içinden çıkamıyorum lütfen fikir verin

regarde-moi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2014
1.072
764
Merhaba arkadaşlar. Benim derdim eşim. Sorun şu ki biz eşimle ne zaman tartışsak eşim ailemle bir süre yada birdaha görüşmek istemedigini söylüyor.
Kendisi ailemi çok sever hatta normalde ben istemeden bile eşim çağırır evimize davet eder herkesle çok iyi anlasir. Ailem de eşimi çok severler.
Bu konuyu bana karşı kullandığını hissediyorum ve bu beni çok üzüyor artık. Yipraniyorum.
Bu haftasonu ailem biraraya toplanacak. Ve ben eminim ki gidene kadar epey bir yoracak beni. Geçen ay da aynısı olmuştu.
Kimsenin birbirine en ufak bir saygısızlıgi olmadı artık rahat mi batıyor gerçekten anlamıyorum.
Ben ne yapmalı nasıl bir tutum izlemeliyim.

Ailenle görüşmem gitmem etmem diyorsa her tartışmanızda, bence içten içe ailenize karşı bir kini war eşinizin size belli etmemiş şu zamana kadar saklamış..
Yoksa alakaya maydanoz yanii ne alaka sizin aranızda ki tartışmadan ailenizle görüşmek istememesi...

Ailenle görüşmem gitmem etmem diyorsa her tartışmanızda, bence içten içe ailenize karşı bir kini war eşinizin size belli etmemiş şu zamana kadar saklamış..
Yoksa alakaya maydanoz yanii ne alaka sizin aranızda ki tartışmadan ailenizle görüşmek istememesi...
Kini olmadığına eminim diyebilirim. Hergün sorar konuştun mu nasillarmis diye. Babamin ne kadar iyi birisi olduğundan ve onu ne kadar sevdiğinden bahseder. Yani normalde hep sevgiyle bahseder. Eşimin babasiyla arası iyi değil. Acaba bu yüzden hissettiği bir eksiklik sonucu mu bu düşüncelere kapılıyor diye düşünüyorum ama gerçekten çok yoruluyorum artık.

o sizi ailenizle görüşmemekle tehdit ediyor ve sizde bu yüzden üzülüyor geri adım atıyorsanız zayıf tarafınızı bulmuş demekki.
gelmesse gelmesin siz gidin keyfinize bakın.
ben çareyi böyle buldum eşim ailemi çok sever ama ben gelmesini istediğim zamanlarda gelmek istemezdi.
ben bu konuyu önemsemeyi bıraktıktan sonra benden çok istiyo onlara gitmeyi.
her fırsatta annemlere gitmeyi teklif ediyor.

Siz ailenizle sorun olmadıgını düsünüyosunuz ama ben esinizin ailenize takık oldugunu düsünüyorum
Ya da sizin canınızı acıtıp üzmek icin yapıyo
Siz de deneyin tepkisi nasıl olcak bi bakın

Tartıstıgınızda onun size yaptıgını uygulayın
Algısı iyiyse canınızı nasıl acıttıgını o lafın anlar.

o sizi ailenizle görüşmemekle tehdit ediyor ve sizde bu yüzden üzülüyor geri adım atıyorsanız zayıf tarafınızı bulmuş demekki.
gelmesse gelmesin siz gidin keyfinize bakın.
ben çareyi böyle buldum eşim ailemi çok sever ama ben gelmesini istediğim zamanlarda gelmek istemezdi.
ben bu konuyu önemsemeyi bıraktıktan sonra benden çok istiyo onlara gitmeyi.
her fırsatta annemlere gitmeyi teklif ediyor.
Bunu da söyledim. Tamam sen gelme ama çıkışta beni almaya gel diyorum. Sonuçta saat geç oluyor. Bana diyor ki baban bıraksın seni eve. Ama babama nasıl derim bunu. Ayrıca bana sormayacaklar mi eşin nerde diye. Normalde benim eşim de benden çok ister görüşmeyi ama bu naz olayından bıktım.

