içimi dökmek istedim .....

gulizdilam

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
17
2
6
35
Konya
meraba arkadaslar ben uzun zamandır bu formu takip ediyorum ilk kez konu acıyorum
eşimle 5 senelik arkadaşlıgımız vardı sonra kısa bi flört dönemi gecti cok gecmeden evlenmeye karar verdik ama ailem cok karşıydı iyi kötü ikna ettik aramızı düzelttik şükür şimdi ailelerle bi sorunumuz yok nişanlandık fakat nişanlılık dönemimde aklım basıma geldi ben büyükşehirde oturuyordum orda büyüdüm eşimse o şehire baglı küçük bi ilçede oturuyodu ilk zamanlar bulundugum şehri bırakmak zor gelmiyodu fakat nişanlandıktan sonra o ilçede yaşayamayacagımı anladım ama eşime dinletemedim bi süre birikim yapmak adına orda olmamız gerek diyo başka bişey demiyo bu arada o süre zarfında ailesiyle yaşacaz en cok canımı yakanda buydu.... neyse iyi kötü ikna etti beni temmuz ayında evlendik düğünümde cok güzel geçti sorunsuz eksiksizdi Allah razı olsun kayınbabam hiç bişeyi eksik bırakmadı... daha sonra beklemediğim anda hamile oldugumu ögrendim yıkıldım Allahtan gelen başım gözüm üstüne ama cok hazırlıksızdım bende eşimde birlikte calısıp bu süreci en aza indirmeye calısıyoduk calışmayı eşime birikim konusunda yardımcı olmayı düşünüyodum ama olmadı cok sorunlu bi hamilelik gecirrdim hala da geciriyorum kalple ilgili bi sorun oldugu için mecburen calışmaktan vazgectim...eşim calışıyodu zaten aldıgı para bizi cok güzel yaşatır diye umud ediyodum en son darbe gecen ay onu da calıştıgı firmadan attılar iyice cıkmaza girdik hem aileyle yaşıyoruz kasıla kasıla, hem bebek gelecek, hem işsiziz o kadar zor zamanlar geciriyoruzki anlatamam
doğumum nisanda bense doğum olmadan önce ayrı eve cıkmak istiyorum ccünküüüü biliyorum kaynanamın bana hiç bi şekilde faydası olmayacak Allah var cok zararsız bi insan cok saftır hiç bi işime karışmaz fakat cok pasaklıdır ama öyle böyle deil ne yemekten anlar ne temizlikten bunca sene eşimde babası da hep dışardan ordan burdan doyurmuşlar karınlarını bu eve geldiğim ilk zamanlar yemek yaptığımda kayınbabam havalara ucuyodu adam cocuk gibi seviniyodu inanın yalan söylemiyorum bu evde ilk defa böyle yemekler pişiyor der hep...ben şimdi doğumdan sonrasını düşünüyorum bu evde kalmaya devam edersek bu kadının faydasından cok zararı olacak hiç bi şekilde yardımı dokunmayacak aksine hem cocuk hem ev işleri hem yemek hepsini bi arada nasıl yürütecem inanın bi faydası olmaz bana cünkü eşimi bile o büyütmemiş eşimi babaannesi büyütmüş kaynanam bakamamış cünkü.... eşim işsiz ben cıkmak istiyorum bu halde nasıl yapacaz hiç bilmiyorum o kadar cıkmazdayımki kendimi cok kötü hissediyorum ne olur bana bi yol gösterin arkadaşlar.... cok uzun oldu hakkınızı helal edin okudugunuz için....

Bi zararları yoksa niye ayrılmak istiyosun
Anlattığın gibi tek sorun kayınvalidenin hiç iş bilmemesiyse
Otur çocuğuna bak, senden önce hep dışardan yiyen aile yine dışardan yesin bi pizza da sana söylesin
Demek ki o kadar da kötü durumda değil onlar, eşin çalışsa bile tek başına kira-faturalar-mutfak-bebek masrafları kolay mı sanıyorsun ?

