İçinizdeki çocuk yaşıyormu?

Madamiks

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
7.271
59
163
Ankara
İçinizdeki çocuk yaşıyor mu?Cevabınız "evet" ise neyle besliyorsunuz onu?
İçinizdeki çocuğu canlı tutabilmek için neler yapıyorsunuz?

Onu her daim canlı tutup onu her an her yerde hayata geçirenlerdenmisiniz?..yoksa..
tozlu hatıralarla başbaşa bırakıp,üzerine kilitler takanlardanmısınız?

Son düzenleme:
İçinizdeki çocuk yaşıyor mu?Cevabınız "evet" ise neyle besliyorsunuz onu?
İçinizdeki çocuğu canlı tutabilmek için neler yapıyorsunuz?

Onu her daim canlı tutup onu her an her yerde hayata geçirenlerdenmisiniz?..yoksa..
tozlu hatıralarla başbaşa bırakıp,üzerine kilitler takanlardanmısınız?

madamiks..ben yirmi üç yaşımdayım..bu tamamen anlık birşey..mesela an geliyor ki otuz yaşımda bir kadınım yeri geliyor ki onbeş yaşımda bir genç kızım.bunuda eşime borçluyum..onun yanında kendimi çoğu zaman çocuk hissediyorum.buda çok hoşuma gidiyor.herzaman olgun takılsam çok sıkardı beni ve eşimi böyle bir kişilik.içimdeki çocuğu eşimin sevgisi besliyor.o olmasa gerçekten içimde ne çocuk kalır nede bi can..yaşayan ölü olurum heerhalde.ve her fırsatta içimdeki çocuk sadece eşim yanımdayken harekete geçiyor .sizin son sorunuzda içimdeki cocuğun üstüne kilit takacaksam bi gün oda eşimin yanımda mecburen olmadığı gün olacaktır.:5:

sizede teşekkürler bu soruyu bizlere sorduğunuz için madamiks..eşimle her anımızı paylaşıyoruz.ikimiz çocuk oluyor ikimiz olgun oluyoruz.bi üçüncü kişi bu yanımızı görmüyor tabiki:)hem çok özel hem çok masum.yani çocuktan kastım birbirimizin yanında nazlıyız niyazlıyız.en masum hallerimiz yani.
Allah bozmasın ne diyim.:nazar:

madamiks..ben yirmi üç yaşımdayım..bu tamamen anlık birşey..mesela an geliyor ki otuz yaşımda bir kadınım yeri geliyor ki onbeş yaşımda bir genç kızım.bunuda eşime borçluyum..onun yanında kendimi çoğu zaman çocuk hissediyorum.buda çok hoşuma gidiyor.herzaman olgun takılsam çok sıkardı beni ve eşimi böyle bir kişilik.içimdeki çocuğu eşimin sevgisi besliyor.o olmasa gerçekten içimde ne çocuk kalır nede bi can..yaşayan ölü olurum heerhalde.ve her fırsatta içimdeki çocuk sadece eşim yanımdayken harekete geçiyor .sizin son sorunuzda içimdeki cocuğun üstüne kilit takacaksam bi gün oda eşimin yanımda mecburen olmadığı gün olacaktır.:5:

Ne güzel:)) içinizdeki çocuğun hiç ölmemesi dileğiyle..
Benim içimdeki çocuk kayboldu yine..ara ara yok oluyor,saklanıyor benden neden bilmem,arıyorum bulamıyorum ama bu sefer uzun zaman oldu kaybolalı..4-5 senedir gizlendi içimde bir yerlerde :)

anlık bir şey bu bence... yerine göre... yani. mesela iş başında ciddiyimdir, hatta sinirli bile göründüğüm söylenir, ama eşimin yanında her şey değişir... kuzucuk olur çocuk gibi zıplarım bazen hele de elimde çikolatalı bir şeyler varsa:21: ya da çok güzel bir manzara gördüğümüzde hayran hayran mutlu mutlu koşarım, bu biraz da hayatını paylaştığın insanlara göre değişir, çevredir seni çocuk ya da ciddi yapan...