Biraz cocukca bir davranis sergiliyormus esiniz. Sizi guya en zayif noktanizdan vuruyo aklin sira. Istedigini sizi boyle 'tehdit' ederek elde ediyorsa, ozaman belki sizinde ona meydan okumaniz lazim. Gelmek istemiyomusun? Peki yanliz giderim diyin ve gidin. Kavga gurultusuz ama. Tavri nasil olacak bi bakin. Ardindanda onun ailesine gidilecegi zaman 'canim sen git, islerim var benim, hastayim yorgunum' filan diyin. Bakin nasil davranacak.
Esim aileme karsi biraz mesafeli olmak istediginden cok sik eslik etmek istemiyor bana aileme gittigim zaman. Strateji degistirdim, hic tartismasini yapmiyorum ama bende onun ailesine artik cok cok daha az gidiyorum ve bir baktim esim kuzu kuzu benimle beraber aileme geliyor.

Sana kızdığı zamanlarda sırf seni üzmek için yapıyor belliki normalde arası iyi ve bi saygısızlığı olmadıysa şımarıklık sadece sende aynısını yapmayı teklif et ona kızdıgında hoşuna gştmezse sana yapmaktanda wazgeçebilir

Bunu da söyledim. Tamam sen gelme ama çıkışta beni almaya gel diyorum. Sonuçta saat geç oluyor. Bana diyor ki baban bıraksın seni eve. Ama babama nasıl derim bunu. Ayrıca bana sormayacaklar mi eşin nerde diye. Normalde benim eşim de benden çok ister görüşmeyi ama bu naz olayından bıktım.

siz eşinizin ve ailenizin hep iyi anlaşmaları için açık vermek istemiyorsunuz ama bırakın ya eşiniz hakkında ne düşünürler düşünsünler, kendinizi onun iyi anılması için bu kadar üzmeyin, birazda kendi değerlerini kendileri korusunlar.

Böyle diyorsa, sende dönme kal o gece babanda ..
Bak senin ve senin eşin gibi bikaç olgunluktan nasibini almamış eşe sahip insanlar var bu forumda ve
hep diyorum, böyle mantıksız hareketlere girdiği anda alttan almayın, dersini verin ki bir daha
sana bu muhabbetti yapmaya çekinsin .
Ne kadar ayıp eşinin yaptığı, eminim ki tartışmalarınızla ailenin uzaktan yakından alakası
bile yok ..
Sen onun annesine aynı şekilde tavır alsan hoş mu yanii .

Siz ailenizle sorun olmadıgını düsünüyosunuz ama ben esinizin ailenize takık oldugunu düsünüyorum
Ya da sizin canınızı acıtıp üzmek icin yapıyo
Siz de deneyin tepkisi nasıl olcak bi bakın

Tartıstıgınızda onun size yaptıgını uygulayın
Algısı iyiyse canınızı nasıl acıttıgını o lafın anlar.
Onun ailesiyle aynı şehirde değiliz. Bu yüzden aynısını yapma şansım yok. Bi sorun varsa da ben farkında değilim inanin ki. Eşime de sordum yok birsey diyor. Bir de şöyle bir problem var eşim hrr hafta ailemi davet eder. Ama biz ayda bur gideriz bu aile toplantilarina. Babam da istiyor ki biz de onlara gidelim. Adamı anlıyorum sonuçta hep misafir olarak gelmeye çekiniyor. Oraya gittigimizde bize hizmet ediyor. Ama eşim ısrarla onların gelmesini istiyor. Hoş artık onu da istemiyormus. Ben ailemle görüşunce onu benimseyemeyip tartışma cikariyormusum.