Son düzenleme:

öncelikle yorumuz teşşkkr ederim siz evli misiniz? yada evliyseniz hiç eşinizin ailesyle aynı evde yaşadınız mı??? eveet zararsız insanlar bana hiç bi şekilde sıkıntıları yok ama inan ev ev üstüne olmaz olmuyo insan her zaman kendini rahat hiseetmek istiyo ben heleki hamilelikte rahat olmak lazım ama ben hep diken üstündeyim rahat giyinemiyorum rahat oturup kalkamıorum tv karşına gecip ayaklarımı uzatamıyorum inan sandıgınız kadar kolay deil hamileliğim bu yüzden hep huzursuz gecti bende haliyle en azından cocugumu rahat bi ortamda büyüteyim istiyorum...

baska eve de cıksan yine temizlik yemek her seyi sen yapacaksın.
burada en azından hem maddi sıkıntın cok olmaz hem de ev islerinde destek cıkacak biri olur. onu yapamasa bile sen ev isi yaparken o bebegin yanında durur. bu bile yukunu hafifletir bence.

Arkadaşım seni anlamaya çalışıyoruz, burada zaten her evli bayan bir arada olmuyor diye bağırıyor resmen kızlarımıza akıl vermek için. Sende mutlaka zorluk çekiyorsundur; ama şuan durumun çıkmaya hiç müsait değil. Arkadaşa biraz sitem etmişsin; ama doğru şeyleri yazmış. Faturalar, bebek masrafı…. eşin çalışmadan bunlar nasıl ödenecek, o zaman ayrıldığına da pişman olacaksın. Biraz daha sabret. Biz sana hiç çıkma yanlarından demiyoruz ki durumunuzu düzeltince, çıkın ayrı bir eve.

sana katılıyorum arkadaşım bende kayınvalidemlerle birlikte yaşıyorum ve 17 aylık bir oğlum var inan bebek büyütmek tek başına daha zor. düşün bi lavaboya gitsen çocuğum yanlız düşermi bişey olurmu diye düşünmeden giidebiliyosun benim k.v çok karışan bir insandır nerdeyse karışmadığı şey yoktur ama çocuğumu büyütürken çok yardımı dokundu Allah razı olsun..yani yanlız olmaktansa yardım etmesede çocuğuna göz kulak olsun yeter sen zaten ayrı eve çıkıncada yemeğini temizliğini yapıcaksın arkadaşım
bu kadar sıkma canını biraz akışına bırak derim ben..

işte buna kızıyorum.
doğum kontrolü denen bişey var
sonra çıkıp bi anda hamile kaldığımı öğrendim diyosunuz
e korunmazsanız kalırsınız tabi
siz işsizsiniz kocanız işsiz kayınpeder evinde bi de çocuk doğurun ne güzel
sonra böyle kara kara düşünürsünüz nolacak diye
evlenir evlenmez böyle korunmasız ilişkiye girip pat diye çocuk doğuranları anlamıyorum
adam sana daha hiçbişey verememiş
ne bi ev ne bi güvence
ne cesaret çocuk doğruyosunuz valla helal.
o çocuğu bu şartlar altında doğurmaya karar verebildiyseniz
şimdi sızlanmicaksınız 3-4 ayda mucize olacak değildi ya ne değişebilirdi
işsiz adam size ev mi tutacak
ayrıca da elin evi orası ister pasaklı olur
ister yemek yapar ister yapmaz
onun evine gelip yaşayan sizsiniz işsiz güçsüz bence bi de
şikayet etmeye hakkınız yok

Son düzenleme:
eşin işsizse çıkma.. sana da kötülükleri yok.. sen diyorsun ki iyilikleri yok.. pasaklı yemek yapmıyor vs. iyi de sen ayrı eve çıkınca kim yapacak o zaman da sen yapacaksın.. dersen ki annem gelir kardeşim gelir. hatta onlar maddi yöndende de destek olur kirayı öderler çık o zaman(ki buna da yani onların ödeyeceklerine de güvenme)

kp yemek yapınca evde yemek yapılıyor diye sevindi diyorsun. bence o sana bir nevi teşekkür etmek istemiş. seni övmek istemiş..

yoksa herkes yemeğini yapar. ayrıca temizliğini de yapar.. yemek kimine göre 3-4 çeşittir. hergün... kimine göre bir çeşittir.. onca yemek yaparsın yemedikten sonra niye yapasın.. belki yiyemiyorlar. sağlık yönünden.. maddi yönden de yapamıyor olabilirler..

önemli olan karınları doyuyor mu doyuyor.. dışarda yemelerine de takılma.. abartıdır..

bebeğin gelecek boş yere kira vermeye ne gerek var. ben şuan işsizim eğer işe giremezsem ben de kv denin evine gidecem. ama inşaallah iş bulurum da kendi evimde otururum.

kolay gelsin..

eşinde iş bulmaya baksın..az çok demesin başlasın bir yerlere.

