

Ama gözü görmüyor ki ailem yeni ev almışken (400 bin kredi çekildi) üstüne kardesim abisinin düğünü icin 100 bin kredi daha çekmişti tek tas ve 5 tas pırlanta istedi aldılar 2 oturma grubu ve yemek odası istedi hepsinin toplam tutarı 50 bin üstü oturma odasının biri 25 bin tl idi. Istedigi gelinliği herseyi dahil alındı ailem gercekten uğraştı ve artık paraları bittiği icin düğünde 1 bilezik ve set takıldığı icin bana patladı akrabalarina arkadaslarina rezil olmuş isteseydi aileme 200 bin bile masraf ettirirdim dua etsinler dedi ben bunları duyunca şok geçirdim. Maddiyat bunlar deger verme bu kadar paraya bunlar gelip geçici dedim ama dinlemedi beni üzüldüm ailem adına babam stresten hasta oldu kimse üzülmesin diye ses etmem ama bu kadar nankörlük benim icime dert oldu 😞 abimi sorarsaniz etkisiz kendi icinde yasayan sakin bir insan.

Kimseyle konuşmak istemiyorum ben kötü olmam kimsede birbiriyle kötü olmasın isterdim ama abimin eşi bu yolda ilerliyor bu konu bir daha açılırsa ne tepki vermeliyim kalp kirmadan ona nasıl davranmaliyim.

Not= Kardesim evlenecek insaAllah simdiden herseyini kendi almaya başladı babam sadece takı alacak baska hiç birsey yapmayacak. Ona bile laf etti ona ne kadar takacaklar bakalim merakla bekliyorum diyor. Bana yapmadığı takiyi ona alacaklar dedi😶

Dedikodu yapmak degil amacım sadece ne yapmam gerek bilmiyorum icim sıkıldı belki yazarsam rahatlarim dedim.
Size şunu şunu yaptılar isterlerse ayrıca bunu da yapmazlardı anneme babama güvenip mi evlendiniz diyin

Yengem bulunmaz hint kumaşı mi ki istese 200000 el kredi çektirtiyor. .s.....ktir ol git derim

Vay arkadaş millette ne kayın aileler var. Bizimki de düğünde amcamın dayımın taktığı çeyrekleri kaçırmaya kalksın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X