- 21 Ağustos 2013
- 4.702
- 5.092
- 158
- 40
- Konu Sahibi Dindirella
-
İşte tam da bu? Hak ediyor mu gerçekten?Dinlendin mi derdi ne?Bile bile kötülük asla yapmam ama bile bile kötü söz söylerim hak edene.
Suç unsuru bulundurmuyor olsa da, intikam güzel şeydir benim nezlimde.
Yeri ve zamanı gelince istemediğini işitirler elbet:)
Benim zamanında kalbimi kırmışsa, üzüldüğüm bir şeyi tiye alıp rencide etmiş ya da kendince hasetlenip zulmetmişse, tabi ki hak eder:)İşte tam da bu? Hak ediyor mu gerçekten?Dinlendin mi derdi ne?
En güzel zamanBence bunlar hep hayatımızın kalabalık oluşundan,telaşımızdan,bişeyler elde etme hırsımızı amaç olarak nitelendirmemizden kaynaklanıyor.
Şu 3 aydır Kıbrıs’ta bir köyde yaşıyorum.Ücretsiz izindeyim.Ben böyle huzur böyle sakinlik mutluluk görmedim.
Ne bana kötülük eden var ne de ben bilerek ya da bilmeyerek birine kötülük ettim.Az insan çok huzur biraz da deniz lazımmış insana
İnsanların böyle sorgulamalar yapmasını çok beğeniyorum. Genelde sıkıntı anında kafa patlamak geliyor aklımıza ama. Birileri kuyruğumuza bastığında yani.Kaç kişi çıkar ki bunu söyleyen?
Bir başkası kötü ama o başkasının da kendine göre nedenleri var öyle değil mi?
Ben şu kişiye kötülük ediyorum bile isteye şu an diyebilen var mı? Eskiden i sormuyorum.Şu an bile isteye birine kötülük ediyorum diyen var mı?
Yani evli adamla beraber olan kadın da kendince haklı.Sevmişmiş de miş..Birinin üzerinde haksız baskı kurup hakkını yiyen de haklı.Kendini korumuşmuş.. Yani herkesin haklı olduğu yerde suçlu yok.Kanun devreye giriyor.Ama bazı durumlarda kanuna da başvurulamıyor ya işte o vicdanlar keşke açık olsa.
Keşke sağduyulu,vicdanlı insanlar olsa. AMA kime göre vicdanlı?
Toplumla yaşamak beni boğuyor artık.Belki aynı frekansta olmadığım insanlarla bir arada olmanın refleksi bendeki.Boğuluyorum..Sağduyusuzluğun, yozlaşmışlığın,nezaketsizliğin içinde..
benım kotulukten anladıgımKaç kişi çıkar ki bunu söyleyen?
Bir başkası kötü ama o başkasının da kendine göre nedenleri var öyle değil mi?
Ben şu kişiye kötülük ediyorum bile isteye şu an diyebilen var mı? Eskiden i sormuyorum.Şu an bile isteye birine kötülük ediyorum diyen var mı?
Yani evli adamla beraber olan kadın da kendince haklı.Sevmişmiş de miş..Birinin üzerinde haksız baskı kurup hakkını yiyen de haklı.Kendini korumuşmuş.. Yani herkesin haklı olduğu yerde suçlu yok.Kanun devreye giriyor.Ama bazı durumlarda kanuna da başvurulamıyor ya işte o vicdanlar keşke açık olsa.
Keşke sağduyulu,vicdanlı insanlar olsa. AMA kime göre vicdanlı?
Toplumla yaşamak beni boğuyor artık.Belki aynı frekansta olmadığım insanlarla bir arada olmanın refleksi bendeki.Boğuluyorum..Sağduyusuzluğun, yozlaşmışlığın,nezaketsizliğin içinde..
Yapmiyordum ama yapiyorum artik.Ya ben bu nedenle sordum zaten.Ben bile isteye yapiyorum.bundan da mutlu oluyorum artik.malesef..ve bu gidisat iyi degil.ben bu duruma duatugum icin uzuluyorum zaten.Sorduğunuz soru güzel kötülük yapmadim bilerek. Ama bjlerek kalbini kırdıklarım oldu. Kuyruguma basanin kuyruğuna basarım.
Bence sizde cevap verin yazdığınız yorumlardan sizin melek ve etrafinizdakilerin zekası eksik olup sizi anlamadığı çıkıyor. Dürüstlük önce kendjnden başlar.
Ben pek cok kez erdemli davrandim.ciddiyim riya yok bunda.ama artik davranmiyorum.ve ben bubhale geldigim icin de uzgunum.bu insanlar erdemden anlamiyor.erdemli davraninca tepki aaa salaga bak oluyor.cunku neyse daha fazla dalmayayim.mevzuya ban yemeyeyim gece gece.İnsanların böyle sorgulamalar yapmasını çok beğeniyorum. Genelde sıkıntı anında kafa patlamak geliyor aklımıza ama. Birileri kuyruğumuza bastığında yani.
Hepsi haklı belki de. Hepimiz haklıyız. Dedikodularımız, saldırganlığımız, açgözlülüğümüz, omurgasızlığımızın; yalanlarımızın kendimizce hakkı gerekçeleri var. En haklı biziz. Ya da yok. Düz, ilkel, bencil yaratıklarız.
Bir insan kendinde iyi bir erdem bulunduğunu iddia ediyor örneğin cömert olduğunu. Ama daha önce hiç gerçekten cömertlikle sınanmamış ki. Cömert olmanın, cebinde 200 lirası varken 20 lirasını aç birine verip geri kalanıyla kendine dördüncü çift ayakkabısını almak olduğunu düşünüyor.
Peki bu insan çok sevdiği biriyle ormanda açlıktan ölme noktasına gelip, bir yerde iki parça ekmek bulsaydı eğer, birini yiyip diğerini çok sevdiği kişiye mi götürürdü, yoksa birini yedikten sonra diğerini ikiye bölüp yalnızca bir parça ekmek bulabildiğini mi söylerdi, bir de yalandan görece daha büyük parçayı karşısındakine uzatarak.
Çoğunluğun zalim ve ikiyüzlü olduğunu düşünüyorum genelde. Yarın ne düşünürüm bilmiyorum.
Geylani hazretleri diyor ya Dünya bir hastane, içindekiler hasta. Hastanın da hastadan medet umması anlamsız.
Ben hem insanlara hem kendime kızıyorum bu erdemli görünme riyakarlığıyla ilgili. Çünkü inanın bir çoğumuz iddialarımızla sınanmadık
İnsan üzüldüğü şeye devam etmez.Yapmiyordum ama yapiyorum artik.Ya ben bu nedenle sordum zaten.Ben bile isteye yapiyorum.bundan da mutlu oluyorum artik.malesef..ve bu gidisat iyi degil.ben bu duruma duatugum icin uzuluyorum zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?