• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İÇİNDEN ÇIKAMADIM

BU ARALAR ÇOK FAZLA SIKIŞIĞIZ ESKİ BORÇLARI ÖNÜMÜZE ÇIKTI HEP .. EE BİDE BEBEK GELİYOR ONUN MASRAFI VAR .. YİNE BORÇ İÇİN KULLANMASI İYİ FAKAT BANA SÖYLEMEMESİNE ÇOK BOZULDUM BEN .. DEDİKLERİM ÇOK AĞIR OLDU BUNUDA BİLİYORUM BEN FARK ETMESEM HİÇ SÖYLEMİCEKTİ TEK ÜZÜLDÜĞÜM KONU BU
Dediğim gibi eşin karakter olarak iyiye eğer , alışkanlık haline getirmeyecekse bunu tolere edebilirsiniz bana kalırsa . Konuşun eşinizle kızdığınız , üzüldüğünüz konunun kendisinden habersiz şeyler yapmanız olduğunu anlatın sakince . Birlikte yola çıktığınızı , kararları birlikte almanız gerektiğini paylaşın. Empati kurmasını önerin .
Çok borcunuz varsa bebeğin masrafları konusunda sık boğaz etmeyin kendinizi . Herkes herşeyi , en iyisini en güzelini almak ister ama şartlar maalesef imkan vermiyor . Sizin de dikkat ettiğinize eminim ama canınızı da sıkmayın . Temel şeyleri alın , bebek görmeye gelenler bir sürü ciciler getirir büyük ihtimal .

Sıkıntılarınızı bir an önce atlattırsınız ,bebişinizde sağlıklı , bol kısmetli olsun inşallah .

Keşke size söyleseydi de siz kendiniz bu durumu ortaya çıkarmış olmasaydınız. Sanırım güven sorunu karşılıklı, siz ona altınlarınızı vermek istemiyorsunuz o da sizin vermeyeceğinizi düşünüyor ki gizliden almış, söyleme gereği bile duymamış. Burada haklısınız ama benim anlamadığım, işsiz kaldığı zamanlarda yapılan borç için neden annesinden babasından para istemeli eşiniz? Sizin eviniz ayrı barkınız ayrı onlara ne? İşi boşanmaya getirerek çok abartıp, boş yere eşinizi de kendinizi de sinirlendirmişsiniz.

HANIMLAR GÜNAYDIN ... O KADAR CANIM SIKKIN Kİ ...
NE UYABİLDİM NE DE SİNDİREBİLDİM
4.5 AYLIK HAMİLEYİM DÜN EVDE ALDIKLARIMI YAZAR EDERKEN 2 TANE İNCE BİLEZİĞİMİN OLMADIĞINI FARK ETTİM EŞİME SORDUM ÇOK RAHAT SAKİN TAVIRLA BEN ALDIM ONLARI YA DEDİ DEDİM NE DEMEK BEN ALDIM ... BANA SÖYLEDİĞİNİ SANMIŞ ...
NEDENİ İSE ÇALIŞMADIĞI DNEMLERDE VS ARKADAŞLARINDAN UFAK TEFEK BORÇ YAPMIŞTI ONLARI VERMİŞ Kİ BU VERDİĞİ BORCU BİLİYORUM TELEFONUNU KARIŞTIRIRKEN GÖRMÜŞTÜM AMA SÖYLEMEDİM HANGİ PARAYLA VERDİN DİYE ...
MAF OLDUM GECEDEN BERİ AĞLAMAKTAN :KK43:
KONU BOZDURMASI DEĞİL BANA SORMADAN ALMASI .. DESEYDİ ADAM SIKIŞTIRIYOR DİYE Bİ HAL ÇARESİNE BAKILIRDI ÇOK ZORDA KALIRSAK BENDE BOZDURABİLİRDİM AMA ÇOK ALINDIM ... REST ÇEKTİM SANA GÜVENEMİCEKSEM KİME GÜVENİCEM Kİ DEDİM .. ALTINLARA ELLEYENE KADAR AİLENE GİTSEYDİN KEŞKE DEDİM .... BUNU BİR YAPAN TEKRAR YAPAR BAŞKA EVDEN SATTIĞIN VARMI DEDİM ... HATTTA ÇOCUK DOĞSUN HERKES KENDİ YOLUNA BİLE DEDİM ..
BEN Mİ ÇOK ABARTTIM SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ..
hemen gemileri yakmışsınız... her tartışmada boşanma lafını çıkarmasa şu kadınlar daha sağlıklı bir çözüm bulunabilir...adam hangi hatayı yapsa boşanırım giderim diyorsunuz...hamileliğin verdiği yorgunluk ve hormonların yaptığı stres yüzünden olduğunu düşünüyorum... eşiniz hata yapmış ama en azından ben aldım demiş.. yooo görmedim de diyebilirdi ve siz evinize gelen insanların hangisi hırsız diye uzun uzun düşüncelere dalardınız

