İçinden çıkmadığım borç batağı..

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Neredeyse 15 yıldır memurum . Tek alabildiğim şey, bir ev . Bu kadar. Gerisi hat vurup harman savurma .. çocukluğum ve gençliğim varlık içinde yokluk ile geçti .. bir elbiseye , bir oyuncağa hasret kaldım.. kardeşim benim tam tersime , tıpkı annem babam gibi aşırı cimri oldu. Dışardan su bile almaz , cami arar , eşine de o şekilde , şimdi cocugu oldu , bir puset bile almıyor , çok buluyor , kendısı eşi de memur . Her neyse ..
o bir sekılde kendını kurtarıyor ama ben , içimde kalanlarla son iki yılda öyle bir alışveriş yaptım ki , terapi almak zorunda kaldım .. sonuç verdi neyse ki . Ama hala borç ödüyorum 80 bin TL kaldı .. borç bitince boşluğa düşmüş gibi hissedeceğim sanki cunku borçsuz yaşamak nedir bilmiyorum. . 6-7 ay sonra borç neredeyse bitiyor . Sanki borçsuz olmak bana biley ifade etmiyor , sizde kendımı nasıl motive edebilirim ?????

E ne guzel evinizi almissiniz. Yilalrca calisip ev alamayanlarda var.Borcunuz bitince birikim yapın kenara para koyun izinlerinzde tatil yaparsanız yada baska birsey alirsiniz o parayla. Ulkemiz icin kenarda para sart her an hersey olabilir. Ayrica har vurup harman savurmak ayri rahatca alisvers yapmak ayri birsey.Beni zora sokmayacaksa diledigimi yaparm ben genelde parayla alisveris degil tatil yaparim.Gezmeye harcarim hep .İki gunluk dunya gezp gordgmz eglendigimiz bize kalacak.Alisverste alinanlarinda ömru kisa. İhtiyacm olan disinda almam.
Gezin bol bol. Borca giden parayi tatile degerlendirin

O zaman kredi çekip tatil yapacağım kızımla , mantıklı olan bu :) borç ödemeden yaşayamam cunku

Ona da baktım , şöyle bir sorun var mesela orta düzey bir araba en az 350 500 arası , o kredi yi de , bankamın belirlediği sürede ödeme şansım yok
Kızın varmış ona hesap aç borç ödüyor gibi düzenli biriktir dövi ya da altın olarak

O zaman kredi çekip tatil yapacağım kızımla , mantıklı olan bu :) borç ödemeden yaşayamam cunku
Bunuda ilk defa goruyorum Borcum bitsin ayligim elime rahat gecsin diye bekliyorum dort gozle. Kredi odemenize ne gerek var aylgnzdan birikim yapin kredi oder gibi kenara koyun.Niye bosuna faiz odeyeseniz .Kenara koydugunuz size kalir.

Bunuda ilk defa goruyorum Borcum bitsin ayligim elime rahat gecsin diye bekliyorum dort gozle. Kredi odemenize ne gerek var aylgnzdan birikim yapin kredi oder gibi kenara koyun.Niye bosuna faiz odeyeseniz .Kenara koydugunuz size kalir.
İşte her türde ruh hastası mevcut toplumda :)
Kimisi borçla yaşayamaz kimisi de borçsuz :)

Zamanla alıs verıs yaptıkca o korelıcek. Sızde bırıktırceksınız. İlk calısmaya basladıgımda öle çok alış verıs yapıodumkı. İnşallah benımde evım olur

Allah korusun tabii çocuğunuzu da "kızıma bir şey olursa elimde birikmiş para bulunsun" olarak düşünemez misiniz? Borç ödemesi azaldı ama bitmedi kafasıyla döviz ya da altın alabilirsiniz her ay. Çocuk varsa mutlaka bir yerde birikim olmak zorunda. Tatile de gidersiniz, çocuğun ekstra bir isteği olursa onu da alabilirsiniz. Eskiden bir iş arkadaşım devamlı gider kredi çekip altın alırdı. 6 ay 1 sene kredi öderdi maaşından. Ben kesinlikle para biriktiremiyorum ama böyle borç olunca mecbur ödüyorum demişti.

Bu çok mantıklı aslında
Hem aldığım altın , çocuğa da birikim olmuş oluyor . Hem de kullanırım , baktıkça belki hoşuma gider . Bunu yapacağım , kredi çekip altın biley alıp onu ödeyeceğim

Ben de aynı öneriyi verecektim. Madem borç ödemeye alışıksınız. Ya değeri kaybolmayacak, yatırımlık ziynetler alın kendinize ya da kızınızın adına altın hesabı açıp oraya yatırın. Krediniz bitince ufak bir ihtiyaç kredisi çeker onunla yatırım yapar, ödemesi bitince yenilersiniz. Ya da ufak bir tatil alın, ödemeyi şimdiden yapın vs.vs :)

Internetten taksitli altin alabilirsiniz. 3 taksit yapıyorlar işlemesiz bilezik falan iyi yatırım aracı

evlenmişsiniz, çocuk yapmışsınız, ev almışsınız
kızmla tatile gidecem diyorusunz, eş kişisi ortada yok galiba?
bu durumda kıza tek mi bakıyorsunuz?

yani şu şartlarda çok da çılgın bir şey harcamış değilsiniz sanki?
yeni maaşı olan ve fakir (ya da varyemez) aileden gelen her kadın önce bi harcar... üst baş alır para harcama keyfi yaşamak ister. bunun istisnası azdır.
kendinize o kadar da yüklenmeyin
ama tabii gereksiz saçma harcıyorsanız onu bırakıp daha rasyonel olmaya çalışın, ona diyecek laf yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…