- 22 Şubat 2020
- 5
- 3
- 1
- 22
- Konu Sahibi Deterjan kokusu
Herkese merhaba, nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum ama çoğunuzun benden büyük olduğunu düşündüğüm için sizlere abla tavsiyesi almak adına danışmak istiyorum. Henüz 18 yaşındayım ve din hakkında bazı konuları gerçekten sorgulamaya başladım. Kendimi İslam'a ait hissediyorum fakat bazı ayetler kafamı gerçekten çok karıştırıyor. Mesela iki kadının şahitliğinin bir erkeğe denk olması. Neden? Bu konunun duygusallıkla alakası yok. Gerçekten İslam tarihinde de Türk tarihinde de güçlü kadınlarımız var. Bu olayı kabul edemiyorum ama İslam'ın öğretilerini, ahlak anlayışını tamamen benimsiyorum. Bana mantıklı gelen din gerçekten İslam. Bazı konular muallakta kaldı, sanırım ataerkilliği kabul edemiyorum. Ataerkillik yerine neden her iki cinsiyetin de eşit olduğu bir toplum oluşturamıyoruz? Neden erkek başta olmak zorunda? Lütfen sadece bilgi sahipleri bu konu hakkında yazarsa memnun olurum. Git araştır yazacaklar olanlar da yazmasın, araştırmasını biliyorum ama bazen insanlar birilerine anlatmak isterler dertlerini. Eğer böyleyseniz görmezden gelin. Şimdiden teşekkür ederim