içimi döksem yeter...

sahsa58

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
168
0
0
İstanbul
mrhb hanımlar.. bir kaç gündür içim çok sıkılıyor kimseyle paylaşamıyorum burda anlatsam belki bi nebze rahatlarım diye umuyorum... kısaca özetleyeyim.. 8 aylık evliyim.. eşim ailesine düşkündür, kardeşleri için canını verir. yeğeni dünyanın en güzel çocuğudur ona göre... abisinin düğününde kendini parçaladı abisi bizim düğüne misafir gibi geldi gitti.. bilsem ki bi beklentisi var onlarda yaranmaya çalıştığını düşünücem ama kimsede pek sallamaz onu... en azından benim gördüğüm bu.. aylar öncesinde temmuzun 6 sında köye gitcez diye söz verdik halamın torununun düğünü var bende çok hevesliyim köy düğünü görcem diye.. bide haz. 8 ,nde kardeşimi ist almaya gitcez eşinin iş durumu var burda bikaç ay kalcaklar aylar öncesinden söz verdik gelip alcaz sizi diye (kardeşim 6 aylık hamile) eşimin abisi yutdışında çalışıyo onunda karısı hamile doğumu bizim olduğumuz şehirde ablasının yanında yapacak.. neyse geldi buraya doktor normal doğum demiş ama o ben kendimi sezeryan olarak alıştırdım normal istemiyorum falan demiş.sezeryana karar verdiler. Doktor ne zaman olsun demiş oda bu Cuma iyi demiş yani bizim ist. Gitcemiz vakit. Bide yatılı kalcak hastanede yapacak bişeyimiz yok yani çok yaklaştırmakta istemiyo zaten biz gidip giriyoruz diplerine… bu durum biraz sorun oldu yok gitsek mi gitmesek mi benimde canım sıkıldı.. hep ailen için bizimkileri bi kenara atıyorum diye.. neyse iki gündür pek aramız yok.. bu akşamda annesigil gelcek… dün akşamda dayısı aradı temmuzun 7sinde düğün var diye şimdi de o zaman gitmeyelim falan diyoo.. iyice bunaldım sanki ben onun hayatına eklenmişim bizim ayrı bi hayatımız yokmuş gibi hissediyorum. Üstelik dayısı ne düğünümüze geldi ne hediye taktı(onda değilim gerçi) ama köydeki enişte gelemediysede altınını göndermiş ayıp değil mi şimdi.. bide bi düşünce sardı aklımı ya diyorum şimdi k.validemler nasılsa 7 temmmuza bişey kalmadı bizde burada kalalım deyip evlerine gitmez bide biz köye giderken peşimize takılırlarsa… köydeki evimiz yeni doğru dürüst eşya yok annem bu sene olmaz dedi.. iyice aralarda kaldım.. aklım durdu empati falan yapamıyorum.. yok mu bi çare? Bunlar kafamda büyüdükçe eşimden soğuduğumu hissediyorum.. ben ki eşimin ne vakit yüzüne baksam bin şükür ederimde evliyim diye alıp içime koyasım gelirdi ama şimdiii……:14:

üzüldüm ya çünkü evlenince insan ailesini özler diye düşünüyorum nekadar evli olmasam da. ablam aile kurduktan sonra ailedekilere karşı daha olumlu davranmaya başlamıştı her fırsatta gelirdi yanımıza. insan hangi döneminden olursa olsun ailesini boşlamamalı bence bi şekilde onlarla ilgilenmelisin. evlendin diye eşinin ailesi senin aileni geçemezki bence. eşinle konuş yani o ailesine nekadar düşkünse sende öylesin. orta yol bulmalısınız daha evliliğin cicim aylarındayken bunları ayarlayın bence. çünkü ilerde erkekler daha inatçı olur gördüklerim kadarıyla. senin ailen de önemli

benide ençok bu üzüyü canım onlara bişey yapamadığımı hissetmek öldürüyo... buyüzden hırçın ve sinirli oluyorum.. eşim çok yufka yüreklidir aslında oturup tatlı tatlı anlatsam eminim kırmaz beni.. ama sabrım yok.. psikolojim iyi değil... direncim yok oturup konuşmaya sadece beni anlamasını bekliyorum o kadar...

