E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
Evlilik ,müthiş kıymetli bir akit..Allah cc ya söz veriyoruz ,eşimizle aynı yastığa ve yola baş koymak ,bir ömür hayatı beraber anlamak,beraber gülmek,ağlamak için...
Ne kadar duru ve içten yazmışsınız,yüreğinize sağlık.
Çağ değiştikçe,kuşak atladıkça,doyumsuz ve tatminsiz lik hat safhada oluyor bu çıplak bir gerçek bence,tüketim toplumu olduk çıktık,maneviyatımızı yitiriyoruz belki de...
Bu kutsal mertebeyi anlatmak hakikaten çok zor..
Biz birbirimize Allahtan emanetiz,şu sayılı günlerimizi doyasıya yaşamak,sevgi ile muhabbet ile yoğurmak dururken,sudan sebeplerden gönül kırmaya ne hacet.
Hani der ya şair- Sevgi için zamanımız yokken bu nefret neden?
Herşey insanlar için ,kırılırız darılırız belki,ama püf noktası asla bunu uzatmamak,kıymet bilmek..
Onu beraberken dahi onu özleyecek kadar çok sevmek.
Allah cc herkesin gönlüne göre versin,şükürler olsun ki evlenmişim,çok samimi söylüyorum,aile olmak ve bunu başarıyla yürütebilmek harkulade bir duygu..
Son birşey:
Allah cc nun el ele tutuşmuş ,birbirlerinin gözleri için aşkla şefkatle bakan eşleri gördü mü rahmeti çoşarmış,yeryüzüne nur yağdırırmış ..
Ve o sevenlerin parmakları arasından kayar gidermiş bütün sıkıntı ve günahları.
İşte böyle birşey..
evlenmeden önce hem eşimin arkadaşları hem benim arkadaşlarım bızı evlenmemiz konusunda uyardı. başınızı yakmayın hayatın tadını çıkarın dedıler. heryerde evlılıkle ılgılı kötu konuşulurken ve bu kadar boşanmalar yaşanırken, ben evlılıgın mukemmel birşey oldugunu duşunuyorum. hergeçen yıl daha da bağlanıyorum eşime. kavga, sevgi, alışkanlık, bağlılık, cinsellik, arkadaşlık, kankalık vs. hepsını eşınızde bulmak ıstersenız bulabılırsınız. önemlı olan görebılmek ve geçınmek için çaba harcamak. evın huzurunu bozmamak, saygıyı sevgıyı azaltmamak. bın kere dunyaya gelsem yıne evlenırdım.
ıcndekılerr cıkmakk ıcınn dısındakılerr gırmekk ıcınn ugrasırr dıyee dee bılınırrr evlılıkk ıcın...ama gercektende saka bır yana evlılıkk zorr kızlarr yanıı ne olursa olsun..Rabbım ıyılerle herkesınn kendıne uyacagıyla karsılastırsın...
aslında ruh eşini bulduktan sonra doğru insanla evlendikten sonra ben evliliği kötü bir şey kurtulunulmak istenilcek bişey olduğunu düşünmüyorum başımdan kötü bir tecrübe geçmesine rağmen, ama o benim hatamdı evliliği evlenmek için yaparsan yanlış o evlilik seni boğar ama sevdiğinle bi ömür aynı yastığa baş koymak her güçlüğün altından onla çıkmak ve beraber çocuklarınızı büyütmek niyetiyle kurulan bi evlilikten insan kolay kolay çıkmak kurtulmak istemez sanırım, bunuda inş, umarım tabi ilerde yaşayarak görücem=)
Evlilik ,müthiş kıymetli bir akit..Allah cc ya söz veriyoruz ,eşimizle aynı yastığa ve yola baş koymak ,bir ömür hayatı beraber anlamak,beraber gülmek,ağlamak için...
Ne kadar duru ve içten yazmışsınız,yüreğinize sağlık.
Çağ değiştikçe,kuşak atladıkça,doyumsuz ve tatminsiz lik hat safhada oluyor bu çıplak bir gerçek bence,tüketim toplumu olduk çıktık,maneviyatımızı yitiriyoruz belki de...
Bu kutsal mertebeyi anlatmak hakikaten çok zor..
Biz birbirimize Allahtan emanetiz,şu sayılı günlerimizi doyasıya yaşamak,sevgi ile muhabbet ile yoğurmak dururken,sudan sebeplerden gönül kırmaya ne hacet.
Hani der ya şair- Sevgi için zamanımız yokken bu nefret neden?
Herşey insanlar için ,kırılırız darılırız belki,ama püf noktası asla bunu uzatmamak,kıymet bilmek..
Onu beraberken dahi onu özleyecek kadar çok sevmek.
Allah cc herkesin gönlüne göre versin,şükürler olsun ki evlenmişim,çok samimi söylüyorum,aile olmak ve bunu başarıyla yürütebilmek harkulade bir duygu..
Son birşey:
Allah cc nun el ele tutuşmuş ,birbirlerinin gözleri için aşkla şefkatle bakan eşleri gördü mü rahmeti çoşarmış,yeryüzüne nur yağdırırmış ..
Ve o sevenlerin parmakları arasından kayar gidermiş bütün sıkıntı ve günahları.
İşte böyle birşey..
katılıyorum zor arkadaşım ama zorlaştıran yine bizleriz.evlilik piyango gibi bence ya amortiyle idare ediyorsun,ya hiç bir şey çıkmıyor,yada büyük ikramiyeyi kazanıyorsun.ben büyük ikramiye kazananlardanım,onuda bitirip tüketmemek lazım allah herkeze içinde huzur bulacağı bir yuva nasip etsin.aynı evi paylaşıp o evi hapishane gibi görmek insanı bitirir ya allah herkeze ağız tadı ve huzur versin.:1hug:
Bana söz yüzüğünü takmadan önce işyerındekı arkadaslarım cok ısrar ettı,evlenme fln dıye.En son madem kendını yakıyosun barı o cocugu yakma dediler :roflol:
İnşallah kısa bı zaman sonra bende aynı çatı altına gırıcem eşimle,ne dıyelım Rabbım utandırmasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?