benim eşim biz çok sıkışıkken benden habersiz arkadaşına borç vermişti. çok kızdım. ama ihtiyacımız olduğu halde borç vermesine değildi kızdığım. habersiz paramızdan çekmesiydi. evet tepki gösterdim kızdım bağırdım. ama boşanacağım senden demedim.

ben sakinleşince eşimle detaylı olarak konuştuk. o benim izin vermeyeceğimi düşündüğü için söylememiş, arkadaşı da 2 haftaya vereceğini söylemiş. ama ona ders oldu. çünkü parasını kaç yıl geçmesine rağmen alamadı. bizde çok sıkıştık.....

sizin karşılıklı hatalarınız var. sinirle boşanacağım senden, ailenden al vs. demen büyük hata.... bu konuda adım at. düzgünce anlat. oda anlasın hatasını karşılıklı özür dileyin....

4.5 AYLIK HAMİLEYİM DÜN EVDE ALDIKLARIMI YAZAR EDERKEN 2 TANE İNCE BİLEZİĞİMİN OLMADIĞINI FARK ETTİM EŞİME SORDUM ÇOK RAHAT SAKİN TAVIRLA BEN ALDIM ONLARI YA DEDİ DEDİM NE DEMEK BEN ALDIM ... BANA SÖYLEDİĞİNİ SANMIŞ ...
NEDENİ İSE ÇALIŞMADIĞI DNEMLERDE VS ARKADAŞLARINDAN UFAK TEFEK BORÇ YAPMIŞTI ONLARI VERMİŞ Kİ BU VERDİĞİ BORCU BİLİYORUM TELEFONUNU KARIŞTIRIRKEN GÖRMÜŞTÜM AMA SÖYLEMEDİM HANGİ PARAYLA VERDİN DİYE ...
KONU BOZDURMASI DEĞİL BANA SORMADAN ALMASI .. DESEYDİ ADAM SIKIŞTIRIYOR DİYE Bİ HAL ÇARESİNE BAKILIRDI ÇOK ZORDA KALIRSAK BENDE BOZDURABİLİRDİM AMA ÇOK ALINDIM ... REST ÇEKTİM SANA GÜVENEMİCEKSEM KİME GÜVENİCEM Kİ DEDİM .. ALTINLARA ELLEYENE KADAR AİLENE GİTSEYDİN KEŞKE DEDİM .... BUNU BİR YAPAN TEKRAR YAPAR BAŞKA EVDEN SATTIĞIN VARMI DEDİM ... HATTTA ÇOCUK DOĞSUN HERKES KENDİ YOLUNA BİLE DEDİM ..
haklısınız.Siz o evde necisiniz ? O altınlar ikinizin.Kaldı ki zor günde paylaşmayacaksa derdini kendi başına iş yapacaksa ne anladım o evlılıkten..gönlünüzü alana kadar sürdürün bu durumu bence.

Tabii ki altınları sizden habersiz bozdurması yanlış ama nerede olduğunu nasıl biliyor ya da nasıl alıyor sizde habersiz anlayamadım en iyisi böyle durumlar için bankada tutmak ama sonuç olarak borç için almış ailenden isteseydin demeniz ço saçma artık siz ikiniz bir ailesiniz borcunuz varsa elbette beraber ödeyeceksiniz neden ailesinden istesin ki ayrı bir birey artık senin borcun olsa git ailenden iste dese hoşunuza gider mi bence boşanacak bir şey yok söyledim sanıyormuş kötü niyetle yapmamış kumarı filan olmadığını da biliyorsanız. Ama geri kalanını önlem için bankaya yatırabilirsiniz.

