İçimizdeki bankacılar?

Ev piyasaya göre bayağı uyguna denk geliyor ev sahibinin şehir değiştirmesi gerekiyor diye.

İlk başvurduğumda 0.95 veya 0.99du sanırım şimdi 1.05 oldu ama yine artacak söylentisi varmış işte
Evet ciddi anlamda yükselmiş, ne kadar kredi çekeceğiniz ve evin fiyatının bunu amorti edip etmediğine göre bir artı-eksi muhakamesi yapıp ona göre kararınızı verin derim.

Evet ciddi anlamda yükselmiş, ne kadar kredi çekeceğiniz ve evin fiyatının bunu amorti edip etmediğine göre bir artı-eksi muhakamesi yapıp ona göre kararınızı verin derim.
Daha önce hesapladığımızda ödeyeceğimiz faiz kiramıza denk geliyordu vade olarak. Şu anki artış bizi 10 bin civarı etkiliyor işte onu sineye çektim artık iyi kötü idare ederiz dedim de yine artarsa 10 20 30 derken herhalde epey bi ödeyeceğiz 😂😂

Merhaba

Ev kredisi için pazartesi günü devlet bankalarından biribe başvurmuştuk. Bizim başvurumuzun olduğu gün faiz oranları arttığı için başvurumuz reddedilmişti ya da iptal edilmişti ve salı günü tekrar başvurduk. Onaylandı, ekspertiz aşamasına geldik filan neyse. Şimdi bankacım yazdı ve tekrar faizlerin artacağı söyleniyor. Rapor sonuçlandığında faiz oranı neyse ondan kullanacaksınız ne yazık ki dedi. Açıkçası çok canım sıkıldı bu duruma. İlkine neyse 5 10 binin lafı olmaz dedik sorun etmedik. Şimdi tekrar artınca acaba vazgeçsek nasıl olur diye düşündük. Bir yandan da başka bankaya başvursak ya onda da faiz artarsa boşa zaman kaybettiğimizle kalırız diye düşünüyorum. Ev çok uygun denk geldiği için almak konusunda ısrarcı olan benim. Eşim daha fevri. Ona kalsa ilk artınca çoktan iptal etmiştil başvuruyu. Başvuruyu reddedince de ama kira vermeye devam edeceğiz boşu boşuna. Malum ev fiyatları da hiç düşmüyor aksine sürekli artıyor. İkimiz de memur olduğumuz için düzenli gelirimiz ve birikimimiz var bu arada.

Siz olsanız ne yapardınız? Sektörün geleceği hakkında bilgi sahibi olan var mıdır?
Kredi başvurusu yaptığınız tarihteki oranlar geçerlidir hangi banka bu bende bankacıyım mesajdan yazarsanız yardımcı olayım .

Kredi başvurusu yaptığınız tarihteki oranlar geçerlidir hangi banka bu bende bankacıyım mesajdan yazarsanız yardımcı olayım .
Nisan 2019’da ev kredisine başvurdum Halkbanka. Ekspertiz raporunu beklerken bankadaki görevli “yarına onay gelir işlemi yetiştirirsiniz ihşallah, bugün yazı geldi Pazartesi itibariyle krediler yükselecek, yazı geldi” gibi bir şey demişti. Yani başvuru değil onaylanma zamanındaki oran geçerli demişti. Neyse biz işimizi yetiştirdik ve gerçekten bir gün sonra oranlar yükseldi. Hatta o zaman da bana mantıklı gelmemişti, ben o oran diye başvuruyorum sonuçta. Ama her işlem mantık çerçevesinde yürümüyor zaten.

Nisan 2019’da ev kredisine başvurdum Halkbanka. Ekspertiz raporunu beklerken bankadaki görevli “yarına onay gelir işlemi yetiştirirsiniz ihşallah, bugün yazı geldi Pazartesi itibariyle krediler yükselecek, yazı geldi” gibi bir şey demişti. Yani başvuru değil onaylanma zamanındaki oran geçerli demişti. Neyse biz işimizi yetiştirdik ve gerçekten bir gün sonra oranlar yükseldi. Hatta o zaman da bana mantıklı gelmemişti, ben o oran diye başvuruyorum sonuçta. Ama her işlem mantık çerçevesinde yürümüyor zaten.
Halkbank bunu acaba herkese mi yapıyor 😬 Biz de halkbanka başvurduk.

Bi taraf evet son andaki krediden derken bi taraf yok ilk anlaştığın orandan diyor. Yoruma açık olması da ilginç geldi şu an 🤷‍♀️

[Q

Hayır öyle birşey yok başvuru tarihi geçerlidir .Ama tabi yüksek orandan vermek bankanın yararına pazarlama taktiği bu aldığınız orandan krediyi kullandırmak içinde ekspertiz için vs. yetkiye gidiliyor ve o oarndan kullandırım yapılıyor

[Q

Hayır öyle birşey yok başvuru tarihi geçerlidir .Ama tabi yüksek orandan vermek bankanın yararına pazarlama taktiği bu aldığınız orandan krediyi kullandırmak içinde ekspertiz için vs. yetkiye gidiliyor ve o oarndan kullandırım yapılıyor

Siz hangi bankadasiniz? Benim bildigim hep onay tarihindeki faiz gecerlidir , ilk defa duyuyorum basvurudaki faizin gecerli oldugunu

Siz hangi bankadasiniz? Benim bildigim hep onay tarihindeki faiz gecerlidir , ilk defa duyuyorum basvurudaki faizin gecerli oldugunu
[/QUOTE
Oranlar yükseldiğinde daha önce başvuru yapılan ekspertize giden krediler için yetkiye gelinecek bir süre verilir şubelere onay dediğiniz durum krediyi kullanabilirlik durumu müşterinin oda aynı gün belirlenir zaten günlerce onayda kalması bankanın işleri yavaştan alması özelden yazabilrim hangi banka olduğunu

Back
X