Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Selam hgnktr,
Evet FMF gercekten zor bir hastalik. Bana da 19 yasindayken Ankara'da teshis konuldu.
o gun bugundur surekli ilac aliyorum. su an benim FMF im bayagi iyi. en son 2 sene once hafif bir atak gecirdim. o gunden beri iyiyim cok sukur.Ufak tefek agrilar oluyor ama esas FMF agrisini iyi bildigim icin (cekenler bilir) bu ufak agrilari pek takmiyorum. Allah herkese sifa versin dualarimizi kabul etsin insallah...
Benimde eşim fmf hastası:sinifsinif:
Merhaba Balsurat,
Merhaba hgnktr,
FMF in su an kullandigimizdan baska caresi yok maalesef.Ama napalim bunada cok sukur.Ilac gercekten ise yariyor. Bende ataklar az geliyor gelincede hafif geciyor.
Bu konuyu acarken FMF li birilerini bulacagimi hic dusunmemistim cunku cok nadir gorulen bir hastalik.
Ben ve esim 1 seneyi gecti bebek istiyoruz ama su ana kadar bir gelisme olmadi.Hem benim hem esimin tum tahlilleri vs hersey normal cikti. Ama henuz birsey yok. Bana cok az bir ihtimalde olsa FMF ten kaynaklanabilir dediler. Bakalim bizim nazli bebekler ne zaman isterse o zaman gelecekler herhalde...
gulshie'cim valla benım esımede 16 yasında konmus teshıs 12 yıldırda cekıyo kuzum ameliyat masasından kalkmıs malum apandistini almaya kalkmıslar.. dayısındada aynı sorun var onunda 3 cocugu var bızımde nasipse 2 aya kcuagımızda olucak :Saruboceq: bende nette cok arastırdım erkeklerde bı sorun cıkartmıyomus fmf ama kadınlar bıraz sorun cıkartıyomus bıraz ugrastırıyo sanırım umarım bıran once olur cnm ama sen sıkma canını bı cok sey psikolojık bızımde fmf den degıl ama benım yumurtalarımın az gelısmesınden dolayı 1.5 yıl bekledık doktor sayesınde oldu psikoloji gecrketen cok onemlii olmuyo cumlesını cıkart at kafandan kolay degıl bılıyorum ama cıkart bı sekılde... inşallah bır an once dılegınıze kavusursunuz yeterkı hayırlı ve saglıklı olsuna.s.
selam hgnktr, FMF agrilari ile apandisit agrilari karisirmis hep zaten. ben oyle birsey yasamadim ama yanlislikla apandisiti alinan bircok insan varmis. umarim saglikli bir sekilde bebegini kucagina alirsin.bebek konusu dedigin gibi psikolojik. dr lar bize, ne bende ne esimde bir sorun yok dediler. simdi klomid tedavisi goruyorum.gerci temmuzda ara verdim cunku gecen ay klomid ten sonra 5 yumurtam olustu ve 4 u olgundu. hatta bize iliski kurmayin yoksa ucuz dorduz hamilelik riski var dediler. ama ben riski almak istedim sansi kacirmak istemedim ama yinede hamilelik olmadi. buyuk bir hayalkirikligi tabi.simdi bana bu ay klomid almiyorum. cunku klomid ten dolayi olusan bazi yumurtalar kiste donusebiliyormus.... kismet ne zamansa hayirlisi ne zamansa o zaman gelsin diye dua ediyorum hep.hamilelerin dualari kabul olur diyorlar bizim icin dua edin lutfen Saruboceq:...
selam hgnktr,
2 kere yumurta gelistiren ilac(klomid) kullandim.
nisan ayinda 5 yumurta olustu. 3 u olgundu ama o ay olmadi.
Mayista kist olusabilir diye ara verdik.
haziranda ilac aldim. yine 5 yumurta 4 u olgun bizede sansiniz yuksek dediler.
benim yumurtalarım bayagi buyuyor hatta haziranda bir tanesi 39 mm kadar buyudu.
ama o ay da olmadi.
temmuzda yine ilaca ara verdik. kendimiz denedik.bu ay ben tarcin,bal,corekotu yedim.
