İçimi Dökmeye İhtiyacım Var, Her Şey Birikti İçimde

Yapıcı ve yüreklendiren tavrınız için çok teşekkür ederim. Elbette şevkle devam edeceğim ama sistem çok kötü biliyorsunuz. Sonuna kadar gideceğim ama öyle bunaldım ki. "Ya emeklerim boşa giderse" korkusu beni delirtiyor.
Rica ederim :)
Emekler hiçbir zaman boşa gitmez, gerçekten. Çalışan çabalayan insan öyle ya da böyle karşılığını buluyor; anahtar nokta pes etmemek. Pozitif olmak ve şanslı olduğunu düşünmek de etkili oluyor gözlemlediğim kadarıyla.

Ben de 26 yaşındayım ve bu yaşta bu kaygıları yaşamak çok normal.. arkadaşlarımdan da görüyorum, çoğumuz için durum bu.. tam aile kurmaya heveslendiğimiz, doğru insanı aradığımız, iyi bir kariyer yapmak için uğraştığımız bir süreç.. bu günler bu sıkıntılar birgün geçecek ve en güzel yaşlarını depresif geçirdiğin için üzüleceksin.. ha sana diyorum ama şu an çok salak bi insan için aşk acısı çekip üzülüyorum o ayrı:) ama umutsuz değilim, sen de umutsuz olma.. ve kariyerinle ilgili çok küçük adımlar olduğunu düşündüğün dil öğrenme vs ileride çok işine yarayabilir, küçümseme kendini ve yaptıklarını

İyide konu sahibiciğim, iyice asosyal oldum diyorsunuz. Yani gelişmek istiyorsanız eğer iletişimde çok önemli. Mesleğiniz ve geleceğiniz için iletişiminizi de geliştirin derim.

Rica ederim :)
Emekler hiçbir zaman boşa gitmez, gerçekten. Çalışan çabalayan insan öyle ya da böyle karşılığını buluyor; anahtar nokta pes etmemek. Pozitif olmak ve şanslı olduğunu düşünmek de etkili oluyor gözlemlediğim kadarıyla.

Çok teşekkürler. Ben maalesef karamsarım. Bunu nasil aşacağımı bilmiyorum. Anksiyete var bende.

Ben de 26 yaşındayım ve bu yaşta bu kaygıları yaşamak çok normal.. arkadaşlarımdan da görüyorum, çoğumuz için durum bu.. tam aile kurmaya heveslendiğimiz, doğru insanı aradığımız, iyi bir kariyer yapmak için uğraştığımız bir süreç.. bu günler bu sıkıntılar birgün geçecek ve en güzel yaşlarını depresif geçirdiğin için üzüleceksin.. ha sana diyorum ama şu an çok salak bi insan için aşk acısı çekip üzülüyorum o ayrı:) ama umutsuz değilim, sen de umutsuz olma.. ve kariyerinle ilgili çok küçük adımlar olduğunu düşündüğün dil öğrenme vs ileride çok işine yarayabilir, küçümseme kendini ve yaptıklarını

Çok teşekkürler yorumunuz için. Yaşıtım olmanıza ayrıca sevindim. Umarım içinde bulunduğun bu kısır döngü biter. Çünkü çok yoruldum. Sanki hep zifiri karanlıkta kalacakmışım gibi. Öyle kötü bir durum ki.

İyide konu sahibiciğim, iyice asosyal oldum diyorsunuz. Yani gelişmek istiyorsanız eğer iletişimde çok önemli. Mesleğiniz ve geleceğiniz için iletişiminizi de geliştirin derim.
Kesinlikle ama insanlara olumsuz enerji yaymak istemiyorum. Kaygılı olduğum için içine kapamıyorum. Bu da kötü evet.

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Kısmetse tatile gitmeyi düşünüyorum ama önce yabancı dil puanımı yükseltmek istiyorum. Maddi imkanıma göre bir otel bulmaya çalışıyorum. Ailem senin işin akademik kariyer yapmak, çalışıp da onun bunun ağız kokusunu çekme diyorlar ama tabii ki aile bütçesi için çalışmam şart. Şu an daha ziyade bir hobi edinmeye ihtiyacım var ama nasıl olacak bilmiyorum. Çok boş yaşıyormuşum gibi geliyor.

ailenizin cümlesi ne kadar itici. o nasıl akıl vermek?
sözde idealist takılıyorlar herhalde. ama hayat öyle işlemiyor.

çalışmak, insan içine karışmak, pratik kazanmak ağız kokusu çekmek mi oluyor?
aksine kitaplardan kafanızı bir süre kaldırıp hayata atılmanız, çalışıp para kazanmanız sizi bu ruh halinden kurtarır. buna emin olun. olgunlaşır, gelişir, daha girişken hale gelirsiniz. öğrenirsiniz.

her zaman bir b planınız olmalı. ve b planını uygularken tecrübe sahibiyseniz önde olursunuz.

ailenizin cümlesi ne kadar itici. o nasıl akıl vermek?
sözde idealist takılıyorlar herhalde. ama hayat öyle işlemiyor.

çalışmak, insan içine karışmak, pratik kazanmak ağız kokusu çekmek mi oluyor?
aksine kitaplardan kafanızı bir süre kaldırıp hayata atılmanız, çalışıp para kazanmanız sizi bu ruh halinden kurtarır. buna emin olun. olgunlaşır, gelişir, daha girişken hale gelirsiniz. öğrenirsiniz.

her zaman bir b planınız olmalı. ve b planını uygularken tecrübe sahibiyseniz önde olursunuz.