şimdi okudum çoğu yorumu ... borçların yarısı evliliğimizden önce kalan borçlar ... ne yazıkki borç ödeme konusunda tek sıkıntımız .. ama şöylede b,r gerçek var son 2 tl si kalsa cebinde onu bile verir eve yayan gelir ...
ailesi oğlundan bu durumda bile para istiyebiliyorsa ki diğer evli barklı evlatlarına da verebiliyorsa onada vermeli .. sonuçta aile büyük bi kavramdır .. ben ailemden en azından böyle gördüm bir sıkışıklık mı var dile düşmekten se kimde varsa o verir ... çok afedersiniz benim ailem benim evimin aidat su vs. ödüyorsa bunu konu yapmıyorsa onunda ailesi yapması lazım ... en zor günlerimizde destek olmucaklarsa niye varlar ?
burada ki güven konusu sonuçta 10 gün sonra maaş aldı bu adam o zaman verebilirdi ne kadar bekletmiş bunu mu bekliyemicek karşı taraf ki bileziklerin geri kalan parası nerede onu da anlamış değilim 50 tl borcu vardı sadece birine ama bir ton adam çıktı duymadığım telinde kayıtlı olmayan facesinde bulunmayan kişiler ... nerden baksan bi bilezik 200 eder 2 bilezik 400 etse 350 nerede ????

evet çok abarttın
adam belkide gurur yaptı
işsiz kalmış çünki

bak haksızsın demiyorum
elbette haberinin olması lazımdı

ama düşüncen yanlış
ne demek altınlara el sürteceğine ailene gitseydin

artık aile olan sizsiniz
evde yastık altında altın bekleyeceğine
ailesinden istemedi diye trip atmak nedendir?

bence gebeliğinin vermiş olduğu aşırı bir reaksiyon ile böyle tepki vermişsin
eşinin gönülünü al

Eger esin surekli buna benzer seyler yapib sizden sakliyorsa kizmakta haklisiniz. Yok eger ilk defa yapiyor derseniz keske bu kadar sinirlenmeseydin. Belki esiniz zor durumda kalmis ve hamileliyinden dolayi hassas oldugun icin sana soylememis. Aranizda sogukluk olmasin diye sakin sakin konusmanizda fayda var

Ziya Paşa'nın çok güzel bir sözü vardır '' Ne gelirse başıma dilimden gelir , dilim durursa başım selamet bulur ''.

Çok ama çok abartmışsınız.Bu gibi şeyler sonucu boşanmak ne demek Allah aşkına.Nasıl bu kadar fevri davranabiliyorsunuz.Şimdi diyeceksiniz ki hamileyim '' ama sabır denen şey zaten sıkıntının geldiği andaki tutumunuzdur.Yoksa iyi zamanda sabredilecek birşey yok zaten.'' diyeceğim bende.Bir yuva yıkmak bu kadar mı kolay.Hele hele nikah masasında söylediğiniz iyi günde kötü günde sözleri yalanmıydı.Ne demek ailenden borç isteseydiniz.Bir iki bilezik mi sevginizin bedeli.Eğer bununla mutlu olacaksanız alır size sizden aldığı bilezik gibi,o zaman çok mu seveceksiniz ve evliliğiniz mükemmel mi gidiyor olacak ve boşanma gibi sözleriniz hiç söylenmemiş mi olacak.Kırdığınız kalbin hesabı peki.Belki de imtihanınızdı ve siz bunu diyerek hemen vazgeçeceğinizi söyleyerek kaybettiniz ama.Şimdi eşinizde size nasıl güvensin , hemencecik yarı yolda bırakacak insana nasıl güvenilir ki.Kendi hatanızı görmeden ben eşime nasıl güveneceğim diye sorarken peki o size en basit mevzuda hele hele sizinde bildiğiniz borç mevzusunda,ki bir erkeği sıkan mevzuların en başında gelir,onu yalnız bırakmanız ve ailesine yönlendirmeniz ve de onlardan borç alsaydın demeniz o erkekte nasıl güven olacak.Bir bayanlar mı kırılgan peki.Erkeklerin hiç mi kalbi yok.Değil mi sadece bayanların kalbinin kırılmasına müsaade var ama erkeklerin yok.Neden beraber nasıl hallederiz demediniz de erkeğinizi o şeye sürüklediniz.Neden zamanında siz teklif etmediniz , hani herşeyiniz ortaktı.