inanki oturup konuşmadıkça erkekler anlamıyo. bence bi toparlan yani ne istiyosan onun çözümüne odaklan. konuşman gerekiyosa konuş. ben dışarda öğrenciyim ve ailemden uzağım diye üzülüyorum onlar için sürekli bişiler yapasım geliyo sürprizler ayarlamaya çalışıyom. senin de hakkın ailenle ilgilenmek yani oturup konuş ama ilk önce kendini toparla ne konuşacağını bi tasarla. yeterki tatlıya bağlansın yoksa içine atarsan araya soğukluk girer bu da hoş bişi diil.

bu ne yha herşeye evet denilir mi insanda azıcık karakter olur eşin için kendini köşeye atmışın şimdi aklın başına gelmiş eşine açıkça gideceğiz diyemiyorsun illa ki o diyecek... o sana emri vaki yaparken iyi sen ona gık çıkarma bu kadar pasif olursan daha çokk ağlarsın

tam anlatamadım galiaba ben o kadar pasif biri değilimdir. aslan burcuyum en azından öyle söyliyim.. ilk etapta sorun olarak görmüyorum bunları zaten sonra sonra düşününce sıkıntı veriyor yüreğime... yoksa birbirimziin onayını almadan bir çöp almayız evimize.. iş için bile olsa bi yere gidecek olsa arar izin ister eşim gocunmaz bundan .. bende gocunmam.. tek sorun benim duygularımı kontrol edemem doğru şeyi yanlış zaman ve uslupta söylüyorum ... bilmem anlatabildim mi

söylediğim biraz ağır gibi oldu ama cnm bence açıkça net bir şekilde ama kavga gürültü olmadan konuşman lazım.... ve ona onlar senin için ne yaptı seni kaide bile almıyorlar çoğu zaman sadece işleri düşdüğünde arıyorlar ama sen böyle insanlar için beni eşini namusunu düşünmüyorsun bile demelisin

bu ne yha herşeye evet denilir mi insanda azıcık karakter olur eşin için kendini köşeye atmışın şimdi aklın başına gelmiş eşine açıkça gideceğiz diyemiyorsun illa ki o diyecek... o sana emri vaki yaparken iyi sen ona gık çıkarma bu kadar pasif olursan daha çokk ağlarsın

demeden geçemiycem çok acımasız bir eleştiri olmuş... ben sıkıntımı atmak bir nebze olsun anlatıp rahatlamak için yazıyorum buraya... yanlışım varsa bunun daha düzgün söylenme şekilleri olabilir gibime geldi

haklısın sen canım...
hep kendi ailesi için bişeyler yapması doğru değil...
sen tek git aklı başına gelsin...
olmazmı????????????????????

söylediğim biraz ağır gibi oldu ama cnm bence açıkça net bir şekilde ama kavga gürültü olmadan konuşman lazım.... ve ona onlar senin için ne yaptı seni kaide bile almıyorlar çoğu zaman sadece işleri düşdüğünde arıyorlar ama sen böyle insanlar için beni eşini namusunu düşünmüyorsun bile demelisin

mesajlarımız çakışmış canım :34: haklısın ama oda bana çirkin bir tavır gibi geliyo ara bozucu gibi ne bileyim...

haklısın sen canım...
hep kendi ailesi için bişeyler yapması doğru değil...
sen tek git aklı başına gelsin...
olmazmı????????????????????

valla son çare bunu düşünüyorum inşallah yapmak zorunda bırakmaz beni... bilmiyorum bütün erkekler mi böyle ama ne zaman savunmasız zavallı gibi dursam daha bi üstüme titriyo eşim ama kükrediğimde ters tepiyo arasını bulmak lazım ama nasıl?