Bu dediğinize ben de katılıyorum ve fazla korumacı tavırları beni yoruyor. Ama ben taşrada yaşıyorum. İş imkanı kısıtlı Formasyon almadığım için dershanede falan çalışmayacağım. Bu nedenle ya tezgahtar ya kuaför çırağı ya da buna benzer işler yapacağım. Ezilmemi istemiyorlar. Ama elbette şerefle yapılan her meslek kutsaldır.

Merhaba arkadaşlar,
Ben bu ara çok sıkıntılı bir süreçten geçiyorum. Yüksek lisansımı bitirdim ve akademik olarak daha da ilerisini düşünüyorum. Fakat sorun şu: herkes daha iş bulamadın mı diye soruyor. Şu boş konuşan akraba modeli işte, bilirsiniz. Yabancı dile çalışıyorum. 26 yaşındayım. Gelecek kaygısı yüzünden pek dışarı da çıkmıyorum. Asosyal oldum ve yaşadığım kötü şeylerden dolayı aşık olamıyorum. Aşkına karşılık vermediğim için intiharla tehdit eden saplantılı biri olmuştu ve sevdiğim kişi beni sevdiğini söylediği halde en yakın arkadaşıyla birlikte şu an. 2 yıl sürmüştü ama beni kankasıyla aldattı resmen. Bir de bende özgüven eksikliği var. Genelde güzel olduğumu söylerler ama nedense pek inanmıyorum. Bir de kriterlerim öyle zenginlik falan değil. Aynı fikirde olduğum biri hayatımda olsun istiyorum. Olmayınca olmuyor.

Uzun zamandır derslerle uğraştığım için şu an tükenmişlik sendromu yaşıyorum. Gelecek kaygım var. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum ama bu ülkede her şey torpille artık. Bir de bu ara her şey tıkanmış gibi. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. İntiharı bile düşündüm. Ama vatanıma milletime faydalı bir iş yapmak istiyorum. İdeallerim var. Kendimi öldürmüyorsam tek nedeni bu. Üstelik hobilerime de zaman ayıramıyorum. Tiyatro kursuna gitmek istiyorum ama param ve zamanım yok. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.[/QUOT öncelikle intihar düşüncesine giren insanları anlamış değilim neden düşünürler? Kendi yaşadıklarıma bakıyorumda sizin anlattıklarınız yaşadıklarımdan büyük değil. Yanlış anlamayın kıyaslama yapmıyorum sadece bazen şükretmek lazım başkalarının yaşadıklarına bakıp. Aşk konusunda bende böyleyim kimseyi istemiyorum yaşanmışlıklardan dolayı ama, şükredin çünkü elinizde çalışma imkanı var bunu bulamayanda var emin olun o kişilerden biride benim. Önce kendine güven, çalış kendi ayaklarının üzerinde durmak ve şükret..

Çok teşekkürler. Ben maalesef karamsarım. Bunu nasil aşacağımı bilmiyorum. Anksiyete var bende.
Bende de anksiyete bozukluğu vardı. Şu an neredeyse tamamen düzeldi. Kendini iyileştirmek senin elinde. Pozitif olmaya çalıştıkça zamanla pozitif oluyorsun. Öyley"miş" gibi yap öyle olsun.

Haklısınız. Çalışma imkanımın olması için çabalıyorum. Bunu başarana kadar hayatımın zehir olmaması için uğraşıyorum ama insan gelecek kaygısını taşırken çok yıpranıyor. Çünkü belirsizliğin tam ortasındayım. Halime bin şükür elbette ama şu an boşlukta asılı kalmış gibiyim.

Haklısınız. Çalışma imkanımın olması için çabalıyorum. Bunu başarana kadar hayatımın zehir olmaması için uğraşıyorum ama insan gelecek kaygısını taşırken çok yıpranıyor. Çünkübelirsizliğin tam ortasındayım. Halime bin şükür elbette ama şu an boşlukta asılı kalmış gibiyim.

Bende de anksiyete bozukluğu vardı. Şu an neredeyse tamamen düzeldi. Kendini iyileştirmek senin elinde. Pozitif olmaya çalıştıkça zamanla pozitif oluyorsun. Öyley"miş" gibi yap öyle olsun.

Bende durum şöyle: kendimi en kötü ihtimale hazırlarsam yıkılmam diyorum ama bu beni çok yıpratıyor. Bu yüzden pozitif olmaya çalışacağım evet. Teşekkürler. :)

Merhaba ben de akademisyenim.

Dil konusu maalesef büyük bir problem ama asılarak halledebilirsiniz. Bir de yeni düzenlemeler oldu takip ettiniz mi bilmiyorum. Artık BAP projelerine bursiyer olarak yazılabiliyorsunuz. İyi anlaştığınız bir hocanız varsa sizi bursiyer olarak göstersin bir projede. Hem yayınınız çıkar hem de ufak da olsa bir geliriniz olur kadro alana kadar.

Hoş artık herkesi 50 D'li alacaklar ama :D

welcome to türkiye gerçekleri :D

Çok teşekkür ederim. Ortalamam 68. Çoğu üni 60 istiyor. Hacettepe 70. Ona canım sıkıldı. Gerçi illa Hacettepe olsun kaygım yok. Ortalamam 4 üzerinden 2.64. Çok kötü değil, çok iyi de değil. Önemli olan ülkemin herhangi bir yerinde hedefime ulaşmak. Dediğim gibi vatanım ve milletim için çabalıyorum. Türk Dünyası için çabalıyorum. Bir de özgüven sorunumu aşsam iyi olacak. Gerçi ben tek çocuğum ve ailem her konuda destek oluyor. Bana çok güveniyorlar ama tevazu denen şey fazla sanırım. Ayrıca boğa burcu kadınıyım.

ayy bu mesajı yeni gördüm sana özelden mesaj atacağım.

Back
X