İçinizde FMF den Dolayı Çocuğu Olmayan Var Mı?

ben birkaç gündür giremedim inşallah bu ay mutlu haberini alırız alternatif tıp bölümünede bakıyormusun güzel bilgiler var.

merhaba,

bende bu ay guzel haber alacagimi umut ediyorum.4 olgun yumurtam vardi hatta iliski onermediler bile cogul gebelik olabilir diye.ama ben riski goze aldim.sansimi kacirmak istemedim. bende sonucu sabirsizlikla bekliyorum.cokta umutlanip hayal kirikligina ugramak da istemiyorum nasil dusunecegimi de sasirdim aslinda.:bbo: alternatif tip bolumune daha once hic bakmadim. oyle bir bolum gozume bile carpmadi. haber verdigin icin tesekkurler. bir bakayim...

bende bir kaç defa baktım güzel bilgiler var bir kişinin bile iyi haberi insanda doping etkisi yapıyor kendini daha iyi hissetmeni saglıyor dilerim bu ay seninle mutlu oluruz hoşçakal.

Temmuzun basinda sonucu ogrenicem. insallah guzel bir sonus olur.olursa bebegim yada bebeklerim :)bana dogum gunu hediyesi olacak.

sabahlari gunluk atesimi olcuyorum.bu sabah 37.1 cikti. atesim su ana kadar hic bu kadar yukselmemisti. dun aksamdan beri de belim agriyor ama yinede kendimi cok kaptirmak istemiyorum. kendimi umitlendirip olumsuz sonuc alirsam biliyorum ki cok uzulecegim.

bende birkaç gündür annemdeydim bence sen bu ay başaracaksın inşallah mutlu haberlerini alırız genelde bahar ve yaz aylarında daha iyi gebelik sonuçları alınıyor hadi hayırlısı :emir_bebek::emir_bebek:

bende birkaç gündür annemdeydim bence sen bu ay başaracaksın inşallah mutlu haberlerini alırız genelde bahar ve yaz aylarında daha iyi gebelik sonuçları alınıyor hadi hayırlısı :emir_bebek::emir_bebek:

4 gun sonra test yapacagim. umarim guzel bir sonuc alirim. son 1 haftadir atesim
36.8 - 36.9 - 37.01 falan goguslerimde cok agirlasti. umarim bu ay guzel bir haber alirim.
buna gercekten ihtiyacim var.2 gun once sag kasigimda asiri agri oldu. sonra kendiliginden gecti. bu neyin agrisiydi bilmiyorum. umarim iyi bir seye isarettir....:Saruboceq:

benim ilk gebeligimde gögüslerimin çevresinde agrı vardı ikincide ise kasıklarım agrıyordu adet olacagımı düşünüyordum tamam agrım yarın olurum diye diye bir hafta geçti meger hamileymişim darısı sana olur inşallah :teytey::teytey:

goguslerimde agirlik, kasiklarim da agri falan olunca bende beklemeye dayanamadim bugun sabah test yaptim negatif cikti. daha adetime 2-3 gun var ama yaptigim test 5 gun oncesinden gosterirmis. ama benim negatif cikti. moralim bozuldu uzuldum dogrusu. simdi beklemekten baska sansim yok. bekleyip gorusez sonucu....

Merhaba,
maalesef adetim basladi :( bu ayda hamilelik yok.

bugun hastaneye gittim. 5 tane yumurtam oldugu icin adetin baslayinca gel tekrar ultrasonla bakalim ona gore klomide tekrar basla demislerdi. bugun gittim. Daha daha 1-2 yumurta goruluyor o yuzden bu ay ara vererelim denildi. yani ikinci kez ara verildi. Bu ay yine kendimiz deneyecegiz. bu aydan bayagi umitliydim ama maalesef yine olmadi. bu arada sevindiren tek haber FMF tahlil sonuclarim bu ay cok iyi cikti. FMF im son 6 aydir zaten iyiydi ama bu ayki kan sonucum cok iyi cikmis. O biraz beni sevindirdi.

Yani uzuntuluyum ama garip bir sekilde icimde bir heyecan da var. Ne bileyim belki bu ay tedavisiz ilacsiz kendiliginden olacak sanki. artik ne zaman iliskiye girilecegi,ne yapilacagi , yumurtalama donemindeki vucutta olusan degisiklikleri vs iyice ogrendim. Yakinda kadin dogum uzmani olacagiz herpimiz valla...

Umarim daha fazla beklemek bu stresi cekmek zorunda kalmayiz ve herkesin dualari kabul olur...

merhaba bende bugün hastalandım sabah bir iyi bir kötü haber aldım ne yapalım her şey bizler için kızkardeşim urfaya geliyor ona sevindim yegenim hasta ona üzülüyorum ne bileyim günler böyle akıp gidiyor . gulshie buay dinlenmede bitkisel kürler denesene incir kürü ve polen tarçın çörekotu aklına yatıyorsa buay uygula ben eşim burda degil diye kararsızım inşallah tayini olursa gelince yapacagım.. fmf hep takip ediyormusun ben pek gitmiyorum ilacımı aksatmadan alıyorum o kadar sen dahiliyeyemi ramatolojiyemi gidiyorsun ayrıca prokaktinin kaç senin galiba bu sitede bizden başka fmf yok sevgiyle kal.a.s.

merhaba, oncelikle yigenine gecmis olsun diyorum.umarim en kisa surede iyilesir. kardesinin yanina gelmesi guzel. bende ne zaman turkiye'den birileri ziyaretimize gelse cok seviniyorum.

evet bende bu ay bal corekotu tarcin olayini deniyim diyorum. (bal diye biliyordum ama ari poleni ile daha mi iyiolur acaba) incir kuruyle beraber yapsam birsey olur mu ki? birde incir kuru gunluk yapilacak galiba oyle okumustum.her aksam isten yorgun gelipte hergun duzenli incir kuru yapamam diye endiseleniyorum.

Ben Ingiletredeyim ve burada FMF hic bilinmeyen bir hastalik.Cokta sasirilacak bir durum degil zaten cunku FMF akdeniz ulkelerinde gorulen bir hastalik. Buraya ilk geldigimde FMF ilacimi yazdirmak icin doktora gittigimde , doktor bana senin duzenli kontrol edilmen gerekir dedi ve beni ingilterede FMF i bilen ve hatta uzerinde arastirmalar yapan tek bir hastane varmis oraya gonderdi. ben o hastaneye gidiyorum. Universite ve arastirma hastanesi oldugu icin bizim gibi nadir gorulen hastalik sahibi hastalarla cok ilgileniyorlar. benden duzenli kan tahlili istiyorlar. mumkunse her ay. bende her ay mumkun oldukca kan tahlili veriyorum. onlarda bana email ile sonucu bildiriyorlar.SAA ya bakiyorlar. SAA yi serum amyloid A protein olarak (sanirim Turkcesi vucutta biriken protein orani) olarak acikliyorlar. gecen ay verdigim tahlilde SAA 9 cikmis ki cok iyi. normal degerler 5-10 arasi imis. benimki 15-25 arasi idi ama simdi iyice dusmus. dedigim arastirma hastanesi olduklari icin sanirim surekli kan tahlili isteyip arastirma yapiyorlar.kimbilir ilerde belkide surekli ilac almamiza gerek kalmayan baska bir tedavi yontemi bulurlar. bende ilacimi duzenli aliyorum. FMF nadir gorulen bir hastalik cogu doktor adini bile duymamis. bencede bu sitede FMF li baska kimse yok.

merhaba bugün çok iyi haberler aldım eşim tam 26 aydır erzurum hava alanında çalışıyordu devlet memuru tayini çıktı gitti güzel şehir degil çok soguk fmf iyi gelmez diye gitmedik ama çok yanlızlık çektim çocuklar çok etkilendi 3 haftada bir geliyordu bir hafta kalıp gidiyordu bende manyak gibi yumurtlama gününe denk getirmeye çalışıp stres altında mahvoldum 2aydır dr bıraktım dün tayini urfaya oldu haberini aldım hem agladım hem sevindim eşimde tlf aglıyordu ayrılık çok zor Allah kimseyi ayırmasın çok mutluyum ayın 15 kadar inşallah tümden gelecek . yegenimde fmf den şüpheleniyoruz .tahliller yapılıyor 2.5 yaşında daha çok küçük inşallah degildir polen bir miktar balla tüketiliyor çok iyimiş içine tarçın çörekotuda ekleyebilirsin inciri ise akşamları 10 tane kuru incir taze taze kaynat yarısını akşam yarısını sabah hazır tüketirsin sabah senin zamanını almaz hazır olur zaten sabah yapsanda yarısını akşam tüketiyorsun bence polen ve bal tarçın çok kolay onu uygula digerini sen bilirsin incir adetin 5 . günü başlıyor bildigim kadarıyla bence adet tarihimiz aynı 1 temmuz dün oldum bende evde bal tarçın çörekotu var karıştırdım ona başlarım polen henüz alamadım internetten baktım biraz pahalı neyse çok uzun oldu kafanı şişirdim özür dilerim hoşçakal.

Merhaba,

Esinin tayininin cikmasina sevindim.Gozun aydin olsun. Bende Ingiltereye gelmeden once Ankara'da nikahimiz yapildiktan sonra esimin yanina Ingiltere'ye gidebilmek icin aylarca beklemistim. Zor olmustu.Vize islemleri falan cok uzun surmustu.

Umarim kardesinin cocugunda FMF cikmaz cikarsa da en azindan caresi,tedavisi olan bir hastalik.Erken teshis olunca da FMF in vucuda fazla zarari olmazmis diye duymustum. Ben teshis edildigimde 19 yasindaydim.Agrilarla kivranirdim.Hep enfeksiyon,usutme deniliyordu.Sonunda bir doktor FMF ten suphelendi.Allah razi olsun o doktordan ve suphesi dogru cikti.Cok sukur bende su anda bobreklerde falan bir sorun yok.Umarim olmazda.Ilacimi duzenli aliyorum. Bol bol su iciyorum.Su icmekte bobrekler acisindan cok onemli.

Dun aksam bal,tarcin,corekotu karisimini yaptim.Corekotunun tozunu bulamadim.corek otunu bile marketlerde zor buldum.Guzel organik kaliteli de bir bal aldim.Tarcin evde vardi zaten.Hepsini karistirdim.Corekotunu havanda,ogutucu de falan ezmeye calistim cokta ezemedim ama artik yerken iyice cigniyorum.Aksam bir cay kasigi sabahta bir kasigi yedim.Tadi da guzel corekotu biraz aci ama ne yapalim sifa ugruna katlanicaz.
Poleni bulamadim burda.Burda boyle faydali seyleri insanlar kapsul halinde hap olarak satiyor ve kullaniyor.Sarimsak hapi,enginar hapi,polen hapi daha birsuru sey. Ben simdilik bal,tarcin,corekotunu deniyim bakalim.Umarim faydasi olur.

Neyse bende cok yazdim. Isteyim simdi isime geri donmem lazim. hoscakal.

merhaba nasılsın bende bal çörekotu tarçın ve gynodel kullanmaya bu bügün başladım bakalım inşallah her şey iyi gider hepimiz için hoşçakal.:1hug:

Merhaba,

Pazartesinden sonra 2 hafta gibi izine ayrilicam. Fazla izin alamadigimiz icin bu sene Turkiye'ye gidemiyoruz ama napalim saglik olsun.Ben yilbasinda gitmistim zaten.Tel da falan hasret gideriyorum artik.Buralarda biryerlere gidecegiz. O nedenle yazamazsam merak etme. a.s.

Bu arada gynodel ne? ilac mi? Merak ettim.

Merhaba gynodel prolaktin hormonunu düşürüyor benim 35 bu nedenle kullanıyorum 24 sınır bu hormon stresle bile yükseliyor bende bayagı stres vardı inşallah eşim gelince daha iyi olurum. Memleket neresi ben urfalıyım. Buralarda gayet güzel Türkiyeye senede bir keremi geliyorsun zor olmalı ben biraz aileme çok düşkünüm hiç ayrılmadım bazen tatile gidiyoruz bir aylık falan kardeşlerimi çok özlüyorum . Üç yıl önce babamı kaybettim halen içimdeki sızı dinmedi Allah sana kolaylık versin bu sefer tatilden iyi haberlerle gelirsin inşallah hoşçakal .

merhaba, benim prolaktin hormonum nasil hic bilmiyorum. tedaviye baslamadan once bana bir suru hormon tahlili yapildi ve hormonlarimin normal oldugu soylenmisti. umarim hala normaldir.stres her seye sebep oluyor.bende mumkun oldugunca kendimi rahatlatmaya calisiyorum. Ben Ankaraliyim.Ingiltereye 4,5 sene once geldim. Ailemi arkadaslarimi ozluyorum tabiki.Benim burda hic akrabam falan yok.Evlenince tum ailemi, arkadaslarimi, is cevremi birakip buraya geldim.Ne kadar cesur bir karar verdigimi simdi anliyorum ama cok sukur Allah yuzumu kara cikartmadi.Allah esimden razi olsun cok anlayisli ve buraya alismam konusunda bana cok yardimci oldu.Turkiye'ye genelde yilda 1 kere geliyoruz.Ama bazen ben tek basima gidiyorum.Esim her zaman izin alamiyor. Baban icin uzuldum.Allah rahmet eglesin.Basiniz sag olsun.Allah size sabir versin.Benim annem babam Ankara'da.Hemen hemen 2-3 gunde bir arayip konusuyorum.bu sekilde hasret gidermeye calisiyorum.

merhaba bencede çok cesurmuşsun Allah pişman etmesin belki senin için böylesi hayırlıydı. bizde derler içecek suyun varmış oralarda kaderin seni oralara götürdü benimde dayım Ankarada veteriner hekimdi emekli oldu orda yaşıyor Ankara güzel şehir ne yapalım herkes biryerler yaşayıp gidiyor buraların sıcagıda çekilmiyor. hoşçakal

merhaba,
izinliydim.bugun ise basladim...
gecti ama ben yinede kandilini kutlayim.ramazan da yaklasiyor artik. sizin oralarda da oruc tutmak bu sicakta iyice zor olur simdi. dun dilim dondugunce dua ettim. umarim dualarimiz kabul olur.:Saruboceq:

Back
X