Bir mala mülke bu kadar ehemmiyet vermeyin.Gelir gider ama bilin ki mal mülk insanların en büyük ve ağır imtihanıdır.Borç kimden kalırsa kalsın ,ki yarın sizinde böyle birşeye düşmeyeceğinizin asla garantisi yok,imtihanımız diyip ona destek olmalısınız.Kumar alkol borcu değilse yani haram yollarda edilmemişse o zaman neden büyüttünüz meseleyi de yanında olmadınız.Yüce Allah ne buyuruyor ayetinde '' Andolsun ki mutlaka sizi birazcık korkuyla, açlıkla, mal, can ve meyve noksanıyla sınayacağız. Müjdele sabredenleri.Bakara,155'' Siz hemen boşanmayı isteyerek sabretmiş mi oldunuz.Kızgınlıkla demeyin , zaten insanların başına kızgınlıkla yaptıkları iş açıyor.

Şimdi ne olacak peki ? Ve gerçekten eşiniz kırılmışsa ve bu sözünüz onda yara bırakmışsa ve de çocuk olunca böyle böyle demiştin , bende düşündüm de artık sana güvenim yok sen her zaman beni yarı yolda bırakırsın dolayısıyla bende boşanmak istiyorum derse içiniz yanmayacak mı ?

Bin kere düşünün bir kere söyleyin.Sabır sabır sabır

bir kaç tane daha hareketi oldu birşey saklamak gibi ama alttan aldım ama bir kere daha olunca üstelik ufak bir borç için bilezik gidince gerçekten üzüldüm ... o kadar sıkıntı çektim ben bu ayıma kadar yeri geliyor insan ekmek almaya parası olmuyor borç desen hiç bitmiyor ben o zamanlar bozdurmamışım daha zor günler için dursun diye o 50 tl için bozdurmuş .... bide girdim bozdurdum diyor rahatça ...
tamam benimde bozdurduğum zamanlar oldu çeyrek vs ama ona söyledim bak bozduruyorum hiç paramız yok dedim ...
ben herşeyi ona söyleyim o söylemesin ... kii adamdaki rahatlıkta ayrı bir olay altınlar ortadadır belli yeri vardır oradadır oradan alıyor bide diyorki nolmuş ki altınlara ... 2 tane eksik diyorum 1 tane aldım ben sen almış olma diğerini diyor :(

şimdi okudum çoğu yorumu ... borçların yarısı evliliğimizden önce kalan borçlar ... ne yazıkki borç ödeme konusunda tek sıkıntımız .. ama şöylede b,r gerçek var son 2 tl si kalsa cebinde onu bile verir eve yayan gelir ...
ailesi oğlundan bu durumda bile para istiyebiliyorsa ki diğer evli barklı evlatlarına da verebiliyorsa onada vermeli .. sonuçta aile büyük bi kavramdır .. ben ailemden en azından böyle gördüm bir sıkışıklık mı var dile düşmekten se kimde varsa o verir ... çok afedersiniz benim ailem benim evimin aidat su vs. ödüyorsa bunu konu yapmıyorsa onunda ailesi yapması lazım ... en zor günlerimizde destek olmucaklarsa niye varlar ?
burada ki güven konusu sonuçta 10 gün sonra maaş aldı bu adam o zaman verebilirdi ne kadar bekletmiş bunu mu bekliyemicek karşı taraf ki bileziklerin geri kalan parası nerede onu da anlamış değilim 50 tl borcu vardı sadece birine ama bir ton adam çıktı duymadığım telinde kayıtlı olmayan facesinde bulunmayan kişiler ... nerden baksan bi bilezik 200 eder 2 bilezik 400 etse 350 nerede ????

Madem bu kadar şüphecisiniz o zaman neden duruyorsunuz ? Siz yakmışsınız gemileri ama kusura bakmayın da sizden kötü gün dostu olmaz.

Çalışıyor musunuz peki ?

