İçimi dökmek istedim

iyi akşamlar herkese
Canım çok sıkkın ve ne yapacağımı bilmiyorum aslında yapacak bir şeyde yok.Eşimin kardeşiyle yan yana binalarda yaşıyoruz yaklaşık 5 senedir kör-topal bir şekilde gidiyor, ortak bahçe var benim oğlum(6) onların oğlu(4) beraber oynuyorlar bahçede hergün , sürekli kavga ediyorlar tabii çoçuk onlar diye idare ediyoruz işte eltim ve ben.
Yaklaşık 2 hafta önce havalar da güzeldi bahçede oynuyor çoçuklar bizde bahçedeyiz kaynımda indi bahçeye, çoçuklar bir kavga ediyor bir oynuyor yine kavga ettiler , kaybım bağırarak oğlumun üstüne gitti oğlumda korkup ağladı ve amcasına vurdu , o da oğlumun kolunu sıkıp hırpaladı bende oğlumu elinden alıp bağıra bağıra eve getirdim.
Eltim ertesi gün kocası alıp özür diletmeye getirmiş güya , kaybım geldi ben haklıydım yeğenim terbeyizlik yaptı ben terbiye ettim falan dedi bende evden kovdum onu , eşime durumu eltim anlatmış ben söylemedim bile( olduğu gibi anlatmış, hiç bir şey katmadan) eşim de kardeşine kızmış güya, o günden beri kaynıma çok mesafelim etlimle görüşüyorduk aynı şekilde, gelip gitmeye devam ediyorlar bize bu arada
Bugün eşim ve oğlum dışarı çıktı 1 saat sonra kaynım aradı yenge oğlun bizde diye abin nerde dedim karşılaştık bize gönderdi çoçuğu dedi , getir o zaman kavga etmesinler dedim , burası yabancı yermi dedi ben de artık ben olmadan yalnız size gelmesi istemiyorum dedim( bu olaydan önce 2 gün de 1 giderdi amcasına, oğlu buraya gelirdi ) bunun üstüne getirdi oğlumu , 5 dakika sonra zil çaldı gelmiş ben amcasıyım sen bana güvenmiyorsun dedi evet dedim artık yalnız gelemez size , sen o olaydan sonra çok değiştin evet değiştim ne bekliyordun dedim biraz tartıştık gitti
1 saat sonra eşimle ikisi beraber gelmiş, eşim oturdu ikimizi karşısına sizin kavganızdan bıktım bir daha olursa ikinizi de şöyle yaparım böyle yaparım…. Ya dedim siz dilimisiniz çoçukların kavgasına karışıp oğlumu amcalığınız arkasına sığınıp hırpalayan o , kendi çoçuğuna yapamayacağı şeyi benim çoçuğuma nasıl yapar ve ben tavır gösteririyprum diye nasıl suçlu okuyorum istersen biz özür dileyelim seni kızdırdık diye dedim, işin sonunda kardeşiyle ağam paşam oldu eşim karşımda istediğin zaman oğlum size gelebilir kimse bir şey diyemez dedi oğlum yediği dayakla ben tavrımla kaldım ortada eşimle şu an konuşmuyoruz , eşimle kardeşinin ortak fikri ben çok abartıyorum çok büyütüyorum çoçuk bu unutur , onlar kuzen kardeş gibi büyüyecekler sen böyle yaparsan düşman olurlar araya mesafe sokuyorsun minvalinde
Arkadaşlar sizce gerçekten çok mu abartıyorum , dün akşam eltim kahveye çağırmıştı gittik oğlumla 2 saat oturduk geldik , görüştürmeme değil artık daha az görüşsünler kavga etmezler böylelikle idi benim tavrım ama suçlu olan ben oldum tamamiyle
Bence de siz sonuna kadar haklısınız. Ama eşiniz söz konusu kişi kardeşi olduğundan çok duygusal davranmış. Keşke sizinle aynı tavrı alıp, gerekli konuşmayı yaparak bir daha böyle davranmaması konusunda kardeşini uyarsaydı. O zaman hem kardeşi yaptığı davranışın yanlışlığını anlar, hem de sizin hassasiyetinizi de göz önünde bulundurarak, bu davranışı bir daha tekrarlamazdı. Ama maalesef ki anlaşmazlık konusu saptırılarak konu ikiniz arasında şahsi çekişme gibi yansıtılmış siz de ortada bırakılmışsınız. Annesi olarak çocuğunuzun yalnız gittiğinde içinizin rahat etmediği bir yere çocuğunuzun yalnız gitmesi doğru değil. Madem eşiniz bu konuda sizin fikirlerinizi önemsemedi, siz de bundan sonra kararınızı açıkça belli etmek yerine, çocuğunuzu takip ederek uygulamaya çalışın. Örneğin, sizden habersiz yalnız olarak oraya gitmiş/götürülmüşse, bir bahane ile hemen getirin ya da siz de yanına gidin.

Kesinlikle haklısınız ama tepkinizi de gostermisiniz. Ayrıca eltiniz çok olgun davranmış gerçekten takdir edilmeli. Daha fazla uzatmanın anlamı yok

Back