İçinde bulunduğum durum

salayaaa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2023
307
18
18
26
Hamilelik kaç aydır ertelediğim anksiyete tedavisine bir türlü baslayamadim altı aydan beri yaşıyorum çok içim daralır hicbirseyden tat alamadim hep kaygı kalp çarpıntısı ile yaşıyordum altıncı ayima girdiğimde hamilelikte biraz daha iyi oldum gibi ama yine içimde hep bir korku şimdi çözemiyorum bir türlü korkudan mi kaynaklı anlamıyorum hicbirsey yapasim yok o kadar yorgun oluyorum ki elim bile kalkmıyor artık yavaş yavaş hamilelikte ağırlaştım belkide bundan kaynaklı ama hayatim sanki bitmiş çok kötü birşey başıma gelmiş hiç duzelmicek gibi gibi senrayolar kuruyorum bebegime yetemicem vs vs ailemin yaninda olduğum için bir psikyatri imkanim da yok sizce bunlar normal mi bu süreçte

Altıncı aydan sonra ağırlık olur uyku hali vesaire bunlar normal ama diğerleri değil sakin ol çok güzel olur herşey inşallah

Endise etmek normal ama bu kadar atak gibi paniklemek pek normal degil
Lohusalik depresyonu kacinilmaz gibi gorunuyor
Neden ailenizin oldugu yerde doktor yok mu? Acilen destek almalisiniz
6. 7.aylar riskli gebelik degilse en rahat aylardir cunku
Dogum yaklastikca ve dogumdan sonra daha vahim olabilir psikolojiniz
Simdiden desteklemeniz gerek

İleri bir tarihe randevu alıp gidebilirim ama ilaç içersem bebegim etkilenirse diye korkuyorum o korkulari unutugumda aslında gayet iyim yaşadığım durum daha çok panik atağa giriyor gibi

Altıncı aydan sonra ağırlık olur uyku hali vesaire bunlar normal ama diğerleri değil sakin ol çok güzel olur herşey inşallah
İnşallah o korkulari unutunca gayet iyim ama korkular aklıma gelince tekrar kötü oluyorum duxelemicem vs evham yapıyorum

Hamileliğinizin keyfini çıkarın. Minnacık bebecik gelecek. Oturun bir yelek örüverin, kendi kendinizi motive etmeye çalışın. Şu aşamada belki hafif bir ilaç verebilir doktorunuz bence danışmakta fayda var.
Hamileliğin son dönemlerinde anne adaylarında anksiyete artıyor sanırım. Sorumluluktan korkan var, yeterli.olamayacağım diye düşünen var, bir daha eski hayatıma dönemeyeceğim diye ah vah eden de var. Bunlar normal süreçler. Her şeyi anksiyeteye bağlamayın.

Sürekli iç daralamasi yaşadım hamilelik boyunca nefes alamiyordum hep diken ustundeydim hiçbir sebep yoken bebeğim için hep uzak durdum ilaçtan bazen yine içim çok daralıyor beynim uyuşuyor hep huzursuzum kaygılıyım

Ya eski zamanlarda da var mıydı insanlarda bu kader fazla anksiyete acaba yoksa bu kadar dile düştüğü için meyilli insanlar hemen bu bataklığa mı düşüyor? Bunu bu ara çok düşünüyorum

Ya eski zamanlarda da var mıydı insanlarda bu kader fazla anksiyete acaba yoksa bu kadar dile düştüğü için meyilli insanlar hemen bu bataklığa mı düşüyor? Bunu bu ara çok düşünüyorum
Hayır bir gece de ortaya çıktı bana ne oluyor diye diye korktum korktukca daha da kotulestim şimdi iyi olsam bile endişeliyim yine o daralti gelicek mi diye eskiden anksiyete nedir bilmezdim çok araştırma da yaparak kendimi daha da kotulestirdim

Psikoloğa görünün bence. Anksiyetelerinizin tek çözümü terapi
Psikologum hep aynı şeyi deyip duruyor pek etkili bulamadim kendisini şimdi ailemin yanindayim depremden dolayı korktum geldim dönünce özel bir kliniğe önce bir psikyatri sonra daha iyi bir psikolog bulmayi düşünüyorum

Geçmiş olsun. Umarım iyileşirsin. Ben bu ruh halini anlayamadım öneride veremiyorum açıkçası

Ben hamilelikte kullandım çok şükür bebeğim gayet sağlıklı doğdu. Çok güvenilir bikaç ilaç var onları veriyolar.
Ben terapi de aldım ama pek işe yaramadı. Alacaksanız eğer yeni mezun sayılan kişilerden değil daha tecrübeli birinden almanızı tavsiye ederim. Malesef onlarında seans ücreti biraz pahalı.

Dayanamıyorum günlerim korku ile geçiyor bazen geçiyor sonra aniden bastiran iç daraltisi ağlıyorum tutamıyorum kendimi bir yere sigamiyorum biraz iyi isem sonra tekrar kötü oluyorum gün içinde hep o his gelicek korkusu ile yaşıyorum sizinde böyle mi dünden beri bebeğim benimle üzülüyor diye kendimi kahrettim ama artık dayanamıyorum ne zaman duzelicem sorunum ne artık çok yoruldum

Ben doktorun karşısında ağladığımı biliyorum bebeğim için üzülüyordum. Doktor bana dedi ki bu bile senin iyi bir anne olacağının gösteriyo. Çünkü umursuyor ve bişeyler yapmak istiyosun.
Ama ilaç kullanınca hemen düzelme bekleme bikaç hafta kendine izin ver etkisi anca başlıyo.
Bende sürekli bi sebepsiz korku vardı lohusa şoktan çok korkuyodum. Bebeğime bakmayacağım düşünüyodum. Ama çok şükür mükemmel geçti.

Birde eğer çekiniyosanız etraftaki saçma sapan laflardan ilaç kullandığınızı kimseye söylemeyin. Bizim insanımız antidepresana karşı aşırı önyargılı malesef. Moralinizi bozmasınlar.

Birde eğer çekiniyosanız etraftaki saçma sapan laflardan ilaç kullandığınızı kimseye söylemeyin. Bizim insanımız antidepresana karşı aşırı önyargılı malesef. Moralinizi bozmasınlar.
Gideceğim ilaç için çünkü çocuğum için üzülüyorum kendimi korkutuyorum iyisem bile hep bir daraltı varmış hissi var c9k kaygılı beynim uyuşuyor kalbim çarpıyor çok kötü psikoljik rahatsızlığım varmış gibi korkutuyorum kendimi duxelemicem diyorum sigamiyorum bir yere duramıyorum o daraltı bunaltidan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…