bütün erkekler böyle canım...
sen sustukça o daha çok üstüne gelir...
nasılsa istediği herşeyi yaptırabiliyo sana...
taviz verme çıkart biraz sesini..

boşuna sıkıyorsunuz kendinizi..her işte vardır bir hayır..Allahın izniyle hop diye herşey sırayla yavaş yavaş olacak,güzel olacak.. sıkmayın canınızı..

bütün erkekler böyle canım...
sen sustukça o daha çok üstüne gelir...
nasılsa istediği herşeyi yaptırabiliyo sana...
taviz verme çıkart biraz sesini..

yok demek istediğim tam tersi aslında ... yani beni aciz gördükçe kıyamıyo gibi... mesela ben bişey istiyorum sonra bakalım diyo ben böyle hafif sesimi kısıp tamam deyince o da hemen tamam hadi yapalım diyo.. yani inatlaşmamam lazım ki yola gelsin.. ama ben napıyorum bi meseleyi konuşurken nişandan giriyorum düğünden çıkıyorum.. sabrımı kontrol edemiyorum... çok fazla özeleştiri yaptım galiba... bide yapmıyosun der... görse şuraya yazdıklarımı.. aahhh ahh

boşuna sıkıyorsunuz kendinizi..her işte vardır bir hayır..Allahın izniyle hop diye herşey sırayla yavaş yavaş olacak,güzel olacak.. sıkmayın canınızı..

inşallah canım ya... inşallah dediğin gibi olur... evlilik çok başka bişeymiş ne anne ne baba ne kardeş... burda yaşadığın ufacık bi sıkıntı elini ayağını kesiyor insanın... herkes mutlu olsun inşallah

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....
o halde biraz alttan alıp dramatik bi role girmen lazım..
eşini tanıyosun madem bunu kullan...

mesajlarımız çakışmış canım :34: haklısın ama oda bana çirkin bir tavır gibi geliyo ara bozucu gibi ne bileyim...

canım arabozucu gibi gelmesin birde şöyle düşün senin ailen için plan var ama o hayır diyebiliyor... sende hayır demelisin yoksa evliliğinde hep keşkelerin olur en güzel zamanların halbuki bence güzel bir akşam yemeği hazırla yemek ardından film izlerken ne zaman gideceğinizi sonuçta söz verdiğinizi söyle eğer derseki kardeşim ameliyat olacak cnmm... emin ol her anne adayı gibi oda kendini durumuna ayarlamıştır yoksa niye sezeryanda ısrar etsin ayrıca ben hiç umursamamalıyız demiyorum ki tabikide gidip görelim yada istersen düğüne hiç gitmeyelim zaten düğünümüze gelmediler çokda garipseyemezler sadece iş yapacak adamları yoksa eğer seninde herşeye koşturduğunu hiç gocunmadığını bildiklerinden gel illa diye ararlar seni ama ben kardeşime gideceğim tamam canım unutmaki benimde ailem değerli sadece senin ailen ne isterlerse o deil seni seviyorum bitti... daha süsle püsle ii ce düşün de tüm sorularını cvblarsan olur bu iş eğer dediğin gibi düşünceliyse yok ama seni sadece yanında görürken kaide alıyorsa ailem öncelikle derse tabikide kabul etmez...

