- Konu Sahibi gulizdilam
-
Evet evliyim
Aynı evde yaşamadım ama bu zorlukları yaşamadan da düşünebildiğim için, reddettim
Anlatabiliyor muyum ?
Bu zaten baştan belli olan bişeydi yani
Hem kabul ediyosun hem önce yaşa da konuş tarzında geliyosun
Konun da niye bunlara yer vermedin o zaman
Maddi anlamda elinizi taşın altına sokmayıp, milletin evine gelin giderseniz
Kusura bakmayın da bi pilav da pişirecekseniz, ayrı olunca pişmiyo mu. Hem pişiyo hemde elktri su kira vs. ödüyosun
Ben sadece konuya bakıp yazdım
İkinizde çalışmıyoken ayrı eve çıkılmaz
Madem çok memnunsun kimsnein zararı yok ayrı evde geçinemezsiniz
Yemek yapmaktan da şikayetçiysen onu da yapma yine sen yokken dışardan yedikleri gibi dışardan yiyin hep beraber dedim
Sinirini benden çıkarmaya hakkın yok
meraba arkadaslar ben uzun zamandır bu formu takip ediyorum ilk kez konu acıyorum
eşimle 5 senelik arkadaşlıgımız vardı sonra kısa bi flört dönemi gecti cok gecmeden evlenmeye karar verdik ama ailem cok karşıydı iyi kötü ikna ettik aramızı düzelttik şükür şimdi ailelerle bi sorunumuz yok nişanlandık fakat nişanlılık dönemimde aklım basıma geldi ben büyükşehirde oturuyordum orda büyüdüm eşimse o şehire baglı küçük bi ilçede oturuyodu ilk zamanlar bulundugum şehri bırakmak zor gelmiyodu fakat nişanlandıktan sonra o ilçede yaşayamayacagımı anladım ama eşime dinletemedim bi süre birikim yapmak adına orda olmamız gerek diyo başka bişey demiyo bu arada o süre zarfında ailesiyle yaşacaz en cok canımı yakanda buydu.... neyse iyi kötü ikna etti beni temmuz ayında evlendik düğünümde cok güzel geçti sorunsuz eksiksizdi Allah razı olsun kayınbabam hiç bişeyi eksik bırakmadı... daha sonra beklemediğim anda hamile oldugumu ögrendim yıkıldım Allahtan gelen başım gözüm üstüne ama cok hazırlıksızdım bende eşimde birlikte calısıp bu süreci en aza indirmeye calısıyoduk calışmayı eşime birikim konusunda yardımcı olmayı düşünüyodum ama olmadı cok sorunlu bi hamilelik gecirrdim hala da geciriyorum kalple ilgili bi sorun oldugu için mecburen calışmaktan vazgectim...eşim calışıyodu zaten aldıgı para bizi cok güzel yaşatır diye umud ediyodum en son darbe gecen ay onu da calıştıgı firmadan attılar iyice cıkmaza girdik hem aileyle yaşıyoruz kasıla kasıla, hem bebek gelecek, hem işsiziz o kadar zor zamanlar geciriyoruzki anlatamam
doğumum nisanda bense doğum olmadan önce ayrı eve cıkmak istiyorum ccünküüüü biliyorum kaynanamın bana hiç bi şekilde faydası olmayacak Allah var cok zararsız bi insan cok saftır hiç bi işime karışmaz fakat cok pasaklıdır ama öyle böyle deil ne yemekten anlar ne temizlikten bunca sene eşimde babası da hep dışardan ordan burdan doyurmuşlar karınlarını bu eve geldiğim ilk zamanlar yemek yaptığımda kayınbabam havalara ucuyodu adam cocuk gibi seviniyodu inanın yalan söylemiyorum bu evde ilk defa böyle yemekler pişiyor der hep...ben şimdi doğumdan sonrasını düşünüyorum bu evde kalmaya devam edersek bu kadının faydasından cok zararı olacak hiç bi şekilde yardımı dokunmayacak aksine hem cocuk hem ev işleri hem yemek hepsini bi arada nasıl yürüteceminanın bi faydası olmaz bana cünkü eşimi bile o büyütmemiş eşimi babaannesi büyütmüş kaynanam bakamamış cünkü.... eşim işsiz ben cıkmak istiyorum bu halde nasıl yapacaz hiç bilmiyorum o kadar cıkmazdayımki kendimi cok kötü hissediyorum ne olur bana bi yol gösterin arkadaşlar.... cok uzun oldu hakkınızı helal edin okudugunuz için....