5-6 gun sonra bu ayin sonucu belli olacak.umarim bu ay mutlu bir haber verebilirim sizlere.
:Saruboceq:
Merhaba hgnktr,
Bu ayda maalesef olmadi. Bugun dr a gittim. Gecen ay olusan 39 mm buyuk yumurtam gitmis neyseki. Bu ayda gitmeseydi pko olmamdan supheleneceklerdi. Simdi bugun tekrar klomid e basliycam. Simdi de umutlarimiz bu aya kaldi. Dua etmekten baska yapabilecegimiz birsey yok yine beklemedeyiz.
Herkese Merhaba,
Siteye yeni uye oldum. Ben FMF hastasiyim. Esimle birlikte 1 senedir bebek istiyoruz ama ama henuz bir sonuc alamadik. yurtdisinda yasiyorum.Burada gerekli tum testleri yaptirdik. Ne bende ne esimde gebe kalmayi engelleyecek herhangi bir sorun cikmadi.
FMF rahatsizligimdan dolayi surekli ilac kullanmam gerekiyor. Icinizde FMF hastasi olupta cocuk sahibi olmak isteyen,FMF den dolayi olamayan ve herhangi bir tedavi sonucu cocuk sahibi olan biri var mi? Deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Tesekkurler.
Merhaba Starsuize ve Ukla,
FMF li baska birilerini bulunca insan yalniz olmadigini hissediyor. Bana da Ankara Hacettepe Uni. de 19 yasimda teshis kondu. Benim sikayetim tekrarlayan siddetli karin agrilariydi.Yapilan bircok tahlil ultrason vs den sonra sonunda FMF teshisi kondu. Nadir gorulen bir hastalik oldugu icin FMF doktorlarin aklina bile gelmiyordu. Ben ve ailem de boyle bir hastaliktan haberdar bile degildik. Teshis konunca bende bir sure kabul edemedim ilaci kullanmayi reddettim ama baktim surekli agrilarim var ilaci kullanmaya basladim. Ilacin bana bayagi faydasi oldu. Ataklarim azaldi. Su anda nerdeyse 2 senedir agir atagim olmadi. FMF ile iyi gecinmeye calisiyorum simdi. Aradas olduk nerdeyse..
Bu omur boyu bizimle olacak birsey iyi gecinmekte yarar var sanirim :)
cocuk konusuna gelince bizde 1.5 senedir ugrasiyoruz. ne bende ne esimin spermlerinde falan sorun yok.bize sebepsiz teshisi kondu. simdi bu ay 3. kez klomid tedavisindeyim. 1 hafta sonra bu ayin sonucunu ogrenecegiz. umarim mutlu bir sonuc olur da sizlerle burdan palyasirim. Bana da ne Ankara'da ki ne de burdaki doktorlar FMF in kisirliga yol actigini gosteren bir kanit yok diyorlar. Ama her ay olmadigini gorunce acaba FMF ten dolayi mi diye dusunmeden edemiyorum.
Kusura bakmayin uzun yazdim. FMF li birilerini gorunce bende heyecanladim.
Hekese saglikli agrisiz gunler diler ve dileklerimizin gerceklesmesini temenni ederim. :Saruboceq:
canım benim yazdıklarını o bana o kadar yakın şeyler ki anlatamam.aynı şeyleri yaşamış birini bulunca bu duyguları yaşıyor sanırım insan.bende olmayan her ay için acaba FMF yüzündenmi diye düşünmeden edemiyorum.hatta geçen ay o kadar stres yaptım ki adet döneminde atak geçirdim(
fmf in çoçuk sahibi olmasına olumsuz bir etki olmadıgını bilimsel bir kanıtın olmadıgını söyleselerde için için acaba mı sorusunu bende düşünüyorum....
damdan düşenin haliniden damdan düşen anlarmış ya öyle bir durum oldu:)))
kırmızı küçük şekerlerimizle yaşamaya alıştık...
umarım bu çoçuk hasreti bir son bulur hepimiz için...bizde bu ay tekrar kendimiz deneyip eylülde tüp bebek yaptıracagız..
allah herkesin dilegini kabul etsin.