Bencede senin ailen surekli yardim ederken cocugunuza ozenip her ihtiyacini karsilamaya calisirken senin belkide dogum parasi yapacagin takilarini esinin bozdurmasi yerine gidip kendi ailesinden istemesi daha mantikli. Senin annen baban size destek oluyorken maddi olarak esinin ailesinin destek olmayi birak birde uzerine sizden para istemesi sinir bozucu. Hic hatali gormedim ailenden isteseydin demeni. Sonucta o borcu birlikte yapmsmissiniz esin ailesi ile birlikte yasadigi zaman yspmis. Kaldi ki insan oglunu evlendirirken borclu degil borcsuz bir yuva kurmasi icin zaten oglu istemese bile kendi yapar eder birseyler.. Bosanilacak konu degil ama konunda seni hakli buldum.. Bir arkadasda dogmamis cocuga don bicmek suan yeni hamilesin birseyler almaniza gerek yok demis. Yuksek ihtimal evli bile degildir kendisi. 1) 4.5 aylik gebelik yolun tam yarisina gelmis demek yani yeni hamile degil bu arkadas. 2) yeni doganin masrafi hakkinda herhangi bir bilginiz yok herhalde birtakim onceden alinmasi gereken ihtiyaclarin tutari cok yuksek olabiliyor bu nedenle birden almsktansa bu ay birini oteki ay birini almakta bir sakinca goremiyor. 3) isterse ortada bebek bile yokken yapar alisverisini sizin ne haddinize bununla ilgili konusmak?????? ( konu sahibi sizden bununla ilgili mi yorum beklemis)

Abartmissin bencede yaptigi dogru değil tabiki içindekileri söylemende guzel ama bebek doğduktan sonra yollarimizi ayiririz cok agir olmuş sanirim hamilelikten gelen bişey asiri sinir yapmışsın. ..

Madem bu kadar şüphecisiniz o zaman neden duruyorsunuz ? Siz yakmışsınız gemileri ama kusura bakmayın da sizden kötü gün dostu olmaz.

Çalışıyor musunuz peki ?
ne kadar kolay hüküm verebiliyorsunuz ... herkese karşı bu şekil mi yaklaşırsınız ... gemileri vs yaktığım yok boşanmanın ne demek olduğunu biliyorum ben hangi durumlarda boşanılır onuda biliyorum ... ama ne yazıkki türkiyedeki erkekler kadınının değerini gidince anlıyor ... benim değerimi anlaması için ille gitmem mi lazım yani ????
demişsiniz ki mal vs . değer vermeyin ..... benim hiç birşeye değer verdiğim yok ki eğer buna değer verseydim maddi durumu iyi olan birini bulurdum ... bu benim ikinci evliliğim ilk evliliğimden eşyalarımı hiç kullanamamıştım hepsi bendeydi ... eğer maddiyata önem verseydim o eşyaların hepsini değiştirirdim su bardağından çorabına kadar ... ama gerek yok olmadı ileride değiştiririz dedim ... 4 ay fln işssiz kaldı iş dahi aramadı ben gittim çalıştım yinede bir sıkıntımız olmadı ... siz anlayamadınız sanırm mevzuyu sorun onları bozdurması değil ... bana söylememesi .. ben neyim o evde ev arkadaşımı kardeşimi ...

Bencede senin ailen surekli yardim ederken cocugunuza ozenip her ihtiyacini karsilamaya calisirken senin belkide dogum parasi yapacagin takilarini esinin bozdurmasi yerine gidip kendi ailesinden istemesi daha mantikli. Senin annen baban size destek oluyorken maddi olarak esinin ailesinin destek olmayi birak birde uzerine sizden para istemesi sinir bozucu. Hic hatali gormedim ailenden isteseydin demeni. Sonucta o borcu birlikte yapmsmissiniz esin ailesi ile birlikte yasadigi zaman yspmis. Kaldi ki insan oglunu evlendirirken borclu degil borcsuz bir yuva kurmasi icin zaten oglu istemese bile kendi yapar eder birseyler.. Bosanilacak konu degil ama konunda seni hakli buldum.. Bir arkadasda dogmamis cocuga don bicmek suan yeni hamilesin birseyler almaniza gerek yok demis. Yuksek ihtimal evli bile degildir kendisi. 1) 4.5 aylik gebelik yolun tam yarisina gelmis demek yani yeni hamile degil bu arkadas. 2) yeni doganin masrafi hakkinda herhangi bir bilginiz yok herhalde birtakim onceden alinmasi gereken ihtiyaclarin tutari cok yuksek olabiliyor bu nedenle birden almsktansa bu ay birini oteki ay birini almakta bir sakinca goremiyor. 3) isterse ortada bebek bile yokken yapar alisverisini sizin ne haddinize bununla ilgili konusmak?????? ( konu sahibi sizden bununla ilgili mi yorum beklemis)
doğru diyorsun ... maddiyatı iyi olan için sorun değil tabi son ay çıkar alır ki çıkmasına bile gerek yok internnetten alır ... doğmamış cocuga don biçmek .. o zman doğsun öyle alırız herşeyini .. onlarda almasınlar .. ne kadar saçma rabbim nasip edecekse o bebeği eşyalarını da nasip eder ... ki bide erken dığum ihtimalim var .. hamile olmayan anlamaz ne yazıkki ..