Son düzenleme:
Doğum kontrolu konusunda Pıtıray arkadaşıma katılıyorum.
Bu devirde kaza zor artık.
Ama olan olmuş, bebek kısmetiyle gelir derler.
Şu durumda evleri ayırmanız zor.
Eşin işe girsin öncelikle , durumunuza bakar ona göre plan yaparsınız.
Şimdi kendini yıpratmamaya çalış.
Su akar yolunu bulur.

ne kadar zararları yok desende insan rahat etmek istiyor ben 2 ay kaldım ölüyordum az daha banada zararları yoktu ama olmayınca olmuyor işte...
ama bu durumda da ayrı eve çıkmak pek mantıklı gelmiyor iş yok para yok
kp yardım edecekse durumları iyiyse olabilir

Eşinizin ailesi görüldüğü kadarıyla iyi insanlar, iletişime açıklar.
Yapılanı takdir ediyorlar. Hiç bir işe karışmayan, saf ve temiz bir kadın da söz konusu ise.. İletişim yoluyla bir süreliğine "idare" etmeniz gerekecek.
Şunlar zor değil;
İkisiyle de konuşun "Sizleri çok seviyorum, kendi ailem gibi görüyorum, sizler benim büyüklerimsiniz, şimdi söyleyeceklerimi eminim siz daha iyi anlayacaksınız, ben eksik bile anlatsam. Size saygı duyduğum ve bununla da gurur duyduğum için, yanınızda hakkıyla çok rahat edemiyorum. Biliyorum ki siz "keyfine bak kızım" diyeceksiniz, ancak yine de yapı gereği bunu yapamam. Bu nedenle izin verirseniz en azından akşamları kendi odamda oturmak istiyorum. Oraya bir televizyon ve belki ikili bir koltuk koyabilirim. Bunu size önceden söylüyorum çünkü bana alınmanızı istemem. Birlikte geçirdiğimiz vakitlerin ertesinde bir parça zamanı da kendime ayırmamı hoş göreceğinizden eminim. Bunu da sizi sevdiğim ve beni anlayışla karşılayacağınızı bildiğim için söylüyorum."

Koyun bir küçük televizyon odanıza, bir de sığacağı büyüklükte oturulacak bir koltuk. Akşam yemeğinden sonra onlarla bir yarım saat oturup, müsaade isteyip kalkıp odana geçebilirsin. Hatta bu tatlılıkla halledersen, eşin de seninle birlikte vakit geçirir odanızda. Annemin tarafında çok eskiden gelin alındığında, yatak odasına tel dolap bile konulurmuş. Kuruyemiş, meyve için. Dolaplardan birinin içinde de mutlaka banyo tarzı birşey olurmuş. Ne kastettiğimi yaş itibariyle bana yakın olanlar ve benden büyükler bilecektir. Kendinize alan ayırmanızda hiçbir sorun olamaz, yeter ki üslubunca konuşun. Onlar da karı koca baş başa kalmayı belki de isteyeceklerdir. Herkesin alana ihtiyacı var, özellikle çağımızda.

Bence sabredin, fevri ve acele karar almayın. Yeterince acele gelişmiş zaten herşey ve sıkıntı yaşıyorsunuz.
Bu kez ağırdan ve bekleyerek davranın,
Siz daha iyisini bilirsiniz,

doğru ev üstüne ev olmuyor. bu dediklerin de çok haklısın. ama şartlar sizin aleyhinize..

gelir yok kiraya nasıl çıkacaksın ki.. herkes ister rahat etmeyi. sana çık dememizi istiyorsan diyelim ödeyecek sizsiniz..ama sen dersen çalışmıyoruz o zaman nasıl kira ödeyeceksin. diğer masrafları hiç katmıyorum. kira kadar toplam giderler de var. ısınma faturalar vs.

sen rahat olamıyorsun ama ev sahibi de olmuyor.. siz evlenip çocuk yapacak kadar büyümüşsünüz ama kendi giderlerinizi karşılayamıyorsunuz. onların kapılarını açması bile büyük birşey.. sen muhtaç olduğun halde istemiyorsun rahatını düşünüyorsun onlar muhtaç değil ama evi başkalarıyla paylaşmaya mecburlar..

