İçınızde ben kötü bi insanım kötülük yapıyorum.diyebilen var mı

Dindirella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
4.702
5.092
158
40
Kaç kişi çıkar ki bunu söyleyen?
Bir başkası kötü ama o başkasının da kendine göre nedenleri var öyle değil mi?
Ben şu kişiye kötülük ediyorum bile isteye şu an diyebilen var mı? Eskiden i sormuyorum.Şu an bile isteye birine kötülük ediyorum diyen var mı?
Yani evli adamla beraber olan kadın da kendince haklı.Sevmişmiş de miş..Birinin üzerinde haksız baskı kurup hakkını yiyen de haklı.Kendini korumuşmuş.. Yani herkesin haklı olduğu yerde suçlu yok.Kanun devreye giriyor.Ama bazı durumlarda kanuna da başvurulamıyor ya işte o vicdanlar keşke açık olsa.
Keşke sağduyulu,vicdanlı insanlar olsa. AMA kime göre vicdanlı?
Toplumla yaşamak beni boğuyor artık.Belki aynı frekansta olmadığım insanlarla bir arada olmanın refleksi bendeki.Boğuluyorum..Sağduyusuzluğun, yozlaşmışlığın,nezaketsizliğin içinde..

Bile bile kötülük asla yapmam ama bile bile kötü söz söylerim hak edene.
Suç unsuru bulundurmuyor olsa da, intikam güzel şeydir benim nezlimde.
Yeri ve zamanı gelince istemediğini işitirler elbet:)
İşte tam da bu? Hak ediyor mu gerçekten?Dinlendin mi derdi ne?

Yani iletişim kursak aslında ben bunu bunu hissettim bu nedenle sana böyle davrandım diyebilecek kadar açık yürekli olsak.Empati.kursak ya çok mu zor? Ben bıktım odunsal varlıklardan
Ya kizacaksınız farkındayım ama cidden gün içinde iletişim.kurdugum pek çok insana da bakıyorum zekalar da düsük.algılamiyor adam.kafaainda bir dusunce kalibi var o kalipla dusunuyor seni kategorize ediyor.bi dinlese bi görmeye kalksa ama.ne mümkün? Haksiz olabileceği düsüncesine tahammulu yok.cunku karsisindakini alt etmek gibi hedefi var.hakliyi bulmak dogru olani yapmak değil.ben bu zihniyetteki insanlardan tiksiniyorum artik.

Yani ben dogru olan ne ise kim daha makulse onu yapma taraftariyim.illa benim dedigim olsun diyen insanlar kadar sacma bi canli formu yok gozumde.tamamen zekasina guvenmemek bu.
Biktim surekli ayet paylasip gosteris yapip kaliteli is yapmayanlardan.Allah Allah deyip liyakatsiz bi yere gelen aptal.insanlardan bik timmmmmm

Güzel soru. Hep düşündüm bunu. Bile isteye kötülük yapan insanların ağır psikolojik problemleri oluyor,kesinlikle sağlıklı insanlar değilller orası bir gerçek. Kötülük deyince çok fazla boyutu var size göre nedir kötülük mesela? Sizi hala çok seven sevgilinizden bir anda ayrılmak kötülük müdür? Ya da sizden daha iyi puan almasın diye arkadaşınızla ders notlarınızı paylaşmamak kötülük müdür? Adam öldürmek? Hırsızlık kötülük müdür? Birini öldürmek dışında saydığım tüm bu şeyleri “kötülük” yapan tamamen süreç ve bunları yaparken hissettiklerin. Bir insan zevkine ve kolay yoldan bir şeyler elde etmek için de hırsızlık yapabilir,o an fakirlikle boğuştuğu için acil ve çaresiz durumda kaldığı için de. Sizi çok seven sevgilinizden aniden ayrılma sebebiniz onu daha fazla oyalamamak,dürüst olmak da olabilir ego tatmin etmek ve karşı tarafı süründürmek de. Ben bilerek ve “niyetim” kötü olarak kötülük yaptım mı hatırlamıyorum ama çıkarım uğruna birini harcamak zorunda kaldığım oldu. Ve hala çok pişmanım. Dışardan bakan bu konuda burnumdan kıl aldırmadığımı ve hiç de pişman olmadığımı çünkü kendimi haklı gördüğümü ve haklı sebeplerim olduğunu düşünür ama bence yoktu. Bazı şeyler dışardan göründüğü gibi olmuyor işte. Ruh sağlığı nispeten yerinde olan insanlar için en büyük ceza ve ilahi adalet kaynağı vicdandır. Kötülük gördüm ama karşı taraf çok mutlu çok iyi diye düşünmeyin. Ortalama zeka seviyesine sahip ve dediğim gibi nispeten ruh sağlığı yerinde olan herkes ne yaptığını bilir ve emin olun bir gün vicdanlarıyla baş başa kalırlar.

Bence bunlar hep hayatımızın kalabalık oluşundan,telaşımızdan,bişeyler elde etme hırsımızı amaç olarak nitelendirmemizden kaynaklanıyor.

Şu 3 aydır Kıbrıs’ta bir köyde yaşıyorum.Ücretsiz izindeyim.Ben böyle huzur böyle sakinlik mutluluk görmedim.

Ne bana kötülük eden var ne de ben bilerek ya da bilmeyerek birine kötülük ettim.Az insan çok huzur biraz da deniz lazımmış insana

Bazen keşke bir parça olabilsem de bu aşırı merhametli yüreğimin uzuntsndn kurtulsam diyorum. Kin tutamyrm kötülük asla aklımdan geçmiyor aşırı empati ve sempati duymakta insanlara iyi degl aslında.