ne kadar kolay hüküm verebiliyorsunuz ... herkese karşı bu şekil mi yaklaşırsınız ... gemileri vs yaktığım yok boşanmanın ne demek olduğunu biliyorum ben hangi durumlarda boşanılır onuda biliyorum ... ama ne yazıkki türkiyedeki erkekler kadınının değerini gidince anlıyor ... benim değerimi anlaması için ille gitmem mi lazım yani ????
demişsiniz ki mal vs . değer vermeyin ..... benim hiç birşeye değer verdiğim yok ki eğer buna değer verseydim maddi durumu iyi olan birini bulurdum ... bu benim ikinci evliliğim ilk evliliğimden eşyalarımı hiç kullanamamıştım hepsi bendeydi ... eğer maddiyata önem verseydim o eşyaların hepsini değiştirirdim su bardağından çorabına kadar ... ama gerek yok olmadı ileride değiştiririz dedim ... 4 ay fln işssiz kaldı iş dahi aramadı ben gittim çalıştım yinede bir sıkıntımız olmadı ... siz anlayamadınız sanırm mevzuyu sorun onları bozdurması değil ... bana söylememesi .. ben neyim o evde ev arkadaşımı kardeşimi ...

Madem ne demek olduğunu biliyordunuz neden hemen ayrılma cümlesini kurdunuz ? Demek ki ders almamışsınız.Ayrıca burdan bakılınca öyle görünüyor.Empati yapınca ne yazık ki size hak veremiyorum.Evet eşinizin yaptığı bir hata var,ama bunu boşanmaya götürecek bir mesele haline getiren ne ?

Kimse tecrübe yarıştırmasın burada , herkes yaşıyor sizin yaşadıklarınızı ? Gerçekten doğruymuş '' varlık seviştirir,yokluk dövüştürür '' sözü.

Eşinizin size söylemesi gerekirdi bu konuda haklısınız.Sadece gözünü korkutmak amaçlı söylediğiniz durum bana fazla geldi.

ayrıca herkese karşı bu şekilde değil,sizin gibi söyleyenlere en küçük hatalarda gemileri yakanlara kızdığım için bunları söylerim.Duygusallığa bağlamayın hemen,yok erkekler kadınlar gidince anlar değerini filan.Geçmişteki acı tecrübelerinizi yeni eşinize yansıtmak kimseye yarar sağlamaz

Madem ne demek olduğunu biliyordunuz neden hemen ayrılma cümlesini kurdunuz ? Demek ki ders almamışsınız.Ayrıca burdan bakılınca öyle görünüyor.Empati yapınca ne yazık ki size hak veremiyorum.Evet eşinizin yaptığı bir hata var,ama bunu boşanmaya götürecek bir mesele haline getiren ne ?

Kimse tecrübe yarıştırmasın burada , herkes yaşıyor sizin yaşadıklarınızı ? Gerçekten doğruymuş '' varlık seviştirir,yokluk dövüştürür '' sözü.

:))) ne kadar düşünceleriniz geride ... ne yaşadığını bilmediğiniz birinin geçmişteki TECRÜBE dediğiniz şeyleri gram yaşamadığınız belli ... dilerim ki yine de rabbim yaşatmasın ...
ben kendime zengin koca değil ilk cocuguma baba aradım ... cocuguna sahip çıkabilen adam evine de karısına da sahip çıkar çünkü ...
şayet zengin koca arayışında olsaydım bugün sizinle burada bu saçma dialogu yapıyor olmazdık ...

Back
X