İçinden çıkamadığım bir sorunum var :( lütfen fikir ?

Cnm agir kaldirma ve yukseklere ardilma yani uzanma
Hizli ve kosma turu hareketler yapma
Tabiki cok dolu kova filan kaldirma
Ilk zamanlar kasik agrisi oluyor elbette
Normalde esin nasil davraniyor?
Benim esim beni hic hamile gibi gormemisti
Yani cocuk olsada pek degisrn bisey olmadi bizde

Herkesin hamileligi bir degil. Bende hamileligi agir geçiriyorum. Hic kimsenin lafi umrumda olmuyor o yuzden sende takma. Bu cocugu tek basina yapmadin esinde disini sikcak yardim etcek ona bunu asila mutlaka.

Sizin caniniz is yapmak istemiyor gibi geldi bana abartili

Canım benim sadece hamilesin normal hayatına, sigara içmeyerek devam edebilirsin

Bebege karar verirken sigarayi birakmaya baslayacaktin. Cevremde cogu arkdsm cocuga karar verdikleri zaman birakti sigarayi. Bunun bahabesi olamaz aldigin her nefesi onunla alıyorsun unutma.

sen bence daha anne olmaya psikolojik olarak hazır değilsin. bi de anlamadığım bi konu var, kayınvalideni evini temizlesin diye çağırmışsın sağolsun gelmiş bence bu çok yanlış. evin pis kalsın ama kimseye de minnet etme

Bence önce kendiniz ciddiye alın
Hamilesiniz yahu sigara içmek nedir???
Daha oluşmamış bebeğinize en büyük zararı kendiniz veriyorsunuz sonra da eşim KVM laf söylüyor diye sitem ediyorsunuz

Hamilelikte dikkat edilmesi gereken şeyleri yapmayın yeter

Ben iki kere doğum yaptım ikisinde de hiçbir isimde kimseden yardım istemedim
Halimi gören isterse yardım etti

Yapamadığım işi bıraktım

Hamilelikte sigara kullanımı diye sesli sessiz harfleri eksiltmeden yazıp bi araştır bakalım neler yazıyor? Bebeğine daha büyük kötülük yapabilir misin bi oku!

Annesin artık sen öğrendiğin an o dakika bırakmak zorundasın bebeğine zarar vermek bir anneye yakışmaz.

Ağır kaldırmaya bu kadar dikkat ederken sigarayı bırakmaman nasıl bir mantık.

Evinin işini de kendin yapabilirsn fazla nazlanmışsın. Yavaş yavaş yapılıyor ama yapılıyo. Temizlik malzemelerini solumamaya dikkat ediceksin ani hareketler yapmamaya. Doğurana kadar toz alıp süpürge yapıyordum

Canim herkes hamilelik hastalik degil abartma falan demis ama herkesin hamileligi bir olmuyor. Ki bu senin ilk gebeligin tabiki de esine nazlanicaksin. Birak ev pis kalsin esin birsey derse hayatim yorgun oluyorum malum ilk aylar sen supurgeyi tutuver ben de silerim arkandan de. Oyle gaza gelip esini de yukselterek yaptiramazsin hic bir erkek yapmaz oyle

Sigara içiorm bıanda brakamıorm mıgdem bıle bulanmıor daha sıgrayı bırak dıe ıkıde bır baskı yapmaları.

Bu konuda haklilar. Tum yazdıklarının arasında en önemlisi hatta. Once kendine bak bence. Sen de hafife aliyorsun o zaman.

Ayrica kv'nin temizlik olayina niye bu kadar taktın ki. Hosuna gitmediyse temizlige falan çağırma. Dr düşük tehliken var dediyse sen de yat. Esin ya kendi yapacak ya da temizlikçi çağıracak baska yolu yok. Cocuk istemeyi biliyorsa.. Tehlike falan yoksa da azar azar hafif isleri yap agirlara kalkışma ya da eşin yapsin. Çözüm bulmak çok da zor değil

Ilk zamanlar çok kasık ağrım vardı benimde. Abartma değil hatta kasık ağrımdan anlamıştım hamile olduğumu. Biraz ayakta kalınca bacaklarım titriyodu. Yaşadıkların çok normal canım. Eşinle kaynananı kafana takma bebeğine odaklan bende hamileyken çok sorun yaşadım kendini ve bebeğini üzmekten başka bi işe yaramaz. Ne eşine ne kaynanana hiçbir şey olmaz. Çocuk doğunca eşin sana çok daha iyi davranacak inşallah (büyük ihtimalle) genelde erkekler böyle malesef çocuk olunca değerli oluyosun kaynanana karşı daha güçlü oluyosun. Hatta 2 çocuk doğurayımda yerimi sağlama alayım mantığında kadınlar bile var...

Yahu ne erkeni sigarayı bırakmak için daha midem bile bulanmıyor demişsiniz. Bebeğiniz için şuan en önemli dönem. Aktif bir şekilde organ gelişimleri devam ediyor. Aldığınız her nefes,kan yoluyla bebeğize gidiyor.
Eğer düşük tehlikeniz yoksa normal yaşantınıza devam edebilirsiniz. Kaldı ki öyle bir tehdit olsa doktor vitaminle yetinmezdi. Kova falan kaldırmakla düşmez bebek. 9 ay boyunca her işimi kendim yaptım,son haftalara kadar zorlanmadım bile o haftalardada hareketlerim kısıtlanıp yavaşlamıştı o kadar. Gerçekten abartmışsınız bencede.

Sigarayı bırak parası ile de eve temizlikçi al.
kayın valideye iş yaptırırsan çenesini çekmeyi göze almalısın. Karnı burnunda gelinine halı yıkatıp cam sildiren kayın valideler gördü bu gözler. Seninki melekmiş.
Hamileliği hafife alıyorlar demişsiniz ya bence siz nazınıza kılıf buluyorsunuz?
Düşük riskin varsa ağır iş yapma o lafım yok. Sigaranın zararlarını bilmiyorsanız internet elinizin altında bi okuyun bakalım.
Erken doğum riskim vardı tüm halimeliğim boyunca bir kez temizlik yapmadım ama doğumdan bir gün önceye kadar kendimi çok yormayacak şekilde çalıştım.
Kusura bakmayın ama biraz naz biraz şımarıklık sizinkisi.

Arkadaşların yazdıklarına katılıyorum hem fikirim çok abartıyosunuz. İlk aylar her doktor her gebeye bu vitaminleri yazar.

Olaya bide şöyle bakın eski kadınlar hamileyken bile tarla ya tabana gidermiş her işide yapar sağlıklı çocuklar dünyaya getirirlermiş. Gebeliğinizi çevrenizdeki insanlara ve kendinize eziyet haline getirmeyin. Dikkatli olun abartmayın yeter.

Maşallah sitedeki bayanlara sizde eşi ve kayinvalidesinden geri kalir yaniniz yok . Şu dilin kemiğinin olmadığı nasılda belli.
Sana gelence sevgili annecik , Siğarayı pek ala birakmalisin , Bu bebeğe karar verildiyse bebekten önce senin sigarayi birakmis olman gerekti kii bende sigara kullanan bir bireydim ve şükür ki hamile kalmadan bıraktım sonra hamile kaldim şuan 1 yaşinda kizim var ve hala daha sigara kullanmiyorum . Ev temizliğini çok sık yapma , yani sonuçta evinde bir minik çocuk yok ortalığı dağıtsın sen peşinden koş vs gibi . O yüzden şmdiden bu kadar temizlik canlisi olmana gerek yok . Gebeliğin ilk 3 ayı son 3 ayı her zaman risk'tir. Birak dağınık kalsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…