Böyle diyorsa, sende dönme kal o gece babanda ..
Bak senin ve senin eşin gibi bikaç olgunluktan nasibini almamış eşe sahip insanlar var bu forumda ve
hep diyorum, böyle mantıksız hareketlere girdiği anda alttan almayın, dersini verin ki bir daha
sana bu muhabbetti yapmaya çekinsin .
Ne kadar ayıp eşinin yaptığı, eminim ki tartışmalarınızla ailenin uzaktan yakından alakası
bile yok ..
Sen onun annesine aynı şekilde tavır alsan hoş mu yanii .
Geçenlerde büyük bir tartışma yaşadık. Ben ailesine anlattım artık durumu ve tamamen beni hakli buldular. Bunun üzerine devam eden tartışmalar sırasında ailemle gorusmeme kararı aldi. Ben ailemle çok görüşünce onu sahiplenemiyormusum. Böyle birşey siz konusu bile değil. Kendisi de biliyor üste çıkmaya çalışıyor. Kullanıyor. Bazen o kadar çocukça davranıyor ki yemin ederim yoruluyorum.

Biraz cocukca bir davranis sergiliyormus esiniz. Sizi guya en zayif noktanizdan vuruyo aklin sira. Istedigini sizi boyle 'tehdit' ederek elde ediyorsa, ozaman belki sizinde ona meydan okumaniz lazim. Gelmek istemiyomusun? Peki yanliz giderim diyin ve gidin. Kavga gurultusuz ama. Tavri nasil olacak bi bakin. Ardindanda onun ailesine gidilecegi zaman 'canim sen git, islerim var benim, hastayim yorgunum' filan diyin. Bakin nasil davranacak.
Esim aileme karsi biraz mesafeli olmak istediginden cok sik eslik etmek istemiyor bana aileme gittigim zaman. Strateji degistirdim, hic tartismasini yapmiyorum ama bende onun ailesine artik cok cok daha az gidiyorum ve bir baktim esim kuzu kuzu benimle beraber aileme geliyor.
Maalesef bu sıralar ailesi bulunduğumuz şehirde degiller. O yüzden bunu yapabilme şansım yok. Ancak donduklerinde uygularim ama daha çok var.

Geçenlerde büyük bir tartışma yaşadık. Ben ailesine anlattım artık durumu ve tamamen beni hakli buldular. Bunun üzerine devam eden tartışmalar sırasında ailemle gorusmeme kararı aldi. Ben ailemle çok görüşünce onu sahiplenemiyormusum. Böyle birşey siz konusu bile değil. Kendisi de biliyor üste çıkmaya çalışıyor. Kullanıyor. Bazen o kadar çocukça davranıyor ki yemin ederim yoruluyorum.

Çok iyi anlayabiliyorum canım,
bazı erkekler ilk yıl nedense bu tribe giriyorlar.
Senin ailenle ilişkini kıskanır ama kendi ailesine dünyaları sererler ellerinde olsa .
Eşin çok açık içten içe seni ailenden kıskanıyor .
Çok kızıyorum böyle adamlara.
Bak benzerlerini evliliğimin ilk 1,5 yılı bende yaşadım .
Keşke sadece konuşarak tepki vermek yerine daha önce bu tepkilerimi davranışa dökerek dersini verseymişim diyorum .
Eğer sana seni alamam baban bıraksın diyorsa, babam yaşlı o saatte beni mecbur değil eve bırakmaya ben de babamda
kalırım iyi olur der geçersin.
Bakalım o zaman ne yapacak .
Böyle yorulup yıpranacağına, biraz cesur olmakta fayda varmış ben yaşayarak gördüm bunu .

