İçinizde FMF den Dolayı Çocuğu Olmayan Var Mı?

gulshie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
81
1
86
50
İngiltere
Herkese Merhaba,

Siteye yeni uye oldum. Ben FMF hastasiyim. Esimle birlikte 1 senedir bebek istiyoruz ama ama henuz bir sonuc alamadik. yurtdisinda yasiyorum.Burada gerekli tum testleri yaptirdik. Ne bende ne esimde gebe kalmayi engelleyecek herhangi bir sorun cikmadi.
FMF rahatsizligimdan dolayi surekli ilac kullanmam gerekiyor. Icinizde FMF hastasi olupta cocuk sahibi olmak isteyen,FMF den dolayi olamayan ve herhangi bir tedavi sonucu cocuk sahibi olan biri var mi? Deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Tesekkurler.

merhaba ilk defa bu hastalıktan taşıyan bu sitede karşılaştım bende bu hastalıgı taşıyorum ama 2 tane oglum var benimde zor oldu ama hep dr bıraktım yeter dedim 2 ay veya 3 ay sonra kendiliginden oldu benim bildigim erkeklerde yüksek ateş sperm sayısında azalma yapıyormuş bence kafana takma ben sana örnegim benim bir dr dogum mucizedir belki dogumdan sonra ataklar yok olur dedi ama malesef geçmedi sevgilera.s.a.s.

merhaba, mesajin icin tesekkurler. fmf cok nadir gorulen birsey oldugu icin bu hastaligi tasiyan birilerini bulup deneyimlerini ogrenmekte zor oluyor. hamileyken ilacini kullandin mi? fmf in iyi yada kotu hamileligine etkisi oldumu? yakinda 35 e giricem 1 seneyi gecti deniyoruz. gerek yasim gerek FMF beni endiselendiriyor ama hayirlisi ne zamansa o zaman gelecek galiba. bakalim beklemedeyiz.

kaç yaşında sın ben senin ablan sayılırım 38 yaşındayım ilk çocugumu 23 yaşında dogurdum ozaman hastalıgımı biliyordum ama ilacın süretli kullanıldıgını bilmiyordum ailemde bende bu konuda bilgi sahibi degildim çok zor günler geçirdim ataklarım her hafta geliyor haftanın 3 günü acıyla boş geçiyordu ilk hamileligimde ilaç kullanmadım. ikinci 29 yaşında oldu ozaman dr ilacı kullanmam gerektigini ölene kadar ilaca ihtiyacım oldugunu söyledi ama ben ne olur ne olmaz dr gebeyken aspirin bile vermiyor bu agır ilacı kullanmadım ama böbreklerimle ilgili problem yaşadım şimdi yine hamile olsam yine kullanmam çocuklarım çok şükür saglıklı onları büyütürken birde onlar için endişe ediyordum acaba hastalak onlarda varmı diye ALLAH A çokşükür onlarda yok ALLAH İNŞALLAH sanada saglıklı evlatlar verir :emir_bebek:

canım kadın dogum dr ne diyor kullandıgın ilaçları yazarsan sana daha fazla bildiklerimi yazarım yaşın bana yakın merak etme ben 3. için bir kızım olsun diye çabalıyorum sevgiyle kal :emir_bebek:

Bana da FMF teshisi ben 19 yasindayken kondu. O zamandan beri Kolsisin kullaniyorum. Su anda gunde 3 ilac aliyorum.FMF im kontrol altinda sayilir. Buradaki dr lar FMF i pek bilmiyor. Akdeniz ulkelerinin hastaligi oldugu icin Ingilterede pek bilinmiyor. FMF icin gordugum dr hamile kalmam durumunda bile ilaci almami bir sakincasinin olmadigini soyluyor.Hamile kaldigimda SAA ve CRP sonuclarima bakip ona gore belki dozaji dusurebilecegimi soyluyor.Hamilelikte ilaci birakirsan atak olabilir olursa da dusuk yapabilirsin diyor. Iste boyle FMF gibi bir hastaligin stresinin uzerine birde bebek sahibi olamama korkusu eklendi simdi. Bakalim hayirlisi.

merhaba bende aynı ilacı kullanıyorum gebe kalmama sebebin ne gebe kalman için hangi ilacı verdi veya tedavin nasıl gidiyor dr dogrusunu istersen dogru söylemiş ben 2defa düşük yaşadım biri karnımda öldü kürtajla aldılar ama anne yüregi korkuyorsun ona zarar vermekten sevgiler :CüvCüv:

cevap verdigin icin tsk.
sebepsizlerdenim bende. ne bende ne esimde sorun yok. yumurtalikalrim tikali degil. hormonlar iyi.
1 ay clomid kullandim.5 olgun yumurta goruldu.catlatma ignesi verildi. ama ise yaramadi.
adetim baslayinca tekrar ultrason yaptilar.yumurtalarin birkaci hala duruyor bu ayda ilac alrsan polikist olusabilir diye bu ay ara verildi. kendimiz deniyoruz.

Bana da aynı teşhis koyuldu hiç bir şey bulamadılar 2. oglumda prof gidiyordum yumurtalıkları çalıştıran ilaçlardan verdi gidiyordum çok güzel bu ay olur diyordu malesef olmuyordu böyle 2yıl geçti adam en son beslenmene dikkat et dedi zayıf degildim ama et süt yogurt tüket dedi bir şey anlamadı ben dr bıraktım böbreklerim ilaçlar yüzünden alarm veriyordu 2ay sonra kendiliginden gebe kaldım birdekaynım evleniyor misafirler oynamayı severim oynamalar telaş içinde olmuş inşallah seninde süpriz olur ben dügün telaşı dr bırakmışım ilaç kullanmıyorum içimde olması için çaba yok psikolojik olarak çok rahatım bence bu nedenle oldu sende kafandan sil ilacını kullan gez eglen birde incir kürünü yapsana hem dogal bir zararı yok 2ay dene çok iyimiş

tatilden geldinmi nasıl geçti sesin çıkmayınca merak ettim sevgilera.s.

merhaba, tatilden doneli 2 hafta oldu. tatil donusu is yerimdeki yogunluktan hic siteye dogru duzgun giremedim. tatil guzel gecti tesekkurler. a.s.kosturmaktan hic gitmemis gibi olduk bile valla...

yarin ultrasonla yumurtaliklarima bakacaklar. eger olgun yumurtalar olustuysa (sanirim olustu cunku kasiklarimda cok baski hissediyorum)catlatma ignesini olucam. bu clomid ile 2.ayim olacak. umarim bu sefer olur...:Saruboceq:

yok hiç sıkıntı çekmiyor. hani derler ya adam ceketini atsa kalıyor maşallah. ilaçlarını 4. aya kadar kullanmadı ama artık kullanıyor sanırım.

klomid bu tarz ilaçların en iyisi inşallah gebe haberlerini alırız sevgiyle kal.

merhaba,
bugun adetimin 12. gunu idi ve ultrasonla yumurtalarimin buyuklugune bakildi. 5 yumurtam varmis. 4 u bayagi olgun ama catlatma ignesini yapmadilar. cunku hamile kalirsan cogul hamilelik olabilir riski olur dediler. bir daha ki ay ilacimi azaltacaklar.iliski onermediler ama ben cogul gebelik riskini goze alip bu ay denenek istiyorum. cunku nisanda da aynisi oldu. igne oldugum halde hamilelik olmadi.

Back
X