tek taraflı düşünme.. sanki durumunuz iyi de çalışıyorsunuz da buna rağmen evlerinden çıkamıyor gibi düşünüyorsun..

kendini yıpratma üzme.. küçük şeylerden mutlu olmaya çalış.. en azından geçici olarak düşün ama bulunduğun ortamı da küçümseme. ki rahat edesin.. sahip çık.. bebeğin olduğunda yalnız olmaman lazım.

hepinize ayrı ayrı teşekkr ederim yorumlarınız için cok sagolun... haklısınız işsiz halimizle eşim istese bile ben izin vermem cıkmaya zor olur eşim bi kaç yere başvurdu inşallah güzel bi sonuç cıkarsa cıkmamız daha rahat olacak ben eminim tek başıma kendi evimi rahatlıkla cekip cevirebilirim o konuda kendime güveniyorum... cocuk konusunda eleştirenlere gelirse belki haklısınız işsizseniz neyinize güvendiniz diyosunuz ama Allahın verdiğini aldıracak deildim buna vijdanım elvermezdi oldu bi kere ve Allahım onu bana gönderdiyse bi hikmeti vardır yine de saolun yol göserdiğiniz için...

Eşiniz işe girse bile bir süre beraber yaşamaya devam edip birikim yapın bence.

Tek maaşla hem ev giderleri, hem bebek masrafları zorlar. Zorlamasa bile zaten kısıtlı bütçeyle yaşarken çocuğunuzdan kısmak zorunda kalırsınız geçinebilmek için.

Biraz daha birlikte kalın, o sırada eşiniz maaşından kenara para atsın. Elinizde biraz toplu para olduktan sonra kendi evinize çıkın derim ben. Zaten doğum yapar yapmaz da tek başınıza kalamazsınız ki.

Son düzenleme:
ikiniz de işsizsiniz, şu anda çıkmanız imkansız gibi birşey. eşiniz bir an önce iş bulsun, sonra da bebek doğsun biraz düzeniniz otursun hafif birikim yapın, yavaş yavaş yeni eve çıkarsınız allahtan kayınpeder kayınvalide iyi insanlarmış size pek karışmıyolarmış bak ne güzel. mesela bu tür durumlarda tersini düşün. kayınvaliden çok titiz temiz olsaydı, senin her işine karışsa yaptıklarını beğenmese, seni eşine doldursa ikinizin kavga etmesine sebep olsa? kayınpederin aksi bi adam olsa yemeklerini beğenmese? kayınvaliden yemeğine filan karışsa mutfağa girmene izin vermese, yaptıklarına laf etse? hangisi daha iyi olurdu? şu anki durumu tercih ederdin dimi:)

Son düzenleyen: Moderatör:

söyledikleriniz cok doğru hiç o acıdan düşünmemiştim gercekten öyle daha zor olurdu hamilelik psikolojisi işte herşeyi en ufak şeyleri bile kafayı takar oldum hiç bu kadar hassas olduğumu hatırlamıyorum

kaıynvalidenin bebek olduktan sonra sana çok yardımı olur. çünkü bebeğin en çok ihtiyacı olan şeyi oyalanmak. 2 saat biri baksa da uyusam dersin. yemek yapmaya vakit bulamazsın.
bir süre daha maddi durumunuz düzelene kadar dişini sık bence.

Evet evliyim
Aynı evde yaşamadım ama bu zorlukları yaşamadan da düşünebildiğim için, reddettim
Anlatabiliyor muyum ?

Bu zaten baştan belli olan bişeydi yani
Hem kabul ediyosun hem önce yaşa da konuş tarzında geliyosun
Konun da niye bunlara yer vermedin o zaman

Maddi anlamda elinizi taşın altına sokmayıp, milletin evine gelin giderseniz
Kusura bakmayın da bi pilav da pişirecekseniz, ayrı olunca pişmiyo mu. Hem pişiyo hemde elktri su kira vs. ödüyosun

Ben sadece konuya bakıp yazdım
İkinizde çalışmıyoken ayrı eve çıkılmaz
Madem çok memnunsun kimsnein zararı yok ayrı evde geçinemezsiniz
Yemek yapmaktan da şikayetçiysen onu da yapma yine sen yokken dışardan yedikleri gibi dışardan yiyin hep beraber dedim
Sinirini benden çıkarmaya hakkın yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…