Çok iyi anlayabiliyorum canım,
bazı erkekler ilk yıl nedense bu tribe giriyorlar.
Senin ailenle ilişkini kıskanır ama kendi ailesine dünyaları sererler ellerinde olsa .
Eşin çok açık içten içe seni ailenden kıskanıyor .
Çok kızıyorum böyle adamlara.
Bak benzerlerini evliliğimin ilk 1,5 yılı bende yaşadım .
Keşke sadece konuşarak tepki vermek yerine daha önce bu tepkilerimi davranışa dökerek dersini verseymişim diyorum .
Eğer sana seni alamam baban bıraksın diyorsa, babam yaşlı o saatte beni mecbur değil eve bırakmaya ben de babamda
kalırım iyi olur der geçersin.
Bakalım o zaman ne yapacak .
Böyle yorulup yıpranacağına, biraz cesur olmakta fayda varmış ben yaşayarak gördüm bunu .
Çok mantıklı. Benim onun karşısında cesaret ihtiyacım var. Hani ailesiyle anlasamasam sorunlarim olsa da karşılıklı olarak yapsa anlarım ama eşimin annesinin bizzat esime söylediği şeyleri biliyorum. O kızı uzmeyeceksin ne istiyorsa ne diyorsa yapacaksin diyor. Esimin annesi bana dediki en çok oğlumun senin sözünden çıkmamasıni istiyorum. evlilikte ne zaman adam karısının sözünden cikmazsa o zaman mutlu huzurlu olunur diyor. Benim ailem de çok saygilidir eşime. Oğlum diye hitap eder babam. Yani ortada bir sorun yokken esimin simarikligi yüzünden düşündüğüm şeylere bakın. Sizin yönteminizi uygulayacagim. İnşallah ise yarar.

ikisi birbirini seviyorlarsa sorun ne pekı eşin niye durduk yere sizi tehdit ediyorki anlamadım

Tartismada üste çıkmak için zayıf noktami kullandığını düşünüyorum. Başka bir açıklama gelmiyor aklima.
o vakit sevmiyor bence samimi değil yani düşüncelerinde.
bana eşim böyle dese çok büyük olurdu tepkim ne demek ya
sizde bende seninkiyle görüşmeyeceğim dersin o vakit çocuk mu bu adam ortada sorun yoksa ki bence ortada sorun var. böyle davranmaması gerek

Csnim benim esin bunu bildigi icin yapiyor ki zaten. Sen mahcupolmamak icin ya da aile icindeki durumu ailene yansitmamak icin cabaliyorsun. E adam da bunu cani istediginde kullaniyor. Inan aynisini yasadim. Benim cozumum su oldu:
Ailenle gorusmek istemiyorum mu dedi tamam dedim gorusme sen bilirsin. Aaa ama bak hafta sonu geleceklerdi ya ara gelmeyin gorusmek istemiyorum bir sure de dedim.. hic beklemiyordu yine onu ikna etmeye calisacagimi zannediyordu aman yapma etme onlar seni soyle seviyorlar boyle seviyorlar gibi.
Onceleri saka sandi. Sonra hemen hemen her durumda ciktim aradan. Hatta babam beni telden arayip benle konustuktan sonra bazen de onu isterdi sohbet etmek icin. Baba onu onun tel.inden ara dedim misal. Sasirdi bulara bir daha da kullanamadi. tavsiyem siz de cikin aradan. Aileniz esinize birsey mi diyecek ona sorun ya da soyleyin deyin. Ayni sekilde esinize de sen kendin soyle diyin.
Eminim bir daha kullanamayacaktir

o vakit sevmiyor bence samimi değil yani düşüncelerinde.
bana eşim böyle dese çok büyük olurdu tepkim ne demek ya
sizde bende seninkiyle görüşmeyeceğim dersin o vakit çocuk mu bu adam ortada sorun yoksa ki bence ortada sorun var. böyle davranmaması gerek
canim adam zaten bunu bildigi icin yapiyor ki. Bu tepkiyi verecegini iyi biliyor canini nasil yakacagini iyi biliyor. Ters kose yap yukarda yazdim onu onun silahiyla vur. Her konuda ben bunu yapmayi ogrendim rahatladim. Yoksa ben de cildirirdim onlar seni bukadar severken sn ne diyorsun diye. Insan fitrati bunu elinde olmadan yapiyor bilincalti

X