meraba arkadaslar ben uzun zamandır bu formu takip ediyorum ilk kez konu acıyorum
eşimle 5 senelik arkadaşlıgımız vardı sonra kısa bi flört dönemi gecti cok gecmeden evlenmeye karar verdik ama ailem cok karşıydı iyi kötü ikna ettik aramızı düzelttik şükür şimdi ailelerle bi sorunumuz yok nişanlandık fakat nişanlılık dönemimde aklım basıma geldi ben büyükşehirde oturuyordum orda büyüdüm eşimse o şehire baglı küçük bi ilçede oturuyodu ilk zamanlar bulundugum şehri bırakmak zor gelmiyodu fakat nişanlandıktan sonra o ilçede yaşayamayacagımı anladım ama eşime dinletemedim bi süre birikim yapmak adına orda olmamız gerek diyo başka bişey demiyo bu arada o süre zarfında ailesiyle yaşacaz en cok canımı yakanda buydu.... neyse iyi kötü ikna etti beni temmuz ayında evlendik düğünümde cok güzel geçti sorunsuz eksiksizdi Allah razı olsun kayınbabam hiç bişeyi eksik bırakmadı... daha sonra beklemediğim anda hamile oldugumu ögrendim yıkıldım Allahtan gelen başım gözüm üstüne ama cok hazırlıksızdım bende eşimde birlikte calısıp bu süreci en aza indirmeye calısıyoduk calışmayı eşime birikim konusunda yardımcı olmayı düşünüyodum ama olmadı cok sorunlu bi hamilelik gecirrdim hala da geciriyorum kalple ilgili bi sorun oldugu için mecburen calışmaktan vazgectim...eşim calışıyodu zaten aldıgı para bizi cok güzel yaşatır diye umud ediyodum en son darbe gecen ay onu da calıştıgı firmadan attılar iyice cıkmaza girdik hem aileyle yaşıyoruz kasıla kasıla, hem bebek gelecek, hem işsiziz o kadar zor zamanlar geciriyoruzki anlatamam
doğumum nisanda bense doğum olmadan önce ayrı eve cıkmak istiyorum ccünküüüü biliyorum kaynanamın bana hiç bi şekilde faydası olmayacak Allah var cok zararsız bi insan cok saftır hiç bi işime karışmaz fakat cok pasaklıdır ama öyle böyle deil ne yemekten anlar ne temizlikten bunca sene eşimde babası da hep dışardan ordan burdan doyurmuşlar karınlarını bu eve geldiğim ilk zamanlar yemek yaptığımda kayınbabam havalara ucuyodu adam cocuk gibi seviniyodu inanın yalan söylemiyorum bu evde ilk defa böyle yemekler pişiyor der hep...ben şimdi doğumdan sonrasını düşünüyorum bu evde kalmaya devam edersek bu kadının faydasından cok zararı olacak hiç bi şekilde yardımı dokunmayacak aksine hem cocuk hem ev işleri hem yemek hepsini bi arada nasıl yürüteceminanın bi faydası olmaz bana cünkü eşimi bile o büyütmemiş eşimi babaannesi büyütmüş kaynanam bakamamış cünkü.... eşim işsiz ben cıkmak istiyorum bu halde nasıl yapacaz hiç bilmiyorum o kadar cıkmazdayımki kendimi cok kötü hissediyorum ne olur bana bi yol gösterin arkadaşlar.... cok uzun oldu hakkınızı helal edin okudugunuz için....
Canim okudum uzuldum durumun icin bende kayinvalidemle kaliyorum herkes calisiyor bende dahil evde benim kadar temizlik yemek yapan olmaz ben nezamandan nezamana temizlersem oyle temizlenir ev ilk baslarda cok sinir oluyordum deliriyordum evdebuyuk olunca aksamlara kadar yemek temizlik kendimi harap ediyordum artik koyverdim gitti yeter dedim herkesin cani varsa var afedersin evi b.k gotursun umrumda degil artik diyorum bazen yine sinirlenirim bozuluyor ama eskisi kadar onemsemiyorum kendi odam temiz o yeter bana.Kaynanan calismiyor nasilsa en azindan is ver kadina annecim yardim edermisin falan tatli dille en azindan temizlik bulasik gibi isleri yaptir ayak islerini yaptir sen ona yemegi sen yap yine.Cocuk olayina gelince Allahtan gelene hicbir zaman yakinma.Bak dunyada kac kadin agliyor hergun cocugu olmadigi icin bende dahil.Sukret haline hep kaynanamlar der cocuk berekettir cocugu veren Allah bereketinide verir nasibiyle gelir cocuk derler ben gercekten inaniyorum buna gonlunu ferah tut esin is bulana kendini toparlayana kadar bosver firsat gibi dusun hos degil beraber durmak ama baska caremiz yok be gulum oyuzden sabirr Allah sabir diyecegiz.insallah esin en kisa zamanda iyi bir is bulur.
Bunları en baştan düşünecektin arkadaşım biraz geç kalmışsın
neyse olan olmuş plansız programsız evlenmiş plansız programsız hamile kalmışsın
hayır hangi çağdayız evlenmeden önce düşünmen lazım değilmiydi nerde oturacaksınız nasıl geçineceksiniz nasıl korunacaksınız
şimdi eşin işsiz sen işsiz
ayrı ev diyorsun nasıl olucak bu
kolay mı
hadi eşin iş buldu diyelim kiraya çıkmaya karar verdiniz
hani eşya nerde ev düzmek kolaymı çocukta oluyor şimdi
önce eşin iş bulsun çalışmaya başlasın biraz birikim yapın
ayrı evi sonradan düşünün hayal kurmayın yani gerçekçi olun
evlendin birlikte oturdun işten çıkarılma sizin elinizde değilmiş tamam ama bebek için Allah verdi napayım diyemezsin şüphesiz bebeklerimizi Rabbim veriyor ama akıl diyede bişey veriyor bizlere ve korunma diye bişey var şu durumda yapacak bişeyin yok o evde oturmaya devam edip bardağın dolu tarafını görmeye çalışıcaksın, dolu taraf nedir en azından cazgır bi kaynanan yok, evdekilerde dışardan vs yemeye alışık gerekirse ilk zamanlar annenide çağırırsın o yardım eder biraz
evet haklısınız aklı veren Allah ama bu bebeği gönderen de Allah korunmasız olduğumu nerden biliyosunuz Allah aşkına hepiniz bi ağızdan??? ben düğünümden önce 3 aylık korunma iğne yaptırdım ve o iğneye güvenerek rahattım olmaz diye nerden bilebilirdimki ben cahil bi insan deilim üniversite mezunu 26 yaşında bi insanım elbette korunmanın ne demek olduğunu bilebilirim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?