kim düğününe dahi gelmeyen bir kişi için eşini kırmak isterki

çok sıkıcı bir durum farkındayım:( ama bazı şeylerde de istediğin şey olmuyorsa ''her şerde vardır bir hayır''gelir benim aklıma...ben öyle düşünüyorum senin kalbin temiz olduktan sonra.benim bir kaç kez başıma böyle durum geldi çok üzüldüm yapamadım edemedim gidemedim vb. sonra baktım bazı şeyler oldu ki iyi ki gitmemişim dedim.(söylediğim sadece bu düğünle ilgili olan kısım canım)

bu olay o kadar sinir bozucu ki bende aynı durumdayım kardeşimin düğününe gidip biraz orada vakit geçirmek istiyorum ama eşim istemiyor sizin gibi bende bilmiyorum ne yapacagımı her gün tartışıyoruz kavga ediyoruz ama durum değişmiyor eşim ve ailes yüzünden panik atak oldum aldığım nefesi bile dar ediyolar bana çok zor çoooook inş. bi çare buluruz

mrhb hanımlar.. bir kaç gündür içim çok sıkılıyor kimseyle paylaşamıyorum burda anlatsam belki bi nebze rahatlarım diye umuyorum... kısaca özetleyeyim.. 8 aylık evliyim.. eşim ailesine düşkündür, kardeşleri için canını verir. yeğeni dünyanın en güzel çocuğudur ona göre... abisinin düğününde kendini parçaladı abisi bizim düğüne misafir gibi geldi gitti.. bilsem ki bi beklentisi var onlarda yaranmaya çalıştığını düşünücem ama kimsede pek sallamaz onu... en azından benim gördüğüm bu.. aylar öncesinde temmuzun 6 sında köye gitcez diye söz verdik halamın torununun düğünü var bende çok hevesliyim köy düğünü görcem diye.. bide haz. 8 ,nde kardeşimi ist almaya gitcez eşinin iş durumu var burda bikaç ay kalcaklar aylar öncesinden söz verdik gelip alcaz sizi diye (kardeşim 6 aylık hamile) eşimin abisi yutdışında çalışıyo onunda karısı hamile doğumu bizim olduğumuz şehirde ablasının yanında yapacak.. neyse geldi buraya doktor normal doğum demiş ama o ben kendimi sezeryan olarak alıştırdım normal istemiyorum falan demiş.sezeryana karar verdiler. Doktor ne zaman olsun demiş oda bu Cuma iyi demiş yani bizim ist. Gitcemiz vakit. Bide yatılı kalcak hastanede yapacak bişeyimiz yok yani çok yaklaştırmakta istemiyo zaten biz gidip giriyoruz diplerine… bu durum biraz sorun oldu yok gitsek mi gitmesek mi benimde canım sıkıldı.. hep ailen için bizimkileri bi kenara atıyorum diye.. neyse iki gündür pek aramız yok.. bu akşamda annesigil gelcek… dün akşamda dayısı aradı temmuzun 7sinde düğün var diye şimdi de o zaman gitmeyelim falan diyoo.. iyice bunaldım sanki ben onun hayatına eklenmişim bizim ayrı bi hayatımız yokmuş gibi hissediyorum. Üstelik dayısı ne düğünümüze geldi ne hediye taktı(onda değilim gerçi) ama köydeki enişte gelemediysede altınını göndermiş ayıp değil mi şimdi.. bide bi düşünce sardı aklımı ya diyorum şimdi k.validemler nasılsa 7 temmmuza bişey kalmadı bizde burada kalalım deyip evlerine gitmez bide biz köye giderken peşimize takılırlarsa… köydeki evimiz yeni doğru dürüst eşya yok annem bu sene olmaz dedi.. iyice aralarda kaldım.. aklım durdu empati falan yapamıyorum.. yok mu bi çare? Bunlar kafamda büyüdükçe eşimden soğuduğumu hissediyorum.. ben ki eşimin ne vakit yüzüne baksam bin şükür ederimde evliyim diye alıp içime koyasım gelirdi ama şimdiii……:14:

Kendinizi eşinizin yerine koymayı deneyin birde.

Görümcenizin doğumu tabii ki sizin planlarınızı bozabilir.

Kardeşiniz de otobüsle geliversin nasıl olsa birkaç ay yanınızda kalıcakmış.

Veya kardeşinizi gidip almayı bir hafta erteleyebilirsiniz,doğumu erteleme ihtimaliniz olmadığına göre.

Back
X