Yaptigi isin hakkini vermeyip sosyal medyadan cok calisyormus gibi yapanlardan, zerre kadar kafasi basmayan isleri cok guzel yapiyormus gibi lanse edenlerden biktim.bi yonetici lider olmak durumunda.liderlik ornek teşkil etneyi de ekip calismasi yapmayi da gerektirir.git bi bolum oku.sonra o abidik gubidik bolumden boaluk var diye haketmedigin milletin dirsek curuttugu yuksek pua la girdigi yere kapagi at.sinra oradan bir dayi vasitasiyla baska yere kapaklan.parayi ver yuksek lisans diplomasi al dogru duzgun tez mez yazmadan.sonra senden daha iyi olanlara liderlik et.bastan basa sakilken bastan basa karaktersizken.sonra mobingin dibine vur.karala.

En güzel zaman

İnsanların böyle sorgulamalar yapmasını çok beğeniyorum. Genelde sıkıntı anında kafa patlamak geliyor aklımıza ama. Birileri kuyruğumuza bastığında yani.
Hepsi haklı belki de. Hepimiz haklıyız. Dedikodularımız, saldırganlığımız, açgözlülüğümüz, omurgasızlığımızın; yalanlarımızın kendimizce hakkı gerekçeleri var. En haklı biziz. Ya da yok. Düz, ilkel, bencil yaratıklarız.
Bir insan kendinde iyi bir erdem bulunduğunu iddia ediyor örneğin cömert olduğunu. Ama daha önce hiç gerçekten cömertlikle sınanmamış ki. Cömert olmanın, cebinde 200 lirası varken 20 lirasını aç birine verip geri kalanıyla kendine dördüncü çift ayakkabısını almak olduğunu düşünüyor.
Peki bu insan çok sevdiği biriyle ormanda açlıktan ölme noktasına gelip, bir yerde iki parça ekmek bulsaydı eğer, birini yiyip diğerini çok sevdiği kişiye mi götürürdü, yoksa birini yedikten sonra diğerini ikiye bölüp yalnızca bir parça ekmek bulabildiğini mi söylerdi, bir de yalandan görece daha büyük parçayı karşısındakine uzatarak.
Çoğunluğun zalim ve ikiyüzlü olduğunu düşünüyorum genelde. Yarın ne düşünürüm bilmiyorum.
Geylani hazretleri diyor ya Dünya bir hastane, içindekiler hasta. Hastanın da hastadan medet umması anlamsız.
Ben hem insanlara hem kendime kızıyorum bu erdemli görünme riyakarlığıyla ilgili. Çünkü inanın bir çoğumuz iddialarımızla sınanmadık

benım kotulukten anladıgım
son bır tane kalmıs parfumu bırı almak uzereyken ondan once davranıp almak gıbı mesela ...
boyle yerden vuruyorum bazen ınsanları
sonra da ya sıseyı dusuruyorum kırıyorum ya da bozuyorum falan bana da nasıp olmuyor cunku nıyetım kotu pis nıyetlı davrandıgımdan
ya da almayı dusundugum bır kıyafet , yarın gelır alırım parayı tamamlayayım dıyerek magazada arka bı yerlere sakladıgım bluz .

bu hak yemek mıdır bılmıyorum ama bunu yaparken huzursuzda olarak yapıyorum yanı baskasının faydalanmasının önune gecmıs oluyorum sırf benım olsun dıye bunu yazdıktan sonra pısman oldum ama sılmek ıstemedım arada bakıp yaptıgımdan utanmak ıstıyorum belkı bu durumumu duzeltırım

Sorduğunuz soru güzel kötülük yapmadim bilerek. Ama bjlerek kalbini kırdıklarım oldu. Kuyruguma basanin kuyruğuna basarım.

Bence sizde cevap verin yazdığınız yorumlardan sizin melek ve etrafinizdakilerin zekası eksik olup sizi anlamadığı çıkıyor. Dürüstlük önce kendjnden başlar.

Yapmiyordum ama yapiyorum artik.Ya ben bu nedenle sordum zaten.Ben bile isteye yapiyorum.bundan da mutlu oluyorum artik.malesef..ve bu gidisat iyi degil.ben bu duruma duatugum icin uzuluyorum zaten.

Kötülük yapmıyorum ama çokta iyi bir insan sayılmam hak edene hak ettiği gibi.
Şaka bir yana. Vicdanım her zaman rahat . Istemeden sinirle bazen sözler çıkıyor ağzımdan telafi etmeye çalışıyorum.
Ama beni üzen insana ne kadar sevsem de lafımı söylerim

Ben pek cok kez erdemli davrandim.ciddiyim riya yok bunda.ama artik davranmiyorum.ve ben bubhale geldigim icin de uzgunum.bu insanlar erdemden anlamiyor.erdemli davraninca tepki aaa salaga bak oluyor.cunku neyse daha fazla dalmayayim.mevzuya ban yemeyeyim gece gece.

Yapmiyordum ama yapiyorum artik.Ya ben bu nedenle sordum zaten.Ben bile isteye yapiyorum.bundan da mutlu oluyorum artik.malesef..ve bu gidisat iyi degil.ben bu duruma duatugum icin uzuluyorum zaten.
İnsan üzüldüğü şeye devam etmez.
Narsist bir insanla olan ilişkiniz size zarar vermesine devam edebilirisniz. Çünkü bu size zarar verir. Ama bir kişinin boynuna sarıldığızda vicdaniniz dur diyorsa durursunuz. Durmuyorsaniz kininiz daha büyük demektir.
Hayat zamanla kendi kaosuna alıyor sanırım insanı.
Bende bazen söylediğim sözden üzülüyorum ama içime su serpiliyor yapacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…