içimi dökmek istedim .....

estağfurullaah sinirimi sizden niye cıkarayım beni yanlış anladınız evet haklısınz mecburum şuan aynı evde yaşamaya ama zorlukları da cok ben buna dikkat cekmeye calıştım eğer yaşadıysanız anlarsınız manasında sordum kusura bakmayın kötü niyetle sormadım... sadece başlıkta yazdıgım gibi içimi dökmek istedim hepsi bu...

Kayinvaliden hakkinda soylediklerin cok cirkin. Ayni seyleri yuzune soyleyemiyorsan bence burda da konusma. Yok yemek pisirmiyomus da pasakliymis da, kendi cocuguna bile kaynanasi bakmis da...

Bi zahmet o guzel kocana soyle bulsun bi is cikarsin seni ayri eve. Ne bu ya, bazen kayinvalidelere hak veriyorum. Sizi evlerine almislar, hala kadin hakkinda konusuyorsun.

cikin gidin, ayri ev tutun dese ne yaparsiniz acaba merak ediyorum.

Canım o kadar sabretmişsin biraz daha sık dişini . Çocuğunuzunda giderleri başlıycak çnkü herşeyi bi yola koyun öyle karar verin kiraya çıksanızda işler daha da zorlaşıcak .

Bunları en baştan düşünecektin arkadaşım biraz geç kalmışsın
neyse olan olmuş plansız programsız evlenmiş plansız programsız hamile kalmışsın
hayır hangi çağdayız evlenmeden önce düşünmen lazım değilmiydi nerde oturacaksınız nasıl geçineceksiniz nasıl korunacaksınız

şimdi eşin işsiz sen işsiz
ayrı ev diyorsun nasıl olucak bu
kolay mı
hadi eşin iş buldu diyelim kiraya çıkmaya karar verdiniz
hani eşya nerde ev düzmek kolaymı çocukta oluyor şimdi
önce eşin iş bulsun çalışmaya başlasın biraz birikim yapın
ayrı evi sonradan düşünün hayal kurmayın yani gerçekçi olun

Canim insallah duzelir hersey, esin is bulur yuvanda cok mutlu olursun. Senin adina sevindim allaha sukur kv kp iyi insanlarmis.
Hamileligin tadini cikar. Bir arkadas yazmis zaten at odana bir koltuk masa televizyon. Oyle rahatlamaya bak. Ama senide anliyabiliyorum zor olmali. Bebegini sagsalim kucagina almayi nasip eder rabbim insallah. Optum bebisle kendine iyi bak xx

Canim okudum uzuldum durumun icin bende kayinvalidemle kaliyorum herkes calisiyor bende dahil evde benim kadar temizlik yemek yapan olmaz ben nezamandan nezamana temizlersem oyle temizlenir ev ilk baslarda cok sinir oluyordum deliriyordum evdebuyuk olunca aksamlara kadar yemek temizlik kendimi harap ediyordum artik koyverdim gitti yeter dedim herkesin cani varsa var afedersin evi b.k gotursun umrumda degil artik diyorum bazen yine sinirlenirim bozuluyor ama eskisi kadar onemsemiyorum kendi odam temiz o yeter bana.Kaynanan calismiyor nasilsa en azindan is ver kadina annecim yardim edermisin falan tatli dille en azindan temizlik bulasik gibi isleri yaptir ayak islerini yaptir sen ona yemegi sen yap yine.Cocuk olayina gelince Allahtan gelene hicbir zaman yakinma.Bak dunyada kac kadin agliyor hergun cocugu olmadigi icin bende dahil.Sukret haline hep kaynanamlar der cocuk berekettir cocugu veren Allah bereketinide verir nasibiyle gelir cocuk derler ben gercekten inaniyorum buna gonlunu ferah tut esin is bulana kendini toparlayana kadar bosver firsat gibi dusun hos degil beraber durmak ama baska caremiz yok be gulum oyuzden sabirr Allah sabir diyecegiz.insallah esin en kisa zamanda iyi bir is bulur.

evlendin birlikte oturdun işten çıkarılma sizin elinizde değilmiş tamam ama bebek için Allah verdi napayım diyemezsin şüphesiz bebeklerimizi Rabbim veriyor ama akıl diyede bişey veriyor bizlere ve korunma diye bişey var şu durumda yapacak bişeyin yok o evde oturmaya devam edip bardağın dolu tarafını görmeye çalışıcaksın, dolu taraf nedir en azından cazgır bi kaynanan yok, evdekilerde dışardan vs yemeye alışık gerekirse ilk zamanlar annenide çağırırsın o yardım eder biraz

cok teşekkr ederim anlayışınız için gercekten dediğiniz cok doğru bende bi cocuğun bereket getirebilecegine inanırım her cocuk kendi kısmetiyle gelir ben bunun örneklerini cok gördüm inşallah allahım o sabinin hürmetine yüzümüze bakar diyorum hep... yorum yapan arkadaşlarada hakveriyorum belki söyledikleri herşeyde haklılar ev, temizlik, yemek, iş ve kaynanam konusunda yanlış düşünüyor olabilirim ama bebek konusunda eleştirenlere aklım ermiyo onun bu dünyada nasibi varmışki Allah onu o yada bu sebeple bana göndermiş ama olsun herşeye rağmen iyiki olmuş bebeim diyorum... inşallah Allahım bu duyguyu isteyen arayan herkese nasip etsin kimsenin kucagnı boş bırakmasın en yakın zamanda sizede nasip etsin inşallaah

saolun yorumunz için bizim şuan tek sorunumz iş... kayınbabamın maddi durumu cokk iyi şuan istese kendisi bize ev alıp döşeyecek kiraya cıkmayada gerek kalmaz gerci eşim ilk zamanlar kesinlkle istemiyodu kabul etmiyodu kendim yapmak istiyorum diyodu hep o yüzden birikim yapma derdindeydi ama şuan bebekte olacagı için mecburen kabul ediyo kayınbabanın yardımını fakat iş olmadan da cıkamayız her zaman onlardan yardım isteyemem diyo oda haklı yani....

baştan evliliğin sorumluluklarını gerçekleştiremeyecek birisiyle evlenmişsiniz.
adı üstünde evlenmek. ayrı bir ev ayrı bir hayat demek.
keşke şartların biraz daha olgunlaşmasını bekleseydiniz.
ama olan olmuş üstüne bir de bu durumda çocuk sahibi olmuşsunuz
eşiniz şu an işsiz ve ayrı ev sizin için ancak hayal olur.
biraz gerçekçi düşünün içinde bulunduğunuz imkanlarla mutlu olmaktan başka çareniz yok.
şu an hayatınızda kayın validenizin iş bilmezliğinden daha büyük sorunlar var bence bunlara odaklanın
kadının size bir zararı yok. faydası da olmayıversin.
kaldı ki onun evinde kalıyorsunuz daha ne faydası bekliyorsunuz anlamadım.

evet haklısınız aklı veren Allah ama bu bebeği gönderen de Allah korunmasız olduğumu nerden biliyosunuz Allah aşkına hepiniz bi ağızdan??? ben düğünümden önce 3 aylık korunma iğne yaptırdım ve o iğneye güvenerek rahattım olmaz diye nerden bilebilirdimki ben cahil bi insan deilim üniversite mezunu 26 yaşında bi insanım elbette korunmanın ne demek olduğunu bilebilirim....

neyse zaten olan olmuş Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bereketiyle geliyo olsun inşallah, eşinde dilerim tez zamanda iş bulur feraha çıkarsınız

Korunmayla ilgili sürekli eleştiride bulunan arkadaşlar bilmelisiniz ki hiç bir yöntem %100 güvenli değildir.
Spiral ve prezervatif ile korunurken hamile kalan tanıdıklarım var.
Lütfen eleştirirken biraz daha makul eleştirin.
Konuya gelince bir çok arkadaşın dediği gibi şu durumda ayrı eve çıkmanız kendinizi iyice çıkmaza sokmanız demektir.
Hem eşiniz iş bulsa bile tek başına kira, faturalar, mutfak, çocuk masrafı kolay değil.
Madem bir defa girdiniz bu aileye bir süre daha idare etmeye çalışın.
Allah bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Ayrı eve çıksan yine bütün işler senin üstüne kalacak en azından ev işlerini yaparken çocuğu kayınvalidene değilde kayınbabana emanet edersin:26: yada bi süre annenlerin yanında kal çocuk ele avuca gelesiye kadar

Bazı kısıler konu sahıbıne cok acımasızca kırıcı cevaplar yazmıslar hakıkaten uzuldum bazı kısılerın duyarsız anlayıssız olmalarına.dısarıdan ınsanları elestırmek nekadar kolay degıl mı cahıl de hata yapmıs de ısın gercegını bılıp bılmeden konusuyorsunuz ayıppkorunmadıysan cezanı cek demedıgınız kalmamıs bır.esını sorumsuzlukla suclamıssınız tamam dogrudur belkı ama kımse de ortada bebek varken sorumsuz degıldır.adamın ısı varmıs zaten ısten cıkarmıslar ne yapsın ıs bulmak cok mu kolay heralde bu arkadaslar ya evlı degıl yada bır ellerı yagda bır ellerı balda.resmen burda destek olacagınıza bır tekme de sız vuruyorsunuz burdakı amacınız ne acaba ınsanları elestırmek asagılamak mı bu mu sızı mutlu yapıyor bu sıtede!!!!!!!!!!!!!!!!! Ustelık cahılsın korunmamıssın dıyen kısıler asıl cahıl cunku hıcbır korunma yontemı %100 koruma saglamaz ben cok kısı bılıyorum korunupta hamıle kalan ustelıkte kımseyı ılgılendırmez moral bozmak ıcın ortaya laf atmak ıcın sırf konusmus olmak ıcın sacma sapan konusmayalım lutfen!allah verdıyse onun bu dunyada yıyecek ekmegı varsa kımseye laf dusmez. Huzur bozucu konusmayalım lutfeeennnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…