İçimdeki çocuk???:82:
Bilmem ki..
Yok galiba... Belki de hiç olmadı..:31:

İçimdeki çocuk???:82:
Bilmem ki..
Yok galiba... Belki de hiç olmadı..:31:

Vardır mutlaka,her insanın içinde bir çocuk yaşarmış:))
ama bazılarımızınki saklanıyor,oyun oynamak istiyor belkide..
bizim onu arayıp bulmamızı istiyor,çok beklersede bir yerlerde ölüyor..
benimkide kayıp :((
saklandığı yerden bulup çıkarmam gerek ama nerede bilmiyorum :26:

Nerede olduğunu biliyorum da çıkmasına izin vermiyorlar...

Hayat şartları diyorsun..
sonuna kadar katılıyorum.
benim çocukda çıkmıyor ortaya bir süredir ama kaybetmekte istemiyorum :85:biliyorum ki tamamen küstürürsem buda benim sonum olur..

Benim de korkum o ya tamamen kaybedersem hayata küsersem diye korkuyorum gerçi şu an öyle ama düzelir umarım daha yaşım kac yaaa:93:

Benim de korkum o ya tamamen kaybedersem hayata küsersem diye korkuyorum gerçi şu an öyle ama düzelir umarım daha yaşım kac yaaa:93:

Bencede düzelecektir,yaşlada ilgisi yok diye düşünüyorum..
dedim ya bazen saklanıyorlar bizden ve bizim onları arayıp bulmamızı bekliyorlar..
unutulmaksa onları öldürüyor..

Kimi zaman üstesinden gelemediğimiz bir hüzne gömüldüğümüz izlenimine kaptırırız kendimizi. Yaşadığımız anın büyülü anının geçip gittiğinin, buna karşın hiçbirşey yapmadığımızın farkına varırırız. Oysa yaşam büyüsünü ve güzelliğini kendi içinde gizlemektedir. İçimizde yaşamayı sürdüren çocuğa kulak vermeliyiz. O çocuk büyülü anın hangi an olduğunu bilir. Onun gözyaşlarını kolayca bastırabiliriz ama sesini boğamayız. O çocuk varlığını hep sürdürür. O küçücük çocuklara ne mutludur ki gökyüzü krallığı onlarındır.

Yeniden doğmayı bilmezsek, yaşama, çocuk gözlerimizin saflığıyla ve heyecanıyla yeninden bakmayı başaramazsak, yaşamımızın bir anlamı kalmaz.

Canımıza türlü biçimlerde kıyabiliriz. Bedenlerini öldürmek isteyenler, Tanrı'nın yasasını çiğnerler. Ruhlarını öldürmek isteyenler de aynı şeyi yaparlar, onların işledikleri günahı insanlar açık seçik göremese de.

Yüreğimizde hala yaşayan çocuğun söylediklerine kulak verelim. Onun varlığından utanç duymayalım. Yapayalnız bıraktığımız ve onu neredeyse hiç dinlemediğimiz için korkuya kapılmasına izin vermeyelim.

Varlığımızın dizginlerini biraz olsun onun eline verelim. O çocuk her günün bir sonraki günden farklı olduğunu bilir.

Yeniden sevildiğini hissettirecek biçimde davranalım ona. Onu hoşnut edelim-bu, alışık olmadığımız biçimde davranmak anlamına gelse de, başkalarının gözüne saçmalık gibi görünse de.
İnsanların bilgelik taslamasının Tanrı katında delilik olduğunu anımsayalım. Ruhumuzda barınan çocuğa kulak verirsek, gözlerimiz yeninden parlayacaktır. O çocukla temasımızı yitirmezsek, yaşamla yakınlığımızı da yitirmeyiz...

Paulo Coelho, Piedra Irmağının Kıysında Oturdum Ağladım.(alıntı)

Vardır mutlaka,her insanın içinde bir çocuk yaşarmış:))
ama bazılarımızınki saklanıyor,oyun oynamak istiyor belkide..
bizim onu arayıp bulmamızı istiyor,çok beklersede bir yerlerde ölüyor..
benimkide kayıp :((
saklandığı yerden bulup çıkarmam gerek ama nerede bilmiyorum :26:

Bilmiyorum...Hatırlamıyorum da..
Açıkçası da çok da önemli değil...
O olmadan da yaşayabiliyorum